Helallik almak

Hicbir sey anlamadim
Imam misiniz
Kim kimden helallik almak istiyorsa alir
Karismayin ...
Sadece bu kismi anladigim icin buna yorum yaptim
Heee son olarak biz onu yaptik
Dersanesini odedik
Ickici babamim borcunu odedik demeyin
Diyecekseniz odemeyin
Bi anlami kalMiyo cunku kardes

Belliki kardeşler sadece çıkarları olduğunda iyiler en ufak bişeyde de hemen karalama çabası. Eşimin kardeşleride böyle çok kavga ettik bıyüzden eşimle.
Eşiniz yapmak zorunda olmadığı şekilde sahip çıkmış. Merhametli bir eşiniz var. Üzmeyin derim. Evet kardeş can yarısı ama bu sizin için geçerli onlar böyle düşünmüyorlar belli ki kolayca huzurunuzu kaçırabiliyorlar.
İnsam biraz düşünür ablam evli huzurunu kaçırmayalım diye ama onlarda bu düşünce yok. E enufak bişeyde babanızda kocanızı suçluyor! Anlamadım yani ne yapsın bu adam!
"O kim oluyor ki" dedikleri adamın evine gelmesinler ozaman. Hem evinde kal ekmeğini ye hem böyle konuş. Adam sahip çıkıyorki ilgileniyor zaten sahip çıkmasa ne bu konu hakkında dikkat etmesini ister ne de diğer durumuyla ilgilenirdi değil mi?
Üzgünüm ama bu sebeple boşanacaksanız haksızlık edersiniz. Ailenizde mutlu yok bitek siz varsınız evinde mutlu olan. Bunu mu çok görüyorlar. Benim kardeşim eşime "o kim oluyorki" diyemez asla.

Kusura bakmayın, ama hatanın büyüğü sizde. Resmen eşinizi, kardeşlerinize karşı ezdirmişsiniz.. Biri 26, diğeri 20 yşındaki yetişkin kızların nazını, kaprisini, eşin çekmek zorunda değil. Yine de iyi dayanmış.. Hem eşinle aranıza girmişler, yuvanızı bozmuşlar.. Üstüne, utanmadan babanız sizden borç para isteyecek kadar, yüzsüz ve nankör..
Gözünüzü açın. Birde üstüne polyanacılık oynayıp, helallik peşindesin.. Afedersiniz, ama sizde ve kardeşlerde kafalar afyon...

Ne kadar meraklısın ya eften püften meselelerde boşanma eşiğine gemeye.Baban nankör,sorumsuz içkici....kendi öz evlatlarına sahip değil.Senin eşin hiç mecburiyeti yokken evini barkını açmış,dersane paralarına kadar vermiş,ama baldızın iyiliği için hiç konuşmaya yorum yapmaya,bu çocuk iyi değil demeye bile hakkı yok öyle mi?Senin bu kadar ailevi sorununa rağmen asıl eşinin boşanmayı istemesi lazım gelirdi.Bırak kim kimden ister helallik alsın ister almasın.Niye bu kadar başkalrı için helak oluyorsun.O görüşmüş bu görüşmemiş o küsmüş bu kızmış.Kapat kapını herkesi dışarda bırak eşini ve kendini de bu kaadr ezdirme.Bir gün eşinin sabrı taşar evliliğin zor duruma düşer.

Çok merhametli bir eşin var kıymetini bil
Vazifesi olmadığı halde kardeşlerine sahip çıkmış
Babana arka çıkmış
Ve sen bu adamı resmen ezdirmişsin
Aile kıymetlidir tamam ama senin ailen yerden göğe haksız, vefasız ve de saygısız
Helallik gerekiyorsa önce senin eşinden alman lazım helalliği

Şöyle ki olayların içindeyken bir de bebeğim yeni doğduğu zamanlar psikolojim iyi değildi, eşi,min ailesiyle ilgili de ufak seyler oldu yazmadım şimdi onlardan da uzak biryere taşındık dediğiniz gibi uzak kalmak en iyisi bazen kimseye saygıda kusur etmiyorum ama ailelerin problemlerini de kendi evime sokmama gayretindeyim yoksa bu yuva ayakta kalamaz haklısınız teşekkür ederim.
Kendi ailem için onu ezmek gibi bir niyetim hiç olmadı inanın ben 16 yaşında annemi kaybettim, küçük olan kardeşim 9 yaşındaydı ve onlar da sıkıntı içinde büyüdükleri için böyle şeyleri hiç beklemedim ben onlardan ve hala o kadar kırgınım ki belli etmesem de. Ben eşimin ailesine karşı da çok saygılıyım tek taraflı beklemedim hiçbir zaman, hep elimden geleni yapmaya çalışan bir insan oldum aile kavramı bizde olmadığı için evlenince herkes birarada olsun istedim, ama iki taraftan da bizler verici oldukça can yakan şeyler gördük duyduk, ben eşime hep derim Allah razı olsun diye kavga da ederiz ama merhametine diyecek bir lafım yok çok şükür.

Konu dersane ve içki parası değil dikkatli okumadığınız için anlamadınız diye düşünüyorum, helallik konusu sadece imamlara özgü bir konu değil bütün inananların bildiğini düşünüyorum.

kardeşin hasta değilmiş ki?

neden kardeşin hasta oldu diye baban eşine kızıyor?

bence eşin haklı. çok şımarmış kardeşlerin. iki tarafa da diğer tarafı iyi anlat, zamanla yumuşar umarım araları.

kardeşlerin ergenliği geçince belki biraz olgunlaşırlar daha iyi olur aranız. kendi çocuğuna odaklan bırak bu saçma kavgaları.

Üslubunuz çok sert ama anlatayım o sırada bebeğim çok küçüktü, zaten zor bir doğum daha ilk aylarda alerjik olduğu için bebek birsürü sıkıntı çektim tabiki herşeyi yazamadım ,ama zor bir dönemimde böyle yaptıkları için zaten daha çok kırgınlığım. Eğer sağlıklı ve mantıklı düşünebilsem aslında hiç yaşanmayacaktı böyle şeyler ki 7 aylık hamileyken kayınvalidem ciddi bir ameliyat geçirdi onun bakımıyla da ilgilendim, eşim işi dolayısıyla çok yoğundu vs. Kısaca o dönemler benim için zordu çok şükür atlattık. Allah kimseye kaldıramayacağı yükü vermezmiş.

SİZE
HAKSIZLIĞA MI UĞRADINIZ? SİZE İFTİRA MI ATTILAR? KALBİNİZİ Mİ KIRDILAR? AH MI ETTİNİZ? KÜS OLDUĞUNUZ BİRİYLE BARIŞMAK MI İSTİYORSUNUZ? YA DA BU ŞEKİLDE KIRGIN TANIDIKLARINIZ VARSA BARIIŞTIRIN SEVABA GİRİN. YENİ BAŞLAYACAK BİR TV PROGRAMI YARDIMINIZA KOŞUYOR KONU İÇİN BENİMLE İRTİBATA GECEBİLİRSİNİZ.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mune @Margarikotin reklam var dostlar

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkür ederim, biz bu sorunun üstüne gitmekten vazgeçtik, insanlar konuşmak görüşmek istemiyorsa biz de zorlamıyoruz artık, aile dahi olsa kıymet bilmeyen nankörlük haksızlık eden kişinin yalnız kalması gerekiyor demek ki.

Eger anlattigin gibiyse bosver etmesin hakkini helal. Adam her yaz bakmis maddi manevi yaninlarinda olmus, abilik yapmis, ne olur sevgilisi hakkinda yorum yapsa? Ailecek nankorluk etmissiniz. Tabii anlattigin gibiyse Nasil bi hastalik bu uzulunce cikti ortaya yahu oyle bi hastalik mi var?

Niye esine bi anda hepsi yuz cevirdi anlamadim umarim esinin bi hatasi yoktur sana soylemedikleri? Yada senin anlatmadigin. Eksik bir sey var cunku. Hadi ailen normal degil sen niye adami sucu olmadigi halde bosamaya kalktin. Farkli bir sey duymadin degil mi?

nereden buluyorsunuz boyle kocalari soyleyinde bekarlar baksin oralara biz treni kacirdik daa

evet bosanmaya kadar gidecek bir sey olmus

Helallik kişinin kendi tekelinde..siz karışamazsınız..etmezse etmez eşiniz..adamı bunaltmayın yok yere.bazı kadınlarda herşeye karışıyor gerçekten.

evet bosanmaya kadar gidecek bir sey olmus
Bosanmaya gidecek bir sey yok. Kardeslerin bu kadar tavir alacagi bir sey yok. Konu sahibine gore tek yaptigi esinin kardesine sevgilisi hakkinda olumsuz yorum yapmasi. Hic bi insan da bunun icin bu kadar kopruleri yikmaz. Degisik. Umarim sadece anlattigi gibidir.

kardesi kocan bana asiliyor erkek arkadasimi kiskaniyor felan demis gibime geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…