hem çalışıp hem bakımlı olmayı başaran var mı?

pembesu

sağlıkla gel miniğim
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2013
2.322
3.501
133
kızlar çok kötüyüm..
işe başlayalı 6 hafta oldu ve hayatımda ki değişikliklere bakın..

3 kilo aldım
sporu bıraktım
aynaya 2 dakikadan fazla baktım mı hatırlamıyorum
duş bile almaya halim olmuyo 3 gündür duş almadım
ağda yapmadım bu süreçte
kaşım bıyığım çıktı görmezden geliyorum
iş çıkışı evde yemek yapacak halim olmuyo temizlikte aynı şekilde.
saçımı boyatmadım deli gibi beyazlarım çıktı.
kendime bakamıyorum makyaj yapmıyorum saçımı sürekli topluyorum
çok değil 6 hafta öncesine kadar muhteşem bi özgüvenle yürürdüm şimdi çok umrumda dünya off banane ben çalışıyorum bi de kendime mi bakcam diye resmen saldım kendimi iğrenç gözüküyorum bakım yapmıyorum hiç bişey yapamıyorum halim olmuyor.

önceki konumda yazmıştı nişanlım 3 aylığına yanımıza taşındı beni böyle görünce kesin içinden geçiriyodur eski haline bak bi de bu haline diye hayatım boyunca çalışcam ve böyle olmak istemiyorum ya.
eşimin beni artık eskisi gibi değilsin demesini istemiyorum oda çalışıyo hemde benden daha çok ama benim kadar sorumluluğu yok kadın olmak çok zormuş yeni anladım..

şimdi çalışan kadınlar siz nasıl başarıyosunuz hem bakımlı olup hem çalışmayı nolur yardım edin 1 senenin sonunda şişmiş eski halinden eser olmayan çaresiz umutsuz bi kadına dönüşmek istemiyorum..

çok kötü durumdayım aynada kendimi tanıyamıyorum resmen..
saçıma hiç bi şekil bile vermedim ne zamandır.
kalem sürmedim hiç ya hiç bişey yapmadım..
çok değiştim hiç sevmedim bu halimi.

Durum vahim. =/ Kendi yaptıklarımdan bahsedeyim.
Ben 4 aydır çalışıyorum. Evet, senin gibi artık aynalara pek bakmıyorum. Halim olmuyor uğraşmaya.
Ve yola çıkmadan maksimum 15 dk önce uyanıyorum. Çoğunlukla sıfır makyaj geziyorum.
Zaten bu sıcakta ne makyaj, ne de şekilli saç beni ilgilendirmiyor. Rahatlığıma önem veriyorum.
O yüzden çok da problem edilecek şeyler değil yaz mevsimi için.
Ama saçlarımı tepemde küçük bir topuz yapıyorum. Giysilerim temiz ve uyumlu.
Sabah güneş gözlüğümü de taktım mı, gayet şık görünürüm bu yüzden.
Bir de güzel bir parfüm sıkarım. Ojemi eksik etmem. Birkaç gün bozulmadan kalıyor zaten.
Sen de temel noktalara dikkat et ilk etapta. Yani saçını şekle sokmayabilirsin ama topuzun ya da artık toplarken ne yapıyorsan, en iyisi olsun. Sana yakışsın. Yüzün, bedenin,kıyafetlerin tertemiz olsun.
3 gündür duş almamak bu sıcakta feci bir şey bence.
Kaş, bıyık cımbızla 2 dklık iş zaten. Bence senin sorunun temel temizlik ve bakım kurallarını gözünde büyütmenden kaynaklanıyor. Ya da işini, ortamını sevmiyorsun. Güzel görünmek seni hiç ilgilendirmediğine göre, işinde motivasyon sağlayacak bir şey yok demektir senin için. Harekete geçme vaktin gelmiş geçiyor.
Kilo olayına gelince de, tek çözüm iradeli olmak. Sağlıklı beslenme planı yaparak tabii ki.

Ağda çok zor, uğraştırıyor. En güzeli bir epilatör alman olur. Ağdayı kol altı ve genital için kullanırsın.

makyaj zaten çok yapan biri değilim ama eskiden az da olsa yapınca iyi hissediyodum kendimi gerçi bu sıcakta olmaz hakikaten..

teşekkürler bundan sonra ilk işim iiş çıkışı duşa girmek olacak sonrasıda bi saç modeli uydurayım bakalım bende

Ağda çok zor, uğraştırıyor. En güzeli bir epilatör alman olur. Ağdayı kol altı ve genital için kullanırsın.

ağda zor ama yıllardır alıştım şimdi başka bişey yapmak istemiyorum ama mecburum sanırım epilatör yada lazere başlıycam

Hem calis hem bakimli ol hem iyi bir es iyi bir anne ol yemegini yap Temizligini yap agdani eksik etme..
Vallahi ben de su an sac bas daginigim bendede kas bıyık saldim evlimisin bilmiyorum ben evliyim dusun daha cocuk da yok ama bazen o kadar yoruldugumu hissediyorum ki........

evet bir de çocuk var..
ben nişanlıyım evlenip çocuk sahibi oldugumda artık ne durumda olurum inanın bilmiyorum

15 yıldır çalışıyorum henüz böyle bir sorunla karşılaşmadım. Kıyafetlerimi akşamdan hazırlıyorum. Duşumu da akşam uyumadan önce alıp saçlarımı kurutup öyle yatıyorum. Sabah yarım saat önce uyanıp saçlarımı basit bir topuz yapıyorum çoğunlukla. Çok hafif de bir makyaj yapıyorum. Zaten iş hayatında öyle fazla makyaj göze batıyor. Buzdolabımın buzluk kısmında genellikle haşlanmış bakliyat ve mantı hazır oluyor. Bunun dışında zaten et ve sebze yemeklerini basit olanlardan seçiyorum. Evimin temizliğini haftada bir düzenli olarak yapıyorum. Bunun dışında herşeyi anında yaptığım için çok dağınıklık olmuyor. 15 günde bir de kendime genel bakım yapıyorum. Zaten iki saatten fazla zaman almıyor kaş alma, ağda falan hepsi toptan. Aslına bakarsanız çalışmadan önce bu kadar düzenli ve bakımlı değildim hem evim hem de kendim konusunda.

Ben 5.5 yıldır çalışıyorum. Benim de zamanım vardı ama çok yorgun oluyor ve dinlenmek istiyordum bu sebeple uzun süre bakımsızdım. Ağdayı mutlaka yapın ya da epilatöre grçin, kaş- bıyık önemli. Bir de saç konusunda benim de beyazlarım haftada bir çıkıyorduama tepelerde daha çok. Bir topuz singeri aldım balerin topuzu yapıyorum. Bir de tokanın ucunda sallanan saçlar var onlardan aldım takıp etrafında çevirince önlerden de 1-2 tel saç çıkarıca güzel oluyor. 5 dkda saç işte...

Yazdıklarınızda kendimi buldum benim de durumum farklı değil ben de çözümler arıyorum. 2 ay önce evlendim eşim çok yoğun çalışıyor ev işlerine de yardım eder ama kıyamıyorum ona. Yemekti, makine çalıştır as, evi topla derken yatma vakti geliyor. Benim de vaktim kalmıyor öte yandan eşim bekarken bir kez fönsüz görmedi çok havalıydım şimdi fıss söndüm Çözümlere gelince evlenmeden evel kalıcı eye liner ve kaş yaptırdım çok doğal oldu biraz yüzümü toparladı makyajsız rimel ve parlatıcıyla idare ediyorum.

Saçlarımı kestirdim hem daha modern hem de fönsüz kolay şekil alıyor. ( Bu sene omuz hizası moda öyle yaptım )

Epilasyon aileti aldım Braun dan şarjlı oturduğum yerde aldım on dakikada her yanımı pek iyi oldu.

Ufak ufak bişeyler yapıp eşime de bakımsız görünmek istemiyorum ama genelde kendimden çok da memnun değilim

ayyy canıııımmm kendine gel bakımlı olmak o kadar da zor değil....

eğer imkanın warsa lazer epilasyon yaptır kendine ben 1 buçuk yıldır yaptırıyorum inanılmaz rahatım.... bundan eşim de çok memnun...

nişanlıyken hep bakımlıydım ve ewlendiğimde de bu hiç değişmedi.. 2 aylık da evliyim...

eğer imkanın yoksa kuaförde ağda yaptır ayda 1 kere falan ya da tüylerini pjiletle al...

diğer husus; duş alma sıkıntın var sanırım halin yok... ben ewe gelir gelmez hemen duşa girerim güzel kokan duş jeli kullanırım... Saçlarımı da düzleştirdiğim için her gün saçlarımı yıkamam... diyelim bugün duş aldım yarın işe gittim geldim duşa girerim ama saçmı yıkamam sürekli uğraşmamak için sadece saçımı yukarı toplar wucucumu duş jeli ve lifleyerek temzlerim bu kadar basit 10 dk sürer.... Sonra hemen kısacık şortumu giyer askılı badi ve bi de parfüm sıkarım ohh mis adam geldiğinde hep temiz görür asla kokmam =) zaten koltuk altı roll-on da kullanırım hergün...

kaş bıyıklarını da 2 haftada bi aldır canım öle gezme...

yemek konusuna gelince asla kendini bu konuda yorma güzel yemek yapcm diye gzl yemekleri hftsonu yapın yiyin... ben haftaiçi elime ne geçerse onu yapıyorum.. dondurucuda köftem vardır arda kızartrım ya da izmir köfte yaparım.. ertesi günede kalsın diye fazla yaparım... bi gün biber atarım fırına, bi gün patates atarım fırına öle yaparım ocakta yagın çinde kızartmıyorum etraf yağ olmasın diye hem hafifoluyor hem de lezzetli...

kilolalara gelince; işyerinde zaten yiosundur ewe gelip çok da yoğun yememeye çalış dikkat et bol bol su iç.. akşamları fakir gibi ye...

giyim de de kendine biraz özen göster cnm... pantolonu hergn aynı gysen de üstündeki badileri gölekleri farklı giy o yüzden çok dikkat çekmez...

makyaj da da bi nemlendirici bi göz kalemi ve rimel istersen ruj da sür çok yoğun yapmasanda en azından yüzüne renk gelir salma kendini canım =))

5,5 yıldır memurum görsen işe hint fukaraları gibi geliyorum başım açıkende artık o beyin yorgunluğu ile saçımı bile ta ramıyordum tepeden bir topuz işimi görüyodu şimdi başım kapalı şalları ütülemek bile zoruma gidiyor..ama ilk başladığımda böylemiydi..şıkır şıkır takımlar taze boyalı saçlar elma gibi yanaklar vanın o toprak yollarında bata çıka yürüdüğüm şipidik topuklu ayakkabılar..şimdi herkes laf ediyo kızıyom etiketle yaşamayın diye ayağımda siyah spor (çaktırmayacam ya )rahat salaş kıyafetler...valal tekrar bakımlı olmayı özledim ilk kapandığımda da şıkır şıkırdım ama beyin yorulunca eser kalmıyor bizden geriye..

Her pazar günü bakim günüdur eğer pazar isim olacaksa cuma aksami hallederim..

Sac kesimiydi boyasiydi kil tüy maskeler peelingler tirnaklar hepsini hallederim ve haftaya hazirlik yapmis olurum..

Her sabah rutin temizlik ve makyaj 10 dk surer
keyifliysem sacimla ugrasirim
değilsem at kuyruğu topuz orgu yaparim..
Dus ise bu havada hergun başka zaman bir gün yap bir gun dur yaparim..

Kendine bir bakim günü belirle mutlaka..

Yazmadan duramadim
Sabah 7 de çıkıyorum evden. 8 de isteyim aksam 6 da evdeyim. Hafta sonu bazen bie gun ise gidiyorum yine. Neyse aksam yemegi yap ortalığı toparla falan derken saat etti mi sana 10. Dus al camasirlar ütü derken etti mi 11 bucuk... esim elinden geldigince yardimci olmaya çalışıyor ama napsin garibim ikimizde yetisemiyoruz onceden cok kasiyordum yetismek icin esimi de sıkıştırip duruyodum artik vazgeçtim. . Su an ev daginik ama hiiic uzulmuyorum ya .. misafirim yok ya o yüzden. . Bazende kafaya takiyorum evimiz neden bekar evi gibi diye ama uzuldigum zamanda Yarın ayin 15 i ve benim hesabima yatacak 3500 tl yi dusunup mutlu oluyorum :) olmadi bi kadin alirim ilerde cocuk olunca yetisemezsem
Hayatin cilveleri bunlar annemde calisan bir kadindi bizi en iyi okullarda okutup meslek sahibi yapti.. hayat illa ki bi sekilde gecip gidecek . Zor da olsa calismayi, ayaklarimin üzerinde durabilmeyi, esime maddi anlamda destek olmayi cocuguma iyi bi gelecek hazirlamayi seviyorum

çalışma saatlerin çok mu uzun? ben 8.30 - 19.00 çalışıyorum herşeye yetişiyorum valla ilk zamanlar perişan gidiyordum eve ama zamanla insan alışıyor eve giriyorum hiç oturmadan yemeği koyuyorum o pişerken hop banyo sonra saçımı düzleştiriyorum, epilayon işini de mecbur haftasonuna ama bence tüylerin az da çıksa vakit buldukça al ki çok uzun zaman ayırmak zorunda kalma daha yeni işin düzene girer merak etme

Valla ben evli calisan bebeği 3 -4 aylik olanlar ve yerinde duramayan bebekse özellikle ev isi/bhakim/is nazil yetişiyor onu merak ediyorum aslennnn
Canim toparla kendini daha bu iyi günlerin :)

bu tamamen yapı işi.Bazı insanlar en ufak zorluklarda boş veriyor.Bir iş yapıyor mesela yoruldum deyip saatlerce yatabiliyor.Bünyesi biraz zayıf oluyor ya da canının kıymetini biliyor diyeyim.Çalışmayı niye bu kadar gözünüzde büyüttünüz ki?Çocuk olunca işiniz daha da zorlaşacak,hele de 2 çocukla.Makyaj olmayabilir elbet ama duş almamak,ağda yapmamak hoş değil.Bence biraz silkelenin.

Hayatınızı düzene sokmak sizin elinizde, 3 gün banyo yapmamanın bence hiç bir mazereti olamaz. İşten eve gelince 15 dakikanızı da mı ayıramıyorsunuz ? Kaş, bıyık, ağda bunları her gün yapmak zorunda değilsiniz. Haftada bir gün ayırmak yeterli, izin gününüz yok mu ? kendiniz yapıyorsanız, 1 gece 1 saat geç yatıp o işleri gayet kolay halledebilirsiniz. Kuaföre gidiyorsanız öğle arasına bile o işleri sıkıştıran insanlar var, en kötü hafta sonu yine 1 saatte kuaförde halledersiniz. Yemek konusunda hafta sonları bir şeyler hazırlayıp dolaba koyun, 2-3 gün onu yersiniz, zaten yaz mevsimi, akşamları insanın canı öyle ahım şahım yemek istemiyor, arada yetişemeyince kahvaltılık bir şeyler hazırlarsınız. Ben sporu evde yapıyorum, her gün iş çıkışı 45 dakika Leslie ile yürüyorum, Youtube'da var videoları, ciddi anlamda fark yarattı bende. Spor yapınca insanda o halsizlikten, isteksizlikten eser kalmıyor. Hafta içi işleri günlere bölün, bir gün akşam işten gelince lavaboları temizleyin, bir gün evi süpürün, diğer gün silin. Hafta sonu daha detaylı yaparsınız temizliği.

Makyaj ve bakım konusunda, işten gelince banyo yapamıyorsanız sabahları banyo yapıp, saçlarınız tertemiz işe gidebilirsiniz, benim saçlarım belimde ona rağmen her gün yıkıyorum, kurutuyorum, şekillendiriyorum. Göze bir rimel sürmek, bir kalem çekmek kaç dakika alır ki, asansörde bile yaparsınız ya da işe gidince lavaboda 5 dakikanızı almaz. Günde 6-6,5 saatlik uyku dışında uyumak gereksiz, zaman kaybı. Sabahları erken uyanınca daha dinç olacaksınız.

kızlar teşekkür ederim duşumu geceden alıp saçımı geceden şekillendircem ve yemek konusunda haklısınız daha pratik şeyler yapayım en iyisi ayrıca gerçekten iyiki varsınız ya..
3 gün duş almadım evet ve bu bi kadın için bahane olamaz.
bugünden itibaren bi düzene sokcam hayatımı inşallah bende üstesinden gelirim..

Durum tam tersi bende.
çalışmadığım zaman kendimi öyle bi salıyorum ki..
acaba sizin işiniz mi çok yorucu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…