hem çalışıp hem bakımlı olmayı başaran var mı?

canım ben 3 senedir çalışıyorum...bir okulda müdür yardımcısıyım..sabah 7.30 da okulda olmam gerekiyor ve akşam 5.buçukta çıkıyorum... bunları çalışma saatlerimiz benzer olabilir diye söylüyorum...

demem o ki,ben 3 yıldır okula 1 kez makyajsız bakımsız gittim,onda da sabah elektrik de su da yoktu ve ben akşam yıkanıp ıslak saçla yatmıştım,gece boyu saçlar darmadağın bi şekilde kurumuştu

onun dışında hiçbir zaman bakımsız olmadım ...eskiden de bakımlıymışsın aslında neden zaman ayıramadığını anlayamadım,el alışkanlığın vardır sonuçta...

neyse ben kendimce tüyo vereyim...

uyanınca ilk iş tuvalete gidiorum.tuvaletimi yapıorum.yüzümü yıkıorum, dişlerimi fırçalayıp nemlendiricimi de sürüorum ki,makyaj yapana kadar cildim nemlendiriciyi çeksin...(5dk)

duşunu akşamdan al...saçını tara,kurutma...hem böylece kırılmazlar..sabahları saçının durumuna göre düzleştirir ya da dalga yapar ya da ne yapacaksan onu yaparsın...bu işlem bende en fazla 7 dk sürüo....

saçlarımı bitirince,akşamdan ne giyeceğimi de bildiğim için ona göre makyajımı yapıyorum...ki ben fondoteninden aydınlatıcısına ,allığından rimeline kadar tam teşekkülllü yaparım makyajımı bu da en fazla 5dk..

kıyafetlerini, çorabına ve hatta giyeceğin ayakkabıya kadar akşamdan prova et,hazırla ve bi kenara koy... çantanı da ayarla.,içini akşamda doldur... böylece sabah giyinmen en fazla 2 dakikanı alır...

yani 20dakikada bomba bi hatun olabilirsin... yalnız burada benim es geçtiğim bişey var kiiiii:) kahvaltı yapmıorum:) o işi okulda hallediorum yani senin baban ve nişanlın eğer senden bi kahvaltı bekliolarsa bu durumda mecburen bi yarım saat erken kalkacaksın... yine pratik şeyler hazırlayabilirsin... seni oyalamasın..mesela at 3tane yumurtayı haşlansın..sen o arada makyajjını yap... çayı koy demlensin..kahvaltılıkları akşamdan çıkar...zeytin,reçel falan masanın üzerinde dursun.... 2 domates,salatalık,ekmek dilimle bitsin gitsin:) ya da tost yap bi sabah...akşamdan hazırla tostları...hatta makineyi de hazırla,koy içine...sabah fişini tak.... bunun gibi yani.... çalışan insansın sonuçta senden tam teşekküllü bi kahvaltı beklemesinler

umarım yardımcı olabilmişimdir...

iş tamamen bahane olmuş sizin.
bu sıcakta 3 gün banyo yapmamanız çok korkutucu

en basidi 10 dk almaz.

canım benim.... ne güzel kapalısın işte... akşamdan şalların hazırmış..dışarda gayet iyisindir eminim...evde de işi bahane etme yahu...eve gelince şalını çıkarıp başını açtığın zaman, bi kalem bi rimel çekmek 1 dakika kız:) bi de şöyle paraya kıy. bi 40-50 lira ver, öyle hemen geçmeyen,herşeye bulaşmayan.mat,sabit rujlar var...azcık dudağından iki ton canlı b renk al.... şeftali tonu falan... onu sür,tamam:))) 2 yıllık evliymişsin daha,ortada çekinilecek bi çocuk da yoktur, yaz günü ne pijaması yahu..alsana bi iki tane mini askılı elbise....çok rahat edersin inan...pijama ne yahu..bacağıma dolanıo benim onlarçok güzel olursun bence:)))) ani kapı açmalar gerektiği zamanlar için de etejer önünde bi namazlık diye tabir edilen elbiselerden bulundur,geçirirsin üzerine.örtersin başını.... misafirini de karşılarsın ne olmuş aman:)

:) ay süpersin tatlım ne güzel anlatmışsın valla paraya kıymak değil canım ya bence biz kadınlarda nasılsa adamı elde ettik nere gitcek rahatlığı var bekarken benim gibi bakımsız kadınlara kızardım ahanda aynısını yapıyorum işte :) çocuk yok tatlım olsun istiyorm oda olunca artk sal çayıra mevlam kayıra olur benimki
peki sen bu sylediklernni yapıonmu bakalım

valla fazlasıyla yapıyorum:) daha evli değilim ama 28 yaşındayım ve benim ruhum böyle:) evde kimse yok ama bendeki seksi gecelik birikimi 40 yıllık evlilerde yoktur:))) beğenip beğenip alıp giyiyorum:))) pijamayla ,ayağıma dolanan şeylerle gezemiorum...zaten yaz kış sıcaklayan bi insanım ...kışın bile üzerimde ya şort olacak,ya mini etek,ya elbise:))) dışarıda da zaten pek pantolon giymem....yine etek,elbise giyerim ama öğretmen olduğum için mini giymiorum tabii ki ben

hatta bu aralar bi de topuklu ev terliği almayı kafaya koydum da bulamıorum istediğim gibi bişi...türlü pempe çeyiz terlikleri var topuklu.. o kadar da kokoş olsun istemiorum

yapıyorum yani fazlasıyla... biraz ruh meselesi herhalde yaa...ben ufaklıktan beri böyleyim.... 17 yaşımda süper seksi bi dantel sütyen külot takımı alıp eve gelmiştim..annemin gözleri yuvasından çıkmıştı şimdi bile ailemin yanındayken benim kilotlar ayrı yere asılır... babamdan saklıoz... insan utanıo bakınca...normal kilotum bile yok

arkadaşlar bu anlatıkklarınız çok iyi çok güzel şeyler de bunu yapabilmek için bence önce enerji lazım eğer bir insan yatağından yorgun kalıyorsa bunların hiçbirini yapamaz durumda oluyor ben kendi şahsi adıma konuşuyorum bir de benim kızım var 2.5 aşında onu kaldır tuvaletini yaptır üstünü değiştir uykulu uykulu bi de herşeyi kendi kendine yapmak istiyor evimiz 4. katta asansör yok kendi inecekmiş onun ayağıyla inmek abartmıyorum 10 dk arabaya otuttur bağla kızım zaten yarım saate ykın zamanımı alıyor bunları yapabilmek için önce enerjik kalkmak gerekiyor malesef bende çoğu zaman makyajsız özensiz gitmek zorunda kalabiliyorum malesef
bence sen önce bir enerjinle ilgili bir araştırma yap kendine ondan sonra belki düzene girebilir hayatın canım

çok hoşsun canmı keşke bende senin gibi olabilsem ben o seksi şeyleri giyince utanıyorm düşün yani eşimden utanıyorum napcam nasıl aşıcam nasıl alışcam hiç bilmiyorum poff

bence bütün mesele planlı olmakta
ben 4 yıldır çalışan, 2 yıldır evli ve 9 aylık da bebeği olan bir kadınım
ertesi gün giyeceğim kıyafeti akşamdan kafamda belirliyorum yoksa sabah ben dolaba bakarım dolap bana bakar karar veremem
işe makyajsız gelmem gelsemde lavaboda 5 dakika da hallederim zaten iş yerinde abartılı makyaj hoş olmuyo. kalem rimel yetiyo çoğu zaman allık bile sürmüyorum
ama cildin temiz olması çok önemli
2 günde bir mutlaka banyo yaparım saçlarımın yağlı olmasından hoşlanmıyorum
akşam 6 gibi evdeyim çocuğu al eve gel derken babası gelir o kıza bakar ben masayı hazırlarım
kız kendi oyalanıyosa eşim de yardım eder zaten çalışan kadınların eşine de çok büyük bir pay düşüyo
şimdi yaz mevsimi zaten ağır yemekler yenmiyo hafif şeyler yap yetiyo
sonra saat olur 9-9.30 kız yıkanır ve uyutulur
uykuyu seven bir insanırım en geç 11 de yatarım
11 e kadar evi toparlarım oje sürceksem sürerim saçımı düzleştirceksem düzleştirim ama çoğu zaman saçlarım doğal halindedir.
kuaför olayını ya iş yerinde öğle arasında yakın bir yere giderim ya da iş çıkışı eve yakın bir yerde hallederim çünkü hafta sonu kızımdan zaman çalmak istemiyorum
alışverişe de zaman ayıramıyorsanız internetten artık her şeyi alabilirsiniz
lazer epilasyonu öneririm onu da öğle arasında iş yerime yakın bir yerde yaptırdım şimdilerde rahatım
çalışan bir kadın olarak kendime göre lükslerim var evet.
eve 2 haftada bir 50 tl vererek yardımcı kadın alıyorum en azından temizlik yaparken günlük temizlik yapıyorum camlarla vs. uğraşmıyorum.
tabiki maddi gücünüz yetmeyebilir ve yeni evliyseniz masraflardan dolayı bunlardan kaçınabilirsiniz ama her şey zamanla yerine oturuyor.

evet kızlar yaptıklarınıza ve en önemlisi de gücünüze hayran kaldım. kendimi o kadar güçsüz hissediyorum ki. bunları yapabilecek güç bulmak çok zor gibi hissediyorum.

güç veren zindelik veren tavsiyeleriniz var mı arkadaşlar?

çok hoşsun canmı keşke bende senin gibi olabilsem ben o seksi şeyleri giyince utanıyorm düşün yani eşimden utanıyorum napcam nasıl aşıcam nasıl alışcam hiç bilmiyorum poff

amaaan 1-2 utanırsın...eşin hayırdır? falan der:) sonra alışırsın...alışınca da inan pijama falan giyesin gelmez bi daha:)

Sosyal ortamdasın daha fazla kendine bakman gerekmez mi?
Evdeyken makyajsız eşofmanla gezmeyi anlarım ama kalablık bir ortamdayken
hem kendine hem çevrene olan saygından ötürü bakımlı olmalısın.
Sabah normalinden 30 dk erken kalk,güzelce duşunu al. Kıyafetini geceden kombinle
Makyajını yap, sacların kuruduktan sonra zaten temiz olduğundan dolayı bakımlı gözükecektir.
Ben bu şekilde uyguluyorum..Mesela birazdan iş çıkışı güzellik merkezine gidicem.
Birlikte gidelim gel:)

Depresyon ya da demir eksikligi durumunda dunyanin en bakimli kadini olsaniz banyoya gitmek bile ölümdür dogal olarak sac bas salinir...

Yani bizim anlamakta gucluk cektigimiz 'nasil dusunu almaz' dedigimiz insanlarin bazilarinin gercekten kendine bakmak istedigi halde hali yoktur...

Detayli bir kan tahlili yaptirin...

Demir depolarinizda sorun olabilir...

Her sey yolundaysa da robottan gecirilmis findikla cevizi kaymak ve balla ya da pekmezle sabahlari ac karna birkac kasik yemenizi oneririm...

Gun icinde de meyve ve sebzeyi aksatmayin, yumurtayi ihmal etmeyin, et ve balik gunleriniz olsun...

Zipkin gibi olursunuz...

Ya bende 4 yildir calisiyorum kendime bakiyorum zaten isim geregi bakimli olmak zorundayim ama benim de ev perişan yemek yapsam temizlik yapamiyorum temizlik yapsam ev gocuyo utuleri bile Esim kendi utusunu yaptigi halde bi camasir yikiyorum bi gün makinada bekliyor hadi astim diyeyim bikuruduktan sonra bi gün de camasirlikta bekliyor bulasik makinesi zaten bosalmasa mutfakta savaş cikmis gibi oluyor gerçi esimle anlastik ben dolduruyorum o bosaltiyo evlendikten sonra daha ev hanimligini öğrenemeden hamile kaldim sanirim bunların etkisi büyük ama bebek olunca napcam iste onu hic bilmiyorum :)

Ya bende 4 yildir calisiyorum kendime bakiyorum zaten isim geregi bakimli olmak zorundayim ama benim de ev perişan yemek yapsam temizlik yapamiyorum temizlik yapsam ev gocuyo utuleri bile Esim kendi utusunu yaptigi halde bi camasir yikiyorum bi gün makinada bekliyor hadi astim diyeyim bikuruduktan sonra bi gün de camasirlikta bekliyor bulasik makinesi zaten bosalmasa mutfakta savaş cikmis gibi oluyor gerçi esimle anlastik ben dolduruyorum o bosaltiyo evlendikten sonra daha ev hanimligini öğrenemeden hamile kaldim sanirim bunların etkisi büyük ama bebek olunca napcam iste onu hic bilmiyorum :)

Ya bende 4 yildir calisiyorum kendime bakiyorum zaten isim geregi bakimli olmak zorundayim ama benim de ev perişan yemek yapsam temizlik yapamiyorum temizlik yapsam ev gocuyo utuleri bile Esim kendi utusunu yaptigi halde bi camasir yikiyorum bi gün makinada bekliyor hadi astim diyeyim kuruduktan sonra bi gün de camasirlikta bekliyor bulasik makinesi zaten bosalmasa mutfakta savaş cikmis gibi oluyor gerçi esimle anlastik ben dolduruyorum o bosaltiyo evlendikten sonra daha ev hanimligini öğrenemeden hamile kaldim sanirim bunların etkisi büyük ama bebek olunca napcam iste onu hic bilmiyorum :)

amaaan 1-2 utanırsın...eşin hayırdır? falan der sonra alışırsın...alışınca da inan pijama falan giyesin gelmez bi daha

ne utanması yavrum yaa...bak tabırı caızse yatak odasında edepli olma...ben valla her bilikte olacagım zaman diz üstü çzmesinden tut,vucut file corabına,simli vucut losyonuna kadar herseyımle oyle eşimle birlikte olurum.adamın gozu dısarı mı kaysın..sakın yapma boyle seyler..uyanıp alamıyosan hepsiburada sitesınden al ..paketler gizli oluyo ne aldıgın belli değil.valla esımın oyle hosuna gıdıyor kı..ayakkabı alsam kıyametı koparır ama onun yanında gıyecegım fantazı topuklu ayakabı yada jartıyer alınca "al aşkım all " der....anla yanı...baaakk 1 kere bunu yap eşinin tavırları değişicek ...

valla faturada ya da irsaliyede ne aldığın adıyla beraber gayet net yazıyor kutunun üstünde hb de, kargocu okumaz inşallah diyebiliriz anca
birkeresinde fatura üstünde yazmayın içeriği dedim, olmaz mimkin değil dediler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…