Hem çocuk yapıp , hemde çalışmak . Annelerin fikrini istiyorum.

cancangunes

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2011
706
745
103
39
Eşim ve ben çalışıyoruz. Maaşlarımız neredeyse eşit. Ama borçlarımız var ve aldığımız para ancak borç ödeyip ev geçindirmemize yetiyor. Çocuk yapmak istiyorum. Ancak ben çalışmazsam çok zorlanacağız. Hamilelik boyunca 8 ay çalışsan. Doğum izni 4 ay sanırım. Geriye kalıyor 3 ay . 3 Aylık bebeğe bakacak kimsede yok. Olsa da o kadar küçük bebek bırakılır mı ? Etrafıma bakıyorum çoğu arkadaşımın bebeği var. Herkesin ekonomik durumu çok mu iyi ? Siz bu problemi nasıl aştınız. Ben 30 yaşındayım ne yapmalıyım ? Çok üzülüyorum bu dururma. Eşim borç varken asla çocuk yapmama müsaade etmiyor. Haklı ama ne olacak böyle? Borçların daha uzun bir süre biteceği yok.

Yaşınız kaç
Bizlerde borç ödedik halada ödüyoruz
Karı-koca çalışıyoruz tabiki 2 de çoçok var şükür darısı size
ANNE -Baba DESTEĞİ BÜYÜK ONLAR BAKIYOR
Sizinkiler nerde rica etseniz gelmezler mi ?

cocuk karari ciftlerin ortak arzusuyla; sadece maddi degil, manevi olarak da hazir hissedildiginde alinmali.
elbette ki bir de Hak'kin nasip ettigi zamanlama var.
30 yas gunumuz icin cok normal kabul edilen bir yas. Bence zamana birakin. Evliliginizi yasayin, yasinizin keyfini cift olarak surun, birikim yapin, borc odeyin. Bu sure zarfinda evlilikten aldigi keyif ve sorumluluklarin da rahatlamasiyla daha iliman yaklasacaktir konuya.

Ben batmanda yaşıyorum şu an ve 2 sene ücretsiz izin aldım, büyükşehire geçince 2.çocuğum için bu kadar izin alamam 2 yasa kadar annem bakar sonra kreş olur sanırım

Ben 37.haftama kadar çalıştım. 5 gün sonra doğum yaptım
4 ayın üstüne 2 ayda ücretsiz istedim, 6 aylık olunca anneme bırakıp işe döndüm
Hala aynı sistem devam ediyor şükür ( Kızım 14 aylık şu an )
Kredimiz 8 yıllıktı
Yaşım 29 , 8 yıl beklersem ohooo yani

Sizde böyle bişeyler düşünseniz ? Borcunuzun vadesi ne kadar o da önemli

Ben maddiyatın önemli olduğu düşüncesindeyim belki arkadaşlar beni haksız bulacak ama eşim 4 bine yakın maaş alıyo ev kendimizin ama arabaya 1200 lira ödüyoruZ, öyle çokda para harcamam ama markete gidince yinede birsürü tutuyo yada bebeğe bişey alamasam gözüm kalır aklımda kalır benim, geçenlerde o durumda bile zorlandık ankarada yaşıyorum istanbulda değil yani kenarda biriktirdiğimiz paradan kullandık, bebek olunca tek o mutlu huzrlu olsunda onun gülüşü rahatlığı için dünyayı veririm parada neymiş diyosun ve harcıyosun ben mesela evde çok bunalıyorm 2 sene ücretsiz izin aldım seneye martta iş başı yapacam memurum eşimin maaşı yetmese zorlansak alamazdım şükür diyorum çok uzattım ama bence bekle borcunuzu bitirince inş Allah kısmet etsin

Benimde durumum farkli degil ama biz hic beklemek istemedik, inanirim bebek kismeti ile gelir derler calisiyorum. 4 ay iznim var sonrasinda bebege bakacak kimsemizde yok annem hasta kayinvalidenin isleri var vs. ama ya nasip deyip yola ciktik.. esiminin de benimde maaslarim esit esimin maasi gecinmeye benimki krediye gidiyor... ne olur bizde bilmiyoruz.. zaten kim yarinini bilerek yasiyor ki yasayip gorecegiz..

Kocaniz biraz maddi dusunuyor haksizda degil ama cocuk yapmadan once plan yapmak fena olmaz mesela siz ise donunce bebege kim bakacak, merak etmeyin 3 aylikda olsa bakilir, aksamdan sutunuzu sagarsiniz, kolay bir hayat degil ama artik sartlar onu gerektiriyor. Kadinin hem calisip hem bebegine bakmasina engeln olan tek sey annelik icgudusu bence o kadar.

Bilmiyorum bu aralar bu konuya çok taktım sanırım. Eşimde bebek istiyor bende ama ekonomik durumumuz engel. Çok üzülüyorum.

çocuk planı yaptıktan sonra, hemen para biriktirmeye koyulduk, doğuma kadar biraz nakit atabildik kenara, 6 ay ücretsiz izinde bu paraları yedik,
9. aydan itibaren kv baktı, ama işe döndüğüm için bakıcıyı da karşılayabilecek bir durumdaydım.

siz kıt kanaat geçiniyorsanız, kenara hiç atamayacaksanız, şöyle bir etrafınıza bakının, elden çıkarabileceğiniz bir şeyler var mı?
araba satılabilir, bir kaç yıllığına daha ucuz bir muhite taşınılabilir.
neyin borcu bu? borçla ilgili yapılandırma yapılabilir.

Maddi durum oturmadan çocuk yapma fikrine karşıyım ben. Kısmetiyle falan gelmiyor o bebekler. Eşiniz de hazır değil zaten. Yaşınız henüz müsait, bir süre daha bekleyebilirsiniz. İkiniz de hazır olduğunuzda kenara bebek masrafları için bir miktar atabildiğinizde düşünmelisiniz. Mamayla bezle bitmiyor çocuk ihtiyacı.

Ben mesela çok üzülerek bırakıyorum oğlumu. 3,5 aylıkken işe dönmek zorunda kaldım. Şimdi annembakıyo ama yazdan sonra bakmıcak işe başlıcak... Bana kalsa iki sene beklerdim ama tam bir süpriz yumurta oldu benim oğlum bize. Ben korunmak için doğum kontrol hapına başlamışken gelmeye karar vermiş :)
Sana tavsiyem borçlarınız biraz azalana kadar bekle derim... Eşin de sanırım maddiyattan dolayı şuan gönülsüz... Rabbim gönlünüze göre versin...

Hiçbir soruya cevap vermemişsiniz ki yorum yapalım. Borç maaşınızın ne kadarı ?borcu çıkınca geriye ne kalıyor? Kaç senelik bir borç bu? Aileniz yanınızda mı ? Çocuğa bakabilecek kimse var mı?

Bu tarz konulara yazıyorum genelde 3,5 aylıkken günde 11 saat haftada 6 gün şirketten bulduğum bakıcıya bıraktım

Bakıcıya asgari ücret üstü bir maaş verdim benim maaşımın dörtte biri kadardı

Borcumuz vs yoktu ama ben ille de kendim bakayım fikrini doğru bulmuyorum hem sonra işe dönmek zor hem de bir bitişi yok çocuk bakımının

Kreş 5 te bitiyor özel sektör 7 de sonradan da bakacak birisi lazım yani düzenî ona göre oturtmak daha iyi

Borç dediğiniz ne borcu para bîriktirebilir misiniz bu süreçte bu önemli

Zira bir kutu burun damlası aldım 20 tane var içinde 28 tl her gün iki tane kullanıyoruz benim 5,5 yaşındaki oğluma

Kreşi okulu ayakkabısı vs söylemeyeyim bile ama yok zıbın yok bez vs onlar pahalı değil önemli olan zaman ayırabilmek ve eğitim öğretim sağlayabilmek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…