Hem çocuklarımızı hem dostluğumuzu büyütüyoruz

Ay kızlar hiç görüşemedik gitti. Eşim bilgisayarı çoğu zaman hep işe götürdü. Son birkaç gündür götürmüyor ama hava bozuk olduğu için vın çekmiyor. Sinir oldum. Şimdi nasıl olduysa açıldı, hava kapalı olunca, yağmur kar yağınca uydu ile bağlantı kurulamaıyor deyip net kesiliyor. Yerleşik evim olunca kesinlikle evime internet alırım. Bu ne böyle yaa, tam insanı sinir etmek için yapılmış bir ürün.

MELEKCİM çok geçmiş olsun canım...
Allah başka dert vermesin, 1 tane kist hele de iyi huyluysa hiç bir şey yapmaz. Bak bende çok var ondan iyi biliyorum, sadece adet düzensizliği oluyor. Jale hanım çok iyi bir hekim, onun elinde bence güvendesin. Jale hanım seni fiziksel iyileştirirken biz de sana haftalık ruhsal terapi yaparız eheheh Bir şeyciğin kalmaz Leadangel malum uysal ama ben ve cimcime sana her türlü komikliği yaparak senü iyileştiririz

ANTİKA, ay canım ben şimdi çocuk hiç bakmadığım için bilemem iştahsızlık problemini. Tahminim 2,5 ay sonra her şeyi yaşayarak öğreneceğim. İnşallah gecici bir süreçtir. Belki de dişlerdendir. Çok yıpratma kendini, iyi düşün iyi olsun....

KADERİM, hayırlı olsun eviniz. Oraları çok güzel yerler, temiz havada ne güzel vakit geçirirsin.

gamzecğim bende cok özledm sizi ama ben hep buralardayım zaten siz kayboluyrsnz:)ömerck iyi kudurmak dağıtmak ve kırmakla mesgul..yemek konusunda zorlamayın diyor uzmanlar ama anne yüreği dinlermi bende o kadar yediriyorum ıı kilo almıyor gectiğimiz günlerde 2 saar arka akaya ağır yiycekler yedirdim bdirek cıkardı hepsini kapasiteleri var cok zorlamamak gerek kızlar siz gece yatarken ne veryrsnz ya ben hala pirinc unundan muhallebi ypyrm ve biliyr hiç besleyici özelliği yok pirinc ununun ama süt içmediği için muhallebi ypym 2 bardak sütten sabahlarıda kahvaltısına koyuyrm gecen bi arkadasım gördü güldü cocuk yakında okula gtck sen hala kahvaltıyı karısımmı ypyrsn diyor e denedim cok yemiyo yumurtayı sadece bos ekmek yiyor zatı muhterem.hadi herkes saatlerini ve neler yedirdiğini yazsın bilmediklermzi öğrenelm takım ruhu oluştrlm:)buluştuğumuzda anlatıyrz ama havada kalıyor bence yazmak daha mantıklı evet meleğim bu hafta bulusalım carsamba ve persembe bana uyuyor elifangel heeeeeeeeeeeeeep facedesn kızıyorum sana ama kızamıyrm:)vınn kullananlara büyük sabır diliyoruuuummmm

ve gecen seminer de hocayla baya konustk artık oğlun 1.5 yasında kesinlikle kendi basına yemesi gerekyr kendisinin catalı kasığı kullanması cok önemli dedi evet veryrm eline catalı kendi kendine yiyor ama kus kadarcık...batıda cocuklar bu yastan itibaren kendi baslarına yemek yemeyi öğreniyorlar ve hazırcı olmaktan cıkıyorlar dedi hoca ama bu bize türk annelerine hiç hitap etmeyen birsey aslında bir taraftan haklı biz cocukların eline herseyi weryrz ağızlarına yemekleri üstlerini baslarını bir öğrencm wadı 6 yasında benden beklerdi ayakkabılarını bağlamamı :)ama diyorum ya anne yüreği ben oğlumu elimle beslerim ölene kadar:)

beyazım meleğim yüzü güzelim öykücüğün annesi seni seviyorummmmmmmmmmmmm iyi düşün iyi olsun dualarımdasın canımmm

kızlar maşşallah bu gün coşmuşsunuz.
valla biliyorum zorlamak çok kötü bir şey ama diyorum ya hiç bir şey koymayınca ağzına artık dayanamadım. nilimsi sende gördün normalde bende eline veririm kendisi yesin diye ama yok canım bi defa Nuh demesinler.hatta 9 ayından beri kendi kaşığı çatalı tabağı mevcut ama bu günlerde çıldırdı iyice.ne kahvaltı, ne ara öğün ne akşam yemeği.sadece su iççek salatalık yicek iyide nereye kadar.hoş bir sitede bir uzmanın yazdıklarını okumuştum hoca verir talkımı kendi yutar salkımı gibi bir açıklama yapmış ne gülmüştüm. her çocuğun huyu farklıdır bizlerse hep aynı yöntemeleri öğütlüyoruz demiş ve eklemiş kendi çocuğum olunca anladım bildiklerim ve anlattıklarımın hepsi yalanmış diyor
normalde ben Devrime kahvaltıda önce süt bisküvi ve balla bir karışım veriyorum sabah kalktığı gibi illaki biberon keyfi yapacak yoksa köpürüyo sonra 50 cc sütle ekmek, peynir, zeytin vs. bi kahvaltı ediyor. arada bir iki dilim meyva yer. öğlenlik pilav yada makarna yemekle karışacak başka türlü beyenmiyo beyefendi. bi daha akşam yemeğine kadar ağzına bişey koymaz. akşamlık önce çorbası, ardından az bişey yemek üstünede makarna yada pilav illaki arıyo. yatana kadarda meyvaydı yoğurttu vs. atıştırmalıkları birde hemen yemek sonrası yarım çikolatası yada üç- dört tane badem şekeri hiç olmazsa kuru üzüm vs. bir kaç tane oda yemeğini yerse ödülü. fakat gece sütünü malesef içmiyor
tabi bunların hepsi normal şartlardaki günlük beslenmesi.ama bu günlerde o çok sevdiği çikolatayı bile gözü görmüyor.doktoruyla görüştüm herhangi bir hastalık belirtisi madem yok bir geçiş dönemidir diyor. diyetisyen bir ablamız var oda bazı dönemlerde bazı gıdalara yüklenebilir dert etme diyor ama işte içim dinlemiyor.bu arada biz yumurta yiyemiyoruz patlıcan ve domatesinde içini çekirdek bölümünü çıkararak verebiliyorum malum egzamalarımız anında azıyor.hoş çokta sorun olmuyor malum bizdede mevcut olduğundan zaten çıkarıyordum salatada yemekte içlerini bir nevi alışkanlık gibi yoksa ailecek kaşınıyoruz.
bu arada çenem düşmüş gene neyse ben kaçar.:82:

ahh ahhh çocuklar için yazılmış tüm kitaplar yalan her çocuk kendi kitabını yazıyor vallhi
maşallahhhh devrime öğünleri yiyorsa normalde süper benimki tek düzecidir biraz vallhi

bizim rutin beslenmemiz şöledir normal şartlarda
eskiden 7 gibi süt içerdi ballı süt ama artık vermyiorum kahvaltıyı iyi etsin die
saat 10 gibi kahvaltı-15 aya kadar bulamaç kahvaltı ettik (ekmeği ufalar suyla ıslatır içine hergün 1 yumurta+peynir tereyağ+zeytin ceviz içi kaymak tuzlu olmak şartıyla herşeydi ama 10 gündür nıorml bu saydıklarımı elimden tek tek nazlana nazlana yiyor 1,5 saat kadar sürüyor yaklaşık )
öylen erken uyuycaksa yoğurt 12,30 gibi mesela
eğer geç uyuycaksa 2 gibi mesela çorbasını yiyor(dönüşümlü aklınıza nasıl çorba gelirse hepisi dönüşümlü olarak
5-6 arası akşamüzeri bilenler bilir mutlaka 2-3 çeşit mevsim meyvesi rendelerim rutin hergün içine pekmez katarım bunu yer
akşamda babamızı bekleriz 8 gibi genelde akşam yemeği yeriz burdada genelde yine çorba veya ıspanak pırasa gibi ev yemeklerini yer keyfine kalmış çorbasının arkasından makarna+bulgur pilavı+pirinç pilavı kendimize genelde yapıldığından oda ogün ne varsa yer
akşam mısır patlatırım genelde kuruyemiş sever
gecede ben uyumadan önce 12 gibi 150 cc ballı süt içiririm ona kahvaltıya kadar artık başka bişey yemek yok

rutin budur bazen değişir genelde böledir hade bakalım herkesden bakliyoruz bu arada boy kilo paylaşımıda yapmadık uzunca zamandır yapalım reca etsem en son bahar hastanesine gitmiştik hastalanınca sanırım ayın ilk haftasıydı
boy:84 cm
kilo:12

tuğkan çok hevesli kendi yemeye ama tam kontrolü sağlayamıyo henüz ama hevesli genelde makarna bulgur pirinç gbi kuru şeyleri kendi yer ama yoğurtmuş çorbaymış erken henüz

elifangelcim sağol canım benim teşekkür ederim inşallah valla görüşelim biranönce..
bu kist geçen aydan çatlamayan bi yumurtaymış sadece canım..adetle beraber atılacak ..tabi inşallah..

bende öykümü anlatayım öykü 19 aylık

sabah :1 bardak portakal suyu (kendim sıkıyorum)
1 üçgen çocuk peyniri
1 dilim kaşar veya beyaz peynir
1 yumurta (bazen haşlıyorum ,bazen domatesle menemen şeklinde tereyağında yapıyorum
1 dilim ekmek içi .....vb gibi normal kahvaltıyı tek tek veriyoum beraber ediyoruz kahvaltı

ara:1 kase süt ile nesguık mısır gevreği..

öğlen :1 kase çorba,veya sebze yemeyi.veya o gün ne yaptıysam değişiyor ama genelde taze çorba hazırlıyorum seviyor..

ara:kek,aburcubur,çikolata ,isteyince üsülerek te olsa veriyorum,,

ara:meyve veriyorum akşam üstü bi tabağa koyuyorum çatalıylka kendi yiyiyor..

akşam:çorba,etli bir çeşit yemek,pilav ,makarna veya türevi....

yatmadan da yarım kase yoğurt

biz genelde bu şekilde besleniyoruz tabi menü her zaman değişiyo ben genelledim kendim evde ne yaparsam ona da veriyorum özel bişey yapmıyorum şu an yetişkin gibi besleniyor..

en son bedensel gelişimi

boy :82 cm
kilo :11.980

maşallah bizim akıllı ve güsel kızımıza annesini hiç üzmedi

güzelbir başlangıç olmuş bu,
ben ardaya sabah uyandığında cicibebe,süt,keçi boynuzu pekmezi içiriyorum,kansızlık sebebinden dolayı her sabah pekmez veriyorum,üçgen peynirimiz ek olarak masamızda durur ama genelde bitirir onuda ve bir kaç tane ceviz,
öğleye kadar geçiştirir öğlen uykusuna yatmadan önce portakal,elma sıkıp karışımdan veriyorum uykudan sonra çorba keyfi yapıyor arada bir atıştırmalık ceviz, havuç suyu içiyor akşam yemeğine kadar,akşam yemeğindede ne varsa bizimle beraber yiyiyor..gece mama olarakta tahıllı mamalardan haftada 2 defa sadece veriyorum diğer akşamlar devam sütü içiyor..ama sadece 1 yada 2 defa
gelişimini yazıcam ama 3 hafta önceki bu hafta öğrenecez....
boyu 83: kilosu 11:900dü bakalım bu hafta değişiklik varmı artma yada eksilme gibi
sağlıklı olsunlarda kilo boy önemli değil,
nilimsi arkayada da atarsın benii şöyle bir sahil turu yaparız seninle,ama biz çok kalıcı olmayızki orada
malum asıl kayınvalidem için tuttuk orayı eşimin aracılığıyla,ana oğul halledeckelr bizde faydalanacaz
işte haftasonalrı falan
neyse ben yattım ii geceelr size

Son düzenleme:
günaydınn...
kızlar biraz önce evlat edinme sayfalarında gezindim gözlerim dolarak.Rabbimize hamdolsun ne kadar şanslıyız, dünyanın hiç bişeyinin satın alamayacağı bir duyguya anneliğe hiç bir şeyle alınamayacak bir varlığa evlatlarımıza sahibiz. Rabbim onlarla sınamısın hiçbirimizi, kötü günlerini göstermesin inş.
oğullarımızı Hz. yusuf gibi iffetli, Hz. ibrahim gibi mantıklı, Tebrizi Şems gibi akıllı, Atamız gibi ileri görüşlü. kızlarımızıda Hz. Aişe gibi sorumluluk sahibi, Sabiha Gökçen gibi başarılı, Kara Fatma gibi yüreklilerden kılsın inş. yavrularımızın hepsini dini bütün, toprağına sahip çıkan, sancağını namusu gören, aklını kullanmayı, hem dini hemde vatanıyla gurur duymayı onlar için savaşmayı bilenlerden eylesin inş.
kızlar çok üzüldüm okuduklarıma gerçekten. Elifcim sanada sağlıklı hayırlı doğum nasip etsin Rabbim hiç birimizin helede evlatlarımızın gülen yüzünü soldurmasın.

ay dileğim tanımlamana bayıldım calıyorum canım haberin olsun:)ve bu güzel duaya amin diyorum....seminern sonucları acıklanmıs 94 almısım bu benim için büyük basaı zira 2 seneden beri kitap acmamıstım inanın kendime güvenim geldi:)

bende askım oğlum ömeri yazayımkalktığında zencefilli balından yer cok sever.
sabah:yumurta peynir ceviz tereyağı ekmek ve sütten ousan kahvaltı(ama artık değiştrcm)ondan sonra meyve yer muzu cok sever elmayı weryrm eline yiyor sıkıldığında bırakıyor meyvelede sıkıntm yok cok sükür.uyur öğlen:corbasını içer corbaların içne et koymaya özen gstryrm cünkü cok azda olsa kansızlığımız varikindi de 1 kase ev yoğurdu ve o gün evde pişen yemekten bikac kasık gece yatmadamn öncede muhallebi aralada kek ye meyve cubuk kraker elindedi hep kendi sıktığım meyve suları ömer efendi bunları yiyor lakin kilo almıyor doktoa göre normal kilosu bana göre değil:)işte tek basına süt içiyor kasık kasık içiryorum meleğim yazmıs mısır gevrekli süt weryrm diye sade mısır gevreklernden mi bende deneycm kızlar ya süt için

Antika, kocaman bir amiiinnnnn diyorum ben sana

İnşallah hayırlısıyla, kolayca doğururum. Vakit yaklaştıkça korku artıyormuş onu anladım...

selam hanımlar nasılsınızz bakalım ben bugün doktora gittim idrar tahlili yaptırdım muayne oldum ve baya iyileşmişim ama hala iltihap bitmemiş dedi ilaçlarımı verdi ve ayağından çoraplarını mümkünse yatarken bile çıkartmaki iyi ol dedi ve kızlar mart ayındaki adetimde sprial takılacak ama uyutalım narkozla öyle takalım dedi ziya bey sen herşeyden çok korkuyosun dedi nilimsi ben biraz fazlasıyla senin gibiyim hiç ama hiç acıtmıyor canımı çok eli hafif fakat ben tırsıyorum o muayne esnasında ne yapsam sizce kızlar

ahh antikam ahhhh kanayan yarama tuz basma aynen duruşumda şu 2 gündür ağzını bıçak açmıyor hiç bişey yemiyor sadece gece maması onuda eyvah eyvah dvd takıyorumda öylelikle çok zor yaaaa o öyle bişey yemeyince kendimi inanılmaz suçlu hissediyorum babam da bana kızıyor çok üstüne düşüyormuşum onun kilosu gayet iyimiş
yiyordu ama şimdi hiç yemiyor ki nazar değdi durunun iştahı süperdi her oturanla yemek yerdi ama şimdi verme açım demiyor
bu sabah kargoyla kitap geldi annelik akademisi diye yarım fincan sütte 1 öğünlük yemek kadar kalori ve vitamin vede doyuruculuğu varmış gelde anlat bunu annenin yüreğine

günaydın kızlarrr...
çalabilirsin nilimsicim onlar öle birden yüreğimden dökülenlerdi o yazıları okuyunca birden fena oldum.
elifime en son gelcem. sedacım sorma emde nasıl suçlu hissediyorum anlatamam sanki ona yetemiyormuşum elim kolum bağlanıyo gibi hissediyorum. ayrıca yarım fincen süt neki doyarmı onla hiç insan ama dün artık bıraktım tamam dedim elbet var bi sıkıntın yeme napim ama gece üzüntüden mideme kramplar girdi.birde dün mudanyadaydım arkadaşımda onunda bıcır bir kızı var birde başka bir arkadaşımız vardı benim velet sağolsun herkese yetti aşırı yaramaz bu aralar var bir derdi ama ne çünkü iyice agresifleşti.
elifcim neyden korkuyon bu kadar be güzelim leadangelin doğumunu görmüşsün tamam ama onun ki zor bir doğum olmuş biliyorsun sakın germe kendini ne düşünürsen onu yaşıyorsun bak ben sancı namına bişey hissetmedim çünkü hep buna inanıyordum. hep iyi güzel şeyler düşün inş. Rabbiminde yardımıyla sağlıkla kolaylıkla gelcek kızımız konucak anneciğinin kucağına.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…