hem çocuklu olup hem bakımlı olan bayanlar..

keping

aNaSıNıN KuZuSu aBi oLDu
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2013
821
948
158
merhaba hanımlar..başlıktanda anlaşılacağı gibi hem çocuklu olup hem bakımlı olmayı nasıl başarabiliyorsunuz?benim 10 aylık kızım ve 3 yaşında oğlum var..çalışmıyorum evdeyim..evin temizliğiydi,yemeğiydi,çocukların bakımıydı felan derken günler geçiyor ve ben kendime bakamıyorum eskisi kadar..evin içinde sürekli salaş bir haldeyim..valla kaş bıyık almaya dahi vaktim olmuyor çoğu zaman,olsa bile yorgun oluyorum..sürekli evdeyim..kurulmuş robot gibiyim..kendimi unuttum..lütfen hem çocuklu olupta hem bakımlı olanlar bunu nasıl başarıyorsunuz.banada akıl verin.bu arada derdimi anlatamamış olabilirim oğlum kolumdan çekiştiriyor..

Valla haftanin 50 saatini calisip, ustune ustluk evin isi, yemegi, kocaya ilgi, ailesine ilgi, kendi aileme ilgi, arkadaslarima vakit vs vs ayirip, hemde kendime vakit ayirabiliyorsam, sende hayatini daha duzenli bir sekilde planlayacaksin.

Cocugum yok, ama sanirim cocuklu olsamda bu benim bakimimin onune yine gecmez. Planla hayatini, duzenle. Mesela haftanin bir oglenini tamamiyle kendine ayir, sac tirnak kas goz vs ile ilgilen. O oglen cocuklarini birine birak, kv yada annene. Yada haftasonu esin evde oldugunda cocuklari paketle, babalariyla vakit gecirmeleri icin gonder, sende kendine vakit ayir. Ayrica gundelik rutine haline getirmen lazim. Cocuklari yataklarindan cikarmadan sacini basini yap, bi rimel sur, kilik kiyafetini ev kiyafetide olsa daha ozenle sec ve giy. Salmayin bu genc yasta yahu, yaziktir size.

Başaran gayette başarıyor kendinizi salmayın ,

ben kendime bakım yapmazsam depresyono sürüklenir mutsuz olurum,

evdeymişsiniz de çalışan çocuklu bayanlar bile bu kadar bakımlıyken kendini salmanız hiç hoş değil.

Iki cocukla zordur muhakkak ama insan kendini salinca bir sure sonra kendisine olan saygisini da yitiriyor.
evde oldugunuz icinnde bu kadar birakiyorsunuz muhtemelen, iki cocukla hem calisan hem de son derece bakimli arkadaşlarim var.

Bütün islerimi bitiririm bir duş alıp, hafif makyaj yapar,rahat ve şık giyinirim.tayt, elbise ,etek bluz, ama ev rahatlığıyla tabi, bu gibi şeyler giyerim.hergun yaparım bunu.bu arada 8 yaşında bi kızım var ve 7 aylık hamileyim.10 yıllık evliyim hastalık dışında eşimi hiç bakımsız karsilamadim .ama ben seviyorum böyle olmayı. Tabi bu arada çamaşır, bulasik ,yemek ,ev temizliği ,çocuk bakımı,ödevi,kursu,alışverişi derken yinede zaman yaratıyorum ben buna.hergun 30dk kendine ayirmak zor değil. Kendini iyi, güzel ve mutlu hissetmek, her isinde ve evinde daha enerjik daha canlı ve daha pozitif olmaya sebep olur.

Öyle bı başarırım ki..sabah kalkar kalkmaz kızım mememi emerken ben yuzumu gozumu duzeltır kocamı uyandırır işe yollarım..

Sonrası bana kalmış..kızım ogle uykusu 45 dak.surer ben dırek o sürede banyo yapar çıkar..sacımı kurutur..duzlestırır yada maşalarım..bu sırada göz kalemımı ceker..rımeli surerim..

Derken kızım uyanır..mızmızlanır..onu alır emziririm..emzırırken yıne uyur kucağımda..bende bu sırada kaş..bıyık halledebılırım..veya kk ya gırerım..

Kısaca kızımın uyku saati benım bakım saatımdır asla bu degısmez..cunku bakımsız çok cırkınım cooooook

bende kızı sabah okula gönderince oğlan uyursa eğer biraz daha uyuyorum sonra akşama kadar ev işi oğlan kız diddiniyorum daha sonra eşim gelmeye yarım saat kala üzerime rahat ama düzgün bişeyler giyerim tayt bluz tarzı bişeyler saçımıda topuz bağlarım üzerimede parfümümü sıkar kapıda karşılarım eşimi 7 yıllık evliyim 6 yaşında kızım 9 aylık oğlum vareşim makyajdan nefret ettiği için yapmıyorum makyaj ama saç baş dağınık hiç çıkmadım karşısına daha

önce çocuklarına bakıcaksın sonrada kendine bakıcaksın ,bakımlı olmak istiyorsan .arta kalan zamanda da evle ilgilen.olduğu kadar olsun ev işleri.iki tane sorumluluğu sende olan minik yavrun varken bırak ev işleri eksik olsun.kimsenin evi mükemmel değil.evinin işlerini bitirip kendine bakacak zaman ararsan çok ararsın, ev işi asla ve asla bitmez.

Çalışıyorum, cumartesi de dahil (öğlene kadar) annemiz olmadığı için evin tüm yükü üzerimiz de, babam kendi işini halledebilecek biri değil, içtiği ilaçları hangi saatte alınması gerektiğini bilmez, banyo yapacak iç çamaşırlarını hazır ederiz yani şu durumda bende kendi bakımımı ihmal etmiyorum. Her sabah 6.30 da kalkar yüzümü gözümü yıkar, dişlerimi fırçalar makyajımı yapar, saçlarımı düzleştiririm akşamdan ertesi gün ki kıyafetlerimi hazırlarım, yola çıkarım.

Ha çok yoruluyorum, kaç haftadır ayaklarımı uzatıp dinlenemiyorum. Düğündü, dernekti, hastane ziyaretiydi, yarın da temizlik yapacağım, pazar da bebek ziyaretine gideceğiz. Hoop pazartesi gelmiş, cumartesi çalışınca haftasonundan hiç bişey anlamıyorum zaten, hayatım şuan hep bir koşuşturmaca, bence her ne kadar çocuklarınızın sorumluluğu bile olsa, sizin kendinize vakit ayırabilmeniz daha rahat, herşeyi kendinize göre planlayacaksınız, ayarlayacaksanız ama çalışınca belli çalışma saatleri var ne evinize o saatler içinde, ne de kendinize vakit ayırmanız mümkün değil zaten, herşeyi kalan saatlere sığdırmak zorunda kalıyorsunuz hatta yetiştirmekte daha fazla zorluk çekiyorsunuz..

bence olay öncelik belirlemek..
yoksa herşeyin tam olması mümkün değil.çocuklar öncelikli bence..onlarla ilgilendikten sonra,evin tüm işini yapacağınıza ,ütüyü de yarına bırakın,yarım saat kendinize vakit ayırın..arasıra çocukları birine bırakarak(tabi imkan varsa) kendiniz içn bişeyler yapın..ne yapmayo seviyosanız,gezmek mi evde yalnız olmak mı ne ise onu yapın..
evde dura dura insanın canı bişey yapmak da istemz çünkü..
benim 4 yaşında oğlum var,çalışıyorum da,h.sonları evimin işi bitmez,o yüzden sıkılınca alıyorum oğlumu atıyorum kendimi sokaklara..
ya da babasına bırakıp gidiyorum kuaföre falan...veya rakadaşlarımla..
demem o ki herşeyden önce moral,kendisi sevmesi..

Benim de iki cocugum var çalışıyorum bi de.ama bakimli olmayi seviyorum.makyajsiz asla disari cikmam.cildime bakim yapmayi severim.giydikletime dikkat ederim.sac olayini birturlu becerememisimdir.ama su var herzaman da bakimli olmiyorsun yeri geliyor insan bitiyor.

Henüz başıma gelmedi ama ama bende nasıl olurum merak ediyorum açıkçası...Benim bir arkadaşım aynı zamanda komşum evlendiğinden bu yana hasta halinde bile hiç makyajsız yada bakımsız görmedim..Ha birde çalışan bir bayan..Çocuğu oldu evine uygunsuz bi saatte pat diye gittiğim bile oldu ne o evini bir gram dağınık ne çocuğunda en ufak bir pislik nede kendisinde bir kaymışlık görmedim...Hep bakımlı, hep temiz, hep düzenli..Allahım keşke bende öyle olabilsem...Hatta geçen hafta saat 10 gibi gitmiştim yine evine habersiz üzerinde elbise dedim 'yok artık kızım bi pijamayla göreyim seni' diye..Oda kimin geleceği belli olmaz tetikte bulunmak dedi..Bu kişi 8 senelik evli birde...Vallaha imrendim yani demekki çalışsanda bunu başarmak kişinin kendini planlamasıyla alakalı...

çalışmayanlar için çözümü bulduk diyelim.
Bir de seninkilere ilave çalışan kadın ne yapsın?

Çocukların uyku saatlerini değerlendirmenizi tavsiye ederim...

HEM ÇOCUGU OLUP HEM ÇALIŞIP HEM GİRDİĞİ ORTAM GEREĞİ BAKIMLI OLMAK ZORUNDA KALAN BİZ ÇALIŞAN ANNELER NAPSIN OZMAN CNM FIRSAT BUL KENDİNE SİLKELEN

beni çağırmışsınız:)
çalışıyorum,evi temizliği-yemek bende, cocuğum var. ilgi bekleyen bir eş, aileler var.

ama daha dün kuafördeydim öğle arasında gittim şu anda topuklularla saç baş yapılı makyaj full bir şekilde iş yerindeyim. planlı-hızlı olmak gerekiyor. ayrıca uykuyu pek sevmiyorum.en fazla 6buçuk saat uyuyorum. dizilerimide izliyorum. hiçbirşeyden geri kalmıyorum. bazen çok yoruluyorum tabi.ama bi bayan her zaman bakımlı olmalı. küçücük kızım bile anne çok güzelsin-çok güzel olmuşsun falan diyo bayılıyorum çok hoşuma gidiyor.

çalışmadığınızı şu anda okudum ve şaşırdım. bütün gün evdesiniz ve böyle bir başlık??

canım evin işi,temizliği,yemeği,çocukların bakımı konusunda hiç sıkıntım yok..onları 4-4 lük yapıyorum sorunda bu zaten..hayatımdaki herşey planlıdır,yemek yapma saatim bile ama gel görkü kendime çözüm olamıyorum..gücüm kalmıyor..çok yoruluyorum..2 çocuk ve istekleri tamamen farklı..herşeyi mükemmel bir şekilde yaptığım için kendimle ilgilenemiyorum..inan bana bekara avrat boşaması kolay..çocuk insanın elini ayağını bağlıyor.iş dolayısıyla ailelerimizden uzağız..gurbet eldeyim bırakacak kimsem yok..eşim doktor sürekli nöbette..onu bıraksam adamcağız yorgun argın,değilse bile çocuklar durmuyor bensiz.sanırım çocuklar büyüyene kadar yani bir kaç sene böyle bakımsız geçecek

çalışmadığınızı şu anda okudum ve şaşırdım. bütün gün evdesiniz ve böyle bir başlık??

çalışsa daha kolay olur aslında. sizin çoçuğunuz varmı??? evde oldunuz mu hıç onunla??? butun gun yemesı,temızlığı,peşinde koşması,aktıvıtesı ve ev yemegı ev temızlığı derken ınsanın ne halı kalıyor ne mecalı kendıne bakmaya..süslenmeye...
ama çalışşsan herseyın bellıdır yarım saat erken kalkarsın çoçuğa bakıcı yada kres bakarken sen kendınle ilgilenırsın işe gidersın akşam gelırsın çoçuğunla z vakıt gecırıp yatarsın.ama evdeysen oyle olmuyo
konu sahıbı arkadasım senı cok ıyı anlıyorum.kaldıkı bır tane kızım var ben bıle kendıme bakamıyorum artık.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…