- 26 Ağustos 2011
- 806
- 320
- 108
Canim bu konida esinden yardim almalosin benimde ii cocugum var boyami vb eksik etmem gectigimiz gunlerde sacimi boyatmaya gittim esime buraktim yine kac biyik nedir ne kadar surucelmerhaba hanımlar..başlıktanda anlaşılacağı gibi hem çocuklu olup hem bakımlı olmayı nasıl başarabiliyorsunuz?benim 10 aylık kızım ve 3 yaşında oğlum var..çalışmıyorum evdeyim..evin temizliğiydi,yemeğiydi,çocukların bakımıydı felan derken günler geçiyor ve ben kendime bakamıyorum eskisi kadar..evin içinde sürekli salaş bir haldeyim..valla kaş bıyık almaya dahi vaktim olmuyor çoğu zaman,olsa bile yorgun oluyorum..sürekli evdeyim..kurulmuş robot gibiyim..kendimi unuttum..lütfen hem çocuklu olupta hem bakımlı olanlar bunu nasıl başarıyorsunuz.banada akıl verin.bu arada derdimi anlatamamış olabilirim oğlum kolumdan çekiştiriyor..
sonra da zaten dedim acik acik kayinvalideme ama keske demeseydim. Cocugum onu benden daha cok sevmeye basladi, kisaniyorum dedim. Kizdi bana, ne bicim lafmis o diye :0 e be kadin anlasan da ben evdeyken cocugumu kucagimdan alip alip goturmesen ya.
Simdi de hamileyim, esim diyor ara verme, annem gelsin baksin, ama ben ara vermeyi dusunuyorum, en azindan bu yavruma doyayim kucukken diye.
O durum bende de var pijamalarla bir butun oldum daha ilk cocugum evim bide kucuk ama yune de anca yetisiyom gunduz pek bi uyumuyo uyusu da yemek yapacam yapana kadar etrafi duzelt bebek uyaniyo ayrica o o uyurken bi banyoya giresim tuttu onda da yaygarayi bastirdi yari kopuklu banyodan ciktigimi bilirim seni cok iyi anliyorum aslinda kizim 4.5 aylik daha
ya ben bu yüzden çocuk yapmaktan korkuyorum. Ben çok kıskanırım bebeğimi.Kv de de üstüne çok düşer, ay özledim der habire,rahat bırakmaz gibime geliyor. Düşündükçe sinir oluyorum. Ona çok alışmycakk benden çok sevemez
Canim calisan cocujklu bayan olmak, calismayan cocuklu bayan olmaya gore daha kolay geliyor bana. Evdeki arkadaslari goruyorum da icim sizliyor. Evde cocuklar aksama kadar annelerine sariyor. Hele de disari cikacak birileri yoksa. Ben kizimi okula birakiyorum ise gidiyorum, geliyoruz ozlemis oluyoruz, beni uzmuyor fazla, ve yporuldugu icin erkenden uyuyor. belki evde cesit cesit yemek olmuyor ama kendime cok daha fazla zaman kaliyor sanki diyer arkadaslar gore. Diyer arkadaslarin cocuklari gece 12 ye kadar yatmiyor devamli baslarinda, hele kucukken, kabus gibi.
bakımsız olmak zamansızlıktan ziyade motivasyon eksikliğinden oluyor bence.
motive eksikliği de çok geniş bir yelpaze olabilir,
kilo, depresyon, eşle ilgili anlaşmazlıklar v.s. uzar gider.
bakımlı oldukça insanın bunu devam ettirmesi kolaylaşıyor
bakımsız olunca da iyice salıyor insan
üşene üşene de olsa yapmaya başlamak lazım bakımlı pırıl pırıl olmak için.
neden sevgiliyken bakımdan taviz vermezken evliyken insan salar kendini?
gerek görmemek ile ilgili olabilir mi acaba? diye düşünceler geçiyor aklımdan.
bunlar düşündüklerim. yaptıklarımı daha doğrusu yapmadıklarımı hiiiiiiçç sormayınn : )
Malesef oyle oluyor. Sevsinler tabi, herkes ister cocugun sevilmesini de herkes rolunu bilse keske. Anneden cocugu alip durmak nedir ben onu anlamiyorum. Yaptigi kiskanclikti, ben de dersimi aldim. Kucukken en iyisi kendin bakman. Cocuk buyunce zaten seni tercih ediyor.
Canim yanlis anlama kas biyik almiyorum demissin lutfen yanlis anlama ama bu bakimsizliga degil bir kadin icin kirlilige girer..ben makyaj severim ve makyajsiz dolasmam ama onceligim vucut bakimimdir bir kas bile insanin havasini degistiriyor ustune pijama bile giysen sadece bir ruj ki ona vaktin olur bakimli olman icin yeter
Hem çocuksuz hem bakımsızım.
Ben bi senedir cslisiyorm ondan once kizimla tektim evde. Ama bskimimi asla ihmal etmezdim. Bu ttaamen yapiyls ilgili sanirim.çalışsa daha kolay olur aslında. sizin çoçuğunuz varmı??? evde oldunuz mu hıç onunla??? butun gun yemesı,temızlığı,peşinde koşması,aktıvıtesı ve ev yemegı ev temızlığı derken ınsanın ne halı kalıyor ne mecalı kendıne bakmaya..süslenmeye...
ama çalışşsan herseyın bellıdır yarım saat erken kalkarsın çoçuğa bakıcı yada kres bakarken sen kendınle ilgilenırsın işe gidersın akşam gelırsın çoçuğunla z vakıt gecırıp yatarsın.ama evdeysen oyle olmuyo
konu sahıbı arkadasım senı cok ıyı anlıyorum.kaldıkı bır tane kızım var ben bıle kendıme bakamıyorum artık.....
çalışsa daha kolay olur aslında. sizin çoçuğunuz varmı??? evde oldunuz mu hıç onunla??? butun gun yemesı,temızlığı,peşinde koşması,aktıvıtesı ve ev yemegı ev temızlığı derken ınsanın ne halı kalıyor ne mecalı kendıne bakmaya..süslenmeye...
ama çalışşsan herseyın bellıdır yarım saat erken kalkarsın çoçuğa bakıcı yada kres bakarken sen kendınle ilgilenırsın işe gidersın akşam gelırsın çoçuğunla z vakıt gecırıp yatarsın.ama evdeysen oyle olmuyo
konu sahıbı arkadasım senı cok ıyı anlıyorum.kaldıkı bır tane kızım var ben bıle kendıme bakamıyorum artık.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?