- 19 Haziran 2014
- 1.082
- 953
- 208
Yorumları okurken dikkatimi çekti,Bence kendini cok kasma. Seneye cok daha fazla rahatliyacaksin. Gozlemledigim kadariyla cocuklari boyle kucuk olanlar, ve tum gun evdelerse ve cevrede es dost yoksa cok zorlaniyorlar. Hatta depresyona girenleri bile var. Bence sIk disini, seneye cok rahatliyacaksin ins.
Temizlik, yemek, ütü,alışveriş vs. ?.Öyle bı başarırım ki..sabah kalkar kalkmaz kızım mememi emerken ben yuzumu gozumu duzeltır kocamı uyandırır işe yollarım..
Sonrası bana kalmış..kızım ogle uykusu 45 dak.surer ben dırek o sürede banyo yapar çıkar..sacımı kurutur..duzlestırır yada maşalarım..bu sırada göz kalemımı ceker..rımeli surerim..
Derken kızım uyanır..mızmızlanır..onu alır emziririm..emzırırken yıne uyur kucağımda..bende bu sırada kaş..bıyık halledebılırım..veya kk ya gırerım..
Kısaca kızımın uyku saati benım bakım saatımdır asla bu degısmez..cunku bakımsız çok cırkınım cooooook
canım evin işi,temizliği,yemeği,çocukların bakımı konusunda hiç sıkıntım yok..onları 4-4 lük yapıyorum sorunda bu zaten..hayatımdaki herşey planlıdır,yemek yapma saatim bile ama gel görkü kendime çözüm olamıyorum..gücüm kalmıyor..çok yoruluyorum..2 çocuk ve istekleri tamamen farklı..herşeyi mükemmel bir şekilde yaptığım için kendimle ilgilenemiyorum..inan bana bekara avrat boşaması kolay..çocuk insanın elini ayağını bağlıyor.iş dolayısıyla ailelerimizden uzağız..gurbet eldeyim bırakacak kimsem yok..eşim doktor sürekli nöbette..onu bıraksam adamcağız yorgun argın,değilse bile çocuklar durmuyor bensiz.sanırım çocuklar büyüyene kadar yani bir kaç sene böyle bakımsız geçecek
Önce kendımı hallediyorum..bu sadece 1saatımı alıyor..geri kalan saatlerde ıstedıgın temızlıgı,utuyu ,yemegı yap..saatler cuvala gırmedı ya..onemli olan onceliği kendıne vermek..yoksa iş çok..sana fırsat kalmaz..Te
Temizlik, yemek, ütü,alışveriş vs. ?.
Yok canim pozitiflikten deyil inan. O kadar cok varki cevrende bu durumda arkadasim o yizden :) sagolasin ama oyle dusundugun icin, bu senin pozitifligini gosteriyor bence :).Yorumları okurken dikkatimi çekti,
Ne kadar pozitif bir yüreğin var...
Tebrikler konu Sahibi silkelendi vee kendine geldi..hep boyle olmani dilerim imkanlarinda varmis kocana bırakıp haftada bi kac saatte kendine ceki duzen vrmen baya havani degistirir hem esinde biraz cocuklarla tek kalmaya bqkmayq vs alisir diye düşündüm :) bende inşallah bir an önce silkelenirim rutin kas biyik agda vs disinda bakimim makyajim yok malesef..hamileyim..evjmibtemizlemek bile iskence gibi geliyor ki esimde yardim eder bana allah var.. ruhum depresiff sanirim..bende toparlanmak istiyorum
Ben hiç inanmıyorum hem ev işi yemek ütü bilmem ne yap,hem dısarda calıs,hem cocuk bak,hem de bakımlı ol...Bi robot olması lazım bu durumda ınsanın...Senın evde olman avantaj degıl dezavantaj..Çünki işe gıderken mecburen bakım yapıyorsun ve kendıne vakıt ayırıyorsun .Çünki çocuga bakan sen degılsın aksam alıyorsun sadece..Ama evde ıkı cocukla senın ısın cok zor ben hak verıyorum..Hatta hepsını yapan bı kadın olduguna da ınanmıyorum..Özellıkle cocugu olmayanlar buna yorum bıle yazmamalı bebek dogdugu anda hayatının merkezıne yerlesıyor cunkı otesı yok...Ve bebege göre de bu degısır,gazlı ve hıc uyutmayan bebegın de olabılır..Onar dk uyuyup kalkan da olabılır..Bu kısıye ve yasamına göre degısır ama heposını yapabılen kadın YOKKK....asla ınanmam...
sabah 8 de kızımla kalkarız -2,5 yaşında-
dünden kalma bel ağrısı baş ağrısı ben de hali hazırda bulunur..
kızım kalkar kalkmaz ya resim ya oyun hamuruna saldırır ve mutlaka beraber yapmak ister..
gözümden uyku akarken oyun hamuru yuvarlarım yarım saat..
sonra beraber kahvaltı hazırlarız yeriz yavaş yavaş yer ben o arada giyinir saçımı başımı insana benzetirim derken "anneeeeeee" der koşarım.. onu giydiririm 9.30 evden çıkarız.. 10-12 oyun grubuna gider ben de okulun kapısında dikilirim 2 saat.. -henüz alışma haftasında uzaklaşmamam tembihlendi:)-
sonra eve uğrar öğlen yemeğimizi yeriz ver elini park.. en az 2 saat oynarız.. eve dönüp ikimizde sızarız birbirimize sarılıp..
saat 16da kalkarız kitap okuruz, oyun oynarız, beraber temizlik yaparız, çamaşır asarız...
derken saat 18.. yemek hazırlarız beraber eşim gelir yemek şu bu derken saat 20:00.
anne baba çocuk saati başlar 22ye dek.. sonra kitap okuma diş fırçalama uyuma...
saat 23 gibi eşim kanepede sızar ben kalkıp ev işi yaparım sürünerek, öğrencilerimin dersleri ile ilgili işlerim olur onları yaparım banyo kaş bıyık tırmak işleri gece gece yaparım o da yorgunluktan baygın değilsem..
saat 2 gibi yatarım genelde..
günde yarım saat her bayan kendine ayırır elbet fazlasını bilemem ben ayıramam öyle bir isteğim de yok.. sırtımda sırt çantam ayağımda converselerim elimi tutan küçük kızım hergün aynı hızla aynı şekilde yapılmış at kuyruğumla çok mutluyum sokakta.. çocuktan öncem ile alakam yok.. çok süslü bakımlı idim.. ama şimdi ihtiyaç duymuyorum eksikliğini de hissetmiyorum o kadarının.. hayatımın en güzel zamanlarındayım kızımla.. tırnağımda oje olmasa ne olur???
mutlu değilseniz tabiki zaman ayırmanın yollarını bulmalı.. eşiniz desteklemeli bunu.. ama memnunsanız boşverin dünyayı.. başkaları nasılsa nasıl zerre ilgilenmem..
Ben bi senedir cslisiyorm ondan once kizimla tektim evde. Ama bskimimi asla ihmal etmezdim. Bu ttaamen yapiyls ilgili sanirim.
NE GÜZEL YAZMIŞİSINZ İMRENDİM SİZE VE KIZINIZLA GEÇİRDİĞİNİZ KALİTELİ ZAMANA KEŞKE BENDE DAHA FAZLA İLGİLENEBİLSEM KIZIMLA AM ÇALIŞAN ANNE OLMAK ÇOK ZORsabah 8 de kızımla kalkarız -2,5 yaşında-
dünden kalma bel ağrısı baş ağrısı ben de hali hazırda bulunur..
kızım kalkar kalkmaz ya resim ya oyun hamuruna saldırır ve mutlaka beraber yapmak ister..
gözümden uyku akarken oyun hamuru yuvarlarım yarım saat..
sonra beraber kahvaltı hazırlarız yeriz yavaş yavaş yer ben o arada giyinir saçımı başımı insana benzetirim derken "anneeeeeee" der koşarım.. onu giydiririm 9.30 evden çıkarız.. 10-12 oyun grubuna gider ben de okulun kapısında dikilirim 2 saat.. -henüz alışma haftasında uzaklaşmamam tembihlendi:)-
sonra eve uğrar öğlen yemeğimizi yeriz ver elini park.. en az 2 saat oynarız.. eve dönüp ikimizde sızarız birbirimize sarılıp..
saat 16da kalkarız kitap okuruz, oyun oynarız, beraber temizlik yaparız, çamaşır asarız...
derken saat 18.. yemek hazırlarız beraber eşim gelir yemek şu bu derken saat 20:00.
anne baba çocuk saati başlar 22ye dek.. sonra kitap okuma diş fırçalama uyuma...
saat 23 gibi eşim kanepede sızar ben kalkıp ev işi yaparım sürünerek, öğrencilerimin dersleri ile ilgili işlerim olur onları yaparım banyo kaş bıyık tırmak işleri gece gece yaparım o da yorgunluktan baygın değilsem..
saat 2 gibi yatarım genelde..
günde yarım saat her bayan kendine ayırır elbet fazlasını bilemem ben ayıramam öyle bir isteğim de yok.. sırtımda sırt çantam ayağımda converselerim elimi tutan küçük kızım hergün aynı hızla aynı şekilde yapılmış at kuyruğumla çok mutluyum sokakta.. çocuktan öncem ile alakam yok.. çok süslü bakımlı idim.. ama şimdi ihtiyaç duymuyorum eksikliğini de hissetmiyorum o kadarının.. hayatımın en güzel zamanlarındayım kızımla.. tırnağımda oje olmasa ne olur???
mutlu değilseniz tabiki zaman ayırmanın yollarını bulmalı.. eşiniz desteklemeli bunu.. ama memnunsanız boşverin dünyayı.. başkaları nasılsa nasıl zerre ilgilenmem..
ama lohusalık öyle 40'ı çıkınca bitmiyor ki, kimisinin 2 sene sürüyormuş... bunu eşine bi söyle bakalımm...Sevgili kocam dedi ki
Lohusalık bitti gizem
Lütfen üstünden şu popondan düşen eşofmanları çıkarır mısın
Yeni evli sayılırız hala
ama lohusalık öyle 40'ı çıkınca bitmiyor ki, kimisinin 2 sene sürüyormuş... bunu eşine bi söyle bakalımm...
hahahaha müstehak ona...Benim genç bunu yemez
Hem ben ona daha güzel bir cevap verdim
Gidip alışveriş yaptım
merhaba hanımlar..başlıktanda anlaşılacağı gibi hem çocuklu olup hem bakımlı olmayı nasıl başarabiliyorsunuz?benim 10 aylık kızım ve 3 yaşında oğlum var..çalışmıyorum evdeyim..evin temizliğiydi,yemeğiydi,çocukların bakımıydı felan derken günler geçiyor ve ben kendime bakamıyorum eskisi kadar..evin içinde sürekli salaş bir haldeyim..valla kaş bıyık almaya dahi vaktim olmuyor çoğu zaman,olsa bile yorgun oluyorum..sürekli evdeyim..kurulmuş robot gibiyim..kendimi unuttum..lütfen hem çocuklu olupta hem bakımlı olanlar bunu nasıl başarıyorsunuz.banada akıl verin.bu arada derdimi anlatamamış olabilirim oğlum kolumdan çekiştiriyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?