hem çocuklu olup hem bakımlı olan bayanlar..

Yorumları okurken dikkatimi çekti,
Ne kadar pozitif bir yüreğin var...

Te
Temizlik, yemek, ütü,alışveriş vs. ?.

Ben çocuğum 1 yaşına girene kadar kuaför yüzü görmedim evdede uğraşmıyordum ama 1 yaşından sonra rahatladım ve sabah kalkınca ilk kendimi hazırlardım nekadar iyi görünürsem işimde okadar çabuk biterdi. Sanırım enerji veriyor bana. Bukadar di lo konuşma sebebim yine saldım kendimi

Ama mesela kuaföre gitmem ama evde saçımı ayda bir kendim boyarım. Kaş bıyık evde hallederim fönümü evde çeker yada zaman yoksa topuz yapar yada köpük surerim. Pek makyaj yapmayı sevmem.

sabah 8 de kızımla kalkarız -2,5 yaşında-
dünden kalma bel ağrısı baş ağrısı ben de hali hazırda bulunur..
kızım kalkar kalkmaz ya resim ya oyun hamuruna saldırır ve mutlaka beraber yapmak ister..
gözümden uyku akarken oyun hamuru yuvarlarım yarım saat..
sonra beraber kahvaltı hazırlarız yeriz yavaş yavaş yer ben o arada giyinir saçımı başımı insana benzetirim derken "anneeeeeee" der koşarım.. onu giydiririm 9.30 evden çıkarız.. 10-12 oyun grubuna gider ben de okulun kapısında dikilirim 2 saat.. -henüz alışma haftasında uzaklaşmamam tembihlendi:)-
sonra eve uğrar öğlen yemeğimizi yeriz ver elini park.. en az 2 saat oynarız.. eve dönüp ikimizde sızarız birbirimize sarılıp..
saat 16da kalkarız kitap okuruz, oyun oynarız, beraber temizlik yaparız, çamaşır asarız...
derken saat 18.. yemek hazırlarız beraber eşim gelir yemek şu bu derken saat 20:00.
anne baba çocuk saati başlar 22ye dek.. sonra kitap okuma diş fırçalama uyuma...
saat 23 gibi eşim kanepede sızar ben kalkıp ev işi yaparım sürünerek, öğrencilerimin dersleri ile ilgili işlerim olur onları yaparım banyo kaş bıyık tırmak işleri gece gece yaparım o da yorgunluktan baygın değilsem..
saat 2 gibi yatarım genelde..

günde yarım saat her bayan kendine ayırır elbet fazlasını bilemem ben ayıramam öyle bir isteğim de yok.. sırtımda sırt çantam ayağımda converselerim elimi tutan küçük kızım hergün aynı hızla aynı şekilde yapılmış at kuyruğumla çok mutluyum sokakta.. çocuktan öncem ile alakam yok.. çok süslü bakımlı idim.. ama şimdi ihtiyaç duymuyorum eksikliğini de hissetmiyorum o kadarının.. hayatımın en güzel zamanlarındayım kızımla.. tırnağımda oje olmasa ne olur???

mutlu değilseniz tabiki zaman ayırmanın yollarını bulmalı.. eşiniz desteklemeli bunu.. ama memnunsanız boşverin dünyayı.. başkaları nasılsa nasıl zerre ilgilenmem..

Te

Temizlik, yemek, ütü,alışveriş vs. ?.
Önce kendımı hallediyorum..bu sadece 1saatımı alıyor..geri kalan saatlerde ıstedıgın temızlıgı,utuyu ,yemegı yap..saatler cuvala gırmedı ya..onemli olan onceliği kendıne vermek..yoksa iş çok..sana fırsat kalmaz..

Sabahtan ne yemek yapcaksam ya pişiririm..ya on hazırlıgını yaparım..kocamın gelmesıne yakın fırına atarım..

Gün ıcınde sureklı supurgem ortadadır..kızım kucuk olduğundan..utuyude gece yapıyorum..aslında gün ıcınde utuyede vaktım oluyor fakat usenıyorum..

Market evımın altı..ama genelde haftasonu pazara gıdıyorum..eksık bıse varsa esım gelirken alıyor..

Yanı benım 1saatlık bakımımla hıcbısey raydan çıkmıyor..dunya durmuyor..

Bende kendime o kadar bakamam. Evde yardim edenim var ama is ev çocuk koca derken insanin vakti kalmıyor kalsads yorgun oluyor.
Tek bildiğim benim için her gün yapılan temizlik zaman kaybi.

valla işte bir anlık gazla bakım yaptırdık havam değişti..

haklısın canım çalışsam işim çok daha kolay olur..illa bakım yapmam lazım ozaman..dediğin gibi 4-4 lük olmuyor herşey,evi temizlesen,yemek var,yemeği yapsan kendini unutuyorsun..biri illa aksıyor..

buda çok değişik ama bir o kadar güzel bir bakış açısı..haklısın ben mutluysam herşey boş..kime ne benim halimden..kaş bıyık alınsın,temiz giyinilsin varsın makyaj olmasın..makyajı oldum olası sevmem,doğal halim çok daha güzel,bebek gibi oluyorum makyajsız..oje felan fasafiso dediğin gibi,ojeli elle su bile içemem ki ben..bu arada çocuğunla bu kadar içten ilgilenmen inan çok ama çokk güzel birşey..bende senin gibiyim,ona birşey öğretmek için çok çabalıyorum..haliyle haftalık bakım aksıyor

bende haftanın 5 günü çalışıyorum ayda 1-2 nöbetlerim olur.. 2 yıllık evliyim. zor bir dönemden geçtik .. hala da zor ama ilk günler ki gibi değil ama ben de ben değilim işte kendime bakmıyorum bebek istiyoruz ama stres sıkıntı üzüntü ayrıca polikistik over hastasıyım.. kilo aldım... haftanın iki akşamı görümcemdeyim. bir günde anneme gidiyorum. evdeyken işten yorgun geliyorum.. yemek temizlik çamaşır ütü.. bişşe diyeceğim ama çok gülmeyin bıyıklarımı bile kenarlarından alıyorum ortasını pek alamıyorum:) çok şükür kaşlarımda sıkıntı yok.
saçlarımı kısacık kestirdim zaten.. ahh yalan yok iki hafta önce cildim için bakım ürünleri aldım tek yaptığım sabah akşam yüzümü yıkayıp jel tonik ve kremimi sürüyorum dişlerimi fırçalıyorum...

çocuğum yok ama temizlik yaparken bakımda yaparım aynı zamanda ..
mesela saçıma bakım yağını sürerim bonemi takarım , o saçıma işleye dururken ben evi süpürürüm
sonra da yüzüme maske yaparım ben toz alırken maskede yüzüme işler
yatağımın yanındaki komidinin üzeri losyonlar kremlerle doludur , yattığım yerden kremlerimi sürer uyurum
uzun vadede bakımlarımı düzenli yaparım , ama ev içinde makyajdır saçtır vs yapmam

arkadaşlar birşeyi belirtmek istiyorum..buraya yazarken şunlarıda dikkate alın lütfen
ev hanımı olup
çocuğu yada çocukları olan
gurbet elde kimsesi olmayan,ailelerden uzak bu yüzden kuaföre gitmek istese bile bırakacak kimsesi olmayan
eşi yoğun çalışan kadınlardan bahsediyorum ben..

bazıları hem çalışıp hem çocuğu olup hem bakımlıyım yazmış..ee güzel bacım zaten işe bakımlı gitmek zorundasın,yani her daim tetikte olman lazım..ayrıca çocuğunu bırakacak kreş yada bakıcı yahut ailelerden biri var,buda demek oluyorki rahat bir nefes alıyorsun..çocuklarınla 7*24 yapışık ikiz gibi gezmiyorsun..
dışarı çıkıp dolmuşa binip işe gitmek bile yani o açık hava insana nasıl iyi gelir..iş yerinde kahvelerini yudumlarken 5 dakika laklak yapacak arkadaşının olması insanı ne rahatladır..
ev hanımı deyip geçme...rümelini sür 5 dakika sonra ev süpürken şarıl şarıl akar,yada yemeğe soğan doğrarken
saçlarına fön çeksen ne olacak yemek yaparken bağlayacaksın yemeğe kıl düşmesin diye ortada ne saç ne makyaj kalır..yahu bunun gibi birçok şey var..davulun sesi uzaktan hoş geliyor..

Çocuk yok ama çalışıp bakım yapıyorum Allah korusun bakımsız asla duranam tembellik yapıp yorgun olup yatakta uzansam bile salaş ama bakımlıyımdır.

2 günde bir dula girerim gireğim zaman temizlik yapar öyle girerim ki bidaha elim cif neyim kokmasın mesela

NE GÜZEL YAZMIŞİSINZ İMRENDİM SİZE VE KIZINIZLA GEÇİRDİĞİNİZ KALİTELİ ZAMANA KEŞKE BENDE DAHA FAZLA İLGİLENEBİLSEM KIZIMLA AM ÇALIŞAN ANNE OLMAK ÇOK ZOR

Sevgili kocam dedi ki
Lohusalık bitti gizem
Lütfen üstünden şu popondan düşen eşofmanları çıkarır mısın
Yeni evli sayılırız hala

Sevgili kocam dedi ki
Lohusalık bitti gizem
Lütfen üstünden şu popondan düşen eşofmanları çıkarır mısın
Yeni evli sayılırız hala
ama lohusalık öyle 40'ı çıkınca bitmiyor ki, kimisinin 2 sene sürüyormuş... bunu eşine bi söyle bakalımm...

yani bunun için ekstra caba sarf ettiğimi söyliyemicem calısıyorum cocugum var bakımlıyım.
temızlıkcım yok yardımcım yok atla deve gelmıyor bana bunlar henuz
kuaforede beraber gıderım , agdamıda uyuyunca yaparım. makyaj kısmını ıse her halukarda hallederım

Henüz bir çocuğum yok fakat başarabilirim sanırım :)
Mesela sabah çocuklar uyanmadan kalkıp etrafı toparlarım bir kaç bişey atıştırdıktan sonra başlarım saçlarımı düzleştirmeye, hemen kaşlara girişirim.
Günlü eşofmanlarımı alırken daha kokoş şeyler seçerdim başıma ufak renkli bir bandana bile farklı bi hava katabiliyor.
Bi ruj bile yüzüne canlı bir hava getiriyor.
Emin ol kendine baktığın sürece özgüvenin atacak ve kendini şahane hissedeceksin.
Şimdi yaşamayan biri olarak böyle kolay söylemesi ama zaman yaratırım sanırım ya.
En azındn uyuduklarında kaş alabilirsin uzun sürmez canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…