hem çocuklu olup hem bakımlı olan bayanlar..

hay ağzına sağlık ne güzel ifade etmişsin

gurbet elde bir Allahın kulu yok..5 dakika bırakıp nefes almaya dışarı çıkım..aslında zaman olsa bile sanırım çöken benim psikolojim..eşim bugünde nöbette..offf içim daraldı artık..az önce pazara gittim 2 çocuğumla..asansör bozuk,çocuk arabasını 5 kat indir,çocukları indir derken yoruldum zaten..yapışık 3 üz gibiyiz kuzucuklarla..seneye kreşe vereceğim büyüğü belki rahatlarım ozaman..

bı gıyınmek bı makyaj en fazla 15 dk olsun. sabah kalkınca giyin. rimelini kalemini el altında (senin alabileceğin biryere) bırak. ve yemek konusu hariç diğer ev işleri içinde kendini yıpratma. valla ben dağınığım ama pis değilim. dağınıklıgımda tamamen kendıme ayırdıgım zamanla alakalı. sür sürüştür tak takıştır. kimseye madalya takmiycekler evlerimiz ak pak diyee :*

benımde yakınımda yardımcı olan bırı yok...bazen bende cok daralıyorum....psıkolojım kotu oluyo hakkaten.tamam evde olmak onun her anına şahıt olmak cok zor bı durum ama kendıme bakıyorumda yasım çok genç ama ruhum çöktu uyurken yaparsın dıyolar hangısını yapmalı uyurken...yemegımı,temızlığımı,dagınıklığımı ,,...kendıme hıç gelmıyorum bıle....mısal benımkının uykusu cok haıfıtır o uyurken banyoya bıle gıremem
bende yaza kreşe verecegım ,çalışmaya baslayacagım o zaman kendıme dıkkat edecegımden emınım...yoksa evde cok zor

çalışmadığınızı şu anda okudum ve şaşırdım. bütün gün evdesiniz ve böyle bir başlık??

çocuklarıma bakan olsa bende giderim kuaföre..en son saçımı bayram öncesi boyatmaya gittim,çocuklar sefil oldu kuaförde..bayramda eşimin memleketine gidecektik ve eşim sürekli nöbetteydi.onada bırakamıyordum..çocuk varsa ve kimsen yoksa anca beraber kanca beraber her yere..bu ne demek biliyor musun?herşeyi 3 kere yap demek..inan insanın psikolojisi kaldırmıyor,gücü tükeniyor..

sorun da burda zaten..daha önce de yazdım..sorun aslında sıralama hatası..öncelik çocuklarda eyvallah..ama ev işi ,yemek vs 4 4 lük olunca size zaman kalmaz tabii..ev sizden değerli mi önemli mi? eşiniz de doktormuş,adam eve az gelioyr zaman nöbet falan derkne..4x4 lük evi değil,karısını bakımlı görmek ister..
ayrıca siz ne kadar mutlu ,çocuklar o kadar mutlu..önce kendinize değer verin ,ilgilenin ki onlar da mutlu olsunlar...
bırakın ev bal dök yala olmasın,yemekler 3 çeşit olmasın..ama siz bakımlı ve mutlu olun..
çocukları alıp dışarı çıkın.puseti taşıdım vs derseniz de olmaz o iş.tabi ki yorulacaksınız ama değişiklik iyi gelir.yorgunluğuna değer yani..

dışarı çıkıp geziyorum..kesinlikle çocuklarımı eve hapsetmem..onlara karşı son derece aksiyonlu bir anneyim..yani oyunsa oyun,ilgiyse ilgi..aktivite konusunda hiç sıkıntımız yok..onları mutlu etmek adına kendimden neler veriyorum bir bilseniz..oğlum 3 yaşında ama maşallah görenler anaokuluna gidiyor sanıyor..ona herşeyden aşılamaya çalışıyorum..mesala en basiti yapboz aldım babası yaşına uygun değil dedi yapamaz dedi ama en son 60 parçalık yapbozu tek başına bitirdi maşallah..sürekli birşeyler öğretiyorum..kreşte yapılacak tüm şeyleri evde yapıyoruz..ee durum böyle olunca yine kendimi ihmal ediyorum

fakat şu konuda dediğinizi yapamıyorum..3 çeşit yemek olmak zorunda,çünkü bebeğim çorba içiyor,oğlum ayrı yemek istiyor,eşim maşallah boğazına düşkündür..anlayacağınız yemek sıkıntı bizde..temizlik konusundada haklısınız ama eşim temizliktende anlıyor..bir yer tozlu olsun hemen farkediyor..şimdi eşim evde yok,çocuklar uyanacak,herşey sil baştan..akşam yemeği,oyun derken uyku vakti gelecek ve uyuyacağız..

Sen en azından evdeymişsin ablacığım. Çalışanlar ne yapıyor acep?

erkekler zaten herşey mükemmel olsun isterler..kadınlar da onların istedikleri gibi olmaya çalışırken ,bi bakmışsın kendileri 20 yaş büyük duruyor,herifler kendileri bakımlı gezip duruyorlar..
evet çocuklarla ilgilnemeniz çok güzel ama kendinizi ihmal etmeniz doğru değil.haftada bir gün kahvaltı yesinler ne olur sanki...alıştırmak da sizin elinizde,eşi de çocujkları da..

büyük bi abladan duymuştum bi kaç kere. "erkekler ev işlerinde, yemekte, temizlikte vs çoooook iyi ama bakımsız kadın yerine beceriksiz ama bakımlı kadını tercih eder" derdi. bilemiyorum ne kadar doğru

bu arada akşamları ne yapıyorsunuz,çocuklar uyuduktan sonra?tüm gece size ait nasılsa..

ben çalışıyorum,6 30 da eve gideceğim,yemek yapacağım,bişeyler hazırlamam lazım tabi hazırda yok bugün.oğlumla beraber yapıyorum herşeyi,mutfakta sohbet ediyoruz..(4 yaşında bu arada)..
sonra yemek yeniyor..oyun faslı başlıyor..koşturmaca devam.arada çamaşır yıkayıp asıyorum,topluyorum evi..oğlum uyuyor..
bazen de ben de çok yorgunsam onla uyurum..kalkıyorum,tv izliyorum,banyo,manikür pedikür,cilt bakımı vss..
yarın yarım gün temizlikçi gelecek..sonrasında oğlumu alıp dışarı çıakrım gezerim.
akşam da ütü falan yaparım..
genel olarak böyle..

çocukları yatırıp bende yatıyorum..sarj olmam lazım,sabah yine aynı şeyler..
öyle yapmayın işte...mesela bu akşam deneyin..kalkın onlar uyuyunca..bir film izleyin,banyo yapın.oje sürün.saçınız abakım yapın..netten alışveriş yapın..ne bileyim ne severseniz..en azından haftada bir gün yapabilrsiniz,uykusuzluktanbişey olmaz..2 saat geç yatıverin..

canım ben de çalıştığım için gün içinde yoruluyorum diye akşam kız kaçta yatarsa yatsın (8-9 hiç farketmeden) ben de yatıyordum.. ama ne evle ne kendimle ilgilenmeye vaktim olmuyordu dolayısıyla.. ve bu durumundan hem ben hem eşim mutsuzduk.. çünkü ben kendimi salmıştım, eee evde bi kap yemek olmuyor dolayısıyla eşim de huysuzlanmaya başlamıştı.. şimdi şimdi herşeyimi kız yattıktan sonra yapıyorum, yemek, ütü, bulaşık, kişisel bakım vs... evet daha az uyuyorum ama kendimi iyi hissettiğim için mutluyum artık.. bi de sanırım alıştım artık eskisi kadar uykuyu aramıyorum ki uyumayı çok severim..

ben çok bakımlı derim kendime .Bakımdan kastınız ne ise
kimine göre makyaj yapmaktır ki hiç yapmam
bana göre temizlik ve uyumlu giyinmektir .Kaş bıyık alınmasıdır .

Ah gulum. Cocuk olunca ozellikle ilk iki sene temiz kiyafet giyersen sanslisin. Hoppp ustune o minik parmak birsey surmus, kasla goz arasinda, tam da ise gidecekken. Birakirken aglar ilk zamanlar ise gec kalirsin. Cocuk yokken ben de superwoman gibiydim, ama nerde o gunler. Cocuk senden pur dikkat ilgi bekliyor, eve gelince, cunku cok ozluyor.

esin ne yapiyo sen butun bunlari yaparken ?

Canim calisan cocujklu bayan olmak, calismayan cocuklu bayan olmaya gore daha kolay geliyor bana. Evdeki arkadaslari goruyorum da icim sizliyor. Evde cocuklar aksama kadar annelerine sariyor. Hele de disari cikacak birileri yoksa. Ben kizimi okula birakiyorum ise gidiyorum, geliyoruz ozlemis oluyoruz, beni uzmuyor fazla, ve yporuldugu icin erkenden uyuyor. belki evde cesit cesit yemek olmuyor ama kendime cok daha fazla zaman kaliyor sanki diyer arkadaslar gore. Diyer arkadaslarin cocuklari gece 12 ye kadar yatmiyor devamli baslarinda, hele kucukken, kabus gibi.

1 hafta öncesine kadar 11aylik bebegimle evdeydim.yeni yeni hareketlendigi icin uyanikken pesinden ayrilamiyordum.uyudugunda da hararetle özellikle onun yiyecegini ve rutin ama mecburiyet gerektiren ev islerini yetistirmeye calisiyodum.ama yetisemiyordum ve aynen dedigin gibi kendimi süper salmıştım bi rehavet vardi üstümde.
1 hafta önce iße basladim ve basladıktan sonra o günlerimin kıymetini anlayamadığım icin cok pisman oldum.meger ne kadar cok bos vaktim varmış.şimdi onca isin arasinda bide bakimli olmaliyim cunku isim bunu gerektiriyor.
Calisinca ev isleri arka planda kaldı, önceligim bakımım bebegim ve karın doyurmak.bende anlamiyorum ama mucizevi bi sekilde hepsine gayette yetisebiliyorum.

Bence kendini cok kasma. Seneye cok daha fazla rahatliyacaksin. Gozlemledigim kadariyla cocuklari boyle kucuk olanlar, ve tum gun evdelerse ve cevrede es dost yoksa cok zorlaniyorlar. Hatta depresyona girenleri bile var. Bence sIk disini, seneye cok rahatliyacaksin ins.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…