çalışsa daha kolay olur aslında. sizin çoçuğunuz varmı??? evde oldunuz mu hıç onunla??? butun gun yemesı,temızlığı,peşinde koşması,aktıvıtesı ve ev yemegı ev temızlığı derken ınsanın ne halı kalıyor ne mecalı kendıne bakmaya..süslenmeye...
ama çalışşsan herseyın bellıdır yarım saat erken kalkarsın çoçuğa bakıcı yada kres bakarken sen kendınle ilgilenırsın işe gidersın akşam gelırsın çoçuğunla z vakıt gecırıp yatarsın.ama evdeysen oyle olmuyo
konu sahıbı arkadasım senı cok ıyı anlıyorum.kaldıkı bır tane kızım var ben bıle kendıme bakamıyorum artık.....
bı gıyınmek bı makyaj en fazla 15 dk olsun. sabah kalkınca giyin. rimelini kalemini el altında (senin alabileceğin biryere) bırak. ve yemek konusu hariç diğer ev işleri içinde kendini yıpratma. valla ben dağınığım ama pis değilim. dağınıklıgımda tamamen kendıme ayırdıgım zamanla alakalı. sür sürüştür tak takıştır. kimseye madalya takmiycekler evlerimiz ak pak diyee :*merhaba hanımlar..başlıktanda anlaşılacağı gibi hem çocuklu olup hem bakımlı olmayı nasıl başarabiliyorsunuz?benim 10 aylık kızım ve 3 yaşında oğlum var..çalışmıyorum evdeyim..evin temizliğiydi,yemeğiydi,çocukların bakımıydı felan derken günler geçiyor ve ben kendime bakamıyorum eskisi kadar..evin içinde sürekli salaş bir haldeyim..valla kaş bıyık almaya dahi vaktim olmuyor çoğu zaman,olsa bile yorgun oluyorum..sürekli evdeyim..kurulmuş robot gibiyim..kendimi unuttum..lütfen hem çocuklu olupta hem bakımlı olanlar bunu nasıl başarıyorsunuz.banada akıl verin.bu arada derdimi anlatamamış olabilirim oğlum kolumdan çekiştiriyor..
hay ağzına sağlık ne güzel ifade etmişsin
gurbet elde bir Allahın kulu yok..5 dakika bırakıp nefes almaya dışarı çıkım..aslında zaman olsa bile sanırım çöken benim psikolojim..eşim bugünde nöbette..offf içim daraldı artık..az önce pazara gittim 2 çocuğumla..asansör bozuk,çocuk arabasını 5 kat indir,çocukları indir derken yoruldum zaten..yapışık 3 üz gibiyiz kuzucuklarla..seneye kreşe vereceğim büyüğü belki rahatlarım ozaman..
çalışmadığınızı şu anda okudum ve şaşırdım. bütün gün evdesiniz ve böyle bir başlık??
sorun da burda zaten..daha önce de yazdım..sorun aslında sıralama hatası..öncelik çocuklarda eyvallah..ama ev işi ,yemek vs 4 4 lük olunca size zaman kalmaz tabii..ev sizden değerli mi önemli mi? eşiniz de doktormuş,adam eve az gelioyr zaman nöbet falan derkne..4x4 lük evi değil,karısını bakımlı görmek ister..canım evin işi,temizliği,yemeği,çocukların bakımı konusunda hiç sıkıntım yok..onları 4-4 lük yapıyorum sorunda bu zaten..hayatımdaki herşey planlıdır,yemek yapma saatim bile ama gel görkü kendime çözüm olamıyorum..gücüm kalmıyor..çok yoruluyorum..2 çocuk ve istekleri tamamen farklı..herşeyi mükemmel bir şekilde yaptığım için kendimle ilgilenemiyorum..inan bana bekara avrat boşaması kolay..çocuk insanın elini ayağını bağlıyor.iş dolayısıyla ailelerimizden uzağız..gurbet eldeyim bırakacak kimsem yok..eşim doktor sürekli nöbette..onu bıraksam adamcağız yorgun argın,değilse bile çocuklar durmuyor bensiz.sanırım çocuklar büyüyene kadar yani bir kaç sene böyle bakımsız geçecek
sorun da burda zaten..daha önce de yazdım..sorun aslında sıralama hatası..öncelik çocuklarda eyvallah..ama ev işi ,yemek vs 4 4 lük olunca size zaman kalmaz tabii..ev sizden değerli mi önemli mi? eşiniz de doktormuş,adam eve az gelioyr zaman nöbet falan derkne..4x4 lük evi değil,karısını bakımlı görmek ister..
ayrıca siz ne kadar mutlu ,çocuklar o kadar mutlu..önce kendinize değer verin ,ilgilenin ki onlar da mutlu olsunlar...
bırakın ev bal dök yala olmasın,yemekler 3 çeşit olmasın..ama siz bakımlı ve mutlu olun..
çocukları alıp dışarı çıkın.puseti taşıdım vs derseniz de olmaz o iş.tabi ki yorulacaksınız ama değişiklik iyi gelir.yorgunluğuna değer yani..
erkekler zaten herşey mükemmel olsun isterler..kadınlar da onların istedikleri gibi olmaya çalışırken ,bi bakmışsın kendileri 20 yaş büyük duruyor,herifler kendileri bakımlı gezip duruyorlar..dışarı çıkıp geziyorum..kesinlikle çocuklarımı eve hapsetmem..onlara karşı son derece aksiyonlu bir anneyim..yani oyunsa oyun,ilgiyse ilgi..aktivite konusunda hiç sıkıntımız yok..onları mutlu etmek adına kendimden neler veriyorum bir bilseniz..oğlum 3 yaşında ama maşallah görenler anaokuluna gidiyor sanıyor..ona herşeyden aşılamaya çalışıyorum..mesala en basiti yapboz aldım babası yaşına uygun değil dedi yapamaz dedi ama en son 60 parçalık yapbozu tek başına bitirdi maşallah..sürekli birşeyler öğretiyorum..kreşte yapılacak tüm şeyleri evde yapıyoruz..ee durum böyle olunca yine kendimi ihmal ediyorum
fakat şu konuda dediğinizi yapamıyorum..3 çeşit yemek olmak zorunda,çünkü bebeğim çorba içiyor,oğlum ayrı yemek istiyor,eşim maşallah boğazına düşkündür..anlayacağınız yemek sıkıntı bizde..temizlik konusundada haklısınız ama eşim temizliktende anlıyor..bir yer tozlu olsun hemen farkediyor..şimdi eşim evde yok,çocuklar uyanacak,herşey sil baştan..akşam yemeği,oyun derken uyku vakti gelecek ve uyuyacağız..
çocukları yatırıp bende yatıyorum..sarj olmam lazım,sabah yine aynı şeyler..bu arada akşamları ne yapıyorsunuz,çocuklar uyuduktan sonra?tüm gece size ait nasılsa..
öyle yapmayın işte...mesela bu akşam deneyin..kalkın onlar uyuyunca..bir film izleyin,banyo yapın.oje sürün.saçınız abakım yapın..netten alışveriş yapın..ne bileyim ne severseniz..en azından haftada bir gün yapabilrsiniz,uykusuzluktanbişey olmaz..2 saat geç yatıverin..çocukları yatırıp bende yatıyorum..sarj olmam lazım,sabah yine aynı şeyler..
canım ben de çalıştığım için gün içinde yoruluyorum diye akşam kız kaçta yatarsa yatsın (8-9 hiç farketmeden) ben de yatıyordum.. ama ne evle ne kendimle ilgilenmeye vaktim olmuyordu dolayısıyla.. ve bu durumundan hem ben hem eşim mutsuzduk.. çünkü ben kendimi salmıştım, eee evde bi kap yemek olmuyor dolayısıyla eşim de huysuzlanmaya başlamıştı.. şimdi şimdi herşeyimi kız yattıktan sonra yapıyorum, yemek, ütü, bulaşık, kişisel bakım vs... evet daha az uyuyorum ama kendimi iyi hissettiğim için mutluyum artık.. bi de sanırım alıştım artık eskisi kadar uykuyu aramıyorum ki uyumayı çok severim..çocukları yatırıp bende yatıyorum..sarj olmam lazım,sabah yine aynı şeyler..
Valla haftanin 50 saatini calisip, ustune ustluk evin isi, yemegi, kocaya ilgi, ailesine ilgi, kendi aileme ilgi, arkadaslarima vakit vs vs ayirip, hemde kendime vakit ayirabiliyorsam, sende hayatini daha duzenli bir sekilde planlayacaksin.
Cocugum yok, ama sanirim cocuklu olsamda bu benim bakimimin onune yine gecmez. Planla hayatini, duzenle. Mesela haftanin bir oglenini tamamiyle kendine ayir, sac tirnak kas goz vs ile ilgilen. O oglen cocuklarini birine birak, kv yada annene. Yada haftasonu esin evde oldugunda cocuklari paketle, babalariyla vakit gecirmeleri icin gonder, sende kendine vakit ayir. Ayrica gundelik rutine haline getirmen lazim. Cocuklari yataklarindan cikarmadan sacini basini yap, bi rimel sur, kilik kiyafetini ev kiyafetide olsa daha ozenle sec ve giy. Salmayin bu genc yasta yahu, yaziktir size.
canım ben de çalıştığım için gün içinde yoruluyorum diye akşam kız kaçta yatarsa yatsın (8-9 hiç farketmeden) ben de yatıyordum.. ama ne evle ne kendimle ilgilenmeye vaktim olmuyordu dolayısıyla.. ve bu durumundan hem ben hem eşim mutsuzduk.. çünkü ben kendimi salmıştım, eee evde bi kap yemek olmuyor dolayısıyla eşim de huysuzlanmaya başlamıştı.. şimdi şimdi herşeyimi kız yattıktan sonra yapıyorum, yemek, ütü, bulaşık, kişisel bakım vs... evet daha az uyuyorum ama kendimi iyi hissettiğim için mutluyum artık.. bi de sanırım alıştım artık eskisi kadar uykuyu aramıyorum ki uyumayı çok severim..
Başaran gayette başarıyor kendinizi salmayın ,
ben kendime bakım yapmazsam depresyono sürüklenir mutsuz olurum,
evdeymişsiniz de çalışan çocuklu bayanlar bile bu kadar bakımlıyken kendini salmanız hiç hoş değil.
çocukları yatırıp bende yatıyorum..sarj olmam lazım,sabah yine aynı şeyler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?