- 12 Mayıs 2013
- 2.216
- 2.253
- 83
- Konu Sahibi Aysehatun34
-
bosanma henüz kesinlesmemis nüfus ta değişiklik olmadığı için hala evli görünüyolarmis bu yuzden yarin gidecekler eski kocası ile birlikte. Bunun bi oyun olduğunu sanmıyorum çünkü adamin ailesi komple cocugu annesinin almasini istiyor adam kira parasini bile veremiyor cocuga bi gelecek sunamaz diyorlar. Ama yinede inatla Turkiyede kalsinlar arada sirada bizde görelim cocugu diyorlar. Keske alip bebegi gidebilse böyle insanlarin icinde kafayi yiyecek kiz sonundaTuzak olmasın bunlar?
Çünkü annenin iffetsizlik halinde velayeti alıp babaya veriyorlar diye biliyorum. Bunun videosunu ya da fotolarını çekerse ''Kaynıyla fingirdiyor, bu ne biçim anne'' diye mahkemeye sunup velayeti almak istiyor olabilir eski kocası. Kızı ülkeye postalayıp tamamen kurtulacaklar.
Nasıl hala evli görünebiliyorlar yahu, avukatlar bir şey yapamıyor mu boşanmışlar işte resmi olarak.
Opmus bi anda kızı engel olamamissapsikkızıpost: 44325471 .!.:Bisy yapmismi kayni??
Malesef aynen öyle olacak. Kizin kacip gidecegini mi dusunduler ne dusundulerse evraklarinin bi kısmını vermemisler. Kıyafetleri o evde kalmis. Yani o eve geri dönmek zorunda kalabilirBunu yapan o adam hiç ceza almayacak mi. Yanına mi kalacak
Konsolosluğa her iki ülkede de gitti ama elle tutulur bi gelisme olmadi malesef. Cocugu bi sekilde kendi ulkene götür demisler ama bunun nasil olacagina dair bilgi alamamiskonsolosluğa gidip durumunu anlatması en doğrusu. başına gelenleri bir bir anlatması gerek.taciz ve baskı yoluyla bebeğini elinden almak istediklerini demeli.orda ona doğru bir yol gösterirler diye düşünüyorum
.Allah böyle pislik heriflerinde belasını versin inşallah
İyi de boşanma davası sonuçlanmamış bir kızı nasıl sınır dışı edebilirler ki? Ayrıca bebeği olmuş Türk vatandaşı, ne yapacaklar kapı önüne mi koyacaklar anneyi? Eminim vizesini oturumunu bir şekilde uzatacak bir yol vardır, boşanma avukatına sormuyor mu? Anlamadım ben bu işi, davası devam ederken kızı ülkesine yollayacaklar diyorsunuz ama daha Türkiye'de evli sayılıyor, kocası burada. Eğer ülkesine yollarlarsa Kazak kimliği çıkarsın çocuğuna, dönsün alsın çocuğu Kazak kimliğiyle götürsün madem.bosanma henüz kesinlesmemis nüfus ta değişiklik olmadığı için hala evli görünüyolarmis bu yuzden yarin gidecekler eski kocası ile birlikte. Bunun bi oyun olduğunu sanmıyorum çünkü adamin ailesi komple cocugu annesinin almasini istiyor adam kira parasini bile veremiyor cocuga bi gelecek sunamaz diyorlar. Ama yinede inatla Turkiyede kalsinlar arada sirada bizde görelim cocugu diyorlar. Keske alip bebegi gidebilse böyle insanlarin icinde kafayi yiyecek kiz sonunda
Kaçak yollardan götür demişler üstü kapalı.Konsolosluğa her iki ülkede de gitti ama elle tutulur bi gelisme olmadi malesef. Cocugu bi sekilde kendi ulkene götür demisler ama bunun nasil olacagina dair bilgi alamamis
Tüm ailesi böyle. Kandirip getirmis kizi küçücük yasinda ulkesinden simdi ne yavrusuna kavusabiliyor ne huzur buluyor. sapik, alkolik veyakumarbaz insanlar bütün kardesler böyle. En iyisi dedigimiz adam kizi taciz etti firsati olsa belki tecavüze yeltenecekti.Bende üzülüyorum ama elden bisey gelmiyor. Amin, Allah'tan başka kimseleri yok çünkü. . Duanizi eksik etmeyinAllah belasini versin o pisligin inanamiyorum ya bünydm kaldirmiyor pislik herif ayni kardesi gibi pislikmis. Bütün sülale bozuk heralde. O kadina vr bebegine üzüldüm. Baska kadinlar cocugunu bilerek veriyor sokaga atiyor bu kadincagiz da neler yasiyor cocuguna kavusmak icin Allah yardimcilari olsun
Tüm ailesi böyle. Kandirip getirmis kizi küçücük yasinda ulkesinden simdi ne yavrusuna kavusabiliyor ne huzur buluyor. sapik, alkolik veyakumarbaz insanlar bütün kardesler böyle. En iyisi dedigimiz adam kizi taciz etti firsati olsa belki tecavüze yeltenecekti.Bende üzülüyorum ama elden bisey gelmiyor. Amin, Allah'tan başka kimseleri yok çünkü. . Duanizi eksik etmeyin
AlmightyMermaid .!.:Kaçak yollardan götür demişler üstü kapalı.
Bosanma davasi oldu yirmi gun kadar önce ve anlasmali olarak bosandilar. Ama ikisimim birlikte mahkemeye tekrar basvurmasi gerekiyormus mahkemenin nufusa basvurmasi.icin. evli göründüğü için oturuma falan da basvurmus ama olmamis. Bunun kocası evli olduklari sürece kizin vatandaslik kazanmasi icin gerekli olan parayi yatirmadi öyle olunca da sahip oldugu haklar öldü. Turkiyede kalamayacagi için bosandi kiz yoksa bosanmayi dusunmuyordu bebegim icin katlanirim herseye diyordu. evliyken parayi yatirsa bile olmuyormus artık bu yüzden bosandilar zaten. Bir senedir kiz uc ay ülkesine gidiyor bir ay gelip cocugunu görüyor. En son bosanirim da oturuma hak kazanirim diye umut etti şimdi bu nufustaki degisiklik olayı da zaman alacak üç gün sonra vizesinin süresi doluyor yine donmek zorunda kalacak anlayacağınız. Benim konuyu acma sebebim gelinin çocuğunu ülkesine goturebilip götüremeyecegini ogrenmekti ama malesef net bi cevap alamadim henüzİyi de boşanma davası sonuçlanmamış bir kızı nasıl sınır dışı edebilirler ki? Ayrıca bebeği olmuş Türk vatandaşı, ne yapacaklar kapı önüne mi koyacaklar anneyi? Eminim vizesini oturumunu bir şekilde uzatacak bir yol vardır, boşanma avukatına sormuyor mu? Anlamadım ben bu işi, davası devam ederken kızı ülkesine yollayacaklar diyorsunuz ama daha Türkiye'de evli sayılıyor, kocası burada. Eğer ülkesine yollarlarsa Kazak kimliği çıkarsın çocuğuna, dönsün alsın çocuğu Kazak kimliğiyle götürsün madem.
Kaynının yaşadığı şehir buraya 10 saat uzaklıkta. Tek gitmesini bende istemiyorum ama ben gideyim desem de ailem göndermez beni zaten öyle insanların yanına. Arayıp söyle dedim kargoyla gondersinler evraklari kıyafetlerde kalırsa kalsın canından önemli değil ya. Insan korkuyor bunları duyduktan sonra. Ben hala olayın şokunu atlatabilmis değilim dinlerken bile cok korkunctu çünkü. Aklim almiyor bi insan kendinden yirmi yas küçük olan yengesine nasil saldirir böyle. Hayvan herif.Geberseymis bunu yapacagina doktor olacak birdeInsallah dua edecegim
bide yazmissiniz o kiz o eve gitcek esyalarini almaya bence sakin yalniz gitmesin sizde olun yaninda ama bir erkek de olsun abiniz felan varsa bunlar sapik bunlardan hersey beklenir. Insallah kavusur o kadin bebegine cok acı
Pislik işte bide böyle insanlara canimizi güveniyoruz. ALLAH BILDIGI GIBI YAPSINKaynının yaşadığı şehir buraya 10 saat uzaklıkta. Tek gitmesini bende istemiyorum ama ben gideyim desem de ailem göndermez beni zaten öyle insanların yanına. Arayıp söyle dedim kargoyla gondersinler evraklari kıyafetlerde kalırsa kalsın canından önemli değil ya. Insan korkuyor bunları duyduktan sonra. Ben hala olayın şokunu atlatabilmis değilim dinlerken bile cok korkunctu çünkü. Aklim almiyor bi insan kendinden yirmi yas küçük olan yengesine nasil saldirir böyle. Hayvan herif.Geberseymis bunu yapacagina doktor olacak birde
Amin bende öyle diliyorum..Pislik işte bide böyle insanlara canimizi güveniyoruz. ALLAH BILDIGI GIBI YAPSIN
Bildiğim kadarıyla karar kesinleşmedi, hala evli görünüyolar bu yüzden oturuma da basvuramadi. Vize süresi dolacagi icin gitmek zorunda kalacak. Söylediğinize göre su durumda babanin imzasina ihtiyaç var buna cok üzüldüm çünkü vermeyecekBoşanma davası kesinleşmiş mi, önce mahkemesinden onu öğrensin. Karar kesinleşmediyse çocuk için babanın rızası gerekir.
Kararın henüz kesinleşmemiş olmasının birden çok nedeni olabilir. Karar tebliğ edilsin diye o ya da karşı taraf dilekçe vermediyse tebligat yapılmadığından karar kesinleşmez. O zaman karar tebliğ edilsin diye mahkemeye dilekçe vermesi gerekir. Ya da belki karşı taraf boşanmaktan vazgeçip kararı temyiz ettiyse, o zaman da karar kesinleşmez. Yine karar tebliğ edilmiştir, tebligatların dönmesi ya da temyiz süresi olan 15 günün dolması bekleniyordur, yine karar kesinleştiğinde mahkemenin kesinleşmeden itibaren 10 gün içinde nüfus müdürlüğüne bildirmesi gerekir, nüfus müdürlüğünün kayıtlara işlemesi için de 7 günlük süre var diye hatırlıyorum. O yüzden kesinleşmemiş olabilir.
Karar kesinleştiyse velayet annede olduğundan çocuk için babanın rızası aranmaz diye düşünüyorum ancak kararda babanın çocukla şahsi ilişki kurma yani çocuğu görme hakkı düzenlenmiştir, baba çocuğunu kararda belirtilen günlerde görmek isterse kararı icraya koyup uluslararası kanallarla çocuğu görebilir sanıyorum. Ancak tam emin değilim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?