Hem de kardeşinin karısına...

Yardım etmenin bir sürü yolu var. Kimi kolay, kimi zor, kimi yasal, kimi değil.

Öncelikle kadınlara destek veren kuruluşlardan hukuki destek almalı.

Cocuğu için pasaport çıkartmalı.

Mümkünse kimseye haber vermeden, cocukla yurtdışına çıkmalı

Mümkünse imzasız,

Değilse imzayı taklit ederek yurtdışına çıkış ( imzayı anne atmasın. Farklı birine arttırsın ki, sonra adam evrakta sahtecilikle suçlayıp velayet talep etmesin. )
*** cocuğun yurtdışına çıkış yasagı var mı kontrol edin.

Tavsiye etmediğim ama zorda yapılabilecek bir yolda. Başka bir kadının cocuğun pasaportu üzerinden yurt dışına cocuğu çıkartmak.

Türk vatandaşıyla evli olduğu için vize süresi ( oturma izni) alabilir.

Velayet annedeyse ve anne memleketine yurtdışına gidyorsa götürebilir.

Çocuğuna konsolosluktan ikinci bir kazak kimliği ve pasaport çıkartsın.

Kazak pasapory ve kimlikleriyle de baba olmadan çıkış yapabilir.

Ben de kızımın ikinci kimliğini kullanarak babasız çıkış yapıyorum. Zaten bebek de yabancı ve annenin uyruğundan olduğu için sorun çıkmayacaktır.

Konsolosluğa gitsin. Bebeğe kendi ülkesnin kimlik pasaportunu çıkartsın. Ve onubla çıkış yapsın. Türk evraklarını karıştırmasın havaalanında. Öylece çıkış yapabilir.

Geçmiş olsun.

Götürebiliyor velayet kimdeyse (velayet onda olduğuna dair bi belgesi olması yeterli ) çocuk onunla seyahat edebilir imzaya gerek yok ayrica her gidene babası nerde felan gibi sorular sormuyorlarki

Zaten resmi olarak boşandıkları gözükmüyor dediniz ya. Oturuma başvuramamış.

Paşalar gibi çocuğunu alır çıkar gider.

Çok korkuyorsa konsolosluktan kazak pasaportu çıkartsın ve öyle havalanına gitsin. Oldu da bitti maşallah..

Çok teşekkürler. Söylediklerinizi iletecegim inşallah bi sıkıntı çıkmaz

Götürebiliyor velayet kimdeyse (velayet onda olduğuna dair bi belgesi olması yeterli ) çocuk onunla seyahat edebilir imzaya gerek yok ayrica her gidene babası nerde felan gibi sorular sormuyorlarki

Yaşananlar biraz karışık olunca sanırım fazla panikledik o halde. Şu cocugu alip gitse dünyalar benim olacak. İnşallah dediginiz gibi olur

Çok teşekkürler. Söylediklerinizi iletecegim inşallah bi sıkıntı çıkmaz

Hiçbir sıkıntı çıkmaz, birçok defa bu şekilde yolculuk yaptım.
Zaten sıkıntı çıkma aşaması yurtdışına çıkarken havaalanında değil, bebeğin türk pasaportu çıkarken soruyor.

Kızlar suan o kadar şaşkınim ki son gelişmenin böyle olduğuna gerçekten inanamıyorum. Belki merak edenler olur diye sizinle de paylaşmak istedim. ..
Az önce gelin bizim eve geldi cocuguyla birlikte. Ben dün burada söylenen bilgileri nasil bir yol izlemesi gerektiğini ona anlattim. Sabah ilk is konsolosluga git dedim. Bekliyorum ki gitmis olsun, daha sonrası icin ne yapacağını anlatsin. Ne dese beğenirsiniz? Ben kocamla barıştım dedi. Mahkemeye gitmişler boşanma henüz kesinlesmemisti zaten biz bosanmaktan vazgeçtik demişler. Duyduklarıma inanamadim ama birsey de diyemedim. Hayat kendi hayati seçim kendi seçimi. . Günlerdir düşünmekten beynim parçalanacakti neredeyse. Bir senedir bebebiginden ayrildi diye onlarin sorunlarına üzülüyordum. Acaba nasil bosanacaklar velayeti alabilecek mi diyordum. Tam velayeti aldı herşey bitti demiştim ki yeniden barismislar.. ne diyebilirim ki su saatten sonra. Öyle bir adamla evli ki ickici kumarbaz her bankaya milyarlarca borcu var. Kocasının abisi tarafindan tacize uğradı ve bu evlilik devam ederse o adamın iğrenç yüzünü de görmek zorunda kalacak ve bunada susacak. Çocuğum icin yaptım dedi birsey diyemedim.. Sadece çok saskinim. Ne kınamak ne de yargılamak istemiyorum. Ama daha sonrasında yaşayacağı şeylerin zorluğunu düşündükçe üzülüyorum. Ne diyeyim, hayırlısı olsun kendisi evli kalmak istedikten sonra bana laf düşmez. . Sizin de günlerdir vaktinizi alıyorum, konunun böyle sonuclanacagini bilsem hicbirinizi yormazdim. Herşey için teşekkürler hepinize..

Hakkında hayırlısı olsun, ne denir ki başka? Çocuğunu alıp gitmeyi dahi denememiş,çıkış yolu aramamıs,eşiyle barışmayı tercih etmiş bunca şeye rağmen, ne denir başka bilemedim.

Hakkında hayırlısı olsun, ne denir ki başka? Çocuğunu alıp gitmeyi dahi denememiş,çıkış yolu aramamıs,eşiyle barışmayı tercih etmiş bunca şeye rağmen, ne denir başka bilemedim.
Bende aynı şeyi söyledim, hayırlısı olsun dedim başka hiçbişey diyemedim.. Diyor ki 3000 dolar olması lazım hesabımda yoksa burda kalamam ben o kadar parayı bulamam mecburen boşanmaktan vazgeçtim.. Bugun yine geldi konuştuk kocası yine salonda yatıyormuş. Bir senedir zaten kadın Türkiyede değil üç ay burdaysa 9 ay kendi ülkesindeydi ondan önceki bir sene de adam yine salonda yatıyordu. Kardeş kardeş takılacaklar heralde bundan sonra. Olayın tek iyi yönü sapık kaynıyla aynı evde kalmayacagı için tacize uğramayacak. Ama aşk sevgi sadakat gibi duyguların olmadıgı bir evliligi sırf burada çocuguyla kalabilmek için kabullendi.. Zor bir karardı ama o bunu tercih etmiş

İnşallah iyi olur,ne diyelim. Biz şimdi ahkam kesiyoruz ama o yabancı bir ülkede,kimsesi yok,çocuğundan ayrılma korkusu var,kolay değildir muhakkak onun içinde, yaşı da küçük. Cesaret edememiştir.

İnşallah iyi olur,ne diyelim. Biz şimdi ahkam kesiyoruz ama o yabancı bir ülkede,kimsesi yok,çocuğundan ayrılma korkusu var,kolay değildir muhakkak onun içinde, yaşı da küçük. Cesaret edememiştir.
Aynen öyle oldu, ve çevremizdeki herkes komşular falan barış diyorlardı. Belkide böylesi daha iyidir. Burada zaten asgari ücretle çalışsa bile kira parası elektrik su mutfak masrafı derken geçinmesi imkansızdı.Onun bunun evinde hizmetçi olacağına en azından kendi evimde kalırım diye düşündü muhtemelen.. Kendine göre oda haklı. Ben evli değilim anne değilim bu yüzden onun yaşadıgı şeyleri tam olarak anlayamıyorum, ama tek bildiğim şey çocugunu bırakmamak için bu hayatta herşeye katlanmaya razı olduğu.. Umarım bundan sonra mutlu olurlar da gelip burada onlarla ilgili konu açmak zorunda kalmam

Eşinden ayrılıp kaynının evinde yaşamak nedir ki?
Nasıl güvenebildi anlamadım
Neyse ki ucuz atlatmış.

Diğer konuya gelince de babanın izni olmadan götürebileceğini sanmıyorum.

Eşinden ayrılıp kaynının evinde yaşamak nedir ki?
Nasıl güvenebildi anlamadım
Neyse ki ucuz atlatmış.

Diğer konuya gelince de babanın izni olmadan götürebileceğini sanmıyorum.
Eşiyle barıştılar canım, o yüzden böyle bir sorun da kalmadı..

adam yabancı değilki kaynı sürekli aynı ortamda bulunduğu olacak ayyy tecavüzden farkı yok kabus gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…