Hem emeğim hem yüreğim...

su35

bir varmış bir yokmuş
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2007
1.932
2
316
46
İzmir
merhaba kızlar..
bunlar benim sadece el emeklerim değil aynı zamanda yaptığım işin zamanına göre değişen ruh halimin yansımaları
umarım göz zevkinize keyifli anlar yaşatabilirim:asigim:

bu işim kumaş boyama tekniği ile yaptığım bir iştir.kumaşım sire seten,desenlerin üzerinde taş işlidir..

bu tekniğin adıda;tül işidir.alta 2 kat tül üstede kumaş koyularak önce iki kumaş birbirine teyellenir,daha sonra desen çizilir ve işlenir.en son olarakta işlenmemiş yerlerdeki kumaşlar kesilir alta kalan gizemli tül kısmı bütün güzelliğini işle ve kumaşla birleştirerek birlikte ortaya serer ..:asigim:

bakmayın renginin krem olduğuna..bu işin adı beyaz iştir..yani beyaz iş tekniği kullanılarak yapılır..çok özenmiştim kızlar bunu yaparken:asigim:

bunlarda beyazişin peçeteleri ve büyük parçası..

Son düzenleme:
canim ya cok guzeller ne kadar hamaratsin masallahimrendim valla sengözlerimebaksanabhic elim yatkin degil benim -tatlicadiarzu-superler ellerine saglik:1hug:Şeniz

buda çeşitli teknikler kullanılmış ama kum iğnesi ağırlıklı bir örtü..orta sehpamı süsledi uzun süre ama şimdi kıyamıyorum kaldırdım oyüzden biraz kırışık ütülemek istemedim sararmasın diye..kusura bakmayın

bu işi yaparken 38 ayrı renk kullanmıştım çok iyi hatırlıyorum..ve bu herdilimde bir damla bile boş yer yok sadece 6 ton ayrı sim var..

bu işin teknik adıda sim sırma..
bunları süet kumaş üzerine sarı ve gümüş simle işlemiştim ara ara boncuklar diktim ışıltı versin diye..oturma odamın kolltuk şallarından biridir birtanede lacivert var.bu iş kadife kumaşda çok daha güzel
olur ama yıkaması rahat bir kumaş seçmem gerekiyordu iyikide öyle yapmışım 9 yıldır hala kullanıyorum..resimdeki en son halibişey olmadı gördüğünüz gibi..

bu işte ödemiş ipeği üzerine boyama tekniğiyle yapılmış bir örtü.hala yarım sayılır henüz tamamlayamadım

söz bohçam ve şaseleri..

kadife kumaşa simsırma tekniği ile çalışılmış bir seccadenin sadece mihrap kısmı..kenarları tafta ile çevrilmiştir..çiçeklerde taftaya ayrıca yapılarak sonradan üzerine selbest monte edilmiş bir çalışmam..

buda seccadedir..seten kumaş üzerine kabartma boya tekniği ile yapmıştım üzerini sim kapladım..

Son düzenleme:
canim ya cok guzeller ne kadar hamaratsin masallahimrendim valla sengözlerimebaksanabhic elim yatkin degil benim -tatlicadiarzu-superler ellerine saglik:1hug:Şeniz

canım ya çok utandırdın beni çok teşekkür ederim güzel yorumuna..Şeniz
ama herkezin içinde gizli kalmış yetenekler vardır muhakkak..sende de ne marifetler varda haberin yok belkideyerimsenibena.s.

kafamçokkarıştı
tÜ TÜ TüÜÜü TÜÜ maşallah
bizim hatunda neler de varmış delikafadulden
Elceğizlerine sağlık ,yürek yürek nakşettiğin sevgine,sabrına sağlık..
Ee bu kadar iltifata iki parça haketmişimdir inşallah:icecream:

eline yüreğine beynine gözüne sağlık tatlım bunlar herkesin yapabileceği şeyler deği harikasına.s.

ellerinizw gözlerinize saglik hepsi harika
sağol canım yorum için çok memnun oldum, çok teşekkür ederima.s.

canım ne demek yeterki iste dükkan seninkaydirigubbakcemile
güzel yorumların içinde ayrıca teşekkür ederima.s.
yakında devamı gelecek kızlar kısmetse.
düzenlemeler yapıyorum şimdilik arkası yarın diyeyim yerimseniben

Görsel şölen sınav sonuçlarını okuyorum,
Can 1 yıldız
Canan 2 yıldız
Cavidan 3 yıldız
VEEE Fatma Hale 5 yıldız şak şak şak şak..
Ödülünüzü vermek için sizi kürsüye davet ediyorum

hepsi bir birinden güzel fatmacım
ellerine sağlık yüreğine sağlık
harika olmuşlar canım

çooooook güzeller valla ya ben işleseydim -işleyebilseydim yani -tatlicadiarzu- - kullanmaya kıyamazdım heralde kaydirigubbakcemile3

oyoyy çok guzel olmuş gercekten ellerıne sağlıkk.açıkcası buakdr guzel bişey beklemıyodum :)

herbiri mukemmel ötesi olmuş... insanın bir daha, bir daha bakası geliyor
ellerine emeğine sağlık hayatım.. söyleyecek fazla bir söz yok supersin!

hepsi birbirinden güzel bikaçkere baktım en çokdao 36 renkli işin i begendim şaheser gibi ellerine saglık arkadaşım

ayyy cnmmmm
10 parmağında 10 marifet maaşallah cnm maaşallah ne kadar güzeller bunlarrr
senin ruh halin hep güzel demekki
çok beğendim bir marifetli daha işte :)
bende istiyoyum bana ne :))
ellerine emeğine sağlık valla nasıl uğraştın yaptın
2 çocukla ayolcum ben yapayanlızım evde ama
hiçç böle marifetler yok bacım :)

canım yaa çok teşekkür ederimsöyleyecek birşey bulamadım beğeni en güzel hediyedir benim için burada harika yorumlar almışım..çok mutlu oldum gerçektende.:asigim:a.s.
hepsi bir birinden güzel fatmacım
ellerine sağlık yüreğine sağlık
harika olmuşlar canım
çok sağolun çok teşekkür ederima.s.
çooooook güzeller valla ya ben işleseydim -işleyebilseydim yani -tatlicadiarzu- - kullanmaya kıyamazdım heralde kaydirigubbakcemile3
yorum için çok teşekkür ederim a.s.bende artık kıyamıyorum kullanmaya sadece koltuk şallarım ve yastıklarım var kaldırmadığım onlarda kullanmadığım odamda.. diğerlerinin hepsini kaldırdım..
oyoyy çok guzel olmuş gercekten ellerıne sağlıkk.açıkcası buakdr guzel bişey beklemıyodum :)
çok teşekkür ederim a.s. açıkcası bende bukadar ilgi beklemiyordum ne yalan söylüyeyim
herbiri mukemmel ötesi olmuş... insanın bir daha, bir daha bakası geliyor
ellerine emeğine sağlık hayatım.. söyleyecek fazla bir söz yok supersin!
çok teşekkür ederima.s. bakmak selbest canımkaydirigubbakcemile3
sizlerinde yüreğinize sağlık hepinizin harika yorumlar yapmışsınız
çok çooookk güzeller bayıldım. 41 kere
çok teşekkür ederim hepinizea.s.
hepsi birbirinden güzel bikaçkere baktım en çokdao 36 renkli işin i begendim şaheser gibi ellerine saglık arkadaşım
çok teşekkür ederima.s. o işi 20 günde tamamlamıştım ama bir kasnak içi bir saat sürüyordu
iyikide yapmışım benm içinde azmin kanıtı oldu..

canım çok teşekkür ederim a.s.libyanacığımada demiştim dükkan senin diye,sanada diyorum..yerimseniben
bu arada bunları bekarken halkeğitime gitmiştim o zaman yaptım şimdi nerdeee..aslında zamanım olsa yine yaparım çok seviyorum inanaılmaz keyifliydi bunlarla ugraşmak..başlarken sonucu tahmin bile edemeden balıyorsunuz ama yaptıkça birgüzellik çıkıyor inana karşısına geçip seyretmekten alamıyor kendini..cesaret geliyor heveslenip tekrar birşeyler yapma ihtiyacı hissediyorsun..eğer vaktin varsa kesinlikle tavsiye ederim..
bu arada ruh halime gelince;
bunları yaptığım zamanlar sıkıldığımda,üzüldüğümde çok mutlu ve çok keyifli zamanlarımda hep aynı işlerle meşguldum birkez bile elimden bırakasım gelmemişti..her halimde bir sığınak bir dost gibiydi emeklerimle duygularımıda paylaştım en büyük sırdaşımdı onlarherbirinin bende çok özel hatırası var

Son düzenleme:
on parmaginda on marifet diye buna derim ben isde
masallah canimcigim ellerin dert görmessin insallah
ellerine emegine saglik
gözüm gönlüm acildi bu bir
ruh haline bayildim bu iki
sen birtanesin buda üc
helal olsun sana cicima.s.

süperrrrr inanki cok güzeller canim sahane islemeler ellerine emegine yüregine saglik ne kadar begendim anlatamam bunlari yapmak beceri ister sendede fazlasiyla var :hooray:a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…