Hem eşini,hem de baskasini sevebilir mi insan?

sevdiğini zanneder çünkü aslında ikisinide tam anlamıyla sevmiyordur.

erkek bi tarafta her zaman HÜKMETTıĞı kadını HÜKMEDEMEDıĞı bir KADINLA aldatır kızlar bunu bir düşünün cevap ortada.

ikisine de duyduğu duygu aynı değildir, biri alışkanlık, diğeri sevgi olabilir...

ikisini birden sevdiğini zanneden ama ikisinide sevmeyen biridir sadece

bi de şu söz çok hoşuma gider
aşk
1 kişilikse platoniktir
2 kişilikse mutlu bir evliliktir
3 kişilikse cinayettir...

evli değilim bekarım.o yüzden kendi hayatımla ilgili bir örnekleme yapabilirim.bir zaman önce bende benzer duruma düşmüştüm,yüreğim adeta ikiye ayrılmıstı.insana yasak olan mı tatlı geliyor nedir bilemicem.
bana ne uzaktı ne yakın..sanki bir çember vardı o sabitti ben değişken,bu arada cok mutsuz giden bir ilişkim vardı.seviyordum ama mutsuzdumda,yeni bi ayrılığı o dönem yaşamak istemiyordum.mutluymısım gibi davranıyor,3 maymun işte.
bir aksam yemeği sonrasında bana o kişinin söylediği şeyler (yani 2.kişinin) kötü bir rüyadan uyanmamı sağladı.
gözlerime baktı ve sen mutsuzsun dedi,okadar mutsuzsun ki duvarlara sığdıramıyorsun.Eskisi gibi değil.
en geç 2 güne ayrılıcaksınız dedi..ben gözlerimle bu cılgın ne diyor ne derken,,2 gün sonra bir gece yarısı çok basit bir tartısma ve konusma geçti aramızda.ayrıldık sonunda da.
ben de evet ilişkisi varken 2.birini sevenlerdenim.yanlıs bir sey yapmadım.

Bir gün efendimiz Hz.Ali' ye sorar der ki;
Ya Ali Allah' ı seviyor musun ?
Evet Ya Resulullah

Peki Beni seviyor musun ?
Evet Ya Resulullah

Peki eşini seviyor musun ?
Evet Ya Resulullah

Peki çocuklarını seviyor musun ?
Evet Ya Resulullah

Peki bunların hepsini bir kalpte nasıl yapıyorsun ? diye sorunca,Hz.Ali düşünceli bir şekilde şaşırmış ve cevap verememişti.Bunu düşünmem gerek diyerek oradan ayrılmıştı.Hz. Ali düşünceli bir şekilde dolaşırken eşi Hz.Fatıma düşünceli oldugunu fark ederek kendisine sorar.
"Nedir bu halin Ya Ali"der.
"Eger bu düşünceliligin dünyevi kaygılarından dolayı ise sana yakışmaz bırak gitsin.Yok, bu halin Rahman' i kaygılarından dolayı ise,anlat birlikte çözüm bulmaya çalışalım"der.
Hz.Ali, efendimizle gecen diyalogu birbir Hz.Fatıma' ya anlatır.Hz.Fatıma Hz.Ali' ye der ki;
Ya Ali babama git ve de ki;

Kişi Allah' ı aklıyla ve ruhuyla sever,
Peygamberimizi kalbiyle sever,
Eşini nefsiyle sever,
Çocuklarını şefkatiyle sever.

Hz.Ali aldıgı bu cevap karşısında memnun olur ve hemen efendimizin yanına gelir.Hz.Fatıma' dan ögrendiklerini efendimize anlatır.
Efendimiz cevabı alınca tebessüm eder ve der ki;
Ya Ali bu bana getirdigin gül,nübüvvet agacından koparılmıştır...

Bir kalptte aşk anlamında 2 kişi olmaz :delphin:

bence eşi onun için sevgiden çok alışkanlık olmuştur, onun için ikinci birinden hoşlanmaya başlar. Yoksa iki kişi aynı anda sevilmez sanırım.

kişi aslında ikisinide sevmiyordur .şöyle düşün önünde bir puzzle var ve 2 kısı o puzzle'ı tamamlamaya calısıyorlar.1ısının verdıklerını dıgerı vermıyor,dıgerının verdıklerınıde öteki veremiyordur.ve kısı eksık kalan yönleri tamamlamaya çalışıyordur.Halbuki gerçekten birisini sevse alsa böyle olmaz.Bende aynı anda ıkı kısıyı sevenlerdendım .benımkısı erkek arkadaşımdan göremediğim ilgiyi başkasında aramak ve alışkanlıgımı bırakamamaktı.ikisindende zamanı geldiğinde vazgeçtim.Şuanda ise birisini gerçekten sevmeye başladım.gercek sevgı başka bırseymış

ikisine birden aşık değildir.. eşini seviyodur.. saygısı vardır değer veriyodur. insan olarak dost olarak seviyodur ama başka bi erkeği düşünüyosa gece yatmadan önce ona aşıktır.. yani birine aşıktır heyecanla tutkuyla.. ama eşine de duyduğu saygıdır ve alışkanlıktan ibaret olan bi sevgidir.. zaten başka bir erkeğe aşık olmuşsa o evlilik bitmiştir.. en güzeli saygı çerçevesinde kimseye haksızlık etmeden evliliğini bitirmesidir.. yoksa sonu hiç iyi olmaz..

Back
X