Hem evli olup hem okuyup hem çocuk yapabilen varmı?

Ben varım 😊
Bir kızım var, GSF okuyorum. Zor oldu, bazı zamanlar kızımla birlikte çizdik, boyadık, ev işlerine yetişemedim ,bazen yemeği geç yaptım. Eşimin desteği de büyük tabi...1 yılı başarı ile geride bıraktım.🙏 Kaldı 3 yıl :)

İstedikten sonra başarırsınız, etrafınızdaki insanların söylediklerini hiç duymayın, içinizde ki ses önemli. Eminim başaracaksınız🙏

Çok mu zor olur ? Varmı yapabilen yada yapabilen tanıdığı olan ? Fazla olumsuz yorum alıyorum destege ihtiyacım var. Cocugum yok bu arada düşünüyoruz sadece
Benim eltinin iki cocugu var, üniverste okuyor çok da basarili. Ama eşi çok destek oluyor kendi ailesi de. Mesela ders calisacagi zaman eşi çocuklara bakiyor, ben butun gun calisiyorum eve gelip dinlenmek istiyorum diyen bir koca degil kaynim eşine hep destek olur bu konuda , Allah bozmasin insallah hep böyle olsun. Birinde kayinvalide evlerine gitmisti eltimi aradim bir sebepten , kayinvalide tv izliyor eltim odasina geçmis ders calisiyor kaynim cocuklari odasinda oynatiyormus. Benim esim kiyameti koparir mesela annem gidince calisirsin annemden önemli vs gibi hele kaynana yaninda cocuga bakmak benim eşi bozar. Oysa cocuklu kadin buldugu her firsati degerlendirmek ister ders calismak icin ama buna herkes anlayis gostermeyebilir. Kisacasi eş destegi varsa rahat yurursun bu yolda eger yoksa çok yipranarak yurursun . Disardan gelen yardim bir yere kadar oluyor čunki asil destek evinin içinden en yakinindan gelmeli.

Çok mu zor olur ? Varmı yapabilen yada yapabilen tanıdığı olan ? Fazla olumsuz yorum alıyorum destege ihtiyacım var. Cocugum yok bu arada düşünüyoruz sadece
Ben varım. 3 yıllık evliydim okula başladığımda hem de sağlık personeliyim yani nobetli calisiyorum. Açık öğretim filan da değil örgün olarak 4 yıl okudum 2. Sınıfta hamile olduğumu öğrendim. 3. Sınıfın kışında kizim doğdu yine devam ettim. Her dönemi de yüksek onur belgesi ile geçtim. Bir yandan iş bir yandan ev çocuk derken biraz yoruldum ama doğum kilosu filan kalmamıştı. Bence kimseye kulak asmayın..yapmak isteyen her şekilde yapar.

Bir arkadaşım vardı. Dışardan ilk üniversitesine başladığında ilk bebeğine hamileydi. Sonra ikinci ünv okudu önemli sınavlara girdi falan. Her sınavı kazandığında hamileydi 😁 Şimdi 3 kızı var iyi bir yerde çalışıyor.
Özelden de yazdım ama cevap vermediniz. Hangi bölümü okudu ne olarak çalışıyor? Açıköğretim okuyacak biri olarak soruyorum.

Zor. ama yapan yapıyor. Bebek bakımı çok zor. Şu an yasadiigm için biliyorum. Ev işlerine yetişmek bir dus almak lüks oldu benim ciin. Bir de okul olsa hangi bir işe yetisilir bilmem

Hem evli,hem 2 çocuklu hemde kendi işimi yapıyorum. Kendi işim dediysem sanma ki rahatım okumaktan çok daha fazla mesai harcıyorum.

Valla bebeğim 3 aylık olacak haftaya duş almak benim için lüks şu an. Üniversite okumak mı? Neden yani?
Ne acelen var ki çocuk için, kendini sıkmanın. Yaparsın belki ama evlilik kalır mı ortada bilmiyorum o kadar yoğunluğa seks hak getire artık.
Ben de çalışıyorum ama sonuçta para kazanıyorum evime yardımcı ve çocuğuma bakıcı tutabilicem doğum iznim bitince. Senin de yrdımcın varsa olur.

Birşeyler başardığını girmek ve kendini geliştirdiğini görmek gibisi yok bence. Sadece üniversite okuyup atanmak değil amaç ben öyle düşünüyorum. İnsanın kendi ufkunu geliştirmesi gibisi yok kesinlikle. Ben daha öncede yazdım 2 çocuğuma üniversiteyi okudum devlet memuruyum bu arada. Yeri geldi çocuklarım ise geldi okulun bahçesinde beni bekledi bazen yemek olmadı ev işleri aksadı zordu ama güzeldi. Ben ders çalışmaktan keyif alıyorum. Şuan da öğretmenlik için kpss ye çalışıyorum. 5. Kezdir hazırlanıyorum pes etmek yok bende bir hedefim var olmasada dünyanın sonu değil çocuklarıma yardımcı olmak sorularına yetebilmek bile keyif veriyor bana.

Bence sizde ne istediğinizi bilin en başta tabiki zorluklar olacak yeri gelecek ağlayacaksınız da. Ama ne istediğinizi bildikten sonra her zorluğun üstesinden gelirsiniz.

Elbette olur. Ama neden zaten hepsi zorken neden ayrı ayrı yapmıyorsunuz. Okul okumak zor, evlilik desen zor, cocuğu düşünemiyorum. Yaşlar çok büyük değilse bir iki yıl erteleyin cocugu okulunuzu bitirin.. Sonra cocuğu yapın. En güzel ve yorucu zamanlarınızda hep bir ders kaygınız olacak. Bana hem anneye hem bebeğe yazık gibi geliyor.

Şu iyileşmeyen şartlarınıza çocuk yapmayın demeye geldim. Yazık günah
Önce bir kendi hayat amacınızı bulun, kendinizi bulun, şartlarınızı iyileştirin. Sonra çocuk yaparsınız elbet kaçmıyor ya

Ben bu soruyu anlamiyorum. Niye insan kendini zora sokmak istiyor? Zaman bitmiyor ki. Niye ekstra yipranmak istiyorsun? Önce hayatini rayina koy, ona göre çalis, para kazan harca, paran olsun kenarda.

Baska insanlar olimpiyatlarida kazaniyor. Bunu herkes yapabiliyormu? Hayir. Herkesin durumu, karakteri, etrafi,.. farkli. Bazilarin esleri daha çok yardim ediyor, yada anneleri. Bazilari zaten 10 cocuk olsa yine yapar o kadar disipli olurlar,.. Bazilari zor durumda ama baska çare yok para gerekiyor diye yapiyorlar ama ömürden ömür gidiyor,..

Kolayi varken, zoru basarmak bir meziyet degil. Bebek kadar belirsiz birsey yok. Hamileligin bulantilimi, risklimi,.. bilmiyorsun. Bebek uslu olacakmi, çok aglayan tipmi, hastami olacak,.. Hiçibirini bilemezsin ve burda kimse sana garantisini veremez. O masum cani dünyaya getirmeden önce, hayatini düzünle, ondan sonrasi zaten çorap sökügü gibi gelir.

Elbet yapan var da kendini çok yıpratırsın. Önce iş , para ve meslek olmalı bence. Çocuk kaçmıyor ya. :)

Şu iyileşmeyen şartlarınıza çocuk yapmayın demeye geldim. Yazık günah
Önce bir kendi hayat amacınızı bulun, kendinizi bulun, şartlarınızı iyileştirin. Sonra çocuk yaparsınız elbet kaçmıyor ya
Haklısınız ne diyeyim😔😑

Kendi konumla cevap vereyim…

düşünene kadar başlayın zor da olsa biter olmazsa ara verirsiniz.

Ben varım 😊
Bir kızım var, GSF okuyorum. Zor oldu, bazı zamanlar kızımla birlikte çizdik, boyadık, ev işlerine yetişemedim ,bazen yemeği geç yaptım. Eşimin desteği de büyük tabi...1 yılı başarı ile geride bıraktım.🙏 Kaldı 3 yıl :)

İstedikten sonra başarırsınız, etrafınızdaki insanların söylediklerini hiç duymayın, içinizde ki ses önemli. Eminim başaracaksınız🙏
Tebrik ederim hangi bölümdesiniz? Buralarda alanımdan birini görünce gurbette memleketlimi görmüs gibi oluyorum da.

Kardeşim öğretmenlik okurken evlendi çocuğu oldu ve bu sene mezun oluyor. Kolay olmadı tabikide çok zorlandı ama imkansız değil.

Back
X