tam da bugun dusundugum konu.hem temız bır ınsanım hem de kendımı bakımlı bulurum.ama bu benı fazlasıyla yoruyor.esım yapma artık bıraz da kırlı olsun ev der ama benım ıcıme asla sınmez.bugune kadar su gomlegım kırlımı su tshırt um utusuz mu dıye bı laf cıkmamıstır esımın agzından.cunku planlı proglamlıyımdır.hem evıme hem ısıme hem esıme zaman ayırmaya calısırım.asla yan gelıp yatamam.huyum degıldır.sabah soyle bır odaları toplamadan ıse bıle gıtmem.her haftasonu temızlık yaparım.ne kadar yorgun olsam da ısımde guleryuzluyumdur ve makyajsız gıtmem.
tam da bugun dusundugum konu.hem temız bır ınsanım hem de kendımı bakımlı bulurum.ama bu benı fazlasıyla yoruyor.esım yapma artık bıraz da kırlı olsun ev der ama benım ıcıme asla sınmez.bugune kadar su gomlegım kırlımı su tshırt um utusuz mu dıye bı laf cıkmamıstır esımın agzından.cunku planlı proglamlıyımdır.hem evıme hem ısıme hem esıme zaman ayırmaya calısırım.asla yan gelıp yatamam.huyum degıldır.sabah soyle bır odaları toplamadan ıse bıle gıtmem.her haftasonu temızlık yaparım.ne kadar yorgun olsam da ısımde guleryuzluyumdur ve makyajsız gıtmem.
Ben biraz tembelim sanırım Çok titizim ama tembelim maalesef. Umarım senin gibi olurum.
Insan burdakileri okuyunca hemen kalkip kendi ile ilgilenesi geliyor. Bugun okudum mesela. Dedim kalk kiz epilasyonunu yap
ben de hem çalışan ,hem hamarat hem de bakımlı olanlardanım :))
zamanla alışıyr insan herşeye ..
çalıştığımız ve sabah evden apar topar çıktığımız için dört dörtlük düzenli evimiz olamıyor tabi ama ben mesela 1 saat içinde 5-6 çeşit bişey çıkarırım ortaya ..çalışmama rağmen misafirlerim geldiğinde hep çok memnun olarak geri d önerler..hatta eşime işyerindeki bayan arkadaşları " çok mu aradın sen böyle dört dörtlük hatunu ,nerden buldun bunu ?" diyorlarmış :))
sabahları mutlaka kahvaltı hazırlarım ,yesem de yemesem de eşimle otururum masada ,beraber kahvaltı yaparak başlarız güne ..
akşam yemeğini hazırlamak en basit iş zaten...yorgun argın gelip hazırlamak zor oluyor ama bi çorba yanına pilav vs salata tamamdır işte..et ya da tavuk yapacaksam ya bir gün önceden hazırlarım ya da o gün yaparım ..hazırlanacağı süreye bağlı ..ama genelde o gün yapıp taze yemeyi seviyorum..akşam yemekten sonra etrafı toplarım ..çay ,meyve faslımız olur ..
her hafta sonu mutlaka evimi siler süpürürüm misafir gelecek gibi ..2 saatte tüm evi hallediyorum valla :))
ütüleri toptan yaparım her zaman ..mesela bu haftasonu eşime 6 tane gömlek ütüledim koydum ..ona 2 hafta gider o gömlekler :))
ev işi beni hiç yormuyor ,ben dağınıklıktan çok yorulan biriyim ..eşim biraz dağınık ama eskiden daha fenaydı adam ettim :))
zamanla otomatiğe bağlıyor insan herşeyi ..yeterki yapmayı iste ve pratik yöntemleri bulmaya çalış ..ne bileyim mesela buzluğunda mutlaka milföyün tavuğun ,etin olsun ,boş bırakma ..
geçen dolma sardım attım buzluğa ,biri gelirse aniden çıkartırım ya da kendimize yaparım diye ..
milföy çalışan bayanlar için çok kurtarıcı bişey ..aniden misafir geldi ..hemen çıkart kafana göre yap böreğini yanına da kek vs tamamdır..
zamanla insan bunu öğreniyor ..eşim yemeyi çok sever ..ben de hep değişik şeylr denemeyi severim ..mesela bir llokantada adana önünüze nasıl geliyorsa bizde de aynen öyle gelir ..lokantalardaki gibi tabak yapar koyarım eşimin önüne..arkadaşları da zaten size gelince lokantaya gelir gibi oluyoruz herşey o kadar şık ki diyorlarmış :))
eşmin yemekle mutlu olduğunu bildiğim için ben de hem kendim sevdiğimden hem de eşimi mutlu etmek için yemek konusuna ayrı önem veriyorum..
yeterki isteyelim gerisi arkadan gelir ,net denene bişey var ,aç araştır ne nasıl yapılır diye ,emin ol çok şey bulacaksın
Herkese tavsiyeleri için çok teşekkür ederim... Yapacak o kadar çok şey varki... Kafamda düşündükçe erteliyorum herşeyi, perdeler yıkanacak, balkon yıkanacak, yer süpürülecek, silenecek, toz alınacak, halılar da var off ki ne of, eee camlarda kirli sayılır, mutfak dolapları sil, düzenle, kaldır, kütüphane, gardrop sil, düzenle topla vs. yani yapılacak işleri düşüne düşüne erteliyorum.... Kendim desem yine öyle... Düşünmeden yapmak lazım sanırım. Buna dur demenin vakti geldiBen sabah kalktım ilk iş yine bilgisayarı açtım :95:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?