Hem yazlık hem asker arkadaşım :)

Yaslar kac. Bu adam evlenmeyi dusunmuyorsa bak acik acik soylemis fazla kaptrma kendini. Simdilik iyi hos guzel geliyor ama bak bile bile lades deme. Gecrekten hayatlari cok zor. Ben cock cok sevdim esimi seninle daglara bayirlara ovalara demistim. bu sozu verdigim icin evliligimizde cok kizdim kendime. Olmuyor yani cok fedakarlik yaoiyosun. Bak sana en kolay yoldan anlatacagim net anlayacaksin. Bu adamlar simdi bekarken saglam paralar aliyorlar ve ailelerini bir guzel alistiriyolar tamammi.
Ornek a seninki
Ne diyosun ev alacak annesine. Iyi alsin hos. bi zaman sonra bu adamlar evleniuo. Borc harcla. Adamlari aileleri rahat birakmiyo hala para istemeye devam ediyo cok maas aliyo el kizi yiyosa bizede gonder hesabi. Her ay bu kez bu adamlarin yakasina yaoisiyolar. Simdi annesine ev alan adami evlenince o ana sana birakirmi saniyosun. Ben sana anlattim kapilma. Durumlar boyle. Bana diyeceksinki isin hep maddiyatini dusunuyosun. Askerin akillisina gelirsen cok iyi. Ama boyleyargi dagitr gibi para dagitanina gelirsen benim esim gibi yuvan falan kalmiyor.biraz devam et tani bakalim hayirlisi kismet
İkimizde otuzlu yaşlardayız. Ne kadar maaş alıyor astsubaylar? Çok merak ettim :)
Ama bahsettiğiniz şeyler her ailede yaşanmıyor ki. Mesela benim ailemde bana ait bir ev almak istiyorlar, ileride kimseye muhtaç olmayayım derdindeler. Herkes bir değil o konuda.

yazlık kimin ailenin mi

bana siz yokken boş duracağına biz kalalım kira ödemeyiz moduna girecek gibi geldi

üfff ne kötü düşünüyoruz belki de adamın öyle bir fikri yok ama tedirgin etti bir kere daha yeni tanıştığı birine ben evlenmem, anneme ev alacağım vs dedi diye

bu arada maaşı yüksek deniyor da kaç lira

15000 olsa aylık 12500 ödese 750.000 TL lik bir ev 5 yılda ödeniyor

biraz hayal kurmuşum 20 yıl kıdemlilerin 6000-7000 maaşı varmış, 1000-1500 de terör tazminatı vs alınıyormuş

yorumlarda parası çok iyi deyince ben de daha yüksek sanmıştım

lise mezunu bekçi 5000 üstü alıyor zaten
Aileme ait. Öyle birşey düşünemez:) Zaten dün akşam bu şehirden ev almak istediğini söyledi. Yatırım yapmak istiyormuş.
Valla ben de çok merak ettim maaşlarını. Burdan bir arkadaşın eşi de askermiş, ona sordum şimdi. En sağlam bilgiyi o verir heralde.
Ama astsubayların çok birşey alacağını sanmıyorum.

Aileme ait. Öyle birşey düşünemez:) Zaten dün akşam bu şehirden ev almak istediğini söyledi. Yatırım yapmak istiyormuş.
Valla ben de çok merak ettim maaşlarını. Burdan bir arkadaşın eşi de askermiş, ona sordum şimdi. En sağlam bilgiyi o verir heralde.
Ama astsubayların çok birşey alacağını sanmıyorum.

netten baktım valla ilk başta yüksek deyince de çok da yüksek değil yani

evi almak bir ömür sürer zaten

hem annesine ev hem o şehirden ev nasıl alacakmış

Bu arada kendisi mesleğinden dolayı evlenmeyi düşünmediğini söyledi. Onun için çok zormuş. Ailesine çok değer veriyor. Annesine bir ev almak en büyük hayali. Para biriktirme derdinde şuan.
Koşarak uzaklaşın. Bu adamdan hayır gelmez. O aileye düşkünlük olayı bir ömür bırakmaz yakanızı.

İkimizde otuzlu yaşlardayız. Ne kadar maaş alıyor astsubaylar? Çok merak ettim :)
Ama bahsettiğiniz şeyler her ailede yaşanmıyor ki. Mesela benim ailemde bana ait bir ev almak istiyorlar, ileride kimseye muhtaç olmayayım derdindeler. Herkes bir değil o konuda.
Benim ailem 2 ev aldi bana tabiki her aile bir degil ama genel olarak asker aileleri standart. Zaten ailesine ev almakla bastan belli etmis. Tabiki alsin ailesidir. Ama bu evlenirseniz daha fazlasi sorun olur gibi yani bizimiki uzman dogida 8.500 aliyordu astsubayi sen dusun. Onlar yine aliyodur ayda 10 bin filan belki fazla. Burda arkadaslar duzeltir zaten bilenler

Keyifli vakit geçiriyorsanız takılın gitsin ya boşverin, akışına bırakın. Hem böyle şeyler pek belli olmuyor.
Bir tanıdığım biriyle görüşüyordu. Adam ilk görüşmede ben evlenmeyi düşünmüyorum demiş. Kız da oohooo ben hiç düşünmüyorum demiş maksat kuyruğu dik tutmak😄Sonra adam ısrarcı olmuştu illa evlenelim diye. Belli olmaz yani.

Keyifli vakit geçiriyorsanız takılın gitsin ya boşverin, akışına bırakın. Hem böyle şeyler pek belli olmuyor.
Bir tanıdığım biriyle görüşüyordu. Adam ilk görüşmede ben evlenmeyi düşünmüyorum demiş. Kız da oohooo ben hiç düşünmüyorum demiş maksat kuyruğu dik tutmak😄Sonra adam ısrarcı olmuştu illa evlenelim diye. Belli olmaz yani.
Evlendiler mi sonra? :)

hemen bilgilendirme yapayim: 10 senelik astsubaylar ortalama 6- 7bin TL alıyor su an. Yeni başlayanlar daha düşük oluyor tabi :)
evlilik düşünmüyorsanız takılın ama evlilik düşünüyorsanız biraz düşünün bence. ortamlarını bildigim icin söylüyorum normalin cok ustu flortozler. ha bi de hayati tehlike altında çalışanlar cok cok cok dusuk bir kısmı. ama hepsi öyleymiş gibi konuşup dikkat çekmeyi pek severler:)

hemen bilgilendirme yapayim: 10 senelik astsubaylar ortalama 6- 7bin TL alıyor su an. Yeni başlayanlar daha düşük oluyor tabi :)
evlilik düşünmüyorsanız takılın ama evlilik düşünüyorsanız biraz düşünün bence. ortamlarını bildigim icin söylüyorum normalin cok ustu flortozler. ha bi de hayati tehlike altında çalışanlar cok cok cok dusuk bir kısmı. ama hepsi öyleymiş gibi konuşup dikkat çekmeyi pek severler:)
Aynen ya, öyle bir konuşuyor ki sanki her an savaş çıkabilir gibi:) Evlilik konusu şuan çok uzak, zaten ayrı şehirlerdeyiz görüşmekte sıkıntı olacak. Haftaya istanbula döneceğim. Bakalım zaman ne gösterecek kısmetse olur zaten:)

Hanımlar merhaba
Yine karmaşık bir konuyla karşınızdayım.
Bu yaz yazlıkta biriyle tanışmıştım. Daha doğrusu kız arkadaşımla birkaç günlüğüne bizim yazlığa gelmiştik. Bir akşam bahçede otururken evimizin önünden geçen iki kişiye arkadaşım birşey sordu, derken sohbet muhabbet uzadı. Arkadaşım da bu kişileri bizim bahçeye kahve içmeye davet etti. İki gün üst üste bize geldiler, sohbet muhabbet derken sabaha kadar oturduk. Bu kişiler bizim komşularımızmış, çok yakın oturuyoruz. Astsubaylar ve görevleri nedeniyle bu şehirdeler.
İki gün görüştükten sonra biz istanbula döndük. Ama öncesinde şöyle birşey oldu. Bizim bahçeye çiçek dikmiştim. Yazlıkta da çok durmayacağımız için askerlerden birine çiçeğimi sulamasını rica ettim:) O da kabul etti. Numaramızı da almıştık zaten. Ben istanbula döndükten sonra çiçeğimin durumunu sordum bir iki sefer. Bu konuşmalar çok uzun değildi. Havalar nasıl, çiçek öldü mü kaldı mı, gelince görüşürüz tekrar gibi...
Ben de 10 gün önce yazlığa geldim, gelmeden öncede storyime yolda olduğumu belirten bir video attım. Bu da hemen mesaj attı, hoş geldin işte geldiğini söyleseydin seni otogardan alırdım falan dedi.
Neyse hala yazlıktayım. Biz ara ara buluşuyoruz. İlk buluşma teklifini ben ettim. Sonraki teklifler hep ondan geldi. Story atsam anında birşey yazar mesela. Hatta geçen evine davet etti oturduk kahve içtik. Burada sezon bittiği için pek açık kafe yok. Yanlış anlaşılmasın eve gitme durumu:) Bu akşam yine buluşmak istedi yine çıkacağız.
Çok olgun kibar biri. Onunla sohbet ederken çok keyif alıyorum. Ama iki ay sonra eğitime başka bir şehre gitme durumu var. Büyük ihtimal gider. Yani hiç bu kişiye kendimi kaptırıp üzülmeyeyim diyorum ama... Bir yandan şansıma tüküreyim diyorum, bir yandan da hayat kısa dene şansını zorla biraz daha diyorum.
Bu arada kendisi mesleğinden dolayı evlenmeyi düşünmediğini söyledi. Onun için çok zormuş. Ailesine çok değer veriyor. Annesine bir ev almak en büyük hayali. Para biriktirme derdinde şuan.
Not: Eski konumu bilip soru soracaklar için; o kişiyle hala aynıyız, arkadaşlığa devam. Bazı şeyleri zorlamamak en güzeli. :)
Bence en önce bu kişinin görüştüğü biri var mı bunu öğrenmek lazım.. Hatta böyle olup evli çıkanlar bile oluyor maalesef.. Bilmiyorum şimdi çamur atmak istemem ama şüphelenmek lazım.. Eşleri evlendikleri yerde oluyor bunlar görev icabı mecburen gidiyorlar tekrar dönüyorlar falan filan.. Tabi bundan da nasıl emin olabilirsiniz hiç bilemiyorum.. Bir de işimden dolayı evlilik düşünmüyorum muhabbeti yapmış olması bana bu ihtimali daha da kuvvetlendiriyor gibi geldi.. Evlidir demiyorum bilemem tabi ki bunu ama nişanlı da olabilir ya da sevgilisi falan da olabilir.. Böyle konuşan adamlardan uzak durmalı bence.. Madem evlilik düşünmüyorsun neden birileriyle görüşüyorsun..bana saçma geliyor yani sanki hayatında biri var ama başkalarıyla vakit geçirmeye açık biri gibi.. Ya da ben paranoyak bir insanım 🤦‍♀️🤦‍♀️ Takdir sizin..

Aynen ya, öyle bir konuşuyor ki sanki her an savaş çıkabilir gibi:) Evlilik konusu şuan çok uzak, zaten ayrı şehirlerdeyiz görüşmekte sıkıntı olacak. Haftaya istanbula döneceğim. Bakalım zaman ne gösterecek kısmetse olur zaten:)
Cidden olabileceğine inandın yani açık açık söylediği halde yani ne diyelim kendin yaşa ve gör ama inşallah beklemezsin bu adamı ayrı şehirler de olduğunuz halde birde

Birkac ay sonra farkli bir sehire atamam olacak. Su an bir astsubayla flört ediyorum. Ama hiicc umurum değil takılıyorum öyle vakit gecirmelik. Siz de takılın bence ne kaybedersiniz. Maas konusunda hizmet bölgesine göte degisiyormus doğudakiyle karadeniz arası 4bin fark var demişti. Bmwsi var. Giyimi de kaliteli. Ortalama 5-6 yildir astsubay. Ama ciddi iliski düşünüyorsanız uzaklaşın derim. askerler bana pek güven vermiyor

Back
X