Arkadaşlar çok uzun olacak fakat ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Ben yeni atanmış daha 2 aylık hemşireyim. Servisimdeki bazı kişilerin davranışları beni rahatsız ediyor fakat nasıl davranmam gerek emin olamıyorum. Olayları anlatıyorum. X adındaki benden yaklaşık 6 yaş büyük kıdemli bir hemşirenin bugünkü davranışını anlatıcam. Olay şu acilden aynı anda bizim servise iki hasta yattı birini ben birini de benimle aynı zamanda başlayan bir arkadaşım (ayşe) alıcaktı. Ayşe ortada yoktu ve iki hasta da geldi. Ben hemşire odasının az ilerisinde oturuyordum hemşire odasında da o X kişisi ile başka hemşireler oturuyorlardı. Ben de seslendim 2 kere ayşe nerde biliyor musunuz diye kimse cevap vermedi. En son da beni duymuyor musunuz ayşe nerde dedim ama ne kızarak ne ciddi bir şekilde. Sonra X kişisi bana bildiğiniz bağırdı ayağa kalktı burda bir şey konuşuyoruz ne sorup duruyorsun biz ayşenin bekçisi miyiz allah allah görmüyor musun ayşenin burda olmadığını diye bildiğiniz bağırdı. Kızmak falan da değil bağırmak. Ben de seslendim cevap vermediniz hasta geldi biliyorsunuzdur belki diye sakince cevap verdim. Bu olaydan 3 gün önce de başka hemşire yine bağırdı ben de yine kızmadan bağırmadan cevap verdim açıklama yaptım. Benden kötüsü yok şuan. Neymiş ben yeni başlamışım sakin olmalıymışım. Ama sesimi bile yükseltmedim. Onlar biz yeni başladık diye bize istedikleei gibi bağırma hakkına sahip olduklarını düşünüyorlar ve bizim her denilene susup tamam dememizi beklediklerinden ben de karşıt bir cümle kurunca ben sakin değilim oluyor. Sırf bu cümleyi tekrarlatmamak için bugün haksız yere bana bağıran o hemşireye sesimi çıkaramadım çok zoruma gitti. Ben haksızlığa veya böyle ottan boktan sebepten azarlanmaya gelebilcek bir insan değilim. Hakkımı savunurum fakat göze batıyor gibi olduğumdan susmaya çalılşıyorum