• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HEMŞİRE ARKADAŞLAR VE DİĞERLERİ

Benim hasta almaktan yana sorunum yok onlar demeden alıyorum öğrenmek için. Takıldığım nokta yersiz ve gereksiz tepkisi. Sinirlense bile tepki bu olmamalıydı. Ayağa kalkıp bağırıp çağırılcak bir mesela değildi bunu anlatmaya çalışıyorum
Size o konuda hak veriyorum ancak ‘beni duymuyor musunuz’ tepkisi için hak vermiyorum. Kıdemliye haklı bile olsanız bu şekil söylenmez tepki olarak algılanır çünkü. Bunu 12 senelik bir doktor ablanız olarak tecrübeyle söylüyorum.

Size o konuda hak veriyorum ancak ‘beni duymuyor musunuz’ tepkisi için hak vermiyorum. Kıdemliye haklı bile olsanız bu şekil söylenmez tepki olarak algılanır çünkü. Bunu 12 senelik bir doktor ablanız olarak tecrübeyle söylüyorum.
Teşekkür ediyorum 🙏🏻

Hasta ile alakalı bir durum söz konusu ise tabi ki bir değil bir çok kez soru sorulabilir sorduğunuz için bağırmak gibi bir hadsizlik yapıyorsa ona laf anlatamadan şikayet edeceksiniz. Siz işinizi doğru yaptıktan sonra kimse siz bir şey diyemez ve sizden önce ise başladı diye de saygısızlığa tolerans göstermek zorunda değilsiniz
.

Ben ayşe orda mı siye sormadım orda olmadığını görüyorum zaten nerde diye sordum hasta bekliyor orda yatış alıncak fellik fellik koca serviste ayşeyi mi arıcam en yakınımdaki kişilere yerini sordum altı üstü şurda burda veya bilmiyoruz dicekler
Hastane işlerini bilmem de anlamadiğim hasta servise geldi sorumlu hemşire yoksa başka kimse ilgilenmiyor o kişi gelene kadar
NAsıl sistem böyle ilk hastayla ilgilenmek olmalı

6 senelik uzman doktorum, ben benden kıdemli doktor arkadaşımlarıma 2 kere sorup cevap alamazsam beni duymuyor musunuz diyemem. Baktınız cevap gelmiyor odadan uzak değilmişsiniz gidip baksaydınız ya da zaten ortamda yokmuş o an Ayşe nin molada olduğunu öğrenmeniz işleri hızlandırmayacaktı çünkü zaten hasta gelmiş. Evet 2 aylık hemşire olarak gerekirse 2 hastayı da siz alacaksınız, ister itiraz edin ister yargılayın iş böyle öğreniliyor. Kıdemliden fazla iş yaparak. Siz kıdemlendikçe de yeni gelenler daha fazla hasta alacak.
Hastane hastalar için değilde kıdemli olmak için miş

Hastane hastalar için değilde kıdemli olmak için miş
Siz bu yazdığımdan bunu mu anladınız? Tam zıttı bakın hasta gelmiş o anda Ayşe hemşirenin nerede olduğunu öğrenmen işi hızlandırmayacak demişim. Görev dağılımı yapılmış hastayı kimin alacağı belli, kıdemdaş hemşiren yoksa hastayı teslim alman 2 dk, sonra Ayşe hemşire geldiğinde hastayı teslim etmen 2 dk. Sonrasında zaten Ayşe hemşire bakacak. Geldiğinde gerekli uyarıyı da ona yaparsın hasta beklerken ortadan kaybolma diye. Ama o anda hastalar gelmişken yine hastaların yanında sürekli Ayşe hemşire nerede diyip bi de kıdemliye duymuyor musunuz demek tepki doğurur. Ben hasta bazlı yazmıştım ama siz anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız.

Ortada hatalık bir mesela yok olay sadece sorduğum soruya tek kelime cevap vermekten gocunup üstüne sordum diye bağırılıp çağırılması biraz empati yapın lütfen. Ağzımı açıp bir şey dememişim
Sen haklısın haklısın.resmen zorbalık bu.

Siz bu yazdığımdan bunu mu anladınız? Tam zıttı bakın hasta gelmiş o anda Ayşe hemşirenin nerede olduğunu öğrenmen işi hızlandırmayacak demişim. Görev dağılımı yapılmış hastayı kimin alacağı belli, kıdemdaş hemşiren yoksa hastayı teslim alman 2 dk, sonra Ayşe hemşire geldiğinde hastayı teslim etmen 2 dk. Sonrasında zaten Ayşe hemşire bakacak. Geldiğinde gerekli uyarıyı da ona yaparsın hasta beklerken ortadan kaybolma diye. Ama o anda hastalar gelmişken yine hastaların yanında sürekli Ayşe hemşire nerede diyip bi de kıdemliye duymuyor musunuz demek tepki doğurur. Ben hasta bazlı yazmıştım ama siz anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız.
Kıdem midem yok yok.kafanda bir algı oluşturmuşsun ama yanlış.yani intern doktorla uzman doktor tarzı bir durum yok hemşireler arasında hepsi düz normal hemşire.baş hemşire değil son hemşire değil.yaşına, çalıştığı zamana saygı duyabilirsin ama resmi olarak hiçbir şey yok ortada.üstüne yürümüş resmen ya bunu mu savunuyorsun? Kız 2 hata yapmışsa karşıdaki 10 hata yapmış.daha önce de yaşanmış bu tarz şeyler.belli ki zorbalık yapılıyor.sen birine birşey desen duymamış gibi hiç tepki vermese bir daha söylemez misin?görev dağılımı falan da yok aslında.hepsi hemşire.aslinda onların da en az konu sahibi kadar hastaya bakma yükümlülükleri var.tamam yenidir diye onlara vermişler ama o da belli bir gerekçeye dayanmıyor aslında.bari oturdukları yerden soruya cevap versinler.

Son düzenleme:
Baktın seni duymuyorlar dönüp arkanı gidecektin neden üsteleyip durdun?. İnsan iş arkadaşına neden böyle davranır ki, sizi anlayamıyorum sağlıkçılar.
Çünkü hastanede temizlik personeli dahil herkes başhekimdir de ondan 🤣🤣

Uzun yıllardır memuriyet hayatındayım. Eğer size bağırılmasını istemiyorsanız, böyle insanlara fırsat olacak ortamı yaratmayın.
Sizin şahsınıza söylemiyorum ama bir gozlemim var iş hayatında; özellikle son yıllarda yeni baslayanlarin bazıları kendini ezdirmemek adı altında sınırlarını bilmiyorlar. Ben kendi adıma böylelerini bir cümleyle hallediyorum, sonrasında bana ona göre davranıyorlar ki çok guleryuzlu bir insanimdir.
Saglikci değilim, o yüzden dışarıdan bakan biri olarak sizin olayinizda gozlemim ise şu; bana göre siz Ayşe'nin yokluğunu herkese göstermeye çalismissiniz. Bence kendi işinize odaklanın. Ben as üs anlamam diyorsanız, yukarıda dediğim gibi insanlara size kaba davranacaklar ortamı sunmayin. Bana biraz fevri geldiniz.

Kıdem midem yok yok.kafanda bir algı oluşturmuşsun ama yanlış.yani intern doktorla uzman doktor tarzı bir durum yok hemşireler arasında hepsi düz normal hemşire.baş hemşire değil son hemşire değil.yaşına, çalıştığı zamana saygı duyabilirsin ama resmi olarak hiçbir şey yok ortada.üstüne yürümüş resmen ya bunu mu savunuyorsun? Kız 2 hata yapmışsa karşıdaki 10 hata yapmış.daha önce de yaşanmış bu tarz şeyler.belli ki zorbalık yapılıyor.sen birine birşey desen duymamış gibi hiç tepki vermese bir daha söylemez misin?görev dağılımı falan da yok aslında.hepsi hemşire.aslinda onların da en az konu sahibi kadar hastaya bakma yükümlülükleri var.tamam yenidir diye onlara vermişler ama o da belli bir gerekçeye dayanmıyor aslında.bari oturdukları yerden soruya cevap versinler.
Defalarca kez konu sahibine karşıdaki hemşirenin hatalı olduğunu yazdım, önce okuyun idrak edin sonra bir şeyler yazın. Kaldı ki sizinle aynı paydada buluşmam mümkün değil hiçbir konuda. İyi günler diliyorum.

Konuyu açan konu sahibi ile karşılıklı anlaştık. Devamına çok da lüzum yok dert konu sahibinin zira.

Sağlık sektöründe çok fazla mobbing olduğunu duydum. Hatta bunun yüzünden intihar eden sağlık çalışanları bile vardı. Durum o kadar vahim.
''Bize böyle yapıldı, biz de böyle yaparız'' düşüncesi değişmedikçe maalesef bunlar devam edecek. Aynı seviyede olduğunuz (kaldı ki üstünüz olsa bile bağıramaz) hemşire size bağıramaz. Ben size hak verdim. Bana da göz göre göre cevap vermeseler ''Duymuyor musunuz?'' derdim. Karşımdaki de kim olursa olsun yani.

Uzun yıllardır memuriyet hayatındayım. Eğer size bağırılmasını istemiyorsanız, böyle insanlara fırsat olacak ortamı yaratmayın.
Sizin şahsınıza söylemiyorum ama bir gozlemim var iş hayatında; özellikle son yıllarda yeni baslayanlarin bazıları kendini ezdirmemek adı altında sınırlarını bilmiyorlar. Ben kendi adıma böylelerini bir cümleyle hallediyorum, sonrasında bana ona göre davranıyorlar ki çok guleryuzlu bir insanimdir.
Saglikci değilim, o yüzden dışarıdan bakan biri olarak sizin olayinizda gozlemim ise şu; bana göre siz Ayşe'nin yokluğunu herkese göstermeye çalismissiniz. Bence kendi işinize odaklanın. Ben as üs anlamam diyorsanız, yukarıda dediğim gibi insanlara size kaba davranacaklar ortamı sunmayin. Bana biraz fevri geldiniz.
Ast, üst yok işte.sorun orada.kıdem mıdem yok arkadaş? Daha eski olunca kıdemli olunmuyor.o dediğiniz asistan doktorla uzman doktor arasında olur.bunlar aynı seviye hemşire.herkes bir tutturmuş kıdemli kıdemli.haa biraz saygı duyarsın ama bu kişiye kalmiş birşey.hiçbir gerekçesi yok.bağırılmasini istemiyorsunuz nedir ayrıca? Çocuk muyuz biz? Aman bağirmasinlar diye ona göre şekil alalım.

Son düzenleme:
Aynen bunu yazmaya gelmiştim. Ezdikçe eziyorlar 2 kere tutanat tut 3. Ye kimse ilişemez öyle de korkaklar aslında
Kuruma dilekçe ile olayı yazın ortamda kim varsa, hastalar dahil isimlerini yazın.Bilginize sunarım diye bitirin.Resmi kayıt yaptırın tarih numara verilsin.Bir örneğini mobbing delili olarak saklayın.Bir daha yapmazlar sanıyorum.Susmanız bu hareketleri bitirmez.
zmay

Öyle maalesef herkes kendinden sonra geleni ezmeye çalışıyor biz ezildik adı altında. Ezdirmeseydin kendini. Ameliyathanede doktor bize tokat atıyordu diyor anlatmıştı hemşirenin biri 60 yaşında kadın. Attırmasaydın yazsaydın dilekçeyi verseydin mahkemeye. Sektör yorucu yorgunluğu bıkkınlığı anlıyorum ama yoruldun diye de kendinden gençlere işini yıkamazsın çünkü sen de maaş alıyorsun. Bi çoğu da emekliliği geldiği halde emekli olmayan dinazorlar. Bilgisayar kullanamaz bir izin yazısını bile yazamaz. Devlete de yük böylesi.
Sağlık sektöründe çok fazla mobbing olduğunu duydum. Hatta bunun yüzünden intihar eden sağlık çalışanları bile vardı. Durum o kadar vahim.
''Bize böyle yapıldı, biz de böyle yaparız'' düşüncesi değişmedikçe maalesef bunlar devam edecek. Aynı seviyede olduğunuz (kaldı ki üstünüz olsa bile bağıramaz) hemşire size bağıramaz. Ben size hak verdim. Bana da göz göre göre cevap vermeseler ''Duymuyor musunuz?'' derdim. Karşımdaki de kim olursa olsun yani.

Ast, üst yok işte.sorun orada.kıdem mıdem yok arkadaş? Daha eski olunca kıdemli olunmuyor.o dediğiniz asistan doktorla uzman doktor arasında olur.bunlar aynı seviye hemşire.herkes bir tutturmuş kıdemli kıdemli.haa biraz saygı duyarsın ama bu kişiye kalmiş birşey.hiçbir gerekçesi yok.bağırılmasini istemiyorsunuz nedir ayrıca? Çocuk muyuz biz? Aman bağirmasinlar diye ona göre şekil alalım.
Ona göre şekil alın demedim. Karşımızdakine o fırsatı vermeyin dedim. Arkadaşınız degilim

Back
X