• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HEMŞİRE ARKADAŞLAR VE DİĞERLERİ

Tavrınıza göre tavırla karşılaşmışsınız

2 kez seslenip cevap almayıp üstüne bide orda olmadığını gördüğünüz halde hesap sorarsanız lafı ağzınıza tıkarlar , üslup cok önemli . Bagırmadıysanız bile mizacınız sert üslubunuz yanlış

Hakkınızı savunmak istiyorsanız üslubunuzu düzeltin
Ben ayşe orda mı siye sormadım orda olmadığını görüyorum zaten nerde diye sordum hasta bekliyor orda yatış alıncak fellik fellik koca serviste ayşeyi mi arıcam en yakınımdaki kişilere yerini sordum altı üstü şurda burda veya bilmiyoruz dicekler

Daha iki aydır çalışıyorsun
İlk 1 sene en azından kimseye ses etmemen lazım
Ne cesaret beni duymuyor musunuz falan diyorsun insanlara göze mi batmaya çalışıyorsun anlamadım ki

Trafikte bile ilk 1 sene kimseye korna çalmamak gerekir. Biraz eğ başını işini yap. Önce sana satışan olursa o farklı ama burada sen sataşmışsın.

Öyle bir durumda siz kendi hastanızı alın, diğer hastayı hemşire odasına yönlendirin sizinle Ayse hanim ilgilenecek diyin bırakın hasta sorsun bulsun. Gereksiz yere münakaşaya girmeyin, gece gündüz nöbette beraber olacaksınız size stres olur gerek yok.

Ben ayşe orda mı siye sormadım orda olmadığını görüyorum zaten nerde diye sordum hasta bekliyor orda yatış alıncak fellik fellik koca serviste ayşeyi mi arıcam en yakınımdaki kişilere yerini sordum altı üstü şurda burda veya bilmiyoruz dicekler
Aramayın nie arama gereksinimi duyuyorsunuz işinizi yapın geçin kimsenın sorumluluğunu almak zorunda değilsiniz sonra göreviniz gibi yapışır üstünüze

Ayşenin orada olup olmamasının senin işine etkisi yok. İki kez sorup ardından azarlandıktan sonra imalı imalı hasta geldi ayşe yok demene gerek yok. Sen kendi işine kendi hastana bakacaksın.

Kıdemli birinin altındaki kişiyle nasıl konuşmasını bekliyorsun? Sağlık bölümlerinde tıp-diş hekimliği dahil alt üst ilişkisi vardır, hiçbir arkadaşım ne öğrenciliklerinde ne iş başı yaptıklarında üstümüz bizi ayardı bize kızdı bize bunu bunu dedi diye "azarlanmaya gelemem" diye bir cümle duymadım.

Ki diş hekimliğinde okuyan iki arkadaşım okurken neler çektiler asistan abla-abilerinden.

Staj yaptırmıyorlar mı size. Çok ilginç bu duruma iş başı yapınca şahit olman.
Siz ve sizin zihniyetinizdekiler piyasadan yok olmadığı sürece bu iğrenç hiyerarşi asla bitmeyecek. Biz çektik sizde çekeceksiniz. Ne alaka ??? Sende hakkını arasaydın, kendini ezdirmeseydin, yada ezildiysen altını ezmeseydin !
Şu biz böyle gördükleri uygularken vicdanınızı cebinizde mi taşıyorsunuz ?

Ne cesaret beni duymuyor musunuz falan diyorsun insanlara göze mi batmaya çalışıyorsun anlamadım ki

Trafikte bile ilk 1 sene kimseye korna çalmamak gerekir. Biraz eğ başını işini yap. Önce sana satışan olursa o farklı ama burada sen sataşmışsın.
altı üstü cevap alamadığım için duymadıklarını düşünerekten beni duymuyor musunuz dedim. Bunda kötü ne var insan gibi duymuyor musunuz beni diye sordum çünkü iki seferdir soruyorum cevap yok atla deve değil ki bilmiyoruz veya şuraya gitti demek. Bunun karşılığı bağırıp çağırmak değil bence karşısındaki yeni başlayan bir hemşire olmasa bu şekilde tepki veremezdi

Arkadaşlar anlamadınız sanırım. Hepiniz takmışsınız bir üslup ben sinirlenerek duymuyor musunuz falan demedim. İki kere sordum bir cevap alamadım duymalarına rağmen. Biri bana bir şey sorsa cevap veririm ben de acaba duymuyorlar mı diye duymuyor musunuz beni dedim ki gülümseyerek söyledim gayet sakin ses tonuyla hesap sorar gibi değil ama karşılaştığım tepki çok saçma ve gereksiz sert bir tepkiydi. Hesap sormalık bir durum yok ortada
Bakım size ses tonu yada sakin değildiniz demiyorum üslubunuz yanlış diyorum .
Duydukları halde cevap vermıyorlarsa duymuyor musunuz demenin mantığı yok işte . direk sizi görmezden gelmişler bahane olmuş onlara

bagırması hoş değil onaylamıyorum zaten

Hah ya işte bu . Sataşmış sonra bana bagırdılar diyor

Aramayın nie arama gereksinimi duyuyorsunuz işinizi yapın geçin kimsenın sorumluluğunu almak zorunda değilsiniz sonra göreviniz gibi yapışır üstünüze
Bana kitlenicekti çünkü diğer kıdemliler hasta almıyorlar kolay kolay

Hah ya işte bu . Sataşmış sonra bana bagırdılar diyor
Ayy cidden nasıl bir kafa bu sataşmış mıyım yok ağızlarına sıçtım az kalır sataşmak. Kibarca soru sormak bile sataşmak olarak algılanıyorsa sizler bence birine patlamak için bahane arıyorsunuz tamamen. Düzgün dil de yaramıyor anlaşılan

6 senelik uzman doktorum, ben benden kıdemli doktor arkadaşımlarıma 2 kere sorup cevap alamazsam beni duymuyor musunuz diyemem. Baktınız cevap gelmiyor odadan uzak değilmişsiniz gidip baksaydınız ya da zaten ortamda yokmuş o an Ayşe nin molada olduğunu öğrenmeniz işleri hızlandırmayacaktı çünkü zaten hasta gelmiş. Evet 2 aylık hemşire olarak gerekirse 2 hastayı da siz alacaksınız, ister itiraz edin ister yargılayın iş böyle öğreniliyor. Kıdemliden fazla iş yaparak. Siz kıdemlendikçe de yeni gelenler daha fazla hasta alacak.

Bakım size ses tonu yada sakin değildiniz demiyorum üslubunuz yanlış diyorum .
Duydukları halde cevap vermıyorlarsa duymuyor musunuz demenin mantığı yok işte . direk sizi görmezden gelmişler bahane olmuş onlara

bagırması hoş değil onaylamıyorum zaten
Ama ben başta duymadıklarını düşünerekten sordum gerçekten sonra bana öyle bir cevap verince duyduğu halde cevap vermediğini anladım

Bana kitlenicekti çünkü diğer kıdemliler hasta almıyorlar kolay kolay
İşte olay tam da bu. Duymazdan gelmelerinin sebebi de hastayı sizin almanızı istemeleri. Haklılar mı hayır, bağırmaları mı gerekiyordu asla! Ama zaten en baştan baktınız Ayşe yok sizin hastayı almanız gerekiyordu. Beni duymuyor musunuz derken altta amaç heyy hasta geldi Ayşe de yok biriniz gelin de hastayı alın demek 🤷🏻‍♀️

Baktın seni duymuyorlar dönüp arkanı gidecektin neden üsteleyip durdun?. İnsan iş arkadaşına neden böyle davranır ki, sizi anlayamıyorum sağlıkçılar.

6 senelik uzman doktorum, ben benden kıdemli doktor arkadaşımlarıma 2 kere sorup cevap alamazsam beni duymuyor musunuz diyemem. Baktınız cevap gelmiyor odadan uzak değilmişsiniz gidip baksaydınız ya da zaten ortamda yokmuş o an Ayşe nin molada olduğunu öğrenmeniz işleri hızlandırmayacaktı çünkü zaten hasta gelmiş. Evet 2 aylık hemşire olarak gerekirse 2 hastayı da siz alacaksınız, ister itiraz edin ister yargılayın iş böyle öğreniliyor. Kıdemliden fazla iş yaparak. Siz kıdemlendikçe de yeni gelenler daha fazla hasta alacak.
Bir sürü iş varken zaten iki hastayı birden alıcak bir imkan yoktu orda. Tek hemşire de ben değilim tek başıma sırtlanayım tüm işi. Biz zaten iş öğrenelim diye hastaları biz alıyoruz ama aynı anda iki hasta almak başka hemşire de varken acımasızlık

Yorumlarda iki tane doktor ve hemşire de var
Aynı fikirde olduklarını görüyorum onlarında .

. Eleştiriye açık değilseniz konunuzdan çekiliyorum iyi akşamlar

Bir sürü iş varken zaten iki hastayı birden alıcak bir imkan yoktu orda. Tek hemşire de ben değilim tek başıma sırtlanayım tüm işi. Biz zaten iş öğrenelim diye hastaları biz alıyoruz ama aynı anda iki hasta almak başka hemşire de varken acımasızlık
O sırada nöbetin 38.saatinde yedinci hastasını hazırlayan ben :KK28:

İşte olay tam da bu. Duymazdan gelmelerinin sebebi de hastayı sizin almanızı istemeleri. Haklılar mı hayır, bağırmaları mı gerekiyordu asla! Ama zaten en baştan baktınız Ayşe yok sizin hastayı almanız gerekiyordu. Beni duymuyor musunuz derken altta amaç heyy hasta geldi Ayşe de yok biriniz gelin de hastayı alın demek 🤷🏻‍♀️
Yok valla hiç siz alın anlamında dememiştim biliyorlarsa yerini gidip çağırcaktım gelsin alsın hastasını diye. Hızlı olmamız gerekiyor benim o anda aynı anda iki hasta alabilcek durumum yoktu. Vakitten kazanmak için onlara sormuştum yerini

Kesinlikle haklısın ama işler böyle öğreniliyor sağlık sektöründe. Olay biz çektik siz de çekin değil bu arada, siz kıdemlendikçe de siz aynı şeyi yapacaksınız ama ortamda 2 aylık bir çömez varken 6 yıllık hemşirenin hastayı karşıladığını ben hiç görmedim. Aynı şey doktor cephesi için de geçerli. Bu arada bunlar malesef ki çalışma ortamında olan şeyler ve zaman geçtikçe alışacaksınız. Sağlık sektörü biraz askeriye gibi hiyerarşisi bol hele de cerrahi branşlarda.

Kesinlikle haklısın ama işler böyle öğreniliyor sağlık sektöründe. Olay biz çektik siz de çekin değil bu arada, siz kıdemlendikçe de siz aynı şeyi yapacaksınız ama ortamda 2 aylık bir çömez varken 6 yıllık hemşirenin hastayı karşıladığını ben hiç görmedim. Aynı şey doktor cephesi için de geçerli. Bu arada bunlar malesef ki çalışma ortamında olan şeyler ve zaman geçtikçe alışacaksınız. Sağlık sektörü biraz askeriye gibi hiyerarşisi bol hele de cerrahi branşlarda.
Benim hasta almaktan yana sorunum yok onlar demeden alıyorum öğrenmek için. Takıldığım nokta yersiz ve gereksiz tepkisi. Sinirlense bile tepki bu olmamalıydı. Ayağa kalkıp bağırıp çağırılcak bir mesela değildi bunu anlatmaya çalışıyorum

Back
X