hemşire olmaktan mutsuzummm

baloncuk13

şişko patates
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2013
1.497
637
173
kızlar ben hemşireyim ve bir iş hayatım olmadı, mezun olduktan sonra evlendim hamileliğimin son dönemerinde atamam geldi direk çalışmadan izne ayrıldım bebeğim 8 aylık oldu ve kasım ayında inşallah iş hayatına başlayacağım. ama daha şimdiden stres yapmaya başladım . bir ortamda ne kadar çok kadın varsa o ortamda o kadar çok çekememezlik var, bunu en çok hemşireler bilir. özellikle yeni başlayan hemşireyi sürekli e zmeye çalışırlar, özellikle benim gibi sessiz biriyse ve yeni mezunsa yen gelen hemşireye hemşire odasında herkez çay içerken 'sen çay da mı içeceksin!' diyerek azarladıklarını bilirim. bir kere özelde çalıştım 1 ay kadar ve bu tarz ortamlara dayanamayıp çıktım işten, ama orası özeldi, yani buradan çıkma şansım da yok bi daha zor gelir atamam, bakalım nasıl bi ortam bekliyor beni düşündükçe çok stres oluyorum

Siz bana hemşireliği verin ben yaparım bir işim olur en azından
Şaka bi yana alışırsınız korkmayın, kimse ana karnında başlamıyor işe herkes öyle girdi, herkes yeniydi ve alıştılar. Şükredin gerçekten artık iş sahibi olmak cok zor.

sters yapma salla milleti sonuçta sende hemşiresin onlarda ve kamu da çıkarılma gibi bi durumun olmadığı için çok fazla sessiz de olma

şükür ayrı bir konu, o Allahla benim aramda....... ben burada başka bir sorundan bahsettim
Hayır siz mutsuzluktan bahsetmişsiniz ben de size daha kötüsünü gösterdim ki güçlü olun. Yok çay içme yok gel git vs bunlar basit seyler. KPSS den 60 alınca atanabilen bir mesleğe sahip olduğunuz icin cok şanslısınız, bunları aklınızdan çıkarmayın. Haaa mesleğinizi sevmiyorsanız birşey diyemem, bir istifaya bakar

evet o konuda şanslıyım biliyorum çok şükür bir mesleğim var. ama herkez biliyor insanlar hastanelere gittikçe hemşireler tarafından sürekli azarlanıyorlar, işte o halkı azarlayan hemşireler iş arkadaşlarına da aynısı davranıyorlar. sizler sadece ayda bir kere gittiğinizde bile sinir oluyorsunuz tavırlarına, benim gibi sessiz sakin hemşireler ise onları gün boyu çekmek zorunda kalıyoruz, doktor kaprisleri de cabası.. işte bunlar aslında hiç de basit şeyler değil, insan bir katllanır iki katlanır da ömür boyu çekilecek çile değil. inşallah iş arkadaşlarım iyi olurlar, yoksa çok hassas bi yapım var , bu arada hayırlı doğumlar...

Ben sanmiyrm her hastanede ayni şeyin yaşanacağını bazıları yeni gelenlere o kadar yardim ediyor ki. Liseli stajyerler de bizle dalga geçerdi gecen seni üni 1iz bisey bilmiyoruz diye. Ama ben altta kalmiyorum sizde sessiz kalmayınca öyle bisey olursa

Belki bu sefer daha farklidir calisacagnz insanlar..

Her is zor , her is ortami çekişmeli... İnsanların olduğu her yerde sorun da olur başka şeyler de..

Ama siz şimdiden böyle gucsuz durup pes ederseniz yapacak bir şey yok cunku benim yillarimi verip okuduğum atandigim mesleği uç beş insanin hiç bir tavri birakmama neden olamazdi..

aynen bende üniliyim ve liseliler dediğiniz gibi biz harikayız der dururlardı ama işte yapı meselesi ben cevap veremiyorum, eminim ilk aylarda çok ezilecem, bilmediğim bir girişim için sen nasıl üni okudun bunu da mı bilmiyorsun diyecekler sanki kendileri mezun olur olmaz herşeyi yapabilmişlerr gibi.

Simdiden kendinizi doldurmayın, elbette yeni ortam yeni iş biraz zorlayacaktır ama bir süre sonra siz de rahatlayacaksınız. Belki hersey cok güzel olacak, kim bilir...?

Cok teşekkür ederim

inşallah farklıdırlar iyi insanlarlakarşılaşırım. özel değil ki bırakayım vereyim istifayı, eninde sonunda alışmak zorundayım

inşallah farklıdırlar iyi insanlarlakarşılaşırım. özel değil ki bırakayım vereyim istifayı, eninde sonunda alışmak zorundayım

Alisin zaten neden istifa edesiniz ki.. Yerinizde olmak isteyen milyonlarca insan var...İşinize gidin calisin ve hastane kapisindan ciktiginizda her şeyi orada birakip kendi hayatiniza odaklanin.. İs stresiyle basa cikma yolu bu..

Hepimiz para kazanmak için bir suru etkene katlanmak zorunda kaliyoruz.. Ama is yerinin kapisindan cikinca bitmeli her şey.. Şuan bile günlük yasantiniza is stresini tasiyorsunuz yapmayin..

İnşallah güzel bir is hayatiniz olur

Heh iste su son soylediginiz var ya onlara da bunu soyliyceksiniz :)

B
öncelikle hayırlı olsun . Önemli olan işini doğru yapman , işini doğru ve belirlenen biçimde yaparsan kimse ezme fırsatı bulamaz heleki kamuda ... Özelde çekememezlik yükselme içindir tmm da kamuda hiyerarşi zaten kurulu ,yönetmelik belli , hakların belli .. bu zamanda kendini ezdiren genç görmedim ayol orta yaşlıların gençlerden illalah dediği zamandayız . İŞ yerinde iş , iş yerinde şakalaşma , arkadaşlık , yüzgöz olmadıktan sonra ...baş ağrısı istemeyen sorulmadan konuşmasın püf noktası bu .

işte benim sıkıntım işimi layıkıyla yapmayı öğrenene kadarki ilk birkaç ay, örneğin bir bankacı mezun olur olmaz işe başlayacağı zaman bilgisayarın başına oturtup hadi başla çalışmaya demiyorlar önce hiçbirşey bilmiyormuş gibi herşeyi sil baştan anlatıyorlar. ama bizim sektör çok farklı orta yaş ve yaşlı hemşire gruplarının bir çoğu biz ezildik herkezi ezelim o zaman kafasındalar, inanın hemşireliği okurken bile erkek sağlıkçılara birşey sorsak ayrıntısına kadar sakince anlatırlardı ama kadın hemşireye sorduğumuzda nasıl azarlardı nasıl bilmiyorsun diye, hatta bazıları hocalarımıza bile gider bizi şikayet ederlerdi bunlar birşey bilmiyor diye. bazıları yüzümüze bakmazdı cevap bile vermezdi. insanlar çok kötü yaa birileri artık bu tarz hemşirelere dur demeli

kurum değişikliği siz de olmuyor mu ?
hstanelerden sağlık ocaklarına geçebiliriz orası daha rahat ama ileride belki olur uğraşmak lazım torpil gerekir yada tekrar kpss. öğretmenlik olabilir o da formasyon almak gerekiyor ve zaten sınırlı sayıda alım yapıyorlar. evliyim ve çocukluyum yani artık bunlara ayıracak hiç vaktim yok malesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…