- 7 Mayıs 2014
- 1.521
- 2.154
- 448
- Konu Sahibi baloncuk13
-
Iki üst konuda yıllardır is arayan insanların serzenişlerini okuyun gecer.
kızlar ben hemşireyim ve bir iş hayatım olmadı, mezun olduktan sonra evlendim hamileliğimin son dönemerinde atamam geldi direk çalışmadan izne ayrıldım bebeğim 8 aylık oldu ve kasım ayında inşallah iş hayatına başlayacağım. ama daha şimdiden stres yapmaya başladım . bir ortamda ne kadar çok kadın varsa o ortamda o kadar çok çekememezlik var, bunu en çok hemşireler bilir. özellikle yeni başlayan hemşireyi sürekli e zmeye çalışırlar, özellikle benim gibi sessiz biriyse ve yeni mezunsayen gelen hemşireye hemşire odasında herkez çay içerken 'sen çay da mı içeceksin!' diyerek azarladıklarını bilirim. bir kere özelde çalıştım 1 ay kadar ve bu tarz ortamlara dayanamayıp çıktım işten, ama orası özeldi, yani buradan çıkma şansım da yok bi daha zor gelir atamam, bakalım nasıl bi ortam bekliyor beni düşündükçe çok stres oluyorum
Kadınlar arası polemikler konusunda haklısın.kızlar ben hemşireyim ve bir iş hayatım olmadı, mezun olduktan sonra evlendim hamileliğimin son dönemerinde atamam geldi direk çalışmadan izne ayrıldım bebeğim 8 aylık oldu ve kasım ayında inşallah iş hayatına başlayacağım. ama daha şimdiden stres yapmaya başladım . bir ortamda ne kadar çok kadın varsa o ortamda o kadar çok çekememezlik var, bunu en çok hemşireler bilir. özellikle yeni başlayan hemşireyi sürekli e zmeye çalışırlar, özellikle benim gibi sessiz biriyse ve yeni mezunsayen gelen hemşireye hemşire odasında herkez çay içerken 'sen çay da mı içeceksin!' diyerek azarladıklarını bilirim. bir kere özelde çalıştım 1 ay kadar ve bu tarz ortamlara dayanamayıp çıktım işten, ama orası özeldi, yani buradan çıkma şansım da yok bi daha zor gelir atamam, bakalım nasıl bi ortam bekliyor beni düşündükçe çok stres oluyorum
Ya kesinlikle katiliyorum hemsire hemsireyi cekemiyor arkadas. Ne bu kin anlamiyorum. Alttan laf vurmalar var hep. Bi yanlis yapilsin hemen soylerler. Ortmezler ustunu. Insallah boyle ortamlarda calismayiz ...evet o konuda şanslıyım biliyorum çok şükür bir mesleğim var. ama herkez biliyor insanlar hastanelere gittikçe hemşireler tarafından sürekli azarlanıyorlar, işte o halkı azarlayan hemşireler iş arkadaşlarına da aynısı davranıyorlar. sizler sadece ayda bir kere gittiğinizde bile sinir oluyorsunuz tavırlarına, benim gibi sessiz sakin hemşireler ise onları gün boyu çekmek zorunda kalıyoruz, doktor kaprisleri de cabası.. işte bunlar aslında hiç de basit şeyler değil, insan bir katllanır iki katlanır da ömür boyu çekilecek çile değil. inşallah iş arkadaşlarım iyi olurlar, yoksa çok hassas bi yapım var , bu arada hayırlı doğumlar...
bu durumda adama ne diye hemşirelik okudun denir konu sahibi kusura bakma..okuduğun mesleğin istisnalar haricinde kadın işi olduğunu bi hayli biliyorsun,ekmek aslanın iç organlarına saklanmışken bir işin olduğu için şükretmek yerine daha hiç başlamadığın bir işin stresini yaşaman bana şükürsüzlük gibi geldi..belki devlette istediğin tavırları göreceksin ve bilmiyorsun..bu mesleğe değil insana bakıyor kesinlikle.kızlar ben hemşireyim ve bir iş hayatım olmadı, mezun olduktan sonra evlendim hamileliğimin son dönemerinde atamam geldi direk çalışmadan izne ayrıldım bebeğim 8 aylık oldu ve kasım ayında inşallah iş hayatına başlayacağım. ama daha şimdiden stres yapmaya başladım . bir ortamda ne kadar çok kadın varsa o ortamda o kadar çok çekememezlik var, bunu en çok hemşireler bilir. özellikle yeni başlayan hemşireyi sürekli e zmeye çalışırlar, özellikle benim gibi sessiz biriyse ve yeni mezunsayen gelen hemşireye hemşire odasında herkez çay içerken 'sen çay da mı içeceksin!' diyerek azarladıklarını bilirim. bir kere özelde çalıştım 1 ay kadar ve bu tarz ortamlara dayanamayıp çıktım işten, ama orası özeldi, yani buradan çıkma şansım da yok bi daha zor gelir atamam, bakalım nasıl bi ortam bekliyor beni düşündükçe çok stres oluyorum
bu durumda adama ne diye hemşirelik okudun denir konu sahibi kusura bakma..okuduğun mesleğin istisnalar haricinde kadın işi olduğunu bi hayli biliyorsun,ekmek aslanın iç organlarına saklanmışken bir işin olduğu için şükretmek yerine daha hiç başlamadığın bir işin stresini yaşaman bana şükürsüzlük gibi geldi..belki devlette istediğin tavırları göreceksin ve bilmiyorsun..bu mesleğe değil insana bakıyor kesinlikle.
Bunun olumsuzlukla alakası yok canım yazım üslubum sert evet ama artniyetli değil..daha başlanmamış mesleğin sıkıntısından söz edilemez heleki yıl 2014 karşımızda okumuş bir hanımefendi var ülkenin işsizlşik ve istihdam oranlarını bilmemesi söz konusu bile değil..şimdi konu sahibinin durumu doğmamış çocuğa don biçmek ,dereyi görmeden paçayı sıvamak sözlerine birebir uymuyor mu yani..Canım sen çok olumsuz yorumlar yapıyorsun iyi birsey değil bu, yorumların yol göstersin hesap sormasin dikkatimi çektide..
Konu sahibine gelince daha çok yeni bende başlarda çok ezilirdim ama zamanla sende baş kaldırıyorsun müsade etmezsin sana yapılan haksızlığa tavrını koyarsin aslında herzaman mesafeli olmak en iyisi
hastane çalışanıyım kendi çalıştığım hastaneyi göz önünde bulundurarak konuşuyorum..kızlar ben hemşireyim ve bir iş hayatım olmadı, mezun olduktan sonra evlendim hamileliğimin son dönemerinde atamam geldi direk çalışmadan izne ayrıldım bebeğim 8 aylık oldu ve kasım ayında inşallah iş hayatına başlayacağım. ama daha şimdiden stres yapmaya başladım . bir ortamda ne kadar çok kadın varsa o ortamda o kadar çok çekememezlik var, bunu en çok hemşireler bilir. özellikle yeni başlayan hemşireyi sürekli e zmeye çalışırlar, özellikle benim gibi sessiz biriyse ve yeni mezunsayen gelen hemşireye hemşire odasında herkez çay içerken 'sen çay da mı içeceksin!' diyerek azarladıklarını bilirim. bir kere özelde çalıştım 1 ay kadar ve bu tarz ortamlara dayanamayıp çıktım işten, ama orası özeldi, yani buradan çıkma şansım da yok bi daha zor gelir atamam, bakalım nasıl bi ortam bekliyor beni düşündükçe çok stres oluyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?