hemşire olmaktan mutsuzummm

Ben babamı yoğun bakımda kaybettim. En son oraya aldılar ve bir sürü makinaya bağladılar. Babamla birlikte bir sürü insan vardı. Defalarca müdahale edildi babama ve son anlarında yanında elini tutup ağladık, bir sürü şey. Ve gizli ağlayan hemşireler gördüm o sahnelerde. Bence kolay diyorsunuz ama işin stres ve psikolojik kısmı var.

Yine de çok tecrübesiz hatta stajer gibi olup da damarı bulamadığı için başka hemşire çağıranları gördüm o sıralar. Buna benzer bir sürü skandal var şurada yazmak istemediğim. Bunlara gerçekten denek edilmesini hastaların şiddetle kınıyorum.

babam 3 gün yoğun bakımda kaldı son gün ağlayarak yalvarmış beni çıkarın diye -ki ağladığı yalvardığı görülmemiş müthiş sağlam biridir- 3 sene oldu hala orada onunla ilgilenen "dayan amcacım" diye ağlarken elinden tutup moral veren hemşireyi anlatır.. hasta için çok zor bir süreç tabi çalışanlar için de.. gerçekten yapabilecek güçte kişilerin tercih edebilmesi lazım.. aksi hastalara da yazık..

İşte iş arkadaşlarımıza da iş düşüyor,bilgi saklamayacak.Zorlandığı yerleri gördüğü halde izlemeyecek..Asıl onlar hastaya acısın..Çünkü diğer servislerden ayrı bilgi gerekiyor..Sen bir şekilde bilgiyi alıyorsun ama çok yıpranıyorsun..Üstelik çok soruyorsun diye hoşlarına gitmiyor.Cok soruyorsun diye yapamıyor gibi görünüyorsun onlara..trajikomik..

Ben su an stajyerim calistgm yerdeki insanlarla daha dun tartistim bu arada diş hekimi asistanligi okuyorum dun küçük gördüler ve stajyer olduğum halde agizlarinin payini verdim bugn KPSS ye girdim tek dilegm devlete atanmak orda kimse bir şey diyemez.

Zaten bu sitede en cok sinir oldugum size bi konu hakkinda soru soruluyo ama yok niye sordun yok sukret yok sanane milletin ozelinden burda herkez derdini anlatiyo meraklarini soruyo siz sadece çözüm odakli olmaya calisin sayin kk uyeleri cunku hepimizin bu tur dertleri dusundukleri var. Simdi ge atandim cok sukur diye hic dusunmeden stres yapmadanmi ise basliyacagim elbette kafamda bi takim sorunlar olur kiminin buyuk kiminin kucuk derdi var herkez ters cevap vermesin ltfenn !!

valla tulipa tam işte bende bundan bahsediyorum, bilgi saklıyorlar ve o bilgiyi öğrenene kadar çok soruyorsun en sonunda sen cahil , eksik, ezik oluyorsun. bak sen kamuda olduğun halde bunları yaşamışsın, işte benim korkum bu. özel yada kamu bu konuda farketmiyor aslnda, önemli olan iyi iş arkadaşlarına denk gelebilmek, bazen özeldeki ortam devletten iyi olabiliyor.tamam her sektör zor ama bizdeki olay daha berbat beni sadece hemşireler anlayabilir. aslında herşeyi düzgünce anlatsalar servisle ilgili, yeni gelen hemşire 3 gün içinde tamamen öğrenir başlar işine ama yapmıyorlar işte

o konuda haklısın arkadaşım başlığım yanlış oldu sonradan değiştirmek istedim nasıl değiştirileceğini bulamadım kaldı öyle. senin vasıtanla tekrardan söylemiş olayım; ben mesleğimden memnunum iş arkadaşlarının tutumları beni strese sokan

iyi yapmışsın canım

ay Allah razı olsun yaa ne güzel yazmışsın, ben desem suçlu oluyorum artık cevap da yazmayacam böylelerine

kimsenin kimseye bi üstünlüğü yok bence sadece daha deneyimli. olumlu davran olmazsa takma (başkasına derken çok kolay deniyor ama ) negatif olma inşallah iyi olur

bence acil ve yoğun bakım isteyip istemediği öncelikle sorulmalı bir hemşireye, çevremde çok gördüm ikisini de isteyeni onları normal cerrahi gibi servislere vermişler, benim gibi servis isteyenleri de buralara verirler kesin. durum böyle olunca çalışanlardan iyi bir verim alınamıyor, sürekli oflaya oflaya gün tamamlıyorlar. bu iki servisin bi ayrıcalığı olmalı

ay Allah razı olsun yaa ne güzel yazmışsın, ben desem suçlu oluyorum artık cevap da yazmayacam böylelerine
Be hic bu duruma dusmedim ama okurken gercektn rahatsiz oluyorum yapilan yorumlara sizde konu aciyosunuz o yuzden guzel cevaplar verelim arkidessler birde baloncuk13 is yerinde hemn arkadas olma once bi gozlemle herkezi yanlis secimler yapabilirsin

Be hic bu duruma dusmedim ama okurken gercektn rahatsiz oluyorum yapilan yorumlara sizde konu aciyosunuz o yuzden guzel cevaplar verelim arkidessler birde baloncuk13 is yerinde hemn arkadas olma once bi gozlemle herkezi yanlis secimler yapabilirsin
tamam canım çok teşekkür ederim , inşallah herşey güzel olur...

Siz bu özgüvensizlikle hiç bir yerde çalışamazsınız ki. Aksine ben hemşirelere genelde hayran oluyorum. Bazıları o kadar tatlı dilli ve kendini sevdiriyor ki... Şunu unutmayın o dalga geçecek insanlar dediğiniz çalışanlar size para vermeyecek, bu işi size onlarda vermedi, siz hakkınızla kazandınız. Neden böyle güzel bir işiniz varken başkalarını takasınız ki :) Ben olsam güler geçerim :)

Artık özellikle küçük yerlerde sık sık personel sirkülasyonu olduğu için insanlar geleni yadırgamıyorlar atanmılsın ona şükür edip çalışıraan daha çabuk alışırsın bende attyim ama keşke başka meslek seçseymişsim zamanında ama nasibim böyleymiş

Yıllar önce sağlık lisesine kaydolmak için dört gözle beklerken müdürüm gelen sınav formlarını geri göndermiştide odasına dalıp bağırmıstım. Keske ben hemsire olsamda bu tür streslere dayansam :) ahhh ahhhh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…