- 25 Ağustos 2017
- 1.490
- 723
- 123
- 28
- Konu Sahibi Plutonn0508
-
Şimdi ne durumdasın pekiBana ilk başladığımda erişkindeyken 40 yaşlarında hemşire bu tabiatla acilde çalışamazsın demişti. İlk gördüğü gün. Yoğun bakım da seni zorlar. 6 ay sonra yine böyle ha, hı devam edersen durumun vahim faln demişti.
Ben bu huyla özgüvensiz lik sessizlikle acilde hiç yapamam ki beni orda hiç beğenmezler. Zaten yazmaz da başhemşire. Yer değişikliği istediğimde bana ama sen biraz canlı dur diyerek Yenidoğan A göndermiş bir insan. Herkesin bana verdiği tepkiyi verdi. Yer değişikliği istemeye gücüm yok. Yeni ortama girmeye yine tanımadığım insanlardan çok safsın cok değişiksin tepkileri alıp yadırganmaya gücüm yok.Bana ilk başladığımda erişkindeyken 40 yaşlarında hemşire bu tabiatla acilde çalışamazsın demişti. İlk gördüğü gün. Yoğun bakım da seni zorlar. 6 ay sonra yine böyle ha, hı devam edersen durumun vahim faln demişti.
İşte anlatıyorum ya aynıyım.Şimdi ne durumdasın peki
Ben orda da aynı olurum ya çok kötü durumdayım her gittiğim yerde aynıyım
Hayır yani erişkinde de mi böyleydin yoksa biraz daha mı iyiydinİşte anlatıyorum ya aynıyım.
4 aydır Yenidoğan dayım 2. Basamak. Bundan önce 4 ay da erişkin yoğun bakımdaydım 3. Basamak8 ayda yeni doğan öğrenilmez 1. Basamak öğrenilir 2 ye ve 3 e geçmek istiyorsan daha çok çalışmalısın
Erişkin yoğun bakımda da böyleydim hatta daha kötüHayır yani erişkinde de mi böyleydin yoksa biraz daha mı iyiydin
Orda yaptıklarımı anlatıyım. İlk gidince orderları kontrol edip teslim alıyorum. Hemşire gözlemine geçiriyorum. Bu bugün resmen 25 dakikamı aldı. Sonra ben evham yapmaya başladım. Yetişmicek yine diye. 4 bebeğim vardi. İkisi ağır hasta. Biri hipoglisemi diğeri hidrosefali, menenjit. Diğer ikisi hafifti. 9 olmadan takipleri almam gerekiyordu. Ama 15 dakika kala order yazma işi bitti benim. Diğer hemşireler çoktan tedavilerini yapmaya başlamıştı. Sonra ben de başladım. Önce hipoglisemi olanın kan şekerini ölçüp tedavilerini yapıp takibini aldım. Kan şekerinin bir ilaçtan dolayı dengesiz olacağı söylendi teslim sırasında gece boyu da düşük olmuş Sınırlarda. Ben de o yüzden düşük çıktı doktora söylemedim. Vizit sırasında doktor hemşire yi değiştirin başkası baksın bu hastaya hayati tehlikesi var biliyor musun dedi. Ben çöktüm. Moralim sıfırlandı. 49 du kş. Ama doktor haklı keşke böyle olmasaydı. Ama teslimde öyle dendiği için 2 saat sonra tekrar düşük çıkarsa söyleyim diye düşündüm. Ama anında müdahale gerekiyormuş. Her işimi o an diğer hemşireler yaptı. Azar işittim. O sırada diğer bebeğin kğvözünü değiştirmekle meşguldüm. Anında doktor istediği ve diğer hemşirelerin küvözü değiştir demesi yüzünden. Vizitten sonra değiştirsem nolurdu ki. Yapamadığım için diğer hemşireler çok karışıyor. O yüzden oluyor. Kendi iradem yokmuş gibi. Bi de azarlıyor lar. Canım acıyor. O hastaya bilmediğim ilaçla r başlandı. Mayisi değiştirildi. İki kez. Çok uğraltırdı. Diğer hidrosefali olan durmadan nazal kanülünü çıkardı ateşi yükseldi. Hooda aldım. Doktora söyledim. Kan istedi birçok tetkik için. Almaya çalıştım alamadım. Diğer hemşire aldı. Barkod çıkarmayı unutmuşum. Kan gazı aldıktan Sonra farkettim. Hemşire havaya bakıp of çekti. Parol taktım. Soğuk uygulama yaptım. Diğer hastanın damar yolu gitmiyordu. Onu değiştirdim. Tabi deniyorum açmak için kan geliyor ama şişiyor. Onu da başka hemşire açtı öyle olduğu için. Temizlik personelinden bir şey istiyorum dalga geçiyor. Resmen. Zaten arkamdan anlamıyor diye doktora konuştuğunu duydum. Yeni başlanan ilacın nasıl verileceğini sormak için diğer hemşire eczacıyı aradı. Kaç mg olduğu yazmıyordu. Onu sormak için eczacı Açmayınca ilaçla onu gönderdi. Eczacı yok bugün diye geri geldi bana söyledi. Ben de nasıl verilecek o zaman dedim doktora sor doktor bilir dedi sormuştum halbuki kesip vereceksin dedi ama doz kaybı oldu tekrar istedim ilaç tekrar geldi. Doktora tekrar sormaya gittim tam çıkarken işte arkamdan doktorun odasına girip anlamıyor falan dedi. Neyse. 3 saatte bir beslenme saati. Bebekleri besledim. O sırada altlarının bezini değiştirip takip alıyorum. Tedavisi varsa onu yapıyorum. Ama dışarıdan bakan hemşire mesela diyor ki ondan ona atlıyorsun o yüzden işin bitmiyor. Birinin her işini yap çık. Ama gerçekten böyle yapmaya çalışıyorum zaten. Ama olmuyor demek ki. Arada tedavi kodladım. İlaç çektim. Ama sadece bu kadar. 3 te bakımlarını yaptım. Banyo falan yaptırdım ama yine yetişmediği için 4 de teslim verip çıkmam gerekirken 4 den 40 dakika sonra çıktım. Yarım teslim verip yetiştiremediğimi söyleyip bir hatanın takibini ve banyosunu teslimden sonra yaptım. Durumum böyle stresten ağlamaklı gezdim. Arkamdan çok saf diyorlar. Yüzüme de diyorlar. Ben bıktım artık.
Yoğun bakım dışı bir yer istedim yine yoğun bakıma verdiler. Hani duyduğuma göre servisler de benim gibi biri için kolay değil.O zaman bölüm değiştir? Biraz daha yavaş ilerleyen bölümlerde veya yoğun bakım dışı bölümlerde dene mesela?
Evet aynen çok heyecanlanıp korkuyorum özellikle çok eleştiren biri varsa onun yanında daha da karıştırıyor her şeyi unutuyorumHemşire değilim ama neden yapamadığınızı buldum sanırım. Yoğun heyecan ve her daim başarısız olacağım korkusu yüzünden. Mesela bazı çocuklar bu LGS, LYS falan böyle sınavlara girerken aşırı heyecandan elleri titrer, soğuk soğuk terler ve bildiğini de yapamaz. Mükemmel olma ve eleştirilmeme gayretiyle heyecanlanıyor, bunun üzerine iyice karıştırıyor ve bildiğinizi de yapamıyorsunuz. İmkan varsa bir uzman klinik psikologtan psikoterapi alın, ben cidden fayda göreceğinize inanıyorum. Mesleğinizi bırakmayın, inanın beceriksizlikten değil sizinki. İnsanın istedikten sonra yapamayacağı şey yok.
Ayy rica ediyorum özgüven tazele, 1 senede öğren ne var ki. İnsan şu kadar günde öğrenir diye bı kural mi var. Etrafindakilerin densizligi boşver.onlar çok mu biliyor sanki.Ama 8 ay oldu bu zamana kadar çoktan öğrenmiş olmalıydım.
Evet aynen çok heyecanlanıp korkuyorum özellikle çok eleştiren biri varsa onun yanında daha da karıştırıyor her şeyi unutuyorum
Yoğun bakım dışı bir yer istedim yine yoğun bakıma verdiler. Hani duyduğuma göre servisler de benim gibi biri için kolay değil.
Ya belki de sadece bana karşı böyle bilmiyorumHmm. Türkiye'de sistem böyle yani, sen sadece sana verilen bölümde çalışabiliyorsun. Çok garip ya, e sevmesen veya yapamasan, filanca bölüme ilgim var desen bile olmuyor... Haksızlık bence.
Benim bulunduğum ülkede x bölümünü sevmedin, y bölümünde çalışmak istedin diyelim. O y bölümünde pozisyon varsa başvuruyorsun, alınırsan çalışıyorsun. Alınamzsan alınana kadar uğraşıyorsun. :) Ne kadar farklı sistemler. O yüzden garipsedim.
Evet aynen çok heyecanlanıp korkuyorum özellikle çok eleştiren biri varsa onun yanında daha da karıştırıyor her şeyi unutuyorum
Haklısınız saçma düşündüm.Kan şekeri 49 a düşmüş bebeği 2 saat sonra doktora söylerim ne demek ya
2 saat
Arkadaşım herkes her işte başarılı olacak diye bir kural yok
Olmuyorsa olmuyordur
Kendine yeni yollar açmayı dene
Zira yaptığın iş hata kabul eden bir iş değil
İnsan hayatı var ucunda bunun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?