Hemşirelik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ha evet bi de tansiyon ölçüyorlar
Cok komiksiniz
Konu bu kadar basit olsaydi bu hanim kiz bu konuyu aciyor olmazdi
Uzaktan davulun sesi size hos geliyor heralde?
Bende bir hemsire olarak sizin bu sig gorusunuzle sizi basbasa birakiyorum zira ben burda okyanus bile olsam sizin benden alabileceginiz kabiniz kadar maalesef...

ya hayat böyle çok zor değil mi kuzum sizin için?

kendi küçük dünyanızda ne görüyorsanız "doğru budur" diyip çok sivri yazıyorsunuz. diğer konuda ısrarla 30 yaş geç dediniz okuduğunuz iki satıra dayanarak,ki sorduk kaynak da göstermediniz. posta gazetesinde bir sayfa filandı sanırım.

burada da birkaç hemşire bağlamında tüm hemşireleri aynı kefeye koyuyorsunuz. anlamıyorum yani bu yaptığınızın yanlış olduğunu bilmeniz lazım ama siz eden böylesiniz?

konu sahibi siz de kendinizi daha rahat hissedebileceğiniz bir bölüme geçmeye bakın derim. bildiğim kadarıyla yeni doğan hem çok yoğun hem de insana biraz stres veriyor. istifa olayını atın kafanızdan,kendinize güvenin siz bu işin okulunu okudunuz.

Merhaba bende ebeyim. Ancak cok farkli birimde calistim. yenidogan yogun bakim zaten zor bir birimdir. Tekrar birim degistirip yatan hasta servisine gecseniz eminim daha cabuk alisirsiniz. Lisans mezunusunuz sanirim ancak zaten yolun daha cooookk basindasiniz. Moralinizi bozmayin derim. Hasta bakicilarin sizin isinizle ilgili yorum yapma yetkiside yok.. hemsirelik sadece damar yolu acmaktan ibaret degil. Mutlaka iyi yaptiginiz birseylervardir. Daha meslek hayatinizin cok basindasiniz gelisime acik oldugunuz surece her zaman firsat var. Basarilar dilerim

Uzun olabilir yorumum once belirteyim
Lisans mezunu hemsireyim 3.25 ortalamayla turkiyenin en iyi okullarindan birinden mezun oldum
Hani burda bilmis bilmis konusuyolar ya insanlar 6 donem staj yaptim ve yanimda hoca olmadan hicbir invaziv girisim yapmadim son donem dahil
Okulun birinci kurali buydu pratikten cok teoriye onem verilir bizim okulda
Ama ilk ise basladigimda bende senin gibi bocaladim -senli benli konusuyorum tahminimce benden kucuksun- stajlarla yaptigim is cok farkliydi, stajda sorumluluk hemsirende ve hocanda ama ise bir giriyosun hersey sana bakiyor
Hastanelerde hersey cok hizli ilerliyor takip etmesi ilk zamanlar oldukca zor dogru haklisin
Ama tum yorumlari okudum insanlar sana yaparsin edersin dedikce yapamam, oyle gorunmuyorum, gorunusum bile pasif, olmuyor 8 ayda ogrenemedim demissin
Calistigin iki birim de ozellikli birimler, yogun bolumler hic kolay degil
burda atip tutuyorlar ya tansiyon olcme, igne yapma diye gelip bir gun servisinde duramayacak insanlar burda bos bos yorum yapiyolar, gelip 1 gun degil 1 saat hidrosefali bebek gormeye yuregi yetmeyecek insanlar isini hafife aliyor neden biliyor musun?
Senn gibi kendini hafife alan, kucumseyen hemsirelerimiz yuzunden
Silkelen kendine gel, 4 koca sene okumussun ne demek ben yapamiyorum 8 ayda ogrnemedim 8 ayda olmaz 1 yilda olur 1.5 yilda olur
Evet hatalarin olmus olabilir herkes annesinin karnindan damaryolu acarak dogmadi
Once kendine not defteri al, her nobet tesliminde hastalarinun notunu al, dosya doldurmak icin acele etme kendin anlayabilecegin sekilde defterine hastalarin bulgularini notlar halinde yaz gozleme gecirirsin
Teslim sonrasi defterini iyice oku sakin kafayla hastalarini onem derecesine gore sirala islerini de boylece siralamis olacaksin
Oz Bakim verilmek en son is bebekler zaten klasik kaka kusmuk, once hayati bakimlarini vereceksin
Sesini cikaracaksin anlamadiysan soracaksin birine sor onda anlayamadiysan baskasina sor, biseyler yapilirken gidip gonullu gozlemci ol, bende deneyebilir miyim de biraz atilgan olmalisin
Gerekiyorsa ekip arkadaslarini al karsina konus hepsi bu yollardan gecti siz bana oflayip pufladikca, bakis attikca, isime cok mudahil oldukca ben cok geriliyorum yapabilecegim varsa da yapamiyorum elim ayagim dolaniyor de, ekibine diyemiyorsan sorumlunla konus o konussun ekiple
Siz bir ekipsiniz yeri gelecek cok yogun olacak birbirinizin bebegine bakacaksiniz, yeri gelecek sorunlu bir dogum olacak acil dogumhaneye ineceksiniz, bunu unutma guclu kal
Ve hemen birakip gidiyorum olmuyor deme
Birakmak bir dilekceye bakar kalip savasmalisin lutfen

Son düzenleme:
Özgüveniniz o kadar zedelenmiş ki hemsire olmasam benden baska da birsey olmazdi yazmissiniz. Bence sakin olun. Nefes alin. Rapor mu izin mi ne olursa kullanin. Ameliyatinizi olun. Özgüveninizi tazeleyin. Kimse kimsenin tipine bakarak birsey demez. Eminim tipsiz de degilsiniz. Durusunuzdan bahsetmissiniz. Eger bezgin bir haliniz varsa bunun sebebi hem psikolojik hem bedenseldir. Şu durumda size hala calisin diyemem. İzin sürenizde yakinlarinizin damar yolunu acin. Kendi damar yolunuzu acin. Mesleki anlamda biseyler ögrenin biraz daha. Yine de mutsuz olursaniz baska iş deneyin diyecegim ama o kadar kendinizden gecmissiniz ki, benden birsey olmaz diyorsunuz. Cok üzüldüm sizin adiniza. Psikolojik destek de alabilirsiniz.

Bunlar benim görüşlerim kimseye bu doğrudur diye dayatmıyorum, siz farklı düşünüyor olabilirsiniz ama beni düşüncelerinden dolayı eleştiremezsiniz dediğim gibi bu benim düşüncem

4 aydır Yenidoğan dayım 2. Basamak. Bundan önce 4 ay da erişkin yoğun bakımdaydım 3. Basamak
O kadar beceriksiz hemşire hastaları azarlar kendinde hata olduğunu kabul etmezken
bence size mobing uygulanmış bundan beceremiyorsunuz ben de direksiyon sınavını veremedim mesela beni kıskanan bir kadın vardı eşim de vardı arabada bağırıp durdu kasıldım hala korkuyorum
Bence siz de özgüven eksikliği var .
Psikoloğa gidin acillerden ziyade ayakta bakıma geçin yatan hastadan ziyade
Tüp bebek hemşiresi olabilirsiniz mesela

Bunlar benim görüşlerim kimseye bu doğrudur diye dayatmıyorum, siz farklı düşünüyor olabilirsiniz ama beni düşüncelerinden dolayı eleştiremezsiniz dediğim gibi bu benim düşüncem

şey mi bu "only god can judge me aabbiii sen kimsin yaaaa" tribi?

her neyse siz kaostan besleniyorsunuz anlaşıldı,ciddiye alınmayacak üyeler listeme aldım.

Bakin hanimefendi burada gencecik bir meslektasimiz insan hayatinin onemli birimi olan hastanelerde yasadigi mobbing i, sizin gibi insanlar tarafindan kucuk goruldugu icin kendini nasil berbat hissettigini anlatip meslektaslarindan yardim istiyor sizde gelip bu gencecik yolun basindaki insani elestirme hakkini kendinizdr goruyor ama baska insanlarin sizi elestirmesini kabul etmediginizi soyluyorsunuz oyle mi?

Ya bölüm değiştirin yada ağır hasta bebekleri kabul etmeyin, burda söz konusu olan bebeğin sağlığı sizin biraz daha zamana ihtiyacınız olabilir ama şekeri 49 a düşmüş bebeği göz ardı edemeyiz yazık o bebekler herşeyden önemli olmalı
o geçen iki saat herşeyden önemli bu karar damar yolu açamamak veya yavaş kalmaktan önemli
Sorun özgüvenden daha farklı gibi, bence meslek değiştirmekte düşünülebilir

11 yıllık yenidoğan hemşiresiyim. yenidoğan başlı başına çok zor bi bölüm ilaçları gram gram ayarlamak bile sana şuan çok zor gelecektir. yavaşım diyosan ve kendini biliyosan yenidoğan sana uygun bi yer deil malesef. çünkü bu birimde hareket hiç bitmez. herşey tam gaz tam vaktinde ve uygun sırayla yapılmalıdır. bence siz istifa etmek yerine sizin için daha uygun bir birime geçmek için yönetimden yardım isteyebilirsiniz.

Ama 8 ay oldu bu zamana kadar çoktan öğrenmiş olmalıydım.
yenidoğan yoğun bakım 8 ay da öğrenilecek bi servis deilki bu kdr karamsar olma. ben yıllardır bu işi yapıyorm benim bile bilmediğim şeyler vardır. ama sadece yavaşlığı kaldırmayan bi servis onu çözersen başarabilirsin çözemeyeceksen de daha uygun bi yer için yönetime başvur. hastane yoğunbakımlardan ibaret deil sonuçta. erişkin yoğun bakımı deneyip başaramayan birini neden yenidoğan yoğun bakıma verip hepten rehavete sokarlar anlayamıyorum.

Yooooo beni eleştirme hakkına sahipsiniz ama açtığım konu başlıklarında şuanda mevzu ben değilim. Ayrıca meslektaşınız damar yolu bile açamıyorum diyor yeni doğan yoğun bakımında çalışıyor üstelik sizin evladınız (örnek veriyorum) o yoğun bakımda yatsa ve bir hemşire damar yolu bulacam diye bebeğinizin elini kolunu herneyse bir veya bir kaç defa delse, yada damar yolu açarken damarı patlatsa aaaa morali bozulmasın deyip bu kadar anlayışlı mı olursunuz. Hiç sanmıyorum, bayanın çalıştığı birim tecrübesiz, damar yolu bile açamayan birinin çalıştırılamayacağı bir birim.

Toplam 8 ay Yenidoğan da 4, erişkinde 4 ay olmak üzere

Allah aşkına yapmayın, dünyaya bazı sağlık sorunlarıyla gelmiş minicik bebeklerden bahsediyoruz bayan damar yolu bile açamıyorum diyor, o bebekler emin ellere mi teslim şimdi yani. Tecrübe gerekiyorsa o tecrübeyi başka birimlerde kazanacak küçücük bebeklerin üzerinde değil

Benim her iki oglumda 1 yaslarinda tup tup kan verdiler her ikisininde damari kac kez patladi -ki damaryolu acan hemsirelerin ikiside en az 10-15 yillik bebek hemsireleri-sayamadim
Emin olun o kadar da anlayisli oldum, bu sadece hemsirelik bi durum degil damar dallidir acilmaz, damar derindir acilmaz, damar incedir patlar, acin yanlistir patlar
Hani sayiyosunuz ya 1 DAMARYOLU ACACAKSIN HIHOHA DIYE 1 DAMARYOLUNDA BILE BUNCA OLASILIK VARKEN
bu is tecrube tecburesizlikle alakali bir durum degil isin icinde degilsiniz disardan auuuvv hemsire damarimi patlatti bu hemsire kotu pis kaka tu demekle olmaz
Suanda mevzu tam olarak sizssiniz kizcagiz burda yardim istiyor siz sig dusuncelerinizle utanmadan dalga geciyorsunuz “hihohoshah 4 sene de bi igne yapmayi, damaryolu acmayi ogrenemedin mi” diye
Siz asil bu konunun disinda kalmalisiniz bir hemsirenin ne is yaptigini bile bilmeden burada gelip gencecik kizin moralini, ozguvenini bozamazsiniz
Ben kendim ve meslektaslarim adina buna izin vermeyecegim ne yazarsaniz da cevap vermek icin burda olacagim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…