- 2 Şubat 2018
- 343
- 182
- 33
- Konu Sahibi Plutonn0508
-
Rapor almayı düşünüyorum ameliyat olacam. Yönetime de bildirecem. Ya gelirim ya gelmem ameliyattan sonra durumum belli olmaz diye yerime birini alsınlar diye.Hemşire arkadaşım..bana kalırsa ben böyle mutsuz olduğum yerde devam edemezdim.hem bel fıtığım var,hem psikolojik baskı çok fazla,hemde cidden dikkatsiz olduğum durumlar varsa korkardim bir bebeğin hakkına girmekten.hayir sağlık sektörü öyle birseyki mal kaybına benzemez geri dönüşü olmaz.cidden senin fıtratına uygun değil belkide bu meslek.inanin sizi rencide etmek için soylemiyorum.ben mesela sanatla uğraşmayı seven bir yapım var.ben kimyager veya biyolog olamazdım.benden ya aşçı olur,ya tasarımcı gibi benzer şeyler..dokuma,örgü,boyama,yemek harika yaparken ben gidipte muhasebe yapamam,bana uygun değil.mesela poliste olamazdım çok yipranirdim.yani sizin mesleğiniz belkide fitratiniza ağır geliyor.yalniz hemşirelere genel manada gördüğüm şey şu,savunma mekanizmalari fazla gelişmiş ve hep bı ezdirmeyelim havasindalar.ben o hallerini yadirgamiyorum,nöbeti ve çalışma şartları o hale getirmiş olabilir.sizde de eğer özgüven ve savunma mekanizmaniz hep iyi niyet ve kendinizi eleştirme olursa ve birde şu kendinize yüklenirseniz tabiki istifa vermeyi düşünürsunuz.karar sizin ama şunu da söyleyeyim anlattiginiza göre çalıştığınız birimler cokzor.okadar coksey aynı anda nasıl yapacaksınız.uzuldum sizin adınıza.birde bı ton laf,dışlama resmen mobbing bu.hic yardım etmiyor,kostek oluyorlar.bu iş senin tabiatına uygun değil diyen hemşireye neden sustunuz? Yada eldiven niye değiştiriyorsun diyen arkadaşlarının yanında ne die eziliyorsun.dogru olanı yapıyorum de çik.yani geliştir şu savunma mekanizmani.calistigin yerde maalesef kurt olmazsan kaparlar.kuzuluğu bırak veya istifani ver ya da rapor al dinlen,sonra karar ver.bu arada okadar anlattığın eleştiriden sadece doktorun tutumunu yerinde ve haklı buldum diğerleri mobbing.
Ben daha önce maddi durumu iyi olan bir muhitte sağlık ocağına gider iğne olurdum,okadar sakinki kimsenin sağlık ocağıyla işi olmazdı.birde yesil bahçesi filan vardı hemşire hanimda çok mutlu ve iyi bir hanımdı.stressiz bir ortamdi.sizde sakın bir sağlık ocağında çalışamazmisiniz? İstifa vermesenizde devletten bu tarz bı tayin hakkı olmuyormu?Rapor almayı düşünüyorum ameliyat olacam. Yönetime de bildirecem. Ya gelirim ya gelmem ameliyattan sonra durumum belli olmaz diye yerime birini alsınlar diye.
Yok benim tayin hakkım yok sağlık ocağına beni almazlar ki tipime duruşuma bakan almazBen daha önce maddi durumu iyi olan bir muhitte sağlık ocağına gider iğne olurdum,okadar sakinki kimsenin sağlık ocağıyla işi olmazdı.birde yesil bahçesi filan vardı hemşire hanimda çok mutlu ve iyi bir hanımdı.stressiz bir ortamdi.sizde sakın bir sağlık ocağında çalışamazmisiniz? İstifa vermesenizde devletten bu tarz bı tayin hakkı olmuyormu?
Zaten damar yolu bile açsmazken sağlık ocağında ne yapabilecem ki almazlar beniYok benim tayin hakkım yok sağlık ocağına beni almazlar ki tipime duruşuma bakan almaz
8 aydır bu işteyim. Evet olmamam gerekiyordu benden başka bir şey de olmazdıBelki de hemşire olmamanız gerekiyordu. Belli ki uzun süredir bu istesiniz ama yapamıyorsunuz.
Üniversite mezunu sunuz degilmi? Acaba başka bölüme geçiş yapılabilirmi diye düşündüm.calismamanizin sizin için bı sorun teşkil etmezse bırakın dinlenin ozamn.Zaten damar yolu bile açsmazken sağlık ocağında ne yapabilecem ki almazlar beni
Evet. Başka çarem yok galiba olmuyor zorlamaya gerek yok. Teşekkür ederimÜniversite mezunu sunuz degilmi? Acaba başka bölüme geçiş yapılabilirmi diye düşündüm.calismamanizin sizin için bı sorun teşkil etmezse bırakın dinlenin ozamn.
Bu arada şunu da söyleyeyim aynı bebek yoğunbakimda hemşire olan bir arkadaşım çalışma şartlarının ağırlığından istifasını verdi ve hiç pişman değil.biraz bıraktığında baskı oldu ailesi tarafından filan ama aştı o durumları.kendinizi kotu hissetmeyin.hakkinizda ne hayirliysa o olsun.Evet. Başka çarem yok galiba olmuyor zorlamaya gerek yok. Teşekkür ederim
Özelde mi çalışıyordu peki şimdi çalışıyor mu?Bu arada şunu da söyleyeyim aynı bebek yoğunbakimda hemşire olan bir arkadaşım çalışma şartlarının ağırlığından istifasını verdi ve hiç pişman değil.biraz bıraktığında baskı oldu ailesi tarafından filan ama aştı o durumları.kendinizi kotu hissetmeyin.hakkinizda ne hayirliysa o olsun.
Senin kimseden eksiğin yok.zamanla herşey düzelirMerhaba ben size bir şey sormak istiyorum. Ben yedoğan yoğun bakımda çalışıyorum. 4 aydır. Çekingen bir yapım var aşırı derecede göze batıyorum. Çok yavaş ım. Her şeyi geciktiriyorum. Herkesten laf işitiyorum. Yetiştiremedikçe acele ediyorum her şeyi unutuyorum. Temizlik personeli bile benle dalga geçiyor. Arkamdan doktora "anlamıyor "diye laf ediyor. Doktor bile beğenmiyor beni Bu hastaya başka hemşire baksın diyor mesela. Hemşireler de beğenmiyor. Herkes 2 ayda tek odaya yazılırken ben hala yazılmadım. Yapamıyorum çünkü. Herkes görüyor yapamadığımı. Hemşireler bile iç çekiyor. Beceremiyorum. Bugün hepsi aynı gün yaşandı. Canım çok acıyor. Yarın istifamı vermeyi düşünüyorum. Daha öncesinde 3. Basamak erişkin yoğun bakumdaydım. 4 ay da orda çalıştım. Orda da benzer tepkiler vardı. Yapamadığım için yer değişikliği istedim burda da yapamadım. Ne damar yolu açabiliyorum ne kan alabiliyorum. Ne istenen işlemleri anlayıp uygulayabiliyorum vizit sırasındaki. 8 aydır hiçbir gelişme yok. Hemşire olan kişilerden özellikle fikir istiyorum. Onlar daha iyi anlayabilir diye. Yardımcı olur olur musunuz şimdiden çok teşekkür ederim. Canım çok acıyor. Her şey çok zoruma gidiyor. Böyle olmak. Sorunlu olmam. 16 saat nöbette, 8 saat gündüzde hiç oturmuyorum. 5 dakika bile. Çünkü yapamıyorum ve yetişmiyor. Beceremiyorum.
Özel hastaneler çalışma şartı ağır hastaneler bende sağlık okuyorum , k.bakmayın ama sağlık bu ihmale gelmez, ben hastanedeki diğer çalışanlara hak veriyorum çünkü böyle iş yapamayan sağlıkçılar olmamalı insan hayatında 1 sn bile çok önemliMerhaba ben size bir şey sormak istiyorum. Ben yedoğan yoğun bakımda çalışıyorum. 4 aydır. Çekingen bir yapım var aşırı derecede göze batıyorum. Çok yavaş ım. Her şeyi geciktiriyorum. Herkesten laf işitiyorum. Yetiştiremedikçe acele ediyorum her şeyi unutuyorum. Temizlik personeli bile benle dalga geçiyor. Arkamdan doktora "anlamıyor "diye laf ediyor. Doktor bile beğenmiyor beni Bu hastaya başka hemşire baksın diyor mesela. Hemşireler de beğenmiyor. Herkes 2 ayda tek odaya yazılırken ben hala yazılmadım. Yapamıyorum çünkü. Herkes görüyor yapamadığımı. Hemşireler bile iç çekiyor. Beceremiyorum. Bugün hepsi aynı gün yaşandı. Canım çok acıyor. Yarın istifamı vermeyi düşünüyorum. Daha öncesinde 3. Basamak erişkin yoğun bakumdaydım. 4 ay da orda çalıştım. Orda da benzer tepkiler vardı. Yapamadığım için yer değişikliği istedim burda da yapamadım. Ne damar yolu açabiliyorum ne kan alabiliyorum. Ne istenen işlemleri anlayıp uygulayabiliyorum vizit sırasındaki. 8 aydır hiçbir gelişme yok. Hemşire olan kişilerden özellikle fikir istiyorum. Onlar daha iyi anlayabilir diye. Yardımcı olur olur musunuz şimdiden çok teşekkür ederim. Canım çok acıyor. Her şey çok zoruma gidiyor. Böyle olmak. Sorunlu olmam. 16 saat nöbette, 8 saat gündüzde hiç oturmuyorum. 5 dakika bile. Çünkü yapamıyorum ve yetişmiyor. Beceremiyorum.
Gerçekten sevmiyorsanız istemiyorsanız bırakın mesleği yarın bir gün size bizlerden biri gelecek yani yavaşım yapamıyorum şu bu nedir ya isteğim yok hevesim yok deMerhaba ben size bir şey sormak istiyorum. Ben yedoğan yoğun bakımda çalışıyorum. 4 aydır. Çekingen bir yapım var aşırı derecede göze batıyorum. Çok yavaş ım. Her şeyi geciktiriyorum. Herkesten laf işitiyorum. Yetiştiremedikçe acele ediyorum her şeyi unutuyorum. Temizlik personeli bile benle dalga geçiyor. Arkamdan doktora "anlamıyor "diye laf ediyor. Doktor bile beğenmiyor beni Bu hastaya başka hemşire baksın diyor mesela. Hemşireler de beğenmiyor. Herkes 2 ayda tek odaya yazılırken ben hala yazılmadım. Yapamıyorum çünkü. Herkes görüyor yapamadığımı. Hemşireler bile iç çekiyor. Beceremiyorum. Bugün hepsi aynı gün yaşandı. Canım çok acıyor. Yarın istifamı vermeyi düşünüyorum. Daha öncesinde 3. Basamak erişkin yoğun bakumdaydım. 4 ay da orda çalıştım. Orda da benzer tepkiler vardı. Yapamadığım için yer değişikliği istedim burda da yapamadım. Ne damar yolu açabiliyorum ne kan alabiliyorum. Ne istenen işlemleri anlayıp uygulayabiliyorum vizit sırasındaki. 8 aydır hiçbir gelişme yok. Hemşire olan kişilerden özellikle fikir istiyorum. Onlar daha iyi anlayabilir diye. Yardımcı olur olur musunuz şimdiden çok teşekkür ederim. Canım çok acıyor. Her şey çok zoruma gidiyor. Böyle olmak. Sorunlu olmam. 16 saat nöbette, 8 saat gündüzde hiç oturmuyorum. 5 dakika bile. Çünkü yapamıyorum ve yetişmiyor. Beceremiyorum.
Şimdi pes ederseniz uzun süre bunun sıkıntısını çekersiniz bence. Başka bir bölümde deneyin derim. İş yükünüz gerçekten fazla. Psikiyatri hemşireliği , huzurevi belki. Çekingen ve eli ayağına dolanan biriyim anlıyorum sizi olayınız beceriksizlik değil benceRapor almayı düşünüyorum ameliyat olacam. Yönetime de bildirecem. Ya gelirim ya gelmem ameliyattan sonra durumum belli olmaz diye yerime birini alsınlar diye.
Öyle bir çabam yok hatta bir çok kişiye cevap vermiyorum, ayrıca hemşirelik mesleğini yapan bir çok insan bu söylediklerimin ötesinde bişey yapmıyor, hatta bu kadarını bile yapamıyorlar hatta hastaya bağırış çağır kendilerini ne sanıyorlar bilmiyorum , siz iyi bir hemşiredirsiniz belki bilemem ama Türkiyede malesef çok var böyle hemşirePardon siz niye her gittiğiniz konuda dikkat çekme çabasındasınız? İnsanlar derdini yazıyor, gelip bir yerden tutup konuyu dağıtıyorsunuz. Siz bizim işimizi bundan ibaret sanıyorsanız bu sizin cahilliğiniz, üzgünüm. Halkın geri kalanı sizin gibi değil, sadece kendi adınıza konuşun. :)
Daha nerde nasıl giyinmeyi bile bilmeyen birinin benim işimi bilip bilmemesinin hiç önemi yok.
Özelde çalıştığım kanısına nerden vardınız onu anlamadım .Bazıları bu durumu nasıl normal karşılıyor anlamıyorum, özel hastaneye gidin o kadar para verin sonra da karşınızdaki hemşire sizden kan alamasın , damar yolu acamasın sizi kobay gibi kullansın böyle ister misiniz, sağlık bu sonuçta , sonuçta yıllardır bunun eğitimini alıyorlar, ben ilk senem 2 ayda öğrendim her şeyi kaldı ki sağlık çıkışlı olmama rağmen, bunlar biraz istek gerekiyor sonuçta kaç yıl staj yapıyorlar bunları zamanında öğrenemedikten sonra ilerde öğrenmesi daha zor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?