Hemşirelik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Zamanla oturacaktır diye düşünüyorum. Kız kardeşim hemşire oradan biliyorum çok yoğun çalışıyorsunuz Allah kolaylık versin Bölümünüzü değiştirebilirsiniz yoğun bakım çok zor bir bölümdür psikolojide isteyen bir bölüm kız kardeşim çalıştı aşırı zor geldi psikoloji açısından da ve soğuk yerler oluyorlar Acilde şuanda yine yoğun ama daha iyi hissediyor kendini. Siz bence polikliniklerde çalışabilirsiniz hem yavaş yavaş alışırsınız hem de kendinizi iyi hissedersiniz kadın doğum mesela olursa güzel olur

Nasıl ya, hemşirelik bölümünü okudunuz ve damar yolu bile açamıyor musunuz? Nasıl mezun ettiler sizi peki
neden önyargılı konuşuuyorsun konu sahibi bizden bir fikir istemiş.
her insan okumadan mezun oluyor damar yolu açamayabilir.
her insan okuyuyunca adam olmuyoo.. işi yapamayabilir heyecandan olabilir. ne bilim bi sürü şey.
kendini gelişmekte fayda var plutoncum çook çalışman lazim çoook :)

Ne damar yolu açabiliyorum ne kan alabiliyorum. Ne istenen işlemleri anlayıp uygulayabiliyorum vizit sırasındaki.
uzgunum ama bu kisim hastaneye gelen tum hastalari ilgilendiriyor. Zaten korkarak gidiyoruz kan aldirmaya falan. Hele ki yenidogan bebeklerin annelerini dusunemiyorum... Duyuyorum cevremden bebegi delik desik ettiler vs diye.

Bu iş bu yapilmasi gerekenler size uygun degilse ona gore bir karar almaniz lazim...

benim hayali hemşire olmakti işitme kaybimdan dolayi olamadim.. liseye girdiğimde hemşirelik lisesine gidecektim..
olmaz dediler bana.. hemşirelik aşkı içimde kaldi.
görümcem sağlık meslekte 1 yıl okudu yapamiycam diye birakmiş düz liseye geçmiş.. herkes çok kızdı ona. pişman ama pişman degilim diyo.
hamileliğim boyunca kan sulandirici iğneye görümcem vurdu çok güzel vuruyo niye birakti bilmiyorum.
bak hemişreliği sakin birakma

Yavaş olmanız başka damar yolu açamamanız kan alamamanız başka sizi nasıl mezun edebildiler nasıl bir hastaneye atandınız iş buldunuz anlamadım yani benim bildiğim hemşire adayları önce doktorların yanında görev yaparlar yardım ederler sonra daha kıdemli olan hemşirelerin de yanında uygulamaı eğitim görürler ve bu uygulamalarda yeterli olurlarsa belgeyi alırlar bel fıtığınızla bunları yapamamanın bir alakası yok keşke okurken vazgeçseydiniz. Bu iş hem cesaret hem atiklik ister ben bu durumdan çok çekmiş bir insanım çok iyi görünen damarlarımda damar yolu açamayan kan alamayan acı çektiğim çok oldu demek ki bu meslek size uygun değil

Bence yerinizi değiştirin yetişkin bölümlerine geçin. çocuk bölümleri zaten zor yenidoğan daha da zor damar yolu açamıyor olmanız normal. Tabi bir de hastaların yanına giderken kendinizden emin olarak gidin. Çünkü diğer türlü hastalar da güvenmez bu da sizin gerilmenize sebep olur ve yapamazsınız.

Hemşire adaylarının doktorların yanında görev yaptığını önce. İlk defa duyuyorum. Neyse beni böyle mezun ettiler işte proflar. Yard. Doçlar. Düşünmediler yapamadığımı. Allah onları da beni de bildiği gibi yapsın. Neyse ki istifa dilekçemi verdim de hastaneler benden kurtuldu.

Emin eller dediğiniz nedir ki? Tüm hemşireler sadece tansiyon ölçmüyor muydu? O bebeklere ne yapiyor ki hemşireler? Bebekler yeni doğan ünitesinde kendi kendini tedavi ediyorlar ya hani. Emin eller kim oluyor o zaman?

yeni mezun musunuz? Öğrenciyken de stajlarınız da bu tür sorunlar yaşıuor muydunuz ? Neden 4 ayda bölüm değişikliğine gittiniz? Biz yeni gelen arkadaşlarımıza 6 ay kadar müsamaha gösteriyoruz yoğun bakım özen dikkat gerektirir ki çocuklar daha da özen ister. Eğer bu kadar zamanın sonunda hala daha bir adım bile gelişme gösterememişse şikayetler normaldir. Bel fıtığı bende de var meslek hastalığı gibi bişey zaten. Yetişkin kvc yoğun bakımda da çalıştım. Mesleği sevmeyerek sadece iş imkanı fazla olabildiği için mi tercih ettiniz acaba?

Yo isteyerek tercih ettim. Abim bu işin içinde biri olarak senden hemşire olmaz yapamazsın seçme dedi dinlemedim. Bu kaderi kendim seçtim.

Valla geçen hastanedeyim orda bir kıza kan almasını söylediler uğraştı damar bulamadı sağ kola baktı yok sola baktı yok nasıl canım acıdı diğer hemşire s az niyesi de yaptı kendimi kobay hissettirdi bana öyle olacaksa hiç yspmayın

Yo isteyerek tercih ettim. Abim bu işin içinde biri olarak senden hemşire olmaz yapamazsın seçme dedi dinlemedim. Bu kaderi kendim seçtim.
Maalesef bazı insanlara uygun olamıyor meslekler. Çok geçmiş olsun o kadar okuyup bu işi yapamamak yıpratır.

bak senın bence kendıne guven eksıklıgın var psıkologa gıdıp destek alırsan hepsını yaparsın neden yapamayasın.. sen kendını yapamıyorum beceremıyorum dıye ınandırmıssın guven yok bu guvenı saglayabılırsın psıkologa gıt.

Burda onca ınsan sana yol gösterdi yardımcı oldular güçlü ol dediler baska bölüme gec dediler .Sen onların dediğini umursamadın .Kndını bilmezlerın lafına bakıp istifa ettin öylemi aferim böyle devam et

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…