Hemşirelik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
anlamadığınız nokta şu: hiçkimse yapacağı işi okulda öğrenip başlamıyor işe. Tüm tecrübe çalıştığınız birimde kazanılıyor. Kağıttı evraktı vs geçiyorum damaryolundan bahsediyoruz. Bunu bilerek başlama imkanı yok. Damaryolu olayı tevrübeyle geliştirilebilen bişey. Kaldı ki yılların tecrübeli insanları bile birçok hasta bebekte damaryolu bulmakta zorlanıyor. Bebeğin Allah korusun ilaç yada sıvı alamayıp daha da kötüleşmesi mi daha mantıklı birkaç kez damaryolu denenip açılması mı? İşte bunda kar zarar hesabı yapıyorz. Lütfen bilmediğiniz konular hakkında bu kdr dik yorumlar yapıp bu mesleğe emek verip kendi ailesine zaman ayıramayan sürekli ayakta durmaktan bacaklarında varisler çıkan ben ve benim gibi meslekdaşlarıma tansiyondan başka işiniz yok halkın gözünde deyip karalama yapmayın.

Siz hiçbşf şey bilmiyor boş boş konuşuyorsunuz. Bir Yenidoğan A damar yolu açılırken tek hemşirenin gidip ilk seferde açtığını mı sanıyorsunuz.cidden. Kaç kıdemli yıllardır çalışan hemşire ilk seferde açamıyor uğraşıyor. Hiçbir şey bilmeden her konuda atıp tutan insanlar çok sığ ve artık hakarete varan Yorumlarınıza dur demem gerekiyor galiba. Ben işime yarayan yorumları alıyorum. Da Boş konuşup kendinizi yormayınız. Ben özellikle hemşirelerden yardım istedim. Enerji harcamayın boşa.

Orada tek basina calismiyor bu kiz zaten en fazla 2 kez dener acilmazsa kidemlisi gelir acar
Ama hic bebege dokunmadan, denemeden bu isi ogrenemez,
Kaldi ki dediginiz gibi o bebeklerin emin ellerde olmasi icin yetismis, egitimli, donanimli hemsirelerin yetismesine ihtiyaci var bunun icinde hemsirelerin yetistirilmesine ihtiyac var
Klinik alanda

Bence gerekli olan özgüveniniz yerine geldi

P Plutonn0508 üzüldüm umarım en kısa sırada istediğiniz gibi her şey yoluna girer. İstifa etmek yerine bölüm değiştirin. Yapamayacak gibiyseniz sizi idari binaya alırlar, hasta kabule alırlar.. Böyle şeylerde oluyor sanırım.

Çalıştığım eski kurumda bir memur vardı, 87 puanla atanmış.. Bu hissettiklerinizi de hissediyordu.. Kendini daha iyi hissetmek için bir şeyler yapmak yerine depresife bağlayıp, "insanların bana işe yaramaz gözüyle bakmasına üzülüyorum" derdi ve sayısızca bölüm değiştirdi.. Bu gözle bakmamaları için benim arkadaşım bir şey yapmadı.. Yeni gittiği bölümde bu kez olacak diye bir hedefi olmadı... Bilgisayar kursuna gidebilirdi, Yapamadığı zaman sorabilirdi, googleyi bile kullanabilirdi.. Ama o sadece durup izlemeyi tercih etmişti.. Armut pişip ağzımıza düşmüyor malesef..
Çabalayın biraz en önemlisi güçlü olun.. Buradaki yorumları kaldırabilin, kendinize hedefler koyun.. Acemisiniz çabalamanızla geçecek inşallah hepsi..

Çok komik ben ağlarken siz gülebiliyorsunuz. Mutlu olun istifa edecem.
Allah askina biraz guclu dur
Meslegin hakkinda en ufacik fikri olmayan bir insanin bile bu kadar seni demoralize etmesine izin verme bu kisi goz ardi et butonuna bas gitsin
Sakin ol
Sana yazilan olumlu yorumlari oku bir hafta daha gecir servisinde sonrasinda kararini ver suan cok karisiksin lutfen

Çok komik ben ağlarken siz gülebiliyorsunuz. Mutlu olun istifa edecem.
İstifa etme
Biraz kendine güven
Yapamayacağım beceriksizim diye öyle bi kabullenmişsinki etrafa yaydığın enerjide bu
Yoksa çabalayan biriyle kimse dalga geçmez destek olur
Gerçekten çaba göstermeye başla ve kendine güven
Kimse işe başlar başlamaz dört dörtlük yapamaz
Sağlıkçı sayılırım
İki üni bitirdim okulda pratik adına pek birşey öğrenmiyoruz
Zamanla hepsini yapabilirsin
Öğrenmek istediğini göster
Hevesli ol
Yardım istemekten çekinme

Ya sizin idrak yollarınız tıkalı mı. Önce tüm hemşirelige saldırıp sonra el kadar çocuk rereroro diyorsunuz. Bu üye birim değiştirmeli o kesin zaten.
Edit; diğer konulardaki mesajlarina baktim. Senin gibi bir moron yüzünden ban yiyeceğim için kendimi affetmicem. Boşa ciddiye almisiz

Başka bişey yapıyorlarsa söyleyin ben hemşire değilim hayır
Ben burda cahilsin deyince banlaniyorum
Ama banlanmayi goze alarak yaziyorum
Cahilsiniz , hemsirelerin sadece damar yolu acip tansiyon olctugunu saniyorsaniz gercektrn cahil otesi dusunceleriniz
Uzuluyorum sizin icin biraz kendinizi gelistirseniz , okusaniz , topluma bi yarariniz dokunsa mesela

Konu sahibi , anlattiklariniz cok enteresan , tip konusunda bi egitimim bilgim yok o yuzden yorum yapamam derdinize ama bir anne olarak lutfen yogun bakimda calismayin diyorum size , madem bu kadar kotusunuz mesleginizde daha kolay bir bolume gecin , yazik bebeklere

aman boşversene şunu ya boşuna ban yiyeceksin. bir iki cevap vereyim dedim ama yok anlamıyor büyük ihtimalle bu yazdığını da anlamayıp "ama bu da benim görüşüüüümmm" diyecek.

aman boşversene şunu ya boşuna ban yiyeceksin. bir iki cevap vereyim dedim ama yok anlamıyor büyük ihtimalle bu yazdığını da anlamayıp "ama bu da benim görüşüüüümmm" diyecek.
Yok ilk ve son kez yazdim
Burda boyle tipler beliriyor surekli
Birkac ay takilip tum konulari sabote edip , cahilliklerinin farkina varmayarak , insanlarin hakkinda ne dusundugunu umursamadan yazip duruyorlar
1 aya kalmaz zaten herkes tanir nickinden ve gormezden gelir
Sonra da sıkılıp gidiyorlar zaten :)
Alistim ben boylelerine
Hani cahil cesareti denen sey vardir ya , cahilliginin farkinda olmaz kendini super zanneder , herseye atlar sacma sapan fikirlerini beyan eder iste bu boyle tiplerden
Bilgili , empati yapabilen insan zaten boyle yotumlar yapmaz
Burda kimin ne oldugunu yorumlardan anliyoruz zaten :)

öğrenilmiş çaresizlik yaşıyorsun bana göre yapamadığın için değil YAPAMAYACAĞINA İNANDIĞIN için elin ayağına dolaşıyor ne istifası daha neler sadece kendine güvene ihtiyacın var psikolojik destek almak çok iyi gelecektir eminim yazdıklarını bir okusana her cümlende kendini eze eze bir hal oluyorsun

Benim bi arkadasim da saglik meslek lisesinden mezun olup hemsire olmustu universteden gelen stajerlere surekli hic bi is bilmiyorlar ben onlarin yaptiklarini 5 dakikada yaparim deyip surekli yeriyordu.hemsireligin universtesini okuyanlara bi tepkisi var gibiydi sanki kiskaniyordu.belki sizin is yerinizdekiler de oyledir.birz sakin olun derin bi nefes alin ve bir hafta daha deneyin.

Özelde mi çalışıyordu peki şimdi çalışıyor mu?
evetevet özelde çalışıyordu ama çok iyi bir üniversite de hemşirelik okudu ve istese kpss ye girer devleti kazanırdı.zaten farklı şehirlere gitme ihtimalinden dolayı devleti hic dusunmedi.kurumsal gayet iyi bilinen özel hastanede görev yapti.şuanda da çalışmıyor.

Nasıl ya, hemşirelik bölümünü okudunuz ve damar yolu bile açamıyor musunuz? Nasıl mezun ettiler sizi peki
Her hemşirelik bölümü bitiren şakır şakır açacak diye bir kural mı var ?Ben hemşirelik öğrencisiyim stajlarımda görüyorum yeri geliyor 15 yıllık hemşire damarı bulamıyor .Damar yapısına,şişmanlığa ,damarın inceliğine göre değişir .Konu sahibi bu arada bu iş pratik yapa yapa öğreniliyor,lütfen kendini üzme istersen başka kliniğe geç herkes anasının karnında öğrenmiyor ki .

Bu sabah İstifa dilekçemi verdim. Konu kapanabilir. Üzülmeyin bebeklere artık benden zarar gelmicek. Yetişkinlere de gelmicek. Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim hepinize. Hayırlı ramazanlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…