Hemşirenin yaptığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aaa o da bişey mi diye hemen kendi hikayemi anlatayım,
Benden kan alırken genç bir erkek hemşire bayılmıştı, "ay ben yapamiycam galibaaa" diyerek çat diye düştü bayıldı çocuk

Ben bıraktım yahu, kan almayı da lab.ı da bıraktım "Ben katlanamam buna bu ne?" diye.
Kadın bayıldı ya ben kan almaya yeni geçmişken. Girdim damara, "Dur dur" dedi gitti.
Elim hafiftir ki benim; iğne çalışmalarımı annem ve kendim üzerinde yapmıştım bol bol (Ki benim iğne fobim vardı).

Hemşire değilim öncelikle iyi ki de değilim. Çok zor bi iş yapmalarına rağmen gördükleri saygı doktorların çeyreği bile değil. Bu insanlar canavar mı sizin bebeğinizin damarında iğneyi çevirsin? Prosedürü böyle hiç mi kan aldırmadınız daha önce. Bu kadar çok biliyorsanız öğrenin birisinden kan almayı siz alın her şey eğitimmiş özen gerekliymiş ya. Özenli özenli ağlatmadan alırsınız.

Hemşire hanım davayı kazanır bu arada. Siz isterseniz açın davayı tabi ama ne için açacaksınız onu bilemiyorum Geçmiş olsun

Ben de asla ama asla sağlık sektöründe çalışamazmışım diyorum. Damarlarım çok ince, çoğu yerde belirlenmiş sol elimin üstündeki bir damarı gösteririm, bazen unutuyorum. Kan görünce de bayılacak gibi olurum, daha hiç bayılmadım ama TV de görmeye bile tahammül edemem. O gün de yine stajyerdi sanırım genç bir bey hemşire ay ben yapamiycam Fatoş ablaaa diye yanındaki tecrübeli hemşirenin kollarına bayılıverdi :))

Kızımdan kan alınırken de içim parçalanıyor hem bebek diye damarlar ince, hem de genetik muhtemelen bizde, annemin de öyleydi damarları. Ama ne yapalım alınacak yani o kan.

deri altında iğneyi çevirmek olayı benim de çok sık başıma gelir, damarlarım zor bulunuyor. hiç bağırıp dava açmayı düşünmemiştim.
bana çok haklı çıkarsınız gibi gelmedi ama bir bilenin yanıtlaması daha iyi olur.

Öyle; hani rahatsız olursan da bunu dersin yani "Benim içim pek götürmüyor kusura bakmayın, bir başkasını daha mı çağırsak?" diye. Hemen celallenmenin gereği yok.

Ya sağlık sektöründe çalışmak için, bir miktar daha hissizleşip odaklanmak gerekiyor benim anladığım.
Kardeşim psikiyatri hemşiresi, zorla tutulan hastalara kendilerini kasarken iğne yapmaya çalışıyor garibim yeri geliyor; başlarda ödü patlıyordu "Hareket edecek iğne kırılacak" diye, alıştı şimdi, bir miktar hissizleşti ki işini yapabilsin. Ki kardeşim kan görünce bayılan bir çocuktu ve hemşirelik yapıyor yani.

Ben laboranttım vaktinde ve -kan alma-yı da öğrenmem gerekiyordu (Şimdi işler değişti mi ne oldu bilmiyorum), okuduk, izledik, anladık, denedik (Evdekileri, sülaleyi geçirdim sıradan), sonra başladım ama hasta da çeşit çeşit, damar da çeşit çeşit. "Tecrübesizse bakmasın" deniyor da, nasıl öğrenecek o zaman?

Kadın bayıldı bk gibi oldum. Kadının şeker oynamış korkudan; oysa çok da ponçik bir insanım yani. Çok gücendimdi.

Etmezdim Bana yapılsa sorun etnezdim minnacık bebek benim olmasaydı da kızardım bu davranışa

Insallah hemsire hanim davayi kazanir. Damari hemen bulamadi diye kadini is arkadaslarina şikayet etmeye çalışmışsınız resmen.

Not: hemşire falan degilim.
Hemşire değilseniz size ne oluyor inşallah kolunuzu delik deşik eden bir hemşireye denk gelirsiniz çocuğunuz demeyeyim

Öyle tabii robot değiliz ki, herkesin damar yapısı farklı, kilo bile farkettiriyor bildiğim kadarıyla. Tamam deneyim önemli yıllardır belki bu işi yapan biri için çok daha kolay olabilir. Ama bilerek kimsenin küçücük bebeklere zarar vereceğini zannetmiyorum. En son kızımdan kan alınırken baya kötü oldum, bir öncekinde ileri yaşta bir bey çok güzel hızlıca almıştı. En son alınırken baya zorlandı hemşire, bekledim sabrettim, ara versek mi acaba çok ağlıyor kusacak dedim, geliyor kan şimdi çıkarırsak daha çok zor olur bulmak dedi. Bitti zaten sonrasında çok şükür. Bence insanlar konuşmalı bu tip şeylerde, dava edeceğim, onu yapacağım, böyle uğraşacağım diye olay çıkartmak yerine.

Etmezdim
Bana yapılsa sorun etnezdim minnacık bebek benim olmasaydı da kızardım bu davranışa

ben doğal olarak aşırı duygusal yaklaştığınızı düşünüyorum. elbette herkes için çocuğu çok değerli ve çok seviyor. tabi ki canı acısın istemezsiniz ancak ne yazık ki bazı tıbbi durumlarda canları acımak zorunda kalabiliyor.
en nihayetinde bu işlem bebeğinizin şifası için yapıldı.

tarafsız bakabilirseniz biraz abarttığınızı siz de farkedeceksiniz bence. çünkü o kişi de görevinin gerektirdiğini yapıyor.

Hemşire değilseniz size ne oluyor inşallah çocuğunuz un kolunu delik deşik eden bir hemşireye denk gelirsiniz

Ne kadar sıkıntılı bir tipsiniz siz yahu, insanlara neyi diliyorsunuz böyle? Yazık üzüldüm şu an o hemşireye kim bilir ne kadar saldırgan davrandınız da kadın gidip dava açtı. İnşallah kazanır.

Hemşire değilseniz size ne oluyor inşallah kolunuzu delik deşik eden bir hemşireye denk gelirsiniz çocuğunuz demeyeyim

ay yine bir beddua team. siz hemşire ve doktorların ne ağır yükümlülüklerle çalıştıklarının ve her gün sizin gibi 100lerce insanla başettiklerinin farkında değilsiniz belli ki.
kimse durup dururken hele de bir bebeğe acı vermek için uğraşmaz merak etmeyin.

eğer tazminat ödemesi gerekirse çocuğunun rızkını hemşireye ödeyecek, farkında değil sanırım.

Gidip o hemşireyi başhekime şikayet edebilirsiniz.Birde sizde dava açın.Durumunuz varsa birde avukat tutun eğer kötü muamele ettiyse size madi manevi tazminat isteyin.Kim kazanır bilmem ama hiçbirşey yapmamaktan iyidir..

Bedduanizi sonradan kivirmayin. Ediyorsaniz arkasinda durun. Sizin bedduanizla da bir sey olacagini sanmiyorum zaten.

Ikincisi hemşire olmayanlar giremez diye bir uyari yok. Degilseniz size ne oluyor diye bir mantik yok yani.

eğer tazminat ödemesi gerekirse çocuğunun rızkını hemşireye ödeyecek, farkında değil sanırım.

İnşallah öder diyorum çünkü insanlara böyle saldırıp beddua eden tiplerden hiç hoşlanmıyorum. Yani bir de çocuğunun yanında yapıyor bu davranışları sanırım. Sen çocuğun için endişeleniyorsun, öyle böyle yaptı diyorsun ama kim bilir hemşireye neler yaptın ki savcılık iddianameyi kabul etti de dava açıldı hakkında.

Kendi cocugu mucize ama milletin cocuguna beddua edilebilir hayir bir de sonradan silmeye calismis, alelacele sileyim derken tam da duzeltememis cümleyi falan.

aynen. herkes özgür fikrini saygı çerçevesinde iletiyor. kimse oh çocuğunun canı yanmış ne güzel demiyor ki.. ama yok illa beddua edilecek.
bu profil belli zaten. ileride mesela okulda bir çocuk koşarken kendi çocuğuna çarpsa okulu dava edecek ilgilenmiyorsunuz diye.

bence kesinlikle hemşire ağır hareket gördü ve bu yola başvurdu. yoksa zaten gün içerisinde nelerle uğraşıyorlar, ufak tefek anlaşmazlığa dava açacak değiller.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…