Birinde kan alırken hasta bayılmıştı, hiç unutmam.
Az metanet.
Aaa o da bişey mi diye hemen kendi hikayemi anlatayım,
Benden kan alırken genç bir erkek hemşire bayılmıştı, "ay ben yapamiycam galibaaa" diyerek çat diye düştü bayıldı çocuk
Ben bıraktım yahu, kan almayı da lab.ı da bıraktım "Ben katlanamam buna bu ne?" diye.
Kadın bayıldı ya ben kan almaya yeni geçmişken. Girdim damara, "Dur dur" dedi gitti.
Elim hafiftir ki benim; iğne çalışmalarımı annem ve kendim üzerinde yapmıştım bol bol (Ki benim iğne fobim vardı).
Aynı şeyleri düşünmüyoruz diye şikayet etsem sitede 3 5 kişi kalırız
Ben de asla ama asla sağlık sektöründe çalışamazmışım diyorum. Damarlarım çok ince, çoğu yerde belirlenmiş sol elimin üstündeki bir damarı gösteririm, bazen unutuyorum. Kan görünce de bayılacak gibi olurum, daha hiç bayılmadım ama TV de görmeye bile tahammül edemem. O gün de yine stajyerdi sanırım genç bir bey hemşire ay ben yapamiycam Fatoş ablaaa diye yanındaki tecrübeli hemşirenin kollarına bayılıverdi :))
Kızımdan kan alınırken de içim parçalanıyor hem bebek diye damarlar ince, hem de genetik muhtemelen bizde, annemin de öyleydi damarları. Ama ne yapalım alınacak yani o kan.
Bana yapılsa sorun etnezdim minnacık bebek benim olmasaydı da kızardım bu davranışaderi altında iğneyi çevirmek olayı benim de çok sık başıma gelir, damarlarım zor bulunuyor. hiç bağırıp dava açmayı düşünmemiştim.
bana çok haklı çıkarsınız gibi gelmedi ama bir bilenin yanıtlaması daha iyi olur.
Hemşire değilseniz size ne oluyor inşallah kolunuzu delik deşik eden bir hemşireye denk gelirsiniz çocuğunuz demeyeyimInsallah hemsire hanim davayi kazanir. Damari hemen bulamadi diye kadini is arkadaslarina şikayet etmeye çalışmışsınız resmen.
Not: hemşire falan degilim.
Öyle; hani rahatsız olursan da bunu dersin yani "Benim içim pek götürmüyor kusura bakmayın, bir başkasını daha mı çağırsak?" diye. Hemen celallenmenin gereği yok.
Ya sağlık sektöründe çalışmak için, bir miktar daha hissizleşip odaklanmak gerekiyor benim anladığım.
Kardeşim psikiyatri hemşiresi, zorla tutulan hastalara kendilerini kasarken iğne yapmaya çalışıyor garibim yeri geliyor; başlarda ödü patlıyordu "Hareket edecek iğne kırılacak" diye, alıştı şimdi, bir miktar hissizleşti ki işini yapabilsin. Ki kardeşim kan görünce bayılan bir çocuktu ve hemşirelik yapıyor yani.
Ben laboranttım vaktinde ve -kan alma-yı da öğrenmem gerekiyordu (Şimdi işler değişti mi ne oldu bilmiyorum), okuduk, izledik, anladık, denedik (Evdekileri, sülaleyi geçirdim sıradan), sonra başladım ama hasta da çeşit çeşit, damar da çeşit çeşit. "Tecrübesizse bakmasın" deniyor da, nasıl öğrenecek o zaman?
Kadın bayıldı bk gibi oldum. Kadının şeker oynamış korkudan; oysa çok da ponçik bir insanım yani. Çok gücendimdi.
Etmezdim
Bana yapılsa sorun etnezdim minnacık bebek benim olmasaydı da kızardım bu davranışa
Hemşire değilseniz size ne oluyor inşallah çocuğunuz un kolunu delik deşik eden bir hemşireye denk gelirsiniz
Hemşire değilseniz size ne oluyor inşallah kolunuzu delik deşik eden bir hemşireye denk gelirsiniz çocuğunuz demeyeyim
Ne kadar sıkıntılı bir tipsiniz siz yahu, insanlara neyi diliyorsunuz böyle? Yazık üzüldüm şu an o hemşireye kim bilir ne kadar saldırgan davrandınız da kadın gidip dava açtı. İnşallah kazanır.
Bedduanizi sonradan kivirmayin. Ediyorsaniz arkasinda durun. Sizin bedduanizla da bir sey olacagini sanmiyorum zaten.Hemşire değilseniz size ne oluyor inşallah kolunuzu delik deşik eden bir hemşireye denk gelirsiniz çocuğunuz demeyeyim
eğer tazminat ödemesi gerekirse çocuğunun rızkını hemşireye ödeyecek, farkında değil sanırım.
Ne kadar sıkıntılı bir tipsiniz siz yahu, insanlara neyi diliyorsunuz böyle? Yazık üzüldüm şu an o hemşireye kim bilir ne kadar saldırgan davrandınız da kadın gidip dava açtı. İnşallah kazanır.
Kendi cocugu mucize ama milletin cocuguna beddua edilebiliray yine bir beddua team. siz hemşire ve doktorların ne ağır yükümlülüklerle çalıştıklarının ve her gün sizin gibi 100lerce insanla başettiklerinin farkında değilsiniz belli ki.
kimse durup dururken hele de bir bebeğe acı vermek için uğraşmaz merak etmeyin.
Kendi cocugu mucize ama milletin cocuguna beddua edilebilirhayir bir de sonradan silmeye calismis, alelacele sileyim derken tam da duzeltememis cümleyi falan.
İnşallah öder diyorum çünkü insanlara böyle saldırıp beddua eden tiplerden hiç hoşlanmıyorum. Yani bir de çocuğunun yanında yapıyor bu davranışları sanırım. Sen çocuğun için endişeleniyorsun, öyle böyle yaptı diyorsun ama kim bilir hemşireye neler yaptın ki savcılık iddianameyi kabul etti de dava açıldı hakkında.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?