Aynı şeyleri düşünmüyoruz diye şikayet etsem sitede 3 5 kişi kalırızbende seni etmedim
ama nedense ıyıl ıyıl ban geliyor gibi hissediyorum :))))
Ya Allah aşkına bir kere bile özel hastaneye gitmedim dediğiniz şekilde damar aranıyor çocuk korktuğu için ağlıyor bulamamış olabilir sizin yüzünüzden de stres olmuş benim kızımı da bir hemşire aradı bulamadı damarı diğer hemşire hemen buldu abim çocuğunu özele götürdü kan alınırken çocuğun kolu mosmor olmuş damar çatlamış dediler işini yapmakla alakalı özel devlet ne alakası var ????Bu durumu hemşire bir tanıdığıma anlattım vicdan meselesidir bu dedi,damarı patlatabilirdi dedi.Ozel hastaneye gitseydim kibar kibar anlatırlardı zor ise zor oldugunu devlet hastaneleri de keşke aynı nazikligu gösterse belki olay buyumeyecek
Ha sobra serum takildi başka hastsbede yine sıkıntı olmadan damar açıldı
Şurası çok önemli : ben baştan müdahale etmedim 7-8 hamle yapınca noluyoruz oldumAllah aşkına herkesin çocuğu kendine kıymetli ama bu nedir artık? Aynı şeyi bir doktor yapsaydı bu kadar kolay söylenebilir miydiniz merak ediyorum doğrusu. Bebek ve çocuklarda damar bulmak her zaman zordur. İnsanların başında söylenip stres yaratmasanız belki de böyle bir şey yaşanmayacaktı bile. Şikayet ederim diyeceğinize insana direk gidip edin o zaman. Hiç hoş bir davranış değil bu. Belki sadece sizin çocuğunuzda böyle bir problem yaşadı. Hiç düşündünüz mü? Biri bulamaz kolay, biri hemen bulabilir ama hiç bir hemşire çocuğa eziyet olsun diye canını bile isteye acıtmaz. Çocuk ağlayınca stres olacaksanız durmayın o odada. Çocuk sizden gördüğünü yansıtır. Strese stres. Benim annem 60 yaşında ama damar yapısı o kadar problemli ki 12 kere delindiğini bilirim kolunun. Yani bunun okul okumakla, yeterlilikle vs ilgisi yok. Sizin 1 saat bile yapamayacağınız,dayanamayacağınız işleri yapan insanlara biraz saygınız olsun.
İçerisinde igneyi kıvırmasının nedeni damara girmiyor çoğu bebekte olan bir şey bu. İğneyi çıkarıp çıkarıp tekrar batırması daha acı verir. Bazı durumlarda 20 yıllık hemşire de olsan icinde igneyi kıvırırsın. Bebeğin cok aglamasıyla bile damarlar çekilebilir kayanilir. Sadece bebekte değil yetişkin hastalarda da damarı çok ince olanlarda aynı kıvırma hadeketi yaparız. Kimse özellikle bir bebeğe bilerek acı vermek istemez.. ki bebek acımasa dahi ağlar..Sakin olmanızda bebeğinizi sakinleştirmenizde fayda varMerhabalar sevgili kk hanımları..gecenin bir yarısı uyanıp bu saate kadar uyuyamayisimin birçok nedeni var.Birini paylaşmak istedim.Bebegim dokuz aylıkken bir hemşire tarafından kan alınacağı sırada iğneyi direkt deriye soktu ve dört bir yana evire çevire damari aramaya çalıştı,bulamadı da zaten.igneyi çıkarmasını istemiştim çünkü oğlum mahvolmuştu ağlamaktan.su sıralar bu konuyla ilgili devam bir dava var bana karşı acilmis olan,mobbing uygulamisim.sizce karşı dava açmalı miyim oğluma yapılan yanlış değil mi ?cimere yazdım bişey çıkmadı.
Hemşire ifadesinde damar girişini yaptım çocuk ağladı annesi de çıkar dedi demiş ama deri altında iğne kıvırma hareketinden bahsetmiyor tabi
Not : yan odadaki hemşireye gittim o saniyelik tek hamle ile kanı aldı
7-8 kere girip çıkmamış ki içerde gezinip damarı aramış. Bu yetişkinlerde bile yapılan bir şey.Şurası çok önemli : ben baştan müdahale etmedim 7-8 hamle yapınca noluyoruz oldum
Bazen kan aldirirken vs belli ki acemi, endiseli hemşirelere denk geliyorum. Daha once neler dendiyse kiz stresli yani. Hemen bulamiyor, iceride damar ariyor. Bulamadikca daha da stres yapiyor. Canim yansa bile sorun degil diyorum cunku ogrenecek. Ben kizip bagirsam cagirsam daha mi iyi olacak o an? Elimize igne bile almayan insanlar olarak cok kolay sanıyoruz yabanci birinin kolunda damar aramayi. O kizlarin stresine yazik.Herkes kendi anısını anlatmış. Konu buraya evrildi demek ki. Ben de öyle yapayım. Artık bilmeyen kalmadı veteriner tıpta çalışıyorum. Bebeklerden kan almak her alanda zor, çünkü çok küçükler. 1 aylık insan bebeğiyle, 1 aylık kedi yavrusunun damar çapları farklı ama diyelim ki aynı.
Başınızda ayy bağırdı, ayyy küçücük o ya, tutmadan alın, durur o vs diye darlayan biri olunca sürekli, bu stres yaratıyor. O gün içinde yaşadığınız başka bir olayın stresini de yaşıyor olabilirsiniz. Diğer odada hasta kaybedip öbür odada kan almaya çalışıyor olabilirsiniz. Tamam bunları geçelim profesyoneliz, yine yüzümüzde gülümsemeyle insan karşılıyoruz ve bir sürü laf işitiyoruz diyelim. Birikmeyle insanın eli titriyo sinirden. İşler giderek kötüleşiyor tabi.
Aldın iğneyi damaryolu için soktun, damar oynadı. Napıcan iğneyi öbür tarafa döndürcen biraz. Çünkü garo var. Çıksan tekrar girmeye çalışsan o bulduğun yer kanayacak giremeyeceksin. Bekleme süresi oluşacak. Kimse 2sn iğneyi yana çevirmeyeyim onun yerine 10 dakika bekleriz ya. Hayvanı yine tutarız o yine çığlık atsın. Hasta sahibi daha da konuşsun istemez. Ayrıca dışarıdan ne kadar çok giriş olursa enfeksiyon riski o kadar artar.
Şimdi şu olay var en sinir olduğum. Damaryolu açacaksın diyelim, kanı gördün anjiyokatta ama içeriye yerleşmiyo! Açamadın da giremedin de. Girdim de damar şurda dönüyo bu yerden yerleştiremedim de hadi anlat. Tabiki benden daha iyi biliyor. Yavruyu bağırttın, damara da giremedin, beceriksizsin.
Bazen bizde yer değiştiririz damarı bulamazsak çünkü yeni biriyle enerji tutum değişiyor. Hasta sahibi öncekini darlamış darlayabildiği kadar, o bırakmış denemeyi. Zaten kendini önde görüyor. Bir de başkası gelmiş. Onu da kurtarıcı olarak görüyor. İkinci girene hep ilkini şikayet ederek başlar konuşmaya. Sekmez bu. Konu sahibi de aynısını yapmıştır.
Dava ile ilgili mobbing davası değildir diye tahmin ediyorum. Ayrıca ilk mesajda hemşire girdim ama çıkarttı dedi yazıyordu. Muhtemelen kanı gördü, yerleştiremeden engellendi. Benim kafamda o canlandı okuyunca. Tabi ne kadar doğru bilemeyiz. Dava görülsün, kim haklıysa o kazansın. Ülkedeki adalet içler acısı çünkü. Artık mahkemelere güvenim pek yok benim
Sonuna kadar haklısınız , aynı şeyi bende yaşadığım için nasıl bir his olduğunu biliyorm. Özellikle beni kimse görmesin diye hemşire odasında yatırdılar. ya düşük tansiyonu vücudumun kaldırmadığını düşünsenize ve ilk kez damar yolu açtırmıyordum ama ilk kez böyle birşey yaşadım. Hemşire arkadaş hala ısrarla bebeğin deşilmesinden yana , ya bilmiyorsa yardım istemesi yada yardım olmazsı çok mu gurur zedeleyici anlamıyorum ki şaka gibi...Şurası çok önemli : ben baştan müdahale etmedim 7-8 hamle yapınca noluyoruz oldum
Ayy agzına sağlıkBebekten kan almak en zor hemşirelik uygulamalarından biri. Kan alırken bizim de sırtımızdan epey ter dökülüyor. Minicik ağlayan bir bebeğe kimse kobay gibi davranamaz. Zaten iş öyle stresliyken bir de başımızda bizi iyice strese sokan anne baba işi iyice zora sokuyor. Bazen çok iyi pratiğin olsa da bulunmazsa bulunmuyor.
Benim bebeğimden de 20 günlükken kan alınması gerekti. Ben işin zorluğunu bildiğim için bebeğimin kolunu hemşireye yardım olsun diye elimden geldiğince sabit tutmaya çalıştım.
Bir de size tavsiyem bazı özellerde damarları gösteren mavi ışıklı bir alet var, onunla bakıp hemen bulunuyor. Çok üzülüyorsunuz belli ki, böyle bir hastaneye gidin, nacizane tavsiyem de hemşire arkadaşı strese sokmayın.
Okulda öğreniyorlar damara girmeyi yani acemilikten değil ellerinin titremesi. Stresten. Artık sizden önceki kaçıncı hastanın yarattığı etkidir bilinmez. Mesela konu sahibi gittikten sonra başka odaya o hemşire başka hasta aldı değil mi? Hadi canım sen git bugün izin al demedi kimse. Artık o kendini sakinleştirene kadar gelen tüm hastalar aynı düşünüyor, acemi ve endişeli. Bir kısım hasta izledi olayı, ona güvenmiyor.Bazen kan aldirirken vs belli ki acemi, endiseli hemşirelere denk geliyorum. Daha once neler dendiyse kiz stresli yani. Hemen bulamiyor, iceride damar ariyor. Bulamadikca daha da stres yapiyor. Canim yansa bile sorun degil diyorum cunku ogrenecek. Ben kizip bagirsam cagirsam daha mi iyi olacak o an? Elimize igne bile almayan insanlar olarak cok kolay sanıyoruz yabanci birinin kolunda damar aramayi. O kizlarin stresine yazik.
tamam herkesin çocuğu kendine özel ama mucizeyse herkesinki mucize.ben bu yaşıma geldim bebekliğimden beri hala aynı şekilde damar aranır bende.tek sefer de alan olmadı mı, oldu.sordum hepsi de tamamen şansa buldum tek seferde, senin damarına tek seferinde denk getirmek zor dedi.tek tek dava mı açalım annemle beraber şimdi?Ben bu yaşıma kadar hiçbir yerde itiraz etmedim vardır bir bildiği demisimdir hep ama burada minik bir yavrum söz konusu,mucizem.Neyazikki çok anlayışlı olamıyorum bu konuda
Beklediğin kabahattamam herkesin çocuğu kendine özel ama mucizeyse herkesinki mucize.ben bu yaşıma geldim bebekliğimden beri hala aynı şekilde damar aranır bende.tek sefer de alan olmadı mı, oldu.sordum hepsi de tamamen şansa buldum tek seferde, senin damarına tek seferinde denk getirmek zor dedi.tek tek dava mı açalım annemle beraber şimdi?
ohoo ben bi de bebekken açık kalp ameliyatı ve birkaç operasyon geçirdim, benim hemşire ve damaryolu listem çook kabarık olucakBeklediğin kabahat
Aldigin tazminatla zengin olur tecrübeli hemşire üretirsinohoo ben bi de bebekken açık kalp ameliyatı ve birkaç operasyon geçirdim, benim hemşire ve damaryolu listem çook kabarık olucak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?