Henüz doğmamış bebek ve boşanmak.

Mavimsi34

Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2017
72
41
8
merhabalar arkadaşlar.
Benimle benzer surumu yaşayan arkadaşlardan fikir edinmek istiyorum.
Çok çok severek gerçekleştirilen ve 3 yıl güZel devam eden ama gebeliğimde değişen bir evlilik...
Bir çok sebepten dolayı boşanmayı düşünüyorum. Bu evde yaşamak, bu eve adım atmak, bu şehirdeki kimseyi görmek istemiyorum.
Baba evine dönersem eğer kızımla benim için kesinlikle daha iyi olacak. Kızım içinde bir kısımda iyi olacak çünkü kavgadan, tartışmalardan, sürekli dert yanan ve stresli insanlardan uzak olacak. Bebek doğar doğmaz babadan uzakta(baba evim bu şehre 5-6 saat uzakta) yetişmesi, arada mesafe olacağı için az görecek olması düşündürüyor beni. Bencil miyim bilmiyorum ama buna rağmen ayrılmamızın bebeğim ve benim için daha iyi olacağını düşünüyorum..

Var mı acaba ayrılmadığına pişman olan? Ya da ayrıldığına pişman olan?

Not: kısaca sorunları söyleyeyim; hamileyim diye annesi yardım eder düşüncesi ile eşim annesini iki-üç günde bir çağırdı. Kv yaptığım yemeğin çokluğuna, yıkadığım çamaşırın sıklığına, tembelliğime kadar laf etti. 37. Haftaya kadar çalışırken(ağır psikiyatri ve madde tedavisi gören bireylerin bulunduğu merkezde çalışıyordum) bide her gün gelip yemek yapıp onu ağırladım. İnsanların bu kadar sık ve habersiz gelmelerinden rahatsız olduğumu söylediğim için eşimle aram açıldı ve eşim bana inat her gün çağırmaya başladı. Eşimin Küfürleri, beni evden dışarı çıkartmamaları, sürekli akrabalarını ağırlamalarım, ağzından ne çıktığını bilmeyen akrabalarının beni kırmaları(çok tembelsin vs diyerek), eşimin bunları normal ve insanların benim iyiliğim için dediklerini düşünmesi.. Çalışmayacağım bir süre, ücretli izinden sonra ücretsiz izne ayrılmayı düşünüyorum bir kaç ay(ki kv bu konuda bile eşimi dolduruyor:))) ), çalıştığım ve hamile olduğum zamanda bu kadar sık gelen insanlar her gün gelmeye, yemeklerini ben de yemeğe başlayacklar. İyice daraltcaklar. Biraz daha uzağa taşınmayı teklif edince eşime kesinlikle reddediyor. Benim başka yapabileceğim yok sanki.

Sen bu kadar zamanda hamilelikten önce eşini hiç mi tanıyamadıb
Böyle değildi ki. Bu hamilelikte yardım etsin vs diye çağırdı, ilk üç ay düşük tehlikem vardı. O süreçte de babası başka şehre gitti. Kv de tek kalıyor diye daha sık gelmelere başladı.
Bu şekilde değildi asla öncesi yani. Kv aramadan gelemezdi, sık gelemezdi.

O zaman Kv yi geri göndermeye çalışın ailen devreye girsin gerekirse

Kendi annemle konuştum, hatta inanamadı bunkadar değişimin olmasına eşimde. Beni pek desteklemiyor annem, sabret, düzelir, yuvanı tıkma vs diyor. Biraz uğraşırım ailemle Ama eninde sonunda kabul ederler. Yani biraz biraz adım atmaya bile başladım şimdiden.

Bosan boşanma diyemem..
Sen yaşıyorsun doğru kararı verirsin inşallah..
Eşin neden böyle davraniyormus hiç konusmadiniz mi

Ah o bebek olmayaydı daha iyiydi hiç çekişmez boşan her türlü başının çaresine bakarsın

Kendi annem de kv ile konuştu. Habersiz gelinip gidilmez, birinin düzenine sürekli karışmak iyi değil falan diye. Ama yok, kv anlamıyor, bir kere yüz buldu ya bu süreçte tutamıyorum yani
Valla bir daha gelirse açma kapıyı diyeceğim .

Bosan boşanma diyemem..
Sen yaşıyorsun doğru kararı verirsin inşallah..
Eşin neden böyle davraniyormus hiç konusmadiniz mi
Babası memlekete gitti orda yaşıyor, ablası başka şehre atandı gitti, tek kaldı diye üzülüyor galiba. Kv sürekli de cicdan yaptırıyor zaten. Ama diyorum bak benim annem ya da babaam her gün habersiz gelse, ne banyo yapabilsen ne dinlenebilsen rahatsız olmaz mısın diye; cevap yok. Bide bana surat yapıyor

Kufur varmis zaten isin icinde.
Hadi kv esinin annesi iyi kotu katlandin diyelim akrabalar ne demek?
Hamile hamile onlara hizmet ettiren bi adamin yaninda durma hic git.

Valla bir daha gelirse açma kapıyı diyeceğim .
Geçen hafta onu yaptım :)) çaldı kapı açmadım, aradı açmadım. Sonra eşim aradı ona da açmadım. Tahmin ettim kv onu aradı diye. Yarım saat sonra eşime döndüm banyodaydım diye. Anneme anahtar mı versek dedi :))) Gel de cinnet geçirme

Olabilir evinin işini yapamayabilirsin.Ben kendimden örnek vereyim ben hamile olduğumu öğrendiğim andan itibaren 3 y boyunca sadece yattım, dinlendim, eşimle ilişkim de olmadı.Zaten kendimi yorgun, bitkin hissettim.Yemeği yapsam sofrayı kaldıramazdım ama öncesinde ben eşimi evimi ihmal eden bir kadın değildim.Eşim bu süreçte bana hep anlayışlı ve yardımsever davrandı. Herkes bana yok bizim zamanımızda... diye başlayan cümleler kurdu efendim o sizin zamanınız bu da bizim zamanımız... Kimseyi duymadım.Veryansın ettiğin konu da son derece haklısın tatlım. Zaten karnın burnunda üstelik çalışıyorsun eve gel bir de misafir ağırla.Eşin hem suçlu hem güçlü kusura bakma.Seni robot ne bileyim sağılacak inek sanıyor.Hem çalışsın para kazansın, hem benim gönlümü yapsın, hem bana çocuk doğursun, hem benim anneme her koşulda itaat etsin,akrabalarımı ağırlasın oldu canım oldu senin ki can benim ki patlıcan.Canım ben sana direkt boşan diyemem. Güzel giden bir evliliğim vardı hamileliğimde bozuldu diyorsun.O zaman canım eşini al karşına tane tane anlat, İÇİNİ DÖK.Sakince fevri olmadan ben hamileyim artık karnım burnumda gün sayıyorum yoruluyorum tamam misafirlerimiz başımızın tacı ancak ben yoruluyorum yetişemiyorum.O cici melek annesine de laf etmeden deki annem de herkesin içinde beni rencide ediyor sen beni tanımıyor musun ben şöyle miyim böyle miyim vs. Beni anlamanı istiyorum de.Benim yerime kendini koy de. Konuşmaktan güzelce anlatmaktan başka çaren yok.Devam ediyorsa da değişmeyecekse de çocuğun ne günahı var ? Hakkıdır huzurlu mutlu bir evde büyümesi.. Bu şartlar da zor. Ama sen eşinle etraflıca konuş.

Kufur varmis zaten isin icinde.
Hadi kv esinin annesi iyi kotu katlandin diyelim akrabalar ne demek?
Hamile hamile onlara hizmet ettiren bi adamin yaninda durma hic git.
Bana etmiyor ama küfürlü konuşmalrı çok arttı. Ben öyle tanımadım, ailemde de küfür duymadım ondan mıdır bilmem bana çok abes geliyor. Teyzesinin emeği çokmuş kendinde, amcasının çokmuş vs vs. Ama o gezen, ailelerden uzak yaşayan çiftten eser kalmadı.
Sen niye kasıyorsun ki kendini annem yapsın her işi diyor. Annesine de yaptırıyor, Mavi otur, anne şunları hallet diyor mesela. Ama kadın bu defa kendine göre düzenliyor herşeyi, bide susmadan akıl veriyor. İstemiyorum açıkcası evimde

Eşinden değil kv boşan bence.. annen gelmesin eve geldiği gün huzurumuz kaçıyor de.. baktın çok geldi huzursuzluk çıkardı sen tavır yap kv ye istenmediğini anlasın yüz verme hiç.. yada kocanı taşınmaya ikna et bişekilde.

Sende aileni çağır o zaman hergün eve... annen zaten onların hakkından gelecektir... akşama ne yapalım dünür? doğumda yaklaşıyor şu evi bir elden geçirelim birlikte vs... diye iş yükü yükleyinde anlasın bakalım nasıl oluyormuş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…