Henüz doğmamış bebek ve boşanmak.

Geçen hafta onu yaptım :)) çaldı kapı açmadım, aradı açmadım. Sonra eşim aradı ona da açmadım. Tahmin ettim kv onu aradı diye. Yarım saat sonra eşime döndüm banyodaydım diye. Anneme anahtar mı versek dedi :))) Gel de cinnet geçirme
Neredeyse sizle yaşıyor gibi .
Eşinle açık ve net anlat ben önceki halimize dönmek istiyorum diye ya kabul edersin ya da bu iş biter de .

Babası memlekete gitti orda yaşıyor, ablası başka şehre atandı gitti, tek kaldı diye üzülüyor galiba. Kv sürekli de cicdan yaptırıyor zaten. Ama diyorum bak benim annem ya da babaam her gün habersiz gelse, ne banyo yapabilsen ne dinlenebilsen rahatsız olmaz mısın diye; cevap yok. Bide bana surat yapıyor

KV eşinden ayrı mı ?
Bunda surat yapacak ne var insan yeri geliyor kendi annenden cekiniyorsun yada kafa dinlemek isteyebilirsin

Hamile olan sizseniz neden siz misafir agirliyorsunuz? Kayinvalide yardima mi geldi tatile mi? Hic utanma yok insanlarda. Sen calisan birisin. Bir de yemekli misafir oluyorlar. Hadi bunlar arsiz da esine ne dlyelim? Seninle inatlastigi icin nasil her aksam misafir cagirir? Hizmetli muamelesi yapiliyor farkinda misin? Ben cagirdim, agirlayacaksin. Oldu.

Aileni cagir. O gunde hastalan. Yardimsever kayinvaliden yapsin yemekleri. Bunu soyledigime inanamiyorum:110:

Hamile olan sizseniz neden siz misafir agirliyorsunuz? Kayinvalide yardima mi geldi tatile mi? Hic utanma yok insanlarda. Sen calisan birisin. Bir de yemekli misafir oluyorlar. Hadi bunlar arsiz da esine ne dlyelim? Seninle inatlastigi icin nasil her aksam misafir cagirir? Hizmetli muamelesi yapiliyor farkinda misin? Ben cagirdim, agirlayacaksin. Oldu.

Aileni cagir. O gunde hastalan. Yardimsever kayinvaliden yapsin yemekleri. Bunu soyledigime inanamiyorum:110:

Ona bayılır ki, kadın kendi evi sanıyor burayı, yemeği kendi yapsın, kendi temizlesin, eşyaların yerini değişsin. Yemek yapacak olması iyi bişey gibi geliyor ya kulağa, öyle değil ama, Mavi yapamadı ben yaptım, herşeyi ben yapıyorum oluyor. Ben yetersizmişim gibi oluyor.

Bak benim de esimle olan siddetli kavgalarim hamilelikte basladi. Sonra bebek dogduktan sonra iyice delirdi adam..biz de severek zorluklar asarak vs evlendik hic incitmek istemezdk birbirmjzi..
Benim bebegi daha ön plana almam onun kiskanmasi falan,cocugun yaninda bagiris cagiris,bebek dogunca heralde neye ygradiguni sasirmaca vs. Daha da beter oldu evimizin ici .. bent tedavi ol psikolojin bozuk bile deddim falan. Delirmis gibiydi yani. Sonradan o eski sagduyusuna yaklasti zaman gectikce suan kizimiz 1.5yasina geldi sayilir ve esim normaleesti. Hircinlik kavga cikartma yada beni kirmaktan korkmama hali gecti gibi eskiye nazaran.
Bence sabretmelisin..
Dogurunca daha da beter sinir olcagin zamanlar olucak kufrediceksin kendine daha once bosanmadigin icin..AMA GECICEK BI SURE SONRAAA ..bence sabret kendine bi 2yil sure ver hic degilse..

Ona bayılır ki, kadın kendi evi sanıyor burayı, yemeği kendi yapsın, kendi temizlesin, eşyaların yerini değişsin. Yemek yapacak olması iyi bişey gibi geliyor ya kulağa, öyle değil ama, Mavi yapamadı ben yaptım, herşeyi ben yapıyorum oluyor. Ben yetersizmişim gibi oluyor.

Aynen yaptır diyorlar ama insan düzeninin bozulmasını istemiyor kaldı ki kadın zaten kendi evi olarak benimsiyor amaç yardım değil .

Sizin yardim almalik bir durumunuz mu var? Zaten yakinmissiniz, keske aksam yemeklerini onlarda yeseydiniz. Haftada uc-dort gun. En guzeli bu olurdu. Eviniz de size kalirdi.

Sadece bu sebepten boşanmak mantıksız bence. Kayıvalide yüzünden yuvanı mı yıkacaksın? Boşanıp yeniden hayatı düzene sokmak üstelik bebekle üstelik bu sebepten saçma geldi bana. Kalıp kocanı adam etsen ve birazcık sabır göstersen düzeltirsin. Hemen pes edip ,boşanınca güllük gülistanlık olacak sanıyorsunuz herşeyi. Asıl zorluk küçücük bebeğin tün yükünü sırtlanmak bence. İyice düşünün öyle karar verin

İnsanlar hamilelikte degisebiliyor. Esiniz de degismistir siz de degismissinizdir. Cok iyi dusunmek lazim yollari ayirma karari verirken. Ben hamilelik sonrasinin daha problemli oldugunu dusunuyorum. Yani hamileyken boyle bozulduysa o iliski,cocuk dogunca daha beter olur. Asla duzelenini gormedim.

Ben de dogum sonrasi buyuk sorunlar yasadim. Bosanmayi da dusundum. Belki kuruntu yaptim belki de sorunlar gercekten vardi bilmiyorum. Basta cinsellik sorunlari,arkasindan gelen maddi sorunlar beni cok yipratti. Bosanmadim,cunku zamana birakmistim. Ve zamanla duzeldi bu sorunlar.

Esinizi en iyi siz tanirsiniz. Size nasil davranacagini siz iyi bilirsiniz. İyi analiz edin adamin davranislarini. Ama hamilelikte yok anasini cagirdi,anasi bana bunu dedi,danasi sunu dedi ile hareket etmeyin. Siz esinizin davranislarini ve soylediklerini dusunun. Onlarda bir sorun varsa buna gore karar vermek lazim. Hamilelik ve beraberindeki dogum bunalimindan cok az cift yara almadan cikiyor benim anladigim. Umarim sizin icin en dogru karari verirsiniz

çok çok severek evlenip nasıl bu noktalara gelinebiliyor gerçekten hayret ediyorum.

boşanmak hayırlısı gibi duruyor. hamile halinizle sizden hizmet bekleyen adamın ben babalığını da sorgularım zaten.

Hiçbir işe elini sürme
madem hallerinden memnunlar zamana bırak bir süre.
her iş kv yapsın. emin ol bir gün bıkacak ve kendi evine gitmek isteyecektir.
duş almaktan yada özel zamanlar geçirmekten de çekinme
evli barklı insanlarsınız. evinde istediğin gibi keyif yap.
çok ciddiyim

Kv gelene kadar eşinizle sorununuz yokmuş madem neden birden kestirip atıyorsunuz Doğumdan sonra inşallah düzelir ama bir bebek için havasızlıktan zor bir boşanma bu kadar kolay karar verilmemeli diye düşünüyorum çok çok severek evlendiğiniz bu TÜBA’ya biraz zaman tanıyın derim

Bana etmiyor ama küfürlü konuşmalrı çok arttı. Ben öyle tanımadım, ailemde de küfür duymadım ondan mıdır bilmem bana çok abes geliyor. Teyzesinin emeği çokmuş kendinde, amcasının çokmuş vs vs. Ama o gezen, ailelerden uzak yaşayan çiftten eser kalmadı.
Sen niye kasıyorsun ki kendini annem yapsın her işi diyor. Annesine de yaptırıyor, Mavi otur, anne şunları hallet diyor mesela. Ama kadın bu defa kendine göre düzenliyor herşeyi, bide susmadan akıl veriyor. İstemiyorum açıkcası evimde

bu milletin emeği de ne çokmuş bizimki de öyle valla dığdısının dığdısına bile çok emeği vardır şunu alayım bunu alayım valla öööööhhh geliyor artık bazen bana hiç mi bitmez bu emek ama bunlar yüzünden boşanılmaz oturup doğru dürüst konuş eşinle

Sadece bu sebepten boşanmak mantıksız bence. Kayıvalide yüzünden yuvanı mı yıkacaksın? Boşanıp yeniden hayatı düzene sokmak üstelik bebekle üstelik bu sebepten saçma geldi bana. Kalıp kocanı adam etsen ve birazcık sabır göstersen düzeltirsin. Hemen pes edip ,boşanınca güllük gülistanlık olacak sanıyorsunuz herşeyi. Asıl zorluk küçücük bebeğin tün yükünü sırtlanmak bence. İyice düşünün öyle karar verin
Onu cidden düşünüyorum. Boşanırsam bebeğe kendi annem bakacak, ben işime devam edicem.. Kafam daha rahat olcak gibi geliyor. Ama bunlar hayal işte, evlenirken kurduğum hayaller gibi. Çok çıkmazdayım. Kv az önce annemi aradı, banyo paspasları altı ayda bir yıkanır Mavi dün yıkamış içim acıdı diyor. Mavinin değişmesi gereken şeyler var diyor. Bıktım eleştirilmekten...

Kv gelene kadar eşinizle sorununuz yokmuş madem neden birden kestirip atıyorsunuz Doğumdan sonra inşallah düzelir ama bir bebek için havasızlıktan zor bir boşanma bu kadar kolay karar verilmemeli diye düşünüyorum çok çok severek evlendiğiniz bu TÜBA’ya biraz zaman tanıyın derim
Evet Kv dışında bi problemimiz yok. Maddi sorunları var eşimin, sosyal hayatımız yok bi süredir falan ama bunlar zerre problem değil benim için. Ne dışarda yemeği ne de gezmeyi arıyorum. Sadece huzur istiyorum. Bebek olmasa sabredemezdim, kızımı düşünüyorum sadece, babasızlık ne derece etkiler diye. Ama doğumdan sonra ben de çalışmayacağım ya, her gün torunu gçrme bahanesi ile habersizce gelcek yine. Dışarda olsam da laf oluyor. Perde bakmaya gittim kv’nin ablası annemin yanında bağırdı. Tüm bunlar beni eşimden de uzaklaştırdı.

hergün işten çıkıp yemek yapıp akrabalarını ağırlıyormuşsunuz; ama herkes sizin tembelliğinizden dem vuruyormuş.

burada bir çelişki var, bu dediklerinizi yapan 9 aylık hamile bir kadına tembel denmesi im-kan-sız.

bir şeyleri eksik mi anlatıyorsunuz acaba?

Sizin yardim almalik bir durumunuz mu var? Zaten yakinmissiniz, keske aksam yemeklerini onlarda yeseydiniz. Haftada uc-dort gun. En guzeli bu olurdu. Eviniz de size kalirdi.
İşten geldiğim en yorgun gün bile işimi yemeğimi hallediyorum ben. Dediğiniz gibi yardım almalık bi durumum yok çok şükür ama bu onun bahanesi
Onlara gittik iki gün, ben de kimse yok yemek yapmıyorum dedi, aç döndük :)) yorgunum dedi, uyicam dedi.. eşim kör, bunları görmeden ona acıyarak hala bize çağırıyor..

hergün işten çıkıp yemek yapıp akrabalarını ağırlıyormuşsunuz; ama herkes sizin tembelliğinizden dem vuruyormuş.

burada bir çelişki var, bu dediklerinizi yapan 9 aylık hamile bir kadına tembel denmesi im-kan-sız.
Tembelliğim dışarı çıkmamdan dolayı :) yürüyüşe gidiyorum, evle ilgilenmemek içinmiş.. hem hep yemek hazırlıyorum, hem de çamaşır çok yıkıyorum diye söyleniyor, hem ütü gereksiz ütü yapma boşa elektrik ben ütü yapmıyorum düzgün katlarsan ütüye ihtiyaç olmaz diyor ama hem de tembelim :))
Tembelliğim bir dışarı çıkmamdan dolayı, iki de mesela çay içiyorum diyelim o bardağı yarım saat sonra kaldırıyorum bazen, uzanmışım kalkmak istemiyorum. Ondan dolayı. Hemen kalkıp herşeyi yapmıyormuşum yani
Yemek yiyoruz misal, yemeği falan kaldırıyorum ama bişeyleri uyumadan önce hallediyorum. Çünkü dinlenmek istiyorum önce. O tembellik, hem de büyük

Back
X