Henüz Zimmete Düşmedim Farklı Bakanlığa Tercih Verebilir miyim?

Yeniden okuyan çok var, ben stajda çok rastladım. Şu anlamda soruyorum, okul olan şehirde yaşasam Malatya 'ya da sadece nöbete gelsem? Yani Malatya' ya atandım ya orada yaşamasam?
mahhhh
aaaa insanı kızdırıyorsun ama
lütfen önce işe başla biran önce sonra planlarını kurarsın
bu kadar bu kadar düşünmek çok çok zararlı sağlıkçı olarak bizden daha iyi biliyorsun gerçi

bir başla da işe hele

Yeniden okuyan çok var, ben stajda çok rastladım. Şu anlamda soruyorum, okul olan şehirde yaşasam Malatya 'ya da sadece nöbete gelsem? Yani Malatya' ya atandım ya orada yaşamasam?
Bu maddi olarak çok külfetli olmaz mi? Bir de nöbetlerin nasil olacak belli mi ki? Ekstra nöbete cagirdiklarinda hemen gidebilecek misin? Senin yaşamayı istediğim şehirler malatyaya yakın değildir diye düşünüyorum.

Öyle de yeni şu an yapılacak yorumları tahmin edebiliyorum. "Mahh bir dur Mahh! Daha işe başlamadın bile. Atandın işte bir sakin ol artık." diyecekler.

Öyle de yeni şu an yapılacak yorumları tahmin edebiliyorum. "Mahh bir dur Mahh! Daha işe başlamadın bile. Atandın işte bir sakin ol artık." diyecekler.
Konularınızı görüyorum ama çok takip etmiyorum sağlık bakanlığı ile atandıysanız lütfen başka atama bekleyenlerin hakkını suistimal etmeyin. Bırakın onlar da atansın.
Diğer bakanlığın maaşı Sağlık Bakanlığına göre en az 5-6 bin kadar daha düşüktü. Özlük haklar da daha dardı. Bu yüzden tercih vermedim.

Yoğunluk hastaneye göre değişiyor bence. İstanbul 'da ki bir eğitim araştırma veya üniversite hastanesi çok yoğun oluyor misal. Oralarda nefes alamıyorsun. Benim gideceğim hastane nasıl olacak bilmiyorum. Şu an yoğun değil çünkü şehir boşaldı. Çok kişi kaçtı. Gelecekte nasıl olur bilmiyorum.
İstanbul' dayken ben orada staj yaparken Tekirdağ 'da falan yaşayan giden gelen oluyordu İstanbul'a atanınca. İstediğim şehir Malatya' ya yakın olmaz ama Akdeniz 'de bir il olabilir belki. İskenderun severdim mesela. Malatya' ya 4-5 saat mesafede. Seviyorsan orası da deprem ili orayı yazsaydın, diyeceksiniz. Orada çoğu hastane yıkıldı. Başlanan hastaneler ne zaman biter bilmiyorum. Sosyalleşme bölge diye geçiyordu. Yani hastane tercih etmiyorsun, ili tercih ediyorsun, seni çadır hastaneye de verebiliyor merkeze çok uzak bir ilçe hastanesine de. Cesaret edemedim.
Ayy bilmiyorum kendi kendime çıkış yolları bulmaya farklı yollar yaratmaya çalışıyorum öyle işte.

Bir an önce işe başlamak benim elimde değil çünkü arşiv araştırması bitmedi. Sağlığa çok zararlı ama benim elimde değil. Şeytan bazen diyor ki kalk bırak kendini şu pencereden.

Ben Mersin'deyim buradaki hastaneler çok yoğun gerek şehir hastanesi gerek üniversitese bilemiyorum ama farklı ilde üniversitese okuyup geliş gidiş yapmak çok zor olur gibime geliyor özellikle sağlık sektörü için.

Ay bilmiyorum, Allah herkese sevdiği bir bölümü okumayı sonra da sevdiği bir yerde görev yapmayı nasip etsin. Düşünmekten cinnet geçireceğim artık.

Bir an önce işe başlamak benim elimde değil çünkü arşiv araştırması bitmedi. Sağlığa çok zararlı ama benim elimde değil. Şeytan bazen diyor ki kalk bırak kendini şu pencereden.
daha neler!!
çok biliyor şeytan

feraha çıkacaksın az kaldı sabır...

Hangi hastaneye atandığımı ilk saniyelerde annemi arayıp öğrenmişler artık onun önünü alma şansım yok.
Kan davası mı var ki kaçıyorsunuz? Hastaneye gelip sizle sohbet mi edecek olmalarından rahatsızsınız? Randevu bulamadıklarında torpil isteyeceklerinden mi korkuyorsunuz?

Yoğunum, torpil yapamam deyin gitsin. Ne var bunda? En fazla doktor tavsiyesi isterler, o da ayda yılda bir defa.

Kaç yıl üniversite hastanesindeydim. Sadece bir kere hekim yanına gittim, o da sonuç yorumlamak içindi. Başka da kılımı kıpırdatmadım. Bir kere öğrencileri olduğumu anladıklarından ben teklif etmeden kardeşimin işitme testi randevusunu o an erkene çekmişlerdi.

Hayır diyemeyen insanım ama bu konularda hep reddettim.

Bir miktar kendimi iyi ifade edemediğimi düşünüyorum.
Gerçekten yine depresyonun dibine doğru gidiyorum. İyi hissetmiyorum hiç.

Bir miktar kendimi iyi ifade edemediğimi düşünüyorum.
Gerçekten yine depresyonun dibine doğru gidiyorum. İyi hissetmiyorum hiç.
Ah ya böyle konuşunca üzülüyorum sizin adınıza. Istanbul da çalışıp tekirdağ örneği vermişsin ya. Istanbul da beylikdüzünde silivri de ya da bakırköy dahi olur. Oralarda çalışıp tekirdağ da oturabilirsin tabiki de . Çünkü ulaşım maksimum 2 saat sürer. Nerden biliyorsun diye sorarsan memleketim olur tekirdağ . Ama iskenderun malatya için öyle bişey siz konusu değil ki mesafe uzak ve ulaşım sürekli yok. Sen malatya da lisans okumaya bak. Oralarda o işler coook kolay. Zaten depremzede öğrencilere deprem bolgesi için estar kontenjan açacaklarmış. Hem ünite gider gelirsin ortamın değişir akraba vb duymaz görmezsin.

Gerçekten bilmiyorum. Şu an heyecanlı heyecanlı ev aramak isterdim. Her şeyi geride bırakıp bambaşka bir ilde sıfırdan başlamak isterdim. Gerçekten yaşadıklarım çok ağırdı, ben benim yaşımda ki çoğu kişinin de kaldırabileceğini sanmıyorum. Bunun mükafatı olmalıydı ama olmadı, bunun üzüntüsünü çok fazla yaşıyorum. Bugün resmi gazetede yazı paylaşıldı. Deprem bölgesi çalışanlarına altı ay kadar iki bin küsür deprem tazminatı ödenecekmiş. Buna bile sevinemiyorum. Zaten hiçbir zaman paraya tapan biri olmadım, yani memur maaşı da çok yüksek değil tabi ama. Ailemden bile hiç para istemedim, gururum dahi paradan daha kıymetliydi. Sadece biraz huzur ve mutluluk talep ettim ama olmuyor işte. Buralardan kurtulmak için öyle kendimce senaryo yazıyorum işte. Okul okusam oraya gitsem falan filan diye.

Mahh ben senin gibi gözü açık,akıllı bir kızın,ailesinden bu denli kurtulup kendine hayat kurmak hayaliyle yaşayan birinin nasıl olur da ve bu nasıl basirettir ki ailenin olduğu ili yazar ben buna hala şaşkınım.
Sen ki atamalar öncesi deprem olmadan önce de bulunduğun yere tahammülün yoktu.
Yani bunları yaşarken nasıl oldu da sen o ili yazdın kalan 80 il daha varken hayret bir şey.

Kalan 80 il yoktu işte. Deprem olacağı hafta kılavuz gelecekti. Kılavuz o hali ile kalsaydı muhtemelen istediğim yere atanırdım. Sonra deprem oldu kılavuz revize edildi. Sağlık personeli alımı deprem bölgesine kaydırıldı. Yani %75-80 deprem bölgesine alım oldu. Deprem bölgesi dışındaki iller bana gelmedi, çok yüksek kapattı zaten. Gelebilecek Hatay-Maraş-Adıyaman falan vardı. Ama buralar sosyalleşme bölge diye geçiyor, hastane adı verilmedi. Yani çadır hastane, merkeze çok uzak ilçe hastane her ihtimal vardı. Hatay'da zaten yıkılan, ağır hasarlı olan hastaneler var. O an aile, akraba hiç umrumda değildi. Zaten annemler depremden kaçıp çevre ile taşındılar. Çadır hastanedense Malatya Merkez daha güvenli geldi. Sonra pişman oldum. Keşke Hatay falan yazsaydım diyorum.

Yazdığın illerin hiç birinde bulunmadım kıyas yapamayacağım ama Malatya ile aklımda kalan sadece @Gold un orada yaşıyor olması. O da memur sanırım,yaşlarınız da yakın,belki sana yardımcı olacaktır isterse,gitmeden merak ettiklerini cevaplar belki diye aklıma gelmişken etiketleyim

Belki başka ile atansan ev tutsan ailen yanına daha kolay gelebilecekti. Şimdi malatya da ev yok düzen kurmak sıkıntı. Sen yurt, hastane lojmanı olabilir o tarz bi yerde kalarak belki de ailenden uzakta olmus olacaksın. Akrabalardan da bu sayede uzak olabileceksin. 4 sene içind E de ailen senden ayrı bir hayat kurmuş olur. Sen de tayini alabileceğin en kısa sürede başka yere alıp kurtulursun. Benim senaryo daha olabilitesi yüksek gibi duruyor

Başka ilde olsam onları kabul etmezdim ki zaten. "Beş hemşire arkadaş bir evde kalıyoruz, geliyorsanız gelin." derdim gezmeye tozmaya devam ederdim. Şimdi farkı ildeyiz ama ikide bir "Memleketi özlüyorum, kimsem yok burada, evler yapılsın hemen gideceğim." diyor. Kendi memleketi ben varım burada gelme de diyemem ki. Şimdi üzüldüğümü görüyor "Tamam biz de seninle yaşamak istemeyiz zaten." falan diyor. Ama ne kadar sözünde duracak ki? Malatya küçük bir yer. Ayrı evlerde komşuculuk oynayacak mıyız? Yukarıda da bahsettim. Tercih dönemi aile akraba pek umrumda değildi. Seçenek de pek yoktu. Deprem travmam çok baskındı zaten. İstanbul'da deprem olacak ya yani beni biri çağırsa bedeva ev verse korkudan gitmezdim. O ara çok bambaşka bir ruh halindeydim. Şimdi pişman oldum. En azından Hatay yazsaydım diyorum. Orada ki durum da pek iç açıcı değil, çadır hastaneler ağırlıkta. Dün bile cenaze çıkarttılar. Belirsizlik çoktu hastane ve ilçe verilmediği için şimdi bile çok. Ama daha doğru olacaktı galiba. Tercih dönemi çok korktum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…