- Konu Sahibi kevser1442
-
arkadaşlar;
sanırım konuyu etraflıca bilmeden yorum yapmak sağlıksız olacak.insan bazen umutsuzluğa düşünce olaylardan daha çok etkilenebiliyor.ben de şu anda böyle bir ruh hali içindeyim.forumda yeniyim ve burada konu açmamın nedeni de dertlerimi paylaşmak,rahatlamak.yapılan yorumların bazılarını okuyunca ben bunları haketmediğimi düşünerek üzülüyorum.
tek tek cevap yazamadığım için kusura bakmayın.
aileme severek yardımda bulunuyorum,gerçekten ihtiyaçları olduğu için yardım ediyorum,bundan gocunmuyorum.
ancak genel anlamda hayatta hep veren taraf olmanın verdiği ağırlığın altında ezilmeye başladığımı hissediyorum.
5 yıldır kamuda çalışıyorum.
batıya geldim,gelecek planları yapmaya başladım.maddi yönden aileme hep destek oldum,5 yıl boyunca savurganca para harcadığım,moralce kötü olduğum dönemlerde yaşadım.
artık tam her şey yolunda birikim zamanı derken;ailemin aniden ihtiyaçları ortaya çıkıyor.
ev sahibi olmak için birikim yapmaya karar verdim.bu ay 1000 tl ayırmaktı amacım.maaşımı almadan annem aradı para lazım diye.
tatillerde de memlekete gidince tüm maaşlar gidiyor.tatilde memlekete gitmeye çekiniyorum artık.
lütfen bir yol gösterin;ben nasıl ev parası biriktirebilirim?
Seni çok iyi anlıyorum.Ben de birikim yapmak istiyorum.ALdığım maaşın okadar azını harcayabiliyorum ki umarım yararlı olur gelecekten kaygılarım çok en azından bir evim olsun diyorum nekadar biriktirdikten sonra ev almak istiyorsun?Bu konualrda hç bilgim yok düşnücelerini paylaşır mısın
5 yıldır kamuda çalışıyorum.
batıya geldim,gelecek planları yapmaya başladım.maddi yönden aileme hep destek oldum,5 yıl boyunca savurganca para harcadığım,moralce kötü olduğum dönemlerde yaşadım.
artık tam her şey yolunda birikim zamanı derken;ailemin aniden ihtiyaçları ortaya çıkıyor.
ev sahibi olmak için birikim yapmaya karar verdim.bu ay 1000 tl ayırmaktı amacım.maaşımı almadan annem aradı para lazım diye.
tatillerde de memlekete gidince tüm maaşlar gidiyor.tatilde memlekete gitmeye çekiniyorum artık.
Bir insan paraya ne kadar önem verirse o kadar çok sahiplenir parayı. Paranın mutluluk getireceğine inanır. Para üzerine evlilik kurar. Hayalleri hep para üzerine olur evler arabalar falan. Bu insanların mutlu olması mümkün değil. Ve gerçekten de mutlu olamaz ve mutluluk ararken başka hayatları karartır. Her kim olursa olsun para hiçbirşeydir paranın kölesi olmayın. Para yüzünden ailenizi satmayın.Bu konuda benim kadar sıkıntı yaşamış biri daha yoktur sanırım.
Evlenmeden evvel benzer seyleri yaşadım ve hayatımı kararttılar resmen. Bence bu noktada duruş şu olmalı. Kafanda ailenin maddi durumuna göre bir rakam belirle ve o meblağı ver ve acilen ev borcuna gir.
rutinde ödediğin ev kredisi vs tarzı bişey bilinirse hem sen ödemelerini ona göre ayarlar savurganlık yapmazsın, hemde ailen senden yüklü meblağlar istemezler. Durumuna göre yapacağın yardımı yaparsın.
burda yazan arkadaşların ailene tüm paranı ver, ihtiyaçları olmasa almaz vs tarzı söylevlerine de kesinlikle ama kesinlikle katılmıyorum.
ailelerdeki bakış açısı bazen 'kız çocuğu evlenip elalemin adamına mı yedirecek parasını' gibi olabiliyor.
Kişi önce kendini korumalı, hatta bazen ailesinden bile bence.
size hak veriyorum. sonuçta 5 yıldan beri kamuda çalışıyormuşsunuz. birikim yapmak sizin en doğal hakkınızdır. sonuçta siz de yuva kuracaksınız. yorumların hepsini okumadım ama aileniz bu parayı sizden neden isityor? o da önemli.5 yıldır kamuda çalışıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?