• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hep aklımın bir köşesinde acabalar.((

aslında herşey nasip kısmet desek.. biz ne desek boş ben bunu çok iyi anladım yaşayarak

Evet öyle birde çok kasmamak lazım benim tek bir bekar arkadaşım kaldı diyorum evlenirsen boğarım seni :) kader arkadaşıyız biz onla :) o kadar baskı var ki delirtiyorlar sanki ben özellikle evlenmek istemiyormuşum gibi artık bıraktım zaten olursa olur omuyorsa da ölecek değilim ya

ben zaten evleniceğim insana benim iki çocuğuma bakma sorumluluğunu yüklemiyorum... iki çocuğumdan da ben sorumluyum
o zaman evlenmeyin
sız suanda bu ufacık kayınvalıdenın lafından mahcubıyet yasamıssınız
dımı ? ılerıde neler olacak cocuklar eve gelmek ısteyecekler gelemeyecekler hatta evlendıgını bıle bılmeyecekler
pardonda sen bu konuyu nıye actın
alan memnun satan memnun?

cute devamını okumadın sanırım konunun,yoksa senden beklenen tepkiler farklı:):)
2 çocuk,13 ve 8 yaşında,babalarında kalıyorlar,annelerine 15 günde bir h.sonu geliyorlar.5 yıl önce boşanmışlar,velayet babada.
gerisi sayfalardır konuşuluyor işte..
Ay okudum
nerden buluyorum bu konuları bılmıyorum 5 sene evvel 8 yasındakı 3 yasındaymıs
ne hayat kurma askıymıs arkadas
bacak kadar bebelerı nasıl bırakır ınsan arkalarında anlamadım
ben mutfaga gıdıyorum dıyorum cocuk dıbımde bıtıyor bılemıyorum

hala okul toplantılarında en ilgili anne olarak gösterilirken uzaktan böyle görünmeyi çok öenmsemiyorum şu anda biliyormusunuz..nasıl bir ön yargıdır boşanırken velayeti almamış olmakla çocuklarla hiç ilgilenmediğimi düşünmek bilemiyorum
önyargı değil ki bu ,anlayamıoyruz sadece.15 günde bir h.sonu gördüğünüz çcuklarınızın nasıl bir sorumluuğu var üstünüzde bunu anlayamıyoruz.yani ödev mi yaptırıyorsunuz,sorunlarını mı dinliyorsunuz,okulda bir kıza aşık olsa ilk size mi anlatıyor,yemek mi yapıyorsunuz,oyun mu oynuyorsunuz,külütr sanat etkinliği mi,kurs mu sinema mı ,faaliyet mi nedir yani hangisidir?
toplantıya gitmek mi,evet gidilir,derslerle ilgisi konuşulur evet,ama şu günkü konuda eksikti dese,haberiniz bile yok muhtemelen,bilmiyorsunuz ,o gün yanında değilsiniz..

ben konu sahibine çok yüklenildiği görüşündeyim.

16 yaşında evlenmiş, 17 yaşında anne olmuş.
5 yıl mı oldu demişti boşanalı, 25 yaşında boşanmış, 2 çocukla, çalışmıyormuş, sanırım iş güç bulabilecek durumda da değildi.
3 yıldır çalışıyorum dedi, 2 yılda demek ki kendini anca toparlamış.

ben 27 yaşında evlendim, evlenirken de tek düşündüğüm kır düğünü mü yapsam, ya yağmur yağarsa vs idi.

burada bilmediğimiz durumlar da olabilir, velayet babada, başkasında değil, ki eş çocuklar konusunda sağduyulu biriymiş, hani psikopat birine bırakmamış çocukları.

ben kendi ayakları üzerinde duramayan annelerin velayetleri babaya vermesini o kadar kötü bulmuyorum, gönül ister herkes annesiyle olsun.
ama konu sahibi en azından bebekliklerinde yanındaymış.
bu konuda beni rahatsız eden 15 günde bir görüşme, keşke daha sık görüşebilseler.

yeniden velayet davası açılması konusunda çok yorum yapamıcam, olabiliyor mu? maddi durum yeter mi vs düşünülmesi gerek.

cute devamını okumadın sanırım konunun,yoksa senden beklenen tepkiler farklı:):)
2 çocuk,13 ve 8 yaşında,babalarında kalıyorlar,annelerine 15 günde bir h.sonu geliyorlar.5 yıl önce boşanmışlar,velayet babada.
gerisi sayfalardır konuşuluyor işte..

neden olayı saptırıyorsunuz 5 yıldır 15 günde bir görüşülmüyor son 1 yıldır böyle dersler nedeniyle onun öncesinde haftanın 4 günü benimle olduklarını defalarca yazdım..

hala okul toplantılarında en ilgili anne olarak gösterilirken uzaktan böyle görünmeyi çok öenmsemiyorum şu anda biliyormusunuz..nasıl bir ön yargıdır boşanırken velayeti almamış olmakla çocuklarla hiç ilgilenmediğimi düşünmek bilemiyorum
Çocuğunu yanına almayıp kocaya sevkedip sende 2 yada 4 yapılan okul toplantısında en ilgili annesiniz öylemi. Peki okulda toplantıda söylenen neyle alakanız var. Çocuklar derslerini babalarının evinde çalışırken. Haftada 1 2 gördüğünüz çocukla nekadar ilgili olabilirsiniz. Kendinizi güzel kandırıyor sunuz. Buda bir meziyet.

neden olayı saptırıyorsunuz 5 yıldır 15 günde bir görüşülmüyor son 1 yıldır böyle dersler nedeniyle onun öncesinde haftanın 4 günü benimle olduklarını defalarca yazdım..
neden ayrıldınız ılk esınızden tam sebeb neydı

5 yıl mı oldu demişti boşanalı, 25 yaşında boşanmış, 2 çocukla, çalışmıyormuş, sanırım iş güç bulabilecek durumda da değildi.

ben 27 yaşında evlendim, evlenirken de tek düşündüğüm kır düğünü mü yapsam, ya yağmur yağarsa vs idi.

burada bilmediğimiz durumlar da olabilir, velayet babada, başkasında değil, ki eş çocuklar konusunda sağduyulu biriymiş, hani psikopat birine bırakmamış çocukları.

ben kendi ayakları üzerinde duramayan annelerin velayetleri babaya vermesini o kadar kötü bulmuyorum, gönül ister herkes annesiyle olsun.
bu konuda beni rahatsız eden 15 günde bir görüşme, keşke daha sık görüşebilseler.

yeniden velayet davası açılması konusunda çok yorum yapamıcam, olabiliyor mu? maddi durum yeter mi vs düşünülmesi gerek.

şu anda 15 günde bir görüşme kararı dersler nedeniyle babasıyla ortak alındı 15 gün içinde hiç ses seda çıkmıyor çocuklarla görüşülmüyor gibi bir durumda yok.. derslerle ilgli kısım atladıldığında görüşme süreeleri için yeni kararlar elbette alınabilir ki şöylede bir durum var çocuklar babalarındayken annemi özledim dediklerinde onlara kimse gidemezsin demiyor baskı altında değiller hani mahkeme kararı zorunluluklar gibi düşünülmesin

Şu anda konuşup kendini böyle yazarak savunan biri değilmi. Bu kafada bir kadın çalışamaz öylemi. Tabi çalışamaz. 2 çocuğu babaya bırakıp yeniden evlenip yeni kocanın parası ile geçinmek daha kolay bir seçim. Zaten annelik zor iş diyoruz ya bizde herkesin harcı değil. Bak nasıl da bilgili çok büyük kavgaları yokmuş . Olması da gerekmezmis ortam fazla gerilmeden ayrılmak daha dogruymus. Bunlar kendi ayağı üstünde durabilen kadın sözüdür. Ama konu sahibinin herşeyi sözde

çocukların yaşadığı şehir değişmicek onların hayatında düzenlerinde hiç bir değişiklik olmucak..

Ben de boşanmış bir anneyim. Mahkeme babalarına sömestr tatilinin ilk haftası ve yazın Temmuz ayı boyunca görüş izni verdi mesela.

Sizin okul tatillerinde görme hakkınız ne kadar?
Temmuz ayı geldiğinde de çocuklarınızın olduğu şehre gidip 1 ay orada eski evinizde mi kalacaksınız çocuklarınızla beraber?

Eşiniz de yeni evinizde tek başına 1 ay sizi mi bekleyecek?

Yoksa belli bir tarihte (belliyse ne zaman?) evlendiğinizi söyleyip eşinizle (ve müstakbel çocuklarınızla) yaşadığınız eve mi götüreceksiniz?

Şu anda konuşup kendini böyle yazarak savunan biri değilmi. Bu kafada bir kadın çalışamaz öylemi. Tabi çalışamaz. 2 çocuğu babaya bırakıp yeniden evlenip yeni kocanın parası ile geçinmek daha kolay bir seçim. Zaten annelik zor iş diyoruz ya bizde herkesin harcı değil. Bak nasıl da bilgili çok büyük kavgaları yokmuş . Olması da gerekmezmis ortam fazla gerilmeden ayrılmak daha dogruymus. Bunlar kendi ayağı üstünde durabilen kadın sözüdür. Ama konu sahibinin herşeyi sözde

ben koca parası yemicemki kendim çalışıcam hatta şu andaki şartlardan daha düşük bir standartta bir hayatım olucak aslında lütfen beni maddiyatcı biri olarak göstermeyin çünkü yaşadığım şehirdeki en zengin ailenin oğlu idi boşandığım kişi parayla işim olsa hayatımı çok rahat öylede yaşardım...

Ben de boşanmış bir anneyim. Mahkeme babalarına sömestr tatilinin ilk haftası ve yazın Temmuz ayı boyunca görüş izni verdi mesela.

Sizin okul tatillerinde görme hakkınız ne kadar?
Temmuz ayı geldiğinde de çocuklarınızın olduğu şehre gidip 1 ay orada eski evinizde mi kalacaksınız çocuklarınızla beraber?

Eşiniz de yeni evinizde tek başına 1 ay sizi mi bekleyecek?

Yoksa belli bir tarihte (belliyse ne zaman?) evlendiğinizi söyleyip eşinizle (ve müstakbel çocuklarınızla) yaşadığınız eve mi götüreceksiniz?

hayır bizde böyle kararlar söz konusu değil çocuklar yazında kışında tatillerde istediği kadar bende ve babalarında kaldılar ve kalıcaklar.. benim evlendiğim insan çocuklarımı görme yasağı koymadı hatta şu an yaşıcağımız evde bir odaları olucak uzaklık mesafemiz sadece 1 saat gerekirse ben şu anki yaşadığım şehirde olucam çocuklarımla gerekirsede çocuklar benim yanımda

konunun tumune vakıf sayılabılırım suanda .
1- bende cok kucuk yasta evlendım 19 yasında.
22 yasında anne oldum ve bosandım.
2- bende 2.evlılıgıı bekar bırıyle yaptım. oglumdan 3 gun ayrı kaldım balayı dedıklerı tatıl ıcın. cok yazdım ama hep agladım ve erkenden donduk. yemekler bogazımdan asagıya gıtmedı dızıldı.
3-kıyaslamak ıstemıyorum cunku bana gore hıc bır ana cocugunun velayetını babaya bırakmamalı. bu kadar net benım ıcın bu konu. herkes kendınce yorum yazacakya ona gore yazıyorum.
4-kayınvalıdenın cocukları saklamasına neden alındınız ? zaten sızde cok acık olmayacaksınız aynı evde yasamayacaksınız yaırn obur gun 2 tane aslan gıbı cocuklarım dıyebılecegınız bırılerı yetısıyor bıryerlerde cok hos.
5- ayretten bence sızın gıbı kadınlar cocuk sahıbı yenıden olmamalı. neden mi

ÇÜNKÜ İNSAN HAYATTAKİ SORUMLULUGUNU KENDİSİ ALMALI, BAKAMAYACAGI, ARKASINDA DURAMAYACAGI, SAHİP CIKAMAYACAĞİ, COCUKLARI DOGURURKEN BİR EVLİLİK BİRLİĞİ İÇİNDE OLUP BİR İMZA ALTINDA DURDUGUNU BİLEREK COCUK DOĞURMAMALI.
DEĞİL 2 TANE 1 TANE COCUK BİLE YAPMAMALI.

İMZA BİTTİ COCUKLAR GİTTİ .
SİZ NEDEN 1 TANE COCUK DAHA YAPACAKSINIZ YA BU EVLİLİĞİNİZDE OLMAZSA GERCİ NE OLACAK ONUDA BABAYA POSTALARSINIZ NE VARKI BU HAYAT MI?

AYRICA VİCDANENDE COCUK SAHİBİ OLMAMALISINIZ , DOGURDUGUNUZ COCUGA ANALIK YAPARKEN İNSANIN BOGAZINI SIKMAZMI O HİS YA? SIKAR DELİ FİLAN CIKARSINIZ.
AMA YOK SİZ GENEDE BÖYLE YAŞAYACAKSANIZ EĞER KAYNANAYI KAFAYA TAKMAYIN KADINA BUNLARI SOYLETEBILME IMKANI ORTADA COK ACIK.

benım kayınvalıdemler bana bu tarz bır ıma bıle yapamazlar , cunku benım cocugum yanımda herkes ayagını ona gore denk aldı.

ve bence ben sizin yerinizde olsam. Çalışıyormuşsunuz, evinide varmış, cocuklarımı yanıma alırım, damat beyde isterse gelir benimle yaşar ailesini bırakarak. illa bir aile kanatları altına girip cocuklarınızı def etmenin anlamı yok, damat bey yapsın yapacağını madem

Açılabilir neden açılmasın
ama öyle bir talebi yok konu sahibinin
konu sahibi yeni çocuk yapıp onunla annelik eksikliğini tamamlama derdinde
daha cocuklara evleneceğini bile söylememiş
kv ne der diye düşünüyor
ben anne değilim sinirlendim herhalde cocuğum olsa ne hissederdim bilemiyorum artık

hayır bizde böyle kararlar söz konusu değil çocuklar yazında kışında tatillerde istediği kadar bende ve babalarında kaldılar ve kalıcaklar.. benim evlendiğim insan çocuklarımı görme yasağı koymadı hatta şu an yaşıcağımız evde bir odaları olucak uzaklık mesafemiz sadece 1 saat gerekirse ben şu anki yaşadığım şehirde olucam çocuklarımla gerekirsede çocuklar benim yanımda

İyi de çalışıyorum demişsiniz. Sanırım evlendiğiniz şehirde de çalışacaksınız. İzin işi nasıl olacak? 1 ay Temmuz'da izin alıp oraya mı gideceksiniz? Yoksa yeni evinizde hazırladığınız odada kalıp bakıcı ile mi kalacaklar?

Gerekirse öyle böyle demişsiniz de net değil, siz ne yapacağınızdan emin misiniz?

konunun tumune vakıf sayılabılırım suanda .
1- bende cok kucuk yasta evlendım 19 yasında.
22 yasında anne oldum ve bosandım.
2- bende 2.evlılıgıı bekar bırıyle yaptım. oglumdan 3 gun ayrı kaldım balayı dedıklerı tatıl ıcın. cok yazdım ama hep agladım ve erkenden donduk. yemekler bogazımdan asagıya gıtmedı dızıldı.
3-kıyaslamak ıstemıyorum cunku bana gore hıc bır ana cocugunun velayetını babaya bırakmamalı. bu kadar net benım ıcın bu konu. herkes kendınce yorum yazacakya ona gore yazıyorum.
4-kayınvalıdenın cocukları saklamasına neden alındınız ? zaten sızde cok acık olmayacaksınız aynı evde yasamayacaksınız yaırn obur gun 2 tane aslan gıbı cocuklarım dıyebılecegınız bırılerı yetısıyor bıryerlerde cok hos.
5- ayretten bence sızın gıbı kadınlar cocuk sahıbı yenıden olmamalı. neden mi

ÇÜNKÜ İNSAN HAYATTAKİ SORUMLULUGUNU KENDİSİ ALMALI, BAKAMAYACAGI, ARKASINDA DURAMAYACAGI, SAHİP CIKAMAYACAĞİ, COCUKLARI DOGURURKEN BİR EVLİLİK BİRLİĞİ İÇİNDE OLUP BİR İMZA ALTINDA DURDUGUNU BİLEREK COCUK DOĞURMAMALI.
DEĞİL 2 TANE 1 TANE COCUK BİLE YAPMAMALI.

İMZA BİTTİ COCUKLAR GİTTİ .
SİZ NEDEN 1 TANE COCUK DAHA YAPACAKSINIZ YA BU EVLİLİĞİNİZDE OLMAZSA GERCİ NE OLACAK ONUDA BABAYA POSTALARSINIZ NE VARKI BU HAYAT MI?

AYRICA VİCDANENDE COCUK SAHİBİ OLMAMALISINIZ , DOGURDUGUNUZ COCUGA ANALIK YAPARKEN İNSANIN BOGAZINI SIKMAZMI O HİS YA? SIKAR DELİ FİLAN CIKARSINIZ.
AMA YOK SİZ GENEDE BÖYLE YAŞAYACAKSANIZ EĞER KAYNANAYI KAFAYA TAKMAYIN KADINA BUNLARI SOYLETEBILME IMKANI ORTADA COK ACIK.

benım kayınvalıdemler bana bu tarz bır ıma bıle yapamazlar , cunku benım cocugum yanımda herkes ayagını ona gore denk aldı.

ve bence ben sizin yerinizde olsam. Çalışıyormuşsunuz, evinide varmış, cocuklarımı yanıma alırım, damat beyde isterse gelir benimle yaşar ailesini bırakarak. illa bir aile kanatları altına girip cocuklarınızı def etmenin anlamı yok, damat bey yapsın yapacağını madem

teşekkür ederim fikirlerinizi dikkate alıcam

İyi de çalışıyorum demişsiniz. Sanırım evlendiğiniz şehirde de çalışacaksınız. İzin işi nasıl olacak? 1 ay Temmuz'da izin alıp oraya mı gideceksiniz? Yoksa yeni evinizde hazırladığınız odada kalıp bakıcı ile mi kalacaklar?

Gerekirse öyle böyle demişsiniz de net değil, siz ne yapacağınızdan emin misiniz?

ben kendi işimi yapıcam bayanlar iznimide çalışma saatlerimide kendi hayatıma göre şekillendiricem.. herşey gayet net aslında son 1 yıldır bunları zaten düşünüp taşındık havada kalan bir şey yok.. sadece burda anlatmak gerçkten çok zormuş bunu anladım..

ben konu sahibinin avukatlığını yapmıyorum.
sizin gibi okuduğum kadarıyla değerlendirip yorumluyorum.
sizin yorumlarınız da farklı bir bakış açısı. benimkiler de öyle.

sanırım her insan hata yapar fikrini siz annelere uygulamıyorsunuz.
ben uyguluyorum, bir anne de hata yapar, çok çok büyük hatalar da yapar.
ki burada hata mı ondan da emin değilim.
çünkü konu sahibi, çocukların çok iyi durumda olduklarını söylüyor.

ve ben kendimi düşünüyorum, hayal bile edemiyorum 17 yaşında kucağımda bir bebek.
ben bu anneye hata yapmayı çok görmüyorum.
bundan sonra da mutlu olmasını isterim. diğer iki çocuğun ise bu hikayedeki herkesten çok mutlu olmasını isterim.
peki onlar nasıl mutlu olacak? konu sahibi düzenlerini bozmayarak çocuklarının mutlu olacağını söylüyor, çocukları en iyi o tanıdığı için ben inanıyorum.

benim eşim mesela, benden iyi bakabilir çocuklara, ben de bırakmam asla, ama o şartlar altında değilim ki,
25 yaşında işsiz biri olsaydım, eğitimim olmasaydı, karşı taraf iyi bir baba olsaydı, maddi imkanları olsaydı, adam bana nafaka vermeseydi, ya bilemiyorum, gene bırakmazdım diyor bir yanım, eşimi düşünüp bırakırdım diyen yanım da var...

Back
X