• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hep aklımın bir köşesinde acabalar.((

Konunu tekrar okudum da,
Çocuklarından dolayı mahçubiyet yaşamış olmanı kınıyorum.
Onlar senin çocukların, gelebilecek her lafa dimdik durabilmeliydin.
Canım sıkıldı.

Kayserideki öz anne aklima geldi:KK43:

benimde aklıma böyle şeyler geitirmeyin o olayı hatırladığımda bile içimde fırtınalar kopuyor:(( ne yazıkki hayatta herşey başımıza geliyor ve hep dua ediyorum herşeyin hayırlısını yaşamak için:((

Peki çocukların bir süre sonra anne seni istiyoruz deyip seninle yaşamak isterlerse bu ihtimali de hesapladın mı.
Eş adayınla bunları da konuşmuşsunuz dur herhalde.

evet aslında böyle bir ihtimali konuştuk fakat açıkcası çok düşük bir ihtimal olduğu için konuşma net bir kararla kapanmadı.. yada şöyle söyleyim evleniceğim insanda böyle şeyleri konuşmaktan üzülüyor benim üzüldüğümü düşünüyor ve ne gerekiyorsa vakti geldiğinde birlikte altından kalkarız diyor fakat tabiki öyle bir hayat yaşamak istemez bence

hemen cevaplıyrum,

- çocuklarım yaşayacğım şehire şu anda gelmicekler çünkü çocuklarımın pskolojisini etkilemek istemiyorum..ben şu an yaşadığım evi boşaltmıcam ve yine 15 günde bir çocuklarım geliceği zaman onlarla olmak ve ailemi görmek için evime gelicem..
- çocuklarımla evleniceğim kişi tanışmadılar dediğim gibi çocuklarıma bu evleniceğim adam diye birşey söylemek istemiyorum şu an çünkü küçükler
-kv ile ayrı evlerde ve mesefaeli bir ilişkimiz olucak çünkü eveleniceğim insan bu konuda çok hassas

8 yaştaki bir çocuğa anlatabileceğinizi düşünüyorum. Örneklerini biliyorum. Gizlemektense bilmesi daha doğru geliyor. Tabii ki çocukların şu anki psikolojik durumuna bağlı olarak uzman takibinde yapılabilir.

15 günde 1 sizin gitme fikriniz güzel ama. Bilseler de bilmeseler de bu şekilde düzeni sürdürürseniz iyi olur. Bir süre sonra engel çıkmamasını umarım.

benimde aklıma böyle şeyler geitirmeyin o olayı hatırladığımda bile içimde fırtınalar kopuyor:KK43:( ne yazıkki hayatta herşey başımıza geliyor ve hep dua ediyorum herşeyin hayırlısını yaşamak için:KK43:(

Kayinvalidenin bi lafina dünyan yikilmis gibi konusuyorsun. O cocuklar günde kac kez dünyasini yikacak hadiselerle karsilasiyorlar belki de. Cocuklarinin arkasinda bile duramiyorsun. Canini sıkacak en önemli sey cocuklarini 15 günde bir görmen bence

Bizim toplumumuzda böyle bir evlilik, tam bir cesaret göstergesi bence.
Bekarlar bile normal bir şekilde evlenemiyorken artık.
Ben sizi takdir ediyorum.
Eğer karşınızdaki insanı gerçekten seviyorsanız ve o sizi sevip sayıyorsa ona güveniyorsanız, her türlü lafa kulak tıkamayı siz de ailenizde öğrenmeli. Çünkü çok laf evet olur. Emin olan sizin ne ve nasıl olduğunuz.

Konunu tekrar okudum da,
Çocuklarından dolayı mahçubiyet yaşamış olmanı kınıyorum.
Onlar senin çocukların, gelebilecek her lafa dimdik durabilmeliydin.
Canım sıkıldı.

yok yaşadığım mahcubiyet asla çocuklar için olmadı..hatta ben bunu her zaman herkese söylerim ben iki çocuk annesiyim ve hayatımın bu sorumlulukları var diye... benim mahcubiyetim aileme oldu.. hem ben çok seviyor seviliyorum dedin hemde bunları işittik gibisinden mahcup oldum.. çünkü ilk zamanlar annem hiç istemedi:(

evet aslında böyle bir ihtimali konuştuk fakat açıkcası çok düşük bir ihtimal olduğu için konuşma net bir kararla kapanmadı.. yada şöyle söyleyim evleniceğim insanda böyle şeyleri konuşmaktan üzülüyor benim üzüldüğümü düşünüyor ve ne gerekiyorsa vakti geldiğinde birlikte altından kalkarız diyor fakat tabiki öyle bir hayat yaşamak istemez bence

Çok düşük bir ihtimal.
Ve sen böyle bir hayat yaşamak istemicegine kanaat getirdigin halde çıktın bu yola, çünkü senin de zaten böyle bir düşüncen yok.

çocukların umarım babalarında çoook çoook mutlulardır.
tek temennim bu.

Çocuklar için çok üzüldüm :( eski eşiniz evli mi, kim bakıyor onlara.. Baba çalışıyordur muhtemelen.. Dadı mı, babaanne mi, üvey anne mi..

Kayinvalidenin bi lafina dünyan yikilmis gibi konusuyorsun. O cocuklar günde kac kez dünyasini yikacak hadiselerle karsilasiyorlar belki de. Cocuklarinin arkasinda bile duramiyorsun. Canini sıkacak en önemli sey cocuklarini 15 günde bir görmen bence

bunları yaşamadığımı hissetmediğimi düşünmeniz haksızlık aslında..

Bizim toplumumuzda böyle bir evlilik, tam bir cesaret göstergesi bence.
Bekarlar bile normal bir şekilde evlenemiyorken artık.
Ben sizi takdir ediyorum.
Eğer karşınızdaki insanı gerçekten seviyorsanız ve o sizi sevip sayıyorsa ona güveniyorsanız, her türlü lafa kulak tıkamayı siz de ailenizde öğrenmeli. Çünkü çok laf evet olur. Emin olan sizin ne ve nasıl olduğunuz.

evet çok haklısınız.. biz insanoğluna bu dünyada insan gibi mutlu olmak ve yaşamak haram sanırım:(((

aslında bir kezde evleniceğim insanla annesi bize gelmişti ama yaz aylarındaydı.. üzerinden epey geçti fakat kayınvalide adayım o zamanda bi kaç laf etmişti can sıkacak.. artık iyi niyetmi yoksa saflıkmı yoksa istememek mi bende anlamadım
Canınızı sıkacak laflar ediyorsa çok da saf değildir, istemeye istemeye kabul etmiş de olabilir ama eşiniz sizin yanınızdaysa ailesinden ziyade sizi dinliyorsa çok da sorun olmaz umarım, çok yakın aile dostumuz boşanmış 2 çocuk annesiydi daha önce evlenmemiş birini sevdi evlendiler küçük kızına yeni eşi baktı hatta onu baba biliyordu büyük kızı velayetle babasına verilmişti, mutlu bir hayatları var yeni eşinden de bi oğlu oldu şimdi 13 yaşında :)

Çocuklar için çok üzüldüm :KK43: eski eşiniz evli mi, kim bakıyor onlara.. Baba çalışıyordur muhtemelen.. Dadı mı, babaanne mi, üvey anne mi..

evli değil kendisi aslında çocukların dersleri bu sene yoğun olduğu için 15 günde bir görüşüyoruz etüdler çok fazla daha küçükken haftada 4 gün benle birlikteydiler.. çocukların aslında anne yada baba görememe yada özleme durumu olmuyor sadece sonuçta ayrılmış bir anne baba çocukları olduğu için bizi bir arada göremiyorlar.. eşimle hiç anlaşamadık belki ama boşanma sürecimizde çocuklara bunu hiç yansıtmadan atlatmaya çalıştık

gerçekten ALLAH KORUSUN.. rabbim boşanmış tüm ailelerin çocuklarını her türlü kötülükten korusun.. tekrara evleniyor olmam çocuklarımın üzerinden elimi ayağımı çekmem değil aslında ve çocuklarımı çok seviyorum..

yok yaşadığım mahcubiyet asla çocuklar için olmadı..hatta ben bunu her zaman herkese söylerim ben iki çocuk annesiyim ve hayatımın bu sorumlulukları var diye... benim mahcubiyetim aileme oldu.. hem ben çok seviyor seviliyorum dedin hemde bunları işittik gibisinden mahcup oldum.. çünkü ilk zamanlar annem hiç istemedi:KK43:

Ciyser,
peki senin hiç mi bir gün çocukları yanına almak gibi bir arzun yok. Hep böyle mi devam edecek.
Üstüne gelmek istemiyorum sadece anlamaya çalışıyorum.
Yani sanki 15 günde bir görsem yeter modundasın ya anlamlandıramıyorum.

Canınızı sıkacak laflar ediyorsa çok da saf değildir, istemeye istemeye kabul etmiş de olabilir ama eşiniz sizin yanınızdaysa ailesinden ziyade sizi dinliyorsa çok da sorun olmaz umarım, çok yakın aile dostumuz boşanmış 2 çocuk annesiydi daha önce evlenmemiş birini sevdi evlendiler küçük kızına yeni eşi baktı hatta onu baba biliyordu büyük kızı velayetle babasına verilmişti, mutlu bir hayatları var yeni eşinden de bi oğlu oldu şimdi 13 yaşında :)

rabbim ağızlarının tadını hiç bozmasın... evleniceğim insan ailede baskın bir karakter söylediği sözün üzerine kimse yorum yapamıyor dediğiniz gibi belki istemedi ama bişeyde diyemiyor kadın..

Ciyser,
peki senin hiç mi bir gün çocukları yanına almak gibi bir arzun yok. Hep böyle mi devam edecek.
Üstüne gelmek istemiyorum sadece anlamaya çalışıyorum.
Yani sanki 15 günde bir görsem yeter modundasın ya anlamlandıramıyorum.

tabiki gelmek isterlerse her zaman benim evime gelicekler ben sadece çocukların etkilenmesini vve düzenlerinin bozulmasını istemediğim için onları evlendiğim şehire şu anda götürmücem.. 15 günde bir görmekı hangi anneye yeterki ama boşanmanın yarılmış olmanın herkes için bir bedeli vvar ben ödüyorum ve hayatımız boyunca ödücez aslında.. hatta size şöyle söyelyim insan öyle bir oluyorki ben hiç bir zaman mutlu bir insan olarak bile yaşıcağımı sanmıyorum çünkü bi kolum kanadım kırık:((

gerçekten ALLAH KORUSUN.. rabbim boşanmış tüm ailelerin çocuklarını her türlü kötülükten korusun.. tekrara evleniyor olmam çocuklarımın üzerinden elimi ayağımı çekmem değil aslında ve çocuklarımı çok seviyorum..

Amin.

Öyledir elbet. Zaten bu bakış açısına çok kızıyorum. Boşanmış olan bir insan bir daha evlenemez mi? İster hiç evlenmemişle evlenir ister boşanmışla ister çocukluyla.

Burada asıl mesele 2 tarafta varsa çocukların mağdur olmaması ve psikolojilerinin bozulmaması.

Yorumdaki eleştirilerin çoğu çocuklarınızın velayetinin babada olması ve uzağa gidecek olmanızdan sebep.

İnşallah önce çocuklarınız sonra sizin için en hayırlısı olur.

evli değil kendisi aslında çocukların dersleri bu sene yoğun olduğu için 15 günde bir görüşüyoruz etüdler çok fazla daha küçükken haftada 4 gün benle birlikteydiler.. çocukların aslında anne yada baba görememe yada özleme durumu olmuyor sadece sonuçta ayrılmış bir anne baba çocukları olduğu için bizi bir arada göremiyorlar.. eşimle hiç anlaşamadık belki ama boşanma sürecimizde çocuklara bunu hiç yansıtmadan atlatmaya çalıştık
Anlıyorum.. Yine de keşke aynı şehirde olabilseymişsiniz.. Çok uzak mı peki gideceğiniz şehir..

Back
X