35 yaşındayım. eşim benden tam 6 yaş küçük. :) benim ikinci evliliğim, eşim daha önce hiç evlenmemiş. ben lise mezunuyum, eşim odtü mühendislik mezunu. ben doğuluyum, eşim Trakyalı. ben çoooook sosyal, konuşkan, dışa dönük bir insanım, eşim sessizliğiyle insanı çatlatır :) 4 yıldır birlikteyiz. evleneli 1,5 yıl oldu.
sevgili olduğumuz dönemde eşim, memleketine gidip, benden ailesine bahsettiğinde ben ilk etapta "acaba ikinci evliliğim olacağını söylemese mi?" diye çok düşündüm. aman ertesi gün hemen bu konuyu, yaş farkını ailesine söylemesi gerektiğine karar verdim. ailesinin ilk tepkisi öyle fena oldu ki üzüntümü, gurur kırıklığımı anlatamam. tabi ki takıldıkları tek konu sadece "daha önce evlenmiş olmam" oldu. beni gelin olarak istemediklerini söylemişler.
ancak, belki Trakya asilliğindendir, (hani diyoruz ya Avrupalılar diye :)) ailesi çok kısa bir süre, yanlış hatırlamıyorsam 2-3 gün sonra u dönüşü yapıp benimle iletişime geçti.
ve şu an evliyiz, mutluyuz. o ilk olumsuz tepkiden ve bi kaç gün sonra annesinin tüm şefkatiyle beni telefonla aramasından itibaren ailesiyle öyle bi kucaklaştık ki, birbirimizi öyle sevdik ki ne sıkıntım olursa olsun kendi ailemden önce eşimin ailesine giderim. allah onları başımdan eksik etmesin.
şimdi gelelim sadede; eşimin annesi-babası-abisi-ablası 2. evliliğim olduğunu biliyor, ama sanırım onlar dışında hiç bir akrabası bu gerçeği bilmiyor. ben böyle tahmin ediyorum. ne ben sordum "kimler biliyor" diye, ne de eşimin ailesi "kızım kimse bilmiyor, bilmesin" demedi. aramızda sessiz bi anlaşma yapmış olduk böylece.
hepimizin bildiği "kimse boşanmak için evlenmez, ama artık özellikle gençler nikahsız bir arada yaşıyor vb." muhabbetine girme gereği duymuyorum bile. ancaaaakkk, bu şapşik toplumumuzda halen bu konuyu büyük bi sorun olarak gören insanların sayısı oldukça fazla. maalesef çiftlerin aileleri de şu mahalle baskısı durumundan sıyrılamıyorlar. sana naçizane tavsiyem, kayın validenin o sözünü affet. maalesef böyle hoş olmayan sözler ağızdan çıkabiliyor.
ama hep mi böyle laf çarpıyor, tavırları hem mi bu şekilde bu konuya dikkat et sadece.
bizler, eşinin ailesi, ne kadar ılımlı, olumlu düşünsek de bu konuya genel bi bakış açısı var. umarım bu bakış açısını yetiştireceğimiz çocuklarımız yıkacak.
gönlünü ferah tut, genel tavıra bak.