Hep aynı konu

psikoloji bölümünün geleceği gayet parlak ve çok düşük puanlarla kpssyle atanabiliyorlar. Bir de şu var kişi kendisini geliştrise her alanda başaralı olabilir. Şu anda bir kaç bölüm dışında iş garantisi diye bir şey de yok. hukuk bitirip birinin yanında nerdeyse askeri ücretle çalışanlar da var.

öss tercihi yaparken evde ne olaylar olmuş babamla abim hukuk annem türkçe öğretmenliği için diretti ama ben direndim ve istediğim bölüne gittim. 2. yılımı çalışıyorum ve çok seviyorum arada bizimkiler memursun ne uzayacaksın ne kısalacaksın deseler de umursamıyorum :)
Birde babanın düşüncesi değişmeyecekse tartışamayaya girerek yıpranma bunları düşünmek yerine alanına odaklan ve bitirir bitirmez herkesi ağzını iyi bir işle kapat.

ailelere göre bir kaç meslek var onun sıkıntısı, artık dünya değişiyor ve inanıyorum ki sen bu kadar seviyorsan işinde çok başarılı olacaksın

Aynen katılıyorum, aynı olaylar bizim evde de oluyor, canım zaten çoğu zaman cevap bile vermiyorum, tartışma uzamasın diye, ama bazen de canıma tak ediyor, cevap vermek zorunda kalıyorum, sesimi çıkarmadığım zaman babam uzattıkça uzatıyor, çok sağol canım yaa, düşüncelerin çok güzel gerçekten, inşallah öyle olacak, inanıyorum bende.

sen inandır onlara bu alanı ne kadar çok sevdiğine okul ortalamarın çok güzel olsun ve şimdiden alanınla ilgili staj vs. çalışmalar yapabilirsin. Eminim ki hiç bir aile çocuğunun kötülüğünü istemez ama keşke üslubları sert olmasa .

sen inandır onlara bu alanı ne kadar çok sevdiğine okul ortalamarın çok güzel olsun ve şimdiden alanınla ilgili staj vs. çalışmalar yapabilirsin. Eminim ki hiç bir aile çocuğunun kötülüğünü istemez ama keşke üslubları sert olmasa .

Canım 2 yıldır okuyorum, 2 yıldır inandıramadım, bundan sonra da inanacaklarını hiç sanmıyorum, tabii ki istemez, bunu bende biliyorum, hangi anne baba ister ki, ama anlasa babam beni bi, her şey hallolacak, ama anlamıyor işte maalesef.

Bazı bölümlerin cidden geleceği yok ailen haklı olabilir.

Umarım felsefe, sosyoloji, psikoloji, antropoloji, moda tasarımı ... tarzı bir bölüm okumuyorsundur??

Psikolojinin geleceği yok? O zaman neden tmdeki en yüksek puanlı bölüm psikoloji? O kadar farklı alanlara yönelebilir ki bir psikoloji mezunu yeniden hazırlanacak sabrım olsa kesin psikolojiye girmeyi denerdim. Ayrıca sosyoloji mezunlarının da formasyon alıp felsefeci yada rehberlikçi olma şansları var, kpss'ye girip atanabiliyorlar, ik'de çalışabiliyorlar. İktisat, işletme,uluslararası ilişkiler tarzı bölümlerde iyi yerlere gelebilmek içinse mutlaka iyi seviye ingilizce, spkdan lisans, ya da farklı bir dil gibi ekstra özellikler gerekiyor. Ki bazen yeterli bile olmayabiliyor. Belli ki eşit ağırlıktaki bölümler hakkında pek bilginiz yok yanlış yönlendirmiş olmayın tercih dönemindeki insanları.

Konu sahibi moda tasarımı hakkında bir bilgim yok ama yetenekliysen eminim bir yerlere gelebilirsin. Türkiye şartlarında hiçbir bölümün mezunlarına büyük paralar kazandıracağının garantisi yok. Kaldı ki sevdiğin işi yapamadıktan, yeteneğini geliştiremedikten sonra deve yüküyle para kazansan bile mutlu olamazsın, yaşamının büyük bir bölümü iş yerinde geçicek çünkü

Bende pazarlama ve dış tic. bölümünden mezunum dgs ile işletmeye geçtim 4. sınıftayım
Ama işletme benim kendi isteğimle seçtiğim bölüm yani kazanamayıpta kalmadım :19:
Bana da söylediler hep bölümün kötü iş bulamazsın bilmem ne diye
Sen bölümünden memnunsan kimeye bakma
İnşallah bir an önce mezun olup iş bulursunuz herkes susar o zaman merak etme

Psikolojinin geleceği yok? O zaman neden tmdeki en yüksek puanlı bölüm psikoloji? O kadar farklı alanlara yönelebilir ki bir psikoloji mezunu yeniden hazırlanacak sabrım olsa kesin psikolojiye girmeyi denerdim. Ayrıca sosyoloji mezunlarının da formasyon alıp felsefeci yada rehberlikçi olma şansları var, kpss'ye girip atanabiliyorlar, ik'de çalışabiliyorlar. İktisat, işletme,uluslararası ilişkiler tarzı bölümlerde iyi yerlere gelebilmek içinse mutlaka iyi seviye ingilizce, spkdan lisans, ya da farklı bir dil gibi ekstra özellikler gerekiyor. Ki bazen yeterli bile olmayabiliyor. Belli ki eşit ağırlıktaki bölümler hakkında pek bilginiz yok yanlış yönlendirmiş olmayın tercih dönemindeki insanları.

Konu sahibi moda tasarımı hakkında bir bilgim yok ama yetenekliysen eminim bir yerlere gelebilirsin. Türkiye şartlarında hiçbir bölümün mezunlarına büyük paralar kazandıracağının garantisi yok. Kaldı ki sevdiğin işi yapamadıktan, yeteneğini geliştiremedikten sonra deve yüküyle para kazansan bile mutlu olamazsın, yaşamının büyük bir bölümü iş yerinde geçicek çünkü

Teşekkür ederim canım düşüncelerin için, keşke herkes senin gibi düşünebilse, en çok da babam.

Bende pazarlama ve dış tic. bölümünden mezunum dgs ile işletmeye geçtim 4. sınıftayım
Ama işletme benim kendi isteğimle seçtiğim bölüm yani kazanamayıpta kalmadım :19:
Bana da söylediler hep bölümün kötü iş bulamazsın bilmem ne diye
Sen bölümünden memnunsan kimeye bakma
İnşallah bir an önce mezun olup iş bulursunuz herkes susar o zaman merak etme

İnşallah canım, hepimiz buluruz, çok sağol.

Bazı bölümlerin cidden geleceği yok ailen haklı olabilir.

Umarım felsefe, sosyoloji, psikoloji, antropoloji, moda tasarımı ... tarzı bir bölüm okumuyorsundur??

Psikoloji mezunu birinin geleceğinin olmaması mümkün değil okullardan hastanalere özel büyük şirketlerede kadar bir çok dalda çalışabiliyorlar. Ayrıca atanmalarıda daha kolay. 2 arkadaşım var ikiside atandı.

Rosemaryy hiç dert etme canım moda tasarımcısı yetenekli ise her zaman iş bulur ki sen çok isteyerk okuduğun için bundan şüphem yok , boşver aldırma sen babanın söylediklerine , ben bankada çalıştım ama mobing yüzünden bıraktım resmen kilo verdim çok sıkıcı çok baskılı bir ortamdı. Bir insanın yeteneği varsa onu mesleğe dönüştürmesi kadar güzel birşey yok. Bende isterdim moda tasarımcısı olmak ama oda ayrı bir meziyet yaratıcılık gerek. Aileler neden karışır anlamam gurur duyması gerekirken. Ortalık işletme mezunu işsiz ile dolu. Çalıştığım banka ilan veriyordu abartmıyorum binlerce işletme mezunu. Artık şans hangisinin yüzüne gülerse. Boşver aldırma babanın sözünü dinleseydin hep içinde uhde kalacaktı iş hayatında mutsuz olacaktın. Hayatımızın büyük kısmı iş yerinde geçiyor severek yapmak lazım en güzeli.. O yüzden hiç aldırış etme boşver. Ben babam istedi diye anaokulu öğretmeni oldum ama yapamıyorum şimdide ben onun başının etini yiyorum gerçekten hiç bana göre bir meslek değil hiç tamam çocukları çok severim ama sabır yok işte çocuk sesine katlanamıyorum. O daha lisedeyken başladı çocuk gelişimde çocuk gelişimi diye. İnan çok pişmanım ki anadolu lisesinde okudum çok daha güzel bir yerde okuyabilirdim. O yüzden en doğru seçimi yapmışsın.

merhaba :) benim de seninkine benzer sıkıntılarım olmuştu ama ailemden yana değil akrabalarımdan yana. ben şehir ve bölge planlama okudum. puanım mühendisliğe yetiyorken fizik dersini sevmediğim için yazmadım ailem de arkamda durdu. sonra sorular başladı tabi
-ee ne olacaksın??
-şehir plancısı...
- hııı 2 yıllık mı?
- hayır 4 yıllık
- oda güzel. kaldırım mühendisi gibi bir şey olacaksın herhalde. keşke başka bir bölüm okusaydın...
- ben bölümümden memnunum.
okulu bitirene kadar bu tarz diyaloglar yaşadım hep. özellikle teyzem (devlet bankasında müdür yardımcısı kendisi) çok ezdi beni. ama şuan onun aldığı maaştan fazla maaş alıyorum kpss ile atandım :) artık sustu tebrik ediyor. mesleğinizi elinize alıp paranızı kazandığınızda herkes size saygı duyacaktır takmayın :)

Aynen moda tasarımı okuyorum, yorumuna saygı duyuyorum tabii ki, ama ben böyle düşünmüyorum, günümüzde iktisat yada işletme mezunları iş bulamıyor, tamam ben kendi bölümümü savunmuyorum, ama ben böyle mutluyum, bi arkadaşımın ablası var, kendisi psikoloji mezunu, gayette iş buldu, çalışıyor.

öncelikle sana şunu söyleyim moda tasarımı küçümsencek bölüm değil bence ilerde geleceği çok parlak buluyorum . çünkü moda sürekli değişiyor ve sende bir şeyler kattıkça ilerde bu meslekte başarılı olabilirsin . ben işletme mezunuyum ve okadar pişmanım ki anlatamam :43:şuan hiç iş bulamıyorum her yer torpille alıyor yada deneyim istiyor ama okul bitti sonucta ne deneyimi bi yerden başlamam lazım ama yok olmuyor en basit işlere bile başvuruyorum ama nafile onlarda deneyim yada ek olarak dil veya farklı belgeler istiyorlar 1 bucuk senedir işsizim ve bir tek ben değil bütüm işletme okuyan arkadaşlarım bu şekilde sadece bikaçı güzel iş buldu .işletmeyi bir meslek olarak görmüyorum her işi yapabilmeyi barındırıyor örneğin doktor öğretmen olsan evet mesleğin var okul bıtımınde ne olcağın belli ama işletmede değil işte yani bence iyiki işletme okumamışsın diyorum :50: şuan okuduğun bölümü severek yapıyorsan kimseyi takma enazından okul bitince yapçağın iş belli sayılır ..ben sadece işletme için konuştum diğer babanın istediği meslekleri bilemem ama zaten 2.sınıftaymışsın sanırım bence güzelce bitir bölümünü kimseyi kafana takma ..

şimdiki aklım olsaydı işletmeyi asla okumazdım :50:

kötü niyetli değiller bence ama tabii hep söylediklerinden bunalmışsın
elalemin çocukları hep daha iyisini yapar işte, klasik anne baba
:1:

bence he deyip geçmekten başka bi çözüm yok

ben şu yaşıma geldim hala elalemin çocukları benden daha iyi, sonu yok bunun yani

Son düzenleme:
Ben de gazetecilik 4.sınıf öğrencisiyim bayan için zor diyen dolu insan var çevremde ama gel görki ben kanala girdiğimde o koşuşturmayı, bi'haberi ilk ben görüp yazmayı ertesi gün gazetelerde insanların okumasını çok seviyorum. Yani bana o zorluk kısmı gözükmüyor hiç:12:

Sen mutluysan duyma boşver:7:

En kötüsü akademik kariyer yaparsın, okulda kalırsın vs aç kalacak halimiz yok ya:1:

moda değişen bişeydir eğer yetenekliysen binlerce tasarımcı arasından öne çıkman çok rahat olacaktır. en basiti artık en ufak tekstil firmaları 3.5 milyardan başlayan maaşlarla tasarımcı çalıştırıyorlar. kadınlar giyinmeyi bırakmadığı sürece bu sektör canlanacak ki kadınlarda asla bırakmayacak :)

psikoloji felsefe gibi bölümlerden söz edilmiş antropolojiyi falan bilemem de psikolojinin iş alanı gayet geniş artık tüm şirketlerde psikolog bulundurma zorunluluğuna doğru koşuyor üstelik. yaşam koçu sağlık koçu gibi bazı alanlarda var ki bunu hem felsefeciler hemde psikologlar yapabiliyor. yanı sıra felsefecilerin formasyon alıp öğretmen olma şansları var yeni yasayla sağlık ocaklarına atanacaklar akademisyen olma şansları var dersanelerde rehberlikçi falan ki su an pdr mezunlarıyla eş değer tutulmaya da çalısılıyo haberleri takip ediyorsanız. boğaziçi felsefe 4bin den psikoloji ilk 500den biri işsiz kalmak mı dedi bu adamlar mı işsiz kalacak

merhaba :) benim de seninkine benzer sıkıntılarım olmuştu ama ailemden yana değil akrabalarımdan yana. ben şehir ve bölge planlama okudum. puanım mühendisliğe yetiyorken fizik dersini sevmediğim için yazmadım ailem de arkamda durdu. sonra sorular başladı tabi
-ee ne olacaksın??
-şehir plancısı...
- hııı 2 yıllık mı?
- hayır 4 yıllık
- oda güzel. kaldırım mühendisi gibi bir şey olacaksın herhalde. keşke başka bir bölüm okusaydın...
- ben bölümümden memnunum.
okulu bitirene kadar bu tarz diyaloglar yaşadım hep. özellikle teyzem (devlet bankasında müdür yardımcısı kendisi) çok ezdi beni. ama şuan onun aldığı maaştan fazla maaş alıyorum kpss ile atandım :) artık sustu tebrik ediyor. mesleğinizi elinize alıp paranızı kazandığınızda herkes size saygı duyacaktır takmayın :)

Aynen, babam da sürekli böyle, başka bölüm mü yoktu diyip duruyor sürekli, ne güzel, sevindim atanmana, iş bulmana, inşallah dediğin gibi bende senin gibi olabilirim, çok teşekkür ederim.

öncelikle sana şunu söyleyim moda tasarımı küçümsencek bölüm değil bence ilerde geleceği çok parlak buluyorum . çünkü moda sürekli değişiyor ve sende bir şeyler kattıkça ilerde bu meslekte başarılı olabilirsin . ben işletme mezunuyum ve okadar pişmanım ki anlatamam :43:şuan hiç iş bulamıyorum her yer torpille alıyor yada deneyim istiyor ama okul bitti sonucta ne deneyimi bi yerden başlamam lazım ama yok olmuyor en basit işlere bile başvuruyorum ama nafile onlarda deneyim yada ek olarak dil veya farklı belgeler istiyorlar 1 bucuk senedir işsizim ve bir tek ben değil bütüm işletme okuyan arkadaşlarım bu şekilde sadece bikaçı güzel iş buldu .işletmeyi bir meslek olarak görmüyorum her işi yapabilmeyi barındırıyor örneğin doktor öğretmen olsan evet mesleğin var okul bıtımınde ne olcağın belli ama işletmede değil işte yani bence iyiki işletme okumamışsın diyorum :50: şuan okuduğun bölümü severek yapıyorsan kimseyi takma enazından okul bitince yapçağın iş belli sayılır ..ben sadece işletme için konuştum diğer babanın istediği meslekleri bilemem ama zaten 2.sınıftaymışsın sanırım bence güzelce bitir bölümünü kimseyi kafana takma ..

şimdiki aklım olsaydı işletmeyi asla okumazdım :50:

Bende bunun için okumak istemiyorum zaten işletme, üzüldüm senin iş bulamamana, umarım en kısa zamanda bulursun, yakın örnekler çok var önümde böyle, babama anlatmaya çalışıyorum ama bildiğini okumaktan geri kalmıyor, artık takmamaya çalışıyorum, çok sağol canım.

kötü niyetli değiller bence ama tabii hep söylediklerinden bunalmışsın
elalemin çocukları hep daha iyisini yapar işte, klasik anne baba

bence he deyip geçmekten başka bi çözüm yok

ben şu yaşıma geldim hala elalemin çocukları benden daha iyi, sonu yok bunun yani

Biliyorum kötü niyetli olmadıklarını, aynen öyle, artık bunaldım, 2.sınıfa geldim hala laf yiyorum babamdan, kimse de destek çıkmıyor, ne annem nede ablamlar, sürekli kıyaslıyorlar sürekli, aynen, evlenip gitsen bile bunun sonu olmuyor.

Ben de gazetecilik 4.sınıf öğrencisiyim bayan için zor diyen dolu insan var çevremde ama gel görki ben kanala girdiğimde o koşuşturmayı, bi'haberi ilk ben görüp yazmayı ertesi gün gazetelerde insanların okumasını çok seviyorum. Yani bana o zorluk kısmı gözükmüyor hiç:12:

Sen mutluysan duyma boşver:7:

En kötüsü akademik kariyer yaparsın, okulda kalırsın vs aç kalacak halimiz yok ya:1:

Ağzına sağlık canım yaa, bide bunu babama anlatabilsem, ama nerde, çok teşekkür ederim, mutlu olmaz mıyım, çok severek okuyorum, seviyorum bölümümü, bende böyle düşünüyorum aynen, ama işte büyükler anlamıyorlar bazen ne kadar anlatmaya çalışsak da.

moda değişen bişeydir eğer yetenekliysen binlerce tasarımcı arasından öne çıkman çok rahat olacaktır. en basiti artık en ufak tekstil firmaları 3.5 milyardan başlayan maaşlarla tasarımcı çalıştırıyorlar. kadınlar giyinmeyi bırakmadığı sürece bu sektör canlanacak ki kadınlarda asla bırakmayacak :)

psikoloji felsefe gibi bölümlerden söz edilmiş antropolojiyi falan bilemem de psikolojinin iş alanı gayet geniş artık tüm şirketlerde psikolog bulundurma zorunluluğuna doğru koşuyor üstelik. yaşam koçu sağlık koçu gibi bazı alanlarda var ki bunu hem felsefeciler hemde psikologlar yapabiliyor. yanı sıra felsefecilerin formasyon alıp öğretmen olma şansları var yeni yasayla sağlık ocaklarına atanacaklar akademisyen olma şansları var dersanelerde rehberlikçi falan ki su an pdr mezunlarıyla eş değer tutulmaya da çalısılıyo haberleri takip ediyorsanız. boğaziçi felsefe 4bin den psikoloji ilk 500den biri işsiz kalmak mı dedi bu adamlar mı işsiz kalacak

Canım, ben bunu babama anlattım aynı senin dediklerini, baba dedim giyim sektörü hiç bitmez, kadınlar çok düşkün olduğu sürece dedim, ama erkeklerin geneli zaten anlamıyorlar yaa giyimden falan, babam da aynen öyle, kaldırım mühendisi diye dalga geçerler artık seninle diyor bana.

Back
X