Hep aynı konu

Biliyorum kötü niyetli olmadıklarını, aynen öyle, artık bunaldım, 2.sınıfa geldim hala laf yiyorum babamdan, kimse de destek çıkmıyor, ne annem nede ablamlar, sürekli kıyaslıyorlar sürekli, aynen, evlenip gitsen bile bunun sonu olmuyor.

valla ablanların davranışını hoş bulmadım, onların sana destek olması gerekirdi anne babanı yumuşatması gerekirdi bence

İnsan sevmediği istemediği bi işi yapamaz bunu bilir söylerim. Sen yolunda ilerle emin ol seni anlayacaklardır.

Rosemaryy hiç dert etme canım moda tasarımcısı yetenekli ise her zaman iş bulur ki sen çok isteyerk okuduğun için bundan şüphem yok , boşver aldırma sen babanın söylediklerine , ben bankada çalıştım ama mobing yüzünden bıraktım resmen kilo verdim çok sıkıcı çok baskılı bir ortamdı. Bir insanın yeteneği varsa onu mesleğe dönüştürmesi kadar güzel birşey yok. Bende isterdim moda tasarımcısı olmak ama oda ayrı bir meziyet yaratıcılık gerek. Aileler neden karışır anlamam gurur duyması gerekirken. Ortalık işletme mezunu işsiz ile dolu. Çalıştığım banka ilan veriyordu abartmıyorum binlerce işletme mezunu. Artık şans hangisinin yüzüne gülerse. Boşver aldırma babanın sözünü dinleseydin hep içinde uhde kalacaktı iş hayatında mutsuz olacaktın. Hayatımızın büyük kısmı iş yerinde geçiyor severek yapmak lazım en güzeli.. O yüzden hiç aldırış etme boşver. Ben babam istedi diye anaokulu öğretmeni oldum ama yapamıyorum şimdide ben onun başının etini yiyorum gerçekten hiç bana göre bir meslek değil hiç tamam çocukları çok severim ama sabır yok işte çocuk sesine katlanamıyorum. O daha lisedeyken başladı çocuk gelişimde çocuk gelişimi diye. İnan çok pişmanım ki anadolu lisesinde okudum çok daha güzel bir yerde okuyabilirdim. O yüzden en doğru seçimi yapmışsın.

Ahh canım çok sağol yaa, ağzına sağlık, ne güzel yazmışsın, nerde canım nerde, ne gurur duyması, tam aksine babam utanıyor benden modacı olacağım diye, sürekli elalem ne der diye düşünüyor, işte x'in kızı modacı olmuş, oda meslek mi derler diyip duruyor, aynen canım, bazen gidiyorum ben babamın yanına bankaya, bi bakıyorum herkes öff püff oturuyor.

valla ablanların davranışını hoş bulmadım, onların sana destek olması gerekirdi anne babanı yumuşatması gerekirdi bence

Canım ne kadar da iyi niyetlisin, çok sağol tekrardan, nerde onlar mı destek olacak, hah, ikisinin de yüzünü gören cennetlik, anca bayramdan bayrama, telefonla bile zar zor ararlar, hep ben ararım ikisini de, ikisi de evlenip gitti, küçük ablam izmite atandı, öğretmen kendisi, evlenince de oraya yerleşti, büyük ablam desen hiç sorma, güya aynı şehirde yaşıyoruz ama, yüzünü en son 2 ay önce bayramda gördüm inan ki, ne zaman arasam abla ne yapıyorsun diye, çok yoğun çalışıyorum, hastam geldi, kapat ben seni ararım diyor, doktor kendisi, ama hiç aramaz, yani bırak destek olmayı telefonla bile zar zor konuşuyoruz.

Çok sağol canım da, pek anlayacaklarını sanmıyorum, mezun olup iş bulsam bile başıma kakarlar.

canım ama kendin için yaşıyosun onlar için değil ki, lisedeyken edebiyat öğretmenim 20 küsur yıldır bu işi yaptığını ve bikere olsun of demediğini söylemişti. Ondan sonrada kim ne derse desin maaşı azmış, alanı yokmuş diye hayallerinizden vazgeçmeyin demişti. O lafından sonra bilgisayar programcılığı okuduğum halde dış ticarete geçtim :)

Ahh canım çok sağol yaa, ağzına sağlık, ne güzel yazmışsın, nerde canım nerde, ne gurur duyması, tam aksine babam utanıyor benden modacı olacağım diye, sürekli elalem ne der diye düşünüyor, işte x'in kızı modacı olmuş, oda meslek mi derler diyip duruyor, aynen canım, bazen gidiyorum ben babamın yanına bankaya, bi bakıyorum herkes öff püff oturuyor.

Ya ben kurdeşen döktüm inan bana baban özel bir bankada bilmiyorum ama sonuçta o eski çalışan ya benim çalıştığım bankanın önün bile geçmek istemiyorum , inşAllah Allah yüzüne gülerde çok ünlü bir modacı olursun o zaman hepsi utanır. Boşver canım senin nerde nasıl mutlu olduğun önemli sırf babam kızar babam üzülüür şunu der diye ben yaptım dediğini inan pişmanım. Hiç dert etme.. Ben moda tasarımcılarına ve reklam yazarlarına hayranım.

canım ama kendin için yaşıyosun onlar için değil ki, lisedeyken edebiyat öğretmenim 20 küsur yıldır bu işi yaptığını ve bikere olsun of demediğini söylemişti. Ondan sonrada kim ne derse desin maaşı azmış, alanı yokmuş diye hayallerinizden vazgeçmeyin demişti. O lafından sonra bilgisayar programcılığı okuduğum halde dış ticarete geçtim :)

Çok güzel söylemiş gerçekten öğretmenin, yok canım yok, benim babam çok dik kafalıdır, ne dersen de, ne anlatırsan anlat dinlemez, inadı inattır, sanki kendisi okuyormuş gibi konuşuyor babam.

Ya ben kurdeşen döktüm inan bana baban özel bir bankada bilmiyorum ama sonuçta o eski çalışan ya benim çalıştığım bankanın önün bile geçmek istemiyorum , inşAllah Allah yüzüne gülerde çok ünlü bir modacı olursun o zaman hepsi utanır. Boşver canım senin nerde nasıl mutlu olduğun önemli sırf babam kızar babam üzülüür şunu der diye ben yaptım dediğini inan pişmanım. Hiç dert etme.. Ben moda tasarımcılarına ve reklam yazarlarına hayranım.

Amin canım amin, inşallah dediğin gibi olur canım inşallah, çok sağol canım, babam benim mutlu olmam gerektiğini düşünseydi, düşünmüyor ki, kendisi nasıl mutlu olacaksa öyle konuşuyor, ben istemediğim bi işi yapıp mutsuz olmak istemiyorum, sevdiğim işi yapıp mutlu olmak istiyorum.

Ağzına sağlık canım yaa, bide bunu babama anlatabilsem, ama nerde, çok teşekkür ederim, mutlu olmaz mıyım, çok severek okuyorum, seviyorum bölümümü, bende böyle düşünüyorum aynen, ama işte büyükler anlamıyorlar bazen ne kadar anlatmaya çalışsak da.

Canım emin ol bi'çok ailede var bu durum. Benim babam hemşirelikten vazgeçtiğim için hala söylenir. Lise dönemimde sağlık mesleklere girmek zordu benim diploma puanım yüksekti müdür yarın hemen evrakları toplayın gelin demişti ama ailemin kulak ardı yaptığı bi'durum vardı benim sayısalım çok iyi değil ve kan görünce içim çekilicek gibi olurum.

Müdür yüz tipimden anlayınca "yapacağına inanmıyor ve sevmiyorsan hemşirelik yapamazsın sen ailen istiyor belli ki kayıt yapmıyorum seni" dedi ben sırıtarak ordan çıkarken ailemi düşünsene üniversite 4 oldum hala "bak ne güzel 5 yılda devlet memuru olacaktın, sırtını devlete yaslayacaktın." der dururlar.

Annem ise güzel sanatlar fakültesi istiyordu lise bitince, bi'de canım annem illa Marmara Güzel Sanatlar diye de belirtiyodu:52:

Neticede kendi bildiğimi okuyup iletişim fakültesine gittim. Haaa böyle söylenseler de arkadaşlarına "ay bizim kızda şu kanalda işte" vs. diye böbürlenişlerini duymuyor değilim. Ama yüzüme gelince keşkeleri sıralıyorlar.:9:

Şimdi yüksek lisans diye tutturdular sen kız çocuğusun okuyabildiğin kadar oku başka işin mi var diye Allah'tan bunu ben de istiyorum:9:

Başarılar elde ettikçe susuyorlar ben bunu gördüm. Sen de gayret et güzel yerlerde stajlar ayarlamaya çalış. Ki zaten staj önemli yoksa mezun olduğunda sıkıntı oluyor bu durumlar:31:

Arkadaşım da bu yıl girdi moda tasarıma ve bu bölüm için düşün kaç senesini yedi kazanabilmek için, aynı yaştayız ben mezun oluyorum o daha 1.sınıfta düşün:40: Nitekim şuan çok mutlu Allah bozmasın:nazar:

Umarım iyi yerlerde oluruz mezun olduğumuzda:16:

Back
X