• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hep aynı şeyi yaşamak!

Çözüm şu. İlişkilere bakış açınızı, ilişkide yaşanan sorunlarla yüzleşip doğru şekilde çözmeniz gerekiyor. Tek başınıza Ilerleyemediginiz aşikar. Psikolojik destek alabilirsiniz.

ilk sorulan sorulardan biri anne baba ilişkileriniz olacaktır. Ailedeki ilişkilerimiz tüm hayatımızı yönlendiriyor. Onları çözmeden olmaz. Çöze Çöze ilerleyeceksiniz.
Teşekkür ederim. Annem hayatımdaki en büyük şansım. Onunla hiç sıkıntım yok. Babamla pek anlaşamayız ama genel olarak bir sıkıntı yok. Ben de bunu düşündüm. Acaba çocukluğuma mı inmek lazım. Mesela ilkokul öğretmenimiz çok felaket bir insandı. Onun bana yüklediği değersizliğin farkındayım. O olmadaydı belki de çok farklı bir insan olabilirdim. Bilinçliyim bu konuda ama duygu olarak belki de aşamadım. Bir yerde bir sorun var ama bir türlü onu bulup çözemiyorum.

Iliskide nasılsan o halinden çık.
Mesela her dk msj atmak sormak ilgi ask degıl, bogar insanı.
İlgi goruyorum dıyıp herseyı bir an da karsı tarafın onune dokmekte sogutur
İlgi gordukten sonra her napıyorsan onu yapma olay ordan bitiyor ılıskılerınde anladıgım kadarıyla.
Teşekkürler. Evet belki de hemen her şeyi karşı tarafın önüne döküyorum. Ama mesela en son ilişkimde de karşı taraf seviyordu aşıktı öyle söylüyordu en azından. Ben dürüst bir insanım herkesi de kendim gibi sanıyorum. İnandım. Ama sonra yaptıkları asla seven insanın davranışları değildi. Tamam bende problem var ama hırsızın hiç mi suçu yok yani.

Normal arkadaşlık ilişkiniz nasıl? Bir anda samimi olup, her şeyinizi döker misiniz? Sanki yıllardır tanımış gibi. Sonra bir anda soğur ve düşmanlaşır mısınız?
Arkadaşlık ilişkilerimde hiç sıkıntı yok. En yakın 3 arkadaşımdan biri 21 yıllık biri 15 yıllık biri de 6 yıllık.

Ama ablacım burda normal olan konu sahibesi, gairp olan karşı taraflar. Yani konu sahibesi anormal ne yapıyor ki:

- Karşı taraf ilgi gösteriyor, ilişkiye başlamak istediğini gösteriyor
- KOnu sahibesi bu ilgiye karşılık veriyor
- Karşılık gören karşı tarafın poposu kalkıyor.

2. adımda kendisi de hoşlanıyorsa, konu sahibesinin karşılık vermesi gayet normal.
Anormal olan 3.adımda karşı tarafın havalanması. İlişkiler karşılıklı ilgiye dayanır. Konu sahibesinin ilgi göstermesi normal, tekrar ediyorum. garip olan ilgi görünce kaçıp giden erkek tarafı.

Konu sahibesinin iliski anlayisi gayet normal.
Teşekkür ederim. Benim sanırım tercihlerim de sıkıntı var biraz da. Hep bu tarz insanları seçiyorum.

İlişkilerde birinci strateji
Kaçan kovalanır kıymete biner
Ölsende aşkından ehhh sanki hoşlanıyorum diyeceksin
Kolay av olmayacaksın avcı olacak
Avınıkaşının ortasından vuracaksın
Keyfe avlamıyorum diyeceksin
Biri ilgisşni sevgisini ucuza satarsa bunda hasar var diye düşünür karşı taraf
Teşekkürler. Ben de buna katılıyorum. Ama karşı taraf çok ilgili davranınca ben de inanıp kendimi bırakıyorum.

Teşekkür ederim. Benim sanırım tercihlerim de sıkıntı var biraz da. Hep bu tarz insanları seçiyorum.

Konu sahibesi, bence sende bir problem yok insanlar bir acaip olmus. Taktik, kaç, göç kovala, strateji yap böyle ilişki mi olur Allah aşkına?

bence siz normal bir insansınız. Bana da böyle tipler denk geliyor. Bakıyorum adam düzgün bir insana benziyor, seni önemsiyorum diyor. Sonra o da zırto çıkıyor. Kim ne belli değil ki bu zamanda

Konu sahibesi, bence sende bir problem yok insanlar bir acaip olmus. Taktik, kaç, göç kovala, strateji yap böyle ilişki mi olur Allah aşkına?

bence siz normal bir insansınız. Bana da böyle tipler denk geliyor. Bakıyorum adam düzgün bir insana benziyor, seni önemsiyorum diyor. Sonra o da zırto çıkıyor. Kim ne belli değil ki bu zamanda
Evet kesinlikle teşekkür ederim. Aslında bak mesela o ilişkiden çıksam mesela 2 ay geçse. Dönüp baktığımda hiçbir şey umrumda değil. Ama ah işte bir de o ayrılık sürecinde kendimi rezil etmesem. Sevmediğim halde kendilerini bir halt sanmalarına sebep olmasam çok iyi olacak.

Hiç kimseye en üst seviyede değer verdiğinizi belli etmezseniz kısacası kendinizi hemen aşkın kollarına bırakarak rahat davranmazsanız bu durumu kontrol edebilirsiniz. Karşıdaki sizin ona aşık olup olmadığınızı anlamaya çalışırken ancak kendisi aşık olursa o zaman bir adım atabilirsiniz. Sadece kendiniz olun. Sizi sevmesi içinde extra bi çaba içinde olmayın. Hem seviyormuş hem sevmiyormuş gibi olmak kuralını da unutmayın.
İşte karşıdaki aşığındayız mesela. Ben de inanıyorum. Ama demek ki %100 emin olmak lazım.

Senin problemin tam olarak ne biliyor musun peşinden koşulmasıni istiyorsun ki o kişi senin kıymetini bilsin kaybettiğinin farkına varsın yalvarsın yakarsın Ama sen isteme Ah be kuzum kazdığın kuyuya düşüyorsun haberin yok Bir an önce bu düşünceden vazgeçersen o zaman rezil olmazsın ilişkilerinde
Evet bir de bu var kazdığı kuyuya düşmek. Sıkıntı orada o düşünceden bir türlü vazgeçemiyorum.

Arkadaşlar merhaba. Yaşım 28. Yani şu yaşa geldim hala şu durumdan kurtulamadım yaşadığım duruma gelecek olursak: Ben ilişkilerimde hep aynı şeyi yaşıyorum. Bir kişi karşıma çıkıyor. Önce baya ilgili tabii benim de ilgimden emin olunca o kişi bir anda uzaklaşıyor ben ayrılma kararı alıyorum. Hadi bunu başım dik yapabilsem hiç sıkıntı yok. Ama ayrıldığımda barışmak için çaba göstermezse vs. o zaman bende geri vites oluyor. Bu sefer de karşıdaki insan iyice havalanıyor tabii. Ben kendimi iyice rezil etmeden o ilişkiden çıkamıyorum. Rezil olduğumda da kesin bittiğini algılıyorum. Kesin bittiğini anladığımda da sıkıntı yok mesela üstünden 2 hafta geçse başıma silah dayasalar ne arar ne sorarım. Buradan anlıyorum aslında sevmediğimi yani sevsem herhalde 2 haftada unutmazdım. Ama o ilk ayrılık anlarında görseniz sanki aşk acısı çekiyorum sanırsınız. Arkadaşlar benim sormak istediğim şu: Aranızda böyle bir şeyler yaşayıp sonra kendini düzelten var mı? Yani ilişkilerimi artık bu kaderden kurtarmak istiyorum. Seviyorsam düzgünce bir ilişkiye devam edebilmek sevmiyorsam düzgünce bitirebilmek istiyorum. Lütfen saldırıcı bir şekilde konuşmayalım. Durumun içinde değilken ben de her şeyin farkındayım lafa gelince mangalda köz bırakmam. Ama o saçma ilişkinin içindeyken kendimi rezil etmeden bir türlü kurtulamıyorum. Beni aydınlatabilecek çözüm önerebilecek var mı acaba. Şimdiden teşekkür ederim.

Not:Bu arada arkadaşlar şu anda ben bu tarz bir ilişki içindeyim. Birkaç kez ayrılmak istedim. Sonra geri döndüm(Biliyorum salaklık) O da kendini iyice bir şey sandı. Hatta biraz önce arayıp evet evet kendi arayıp. Beni saçma sorularınla sıkıyorsun, boş konuşuyorsun filan dedi. Şimdi evet ben ayrılayım ama kendime güvenmiyorum. O an çok kararlıyken birden pişmanlık içinde kıvranıyorum. Yardım edin değişeyim. Şu ilişkiden saçma ilişkiden başım dik ayrılayım.
sorunun kılıt noktası bence burda ,
ayrılmak ıstedıgınızde karsı tarafın sıze yalvarıp yakarmasını vazgecmesını beklıyorsunuz degılmı

B
Evet kesinlikle teşekkür ederim. Aslında bak mesela o ilişkiden çıksam mesela 2 ay geçse. Dönüp baktığımda hiçbir şey umrumda değil. Ama ah işte bir de o ayrılık sürecinde kendimi rezil etmesem. Sevmediğim halde kendilerini bir halt sanmalarına sebep olmasam çok iyi olacak.
Böyle olacağını hissettiğinde en iyisi hiçbir şey yapmayıp öyle sessiz kalmak.
Bide ne olursa olsun ne kadar değer verdiğine inandırırsın bi yerde mesafe olmalı bence. Tamamen merkezde olduğunu görünce bu erkek cinsi kendini bir şey sanıyor. Geneli böyle. Hee o genele denk gelmezsen zaten her şey yolunda gidiyor ☺

B

Böyle olacağını hissettiğinde en iyisi hiçbir şey yapmayıp öyle sessiz kalmak.
Bide ne olursa olsun ne kadar değer verdiğine inandırırsın bi yerde mesafe olmalı bence. Tamamen merkezde olduğunu görünce bu erkek cinsi kendini bir şey sanıyor. Geneli böyle. Hee o genele denk gelmezsen zaten her şey yolunda gidiyor ☺
Hiçbir şey yapmadan duramamak benim sıkıntım. Zaten bir durabilsem kimse önüme geçemez gibi hissediyorum. O zaman güçlü olacağım. Ne zaman o genel dışında birine denk geleceğim merak ediyorum.

Evet bir de bu var kazdığı kuyuya düşmek. Sıkıntı orada o düşünceden bir türlü vazgeçemiyorum.
Ablamdan biliyorum cunku ablamda ayni kendini rezil etmeden asla iliskiyi sonlandirmaz. Adamlar engeli basar abalm arkadaslarindan arar annemden arar. Bu sekilde kendinizi SEVMEDIGINIZ birileri icin kucuk dusurmeyin zaten sevmiyorsunuz. Sizdeki asagilil kombleski nasil gelmez nasil yalvarmaz. Bu size zarar verir disaridan yapiskan laftan sozden anlamayan gurursuz onursuz gibi gorunursunuz bian once bu istemeden edindigin huydan vazgecmelisin

Hiçbir şey yapmadan duramamak benim sıkıntım. Zaten bir durabilsem kimse önüme geçemez gibi hissediyorum. O zaman güçlü olacağım. Ne zaman o genel dışında birine denk geleceğim merak ediyorum.
Mesela üzerinden geçince pişman olup kendini nasıl hissettiğini o an düşünebilirsin. Tekrar aynı hissetmek ister miyim diye sor kendine. Böyle böyle uzaklaştırmaya çalış kendini o an yapacaklarından.

Gelecek tabii önemli olan doğru kişi olduğunda da eskileri akla getirip yanlış davranmamak ❤️

Back
X