Hep Bir Musibet..

kackaloribu

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2016
6.965
30.812
548
31
Kızlar Selam,

Çok dertliyim inanın ağlayacak gibi oluyorum.. sürekli başımızda bir dert var. hep bir masraf açılıyor başımıza. inanın 5 yıllık evliyim her ay bizim planlamadığımız bir para çıkıyor cebimizden ve o kadar zorluyor ki bizi..

daha geçen hafta arabamıza biri vurup kaçtı..
sonra adam geldi bu kez yaptıramam dedi kavga gürültü ikna ettik dün arabamızı tamire verdik (10bin masrafı var)
kaynımın arabasına binecektik bu sırada haftasonu eşim 200 lira civarı masraf etti binecez 20 gün diye (kaloriferi vs. çalışmıyordu onları yaptı)
bu sabah arabaya bindik benzin var demiş kaynım, gösterge de var gösteriyor.

eşim beni bırakıp işe giderken benzin bitmiş var gösterirken pompa yanmış.. inşallah başka bişey daha olmamıştır. arabayı hoop çekiciye bindir sanayiye o da gitti..

yani bu sadece 2 hafta içinde olanlar..

geçen ay başka dert, ondan önce başka dert.. arabadan masraf çıkmazsa evden çıkıyor.. ya da en kötüsü bizden..

biz mutlu oluyoruz, yada ailecek bişeler yapıyoruz, bi yere gezmeye gidiyoruz ya kesin aynı gün başımıza bir bela geliyor..

inanın çok bunaldım napsam bilemiyorum. nazar mıdır, başka bişey midir.. böyle böyle masraf ede ede inanın kredi çekmekten yoruldum.. parça parça kredi çekiyoruz faiziyle 90bin e yakın borcumuz oldu elde avuçta 25 binlik bir arabadan başkası yok inanın..

çok dertlendim inanın.. içimi size dökmek istedim..

Yaaaa çok geçmiş olsun çok zor kendimi sizin yerinize koydum da . Dini inançlarınızı bilemem tabiki ama biraz dua okusanız dua herşeyi çözer

Yaaaa çok geçmiş olsun çok zor kendimi sizin yerinize koydum da . Dini inançlarınızı bilemem tabiki ama biraz dua okusanız dua herşeyi çözer
o konuda da inanın elimden geleni yapıyorum.. abdestsiz gezmem eşimde öyledir. şükrümü ederim ne bileyim bildiğimce herşeyi yapmaya çalışırım o kadar zorki su an süreç.

o konuda da inanın elimden geleni yapıyorum.. abdestsiz gezmem eşimde öyledir. şükrümü ederim ne bileyim bildiğimce herşeyi yapmaya çalışırım o kadar zorki su an süreç.
Anlıyorum tamam özelden birşey yazayım size . Ben sürekli yapıyorum hayatımız daha iyi yönde gidiyor gibime geliyor şu sıralar . Belki sizin içinde yararlı olur diye düşünüyorum

Anlıyorum tamam özelden birşey yazayım size . Ben sürekli yapıyorum hayatımız daha iyi yönde gidiyor gibime geliyor şu sıralar . Belki sizin içinde yararlı olur diye düşünüyorum
O şeyi banada söyleyin lütfen:) benimde ihtiyacım oluyor

Nazara geliyosunuz demekki, bir sadaka bin belayı önlermiş
haklısınız aynı düşüncedeyim.. inanın kediye köpeğe kuşa bile yiyeceğini vermeye çalışırım elimden geldiğinde.. o da sadaka sayılır diye düşünürüm. normalde de elimden geleni veririm ama ne diyeyim işte buna da sükür..

Bizde aynı durumdayız, eşim günlük kazanıyor ama her ay bir sıkıntı ekstra masraf çıkıyor, düzenli olarak belli ödemelerimiz var her ay bir sonraki ayın 5-6'sına sarkıyor öyle öyle idare ediyoruz. Eşim çok bunalıyor farkındayım ben sürekli bugünümüze bin şükür geçte olsa her şeyi ödeyebiliyoruz ya boşver gerisini ya hiç ödeyemeyecek durumda olsak diyorum sürekli.

Cok gecmis olsun,ben sadaka derim baska bisey demem ha duanizi elbette eksik etmeyin ama mutlaka sadaka cikarin,arastirin etrafinizda durumu iyi olmayan aile varsa onlara ufak ta olsa bir yardimda bulunun ve yardimi yaparken niyet edin bu cok onemli..niyetin gucune kelimelere cok dikkat ederim,kotu bir ruya bile gorsem kimseye anlatmadan "allahim gordugum ruyami hayra cikar"der besmeleyle sadakami veririm,ben cok faydasinj goruyorum..unutmayin neye inanirsaniz onu yasarsiniz..
Bide evinizi her cuma sirkeli suyla silin temizleyin dua okuyarak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…