Hep doğan 2010 ocak bebeklerini konuşuyoruz sizler nasılsınız loğusalar

• Konu Sahibi Konu Sahibi Hoya
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Hoya

Nirvana
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2007
4.359
28
683
Isparta
kızlar psikolojiniz ne alemde
bazen o kadar sıkılıyorum ki sanki tek ben yaşıyorum bunları gibi geliyor dediğiniz şeyler
annelik hüznü vs.. paylaşıp rahatlayalım mı

ben çok çok çok kötüydüm ilk dönemlerde. ama benim durumum farklı olduğu için sanırsam.
hastaneye girince yüzüm gülüyor, çıkınca ertesi gün hastaneye gidene kadar ağlıyordum. her geçen gün dayanma sınırım zorlanıyordu. olur olmaz şeylerden kocama çatıyordum.
ama benim tek derdim bebeğimin benden uzakta olmasıydı.
bana söylenen en güzel şeyi bile kötü agılayabilecek pozisyondaydım.
ne zamanki oğlumun hastanede yaşadığı ani sağlık sorunu çıktı; o zaman dedim herşey boşmuş.
ben niye ağlıyorum dedim, iyi olsun uzakta olsun hergün gidiyorum dedi. o gün silkelendim kendime geldim aslında.

lohusalık zor birşey, ben hiç sevmedim şahsen. ama ben gene de yaşadıklarıma rağmen hafif atlattığımı düşünüyorum.
sanırım bu mutlu ama çok mutsuz dönemi çoğunluk yaşayacak. ama bilsin ki herkes, bu dönem geçicek. hiç geçmeyecek gibi de gelse geçicek.
azıcık sabır sonu çok güzel olacak..

sanırım ben gayet rahat geçiriyorum bu dönemi
yanımda annem var ama sanırım yalnız olsam daha rahat edeceğim

ben de bazen ağlıyorum sebepsz yere özellikle geceleri
ilk hafta bebeğimi elimden alacaklar diye bebeğime bakamayacağım ben diye ağlıyordum geçti şükür
şimdi kızım 3 gecedir gaz nöbetinde 2ye kadar canı yanıyor diye ağlıyorum

benim fazla problemli geçmiyor normaldede olduğum ruh halindeyim..sadece çok duygusal oldum bebeğime bakıp bakıp şükrediyorum allaha ve hüngür hüngür ağlıyorum..zaten 10 gün kaldı kurtulcam şu lohusalıktanzemuszemus

o zor hamilelelik döneminden sonra lohusalık sezeryan dogum bana çok iyi geldi.

son döneminde baya sıkıntı çekiyodum hamilelgimde..

oyüzden fazla agır geçmiyo bu dönem benim 3 . çocuk daha tecrübe kazandım sanırım..
yanlızlık iyi geliyo bana ..
insan olunca sıkılıyorum cevremde..

hic boyle negatif olacagimi tahmin etmiyordum oncelikle.cok rahat bir hamilelik gecirdim.hatta dogumumda cok rahat olmustu.sonra sanirim cocugu kuvözde oyle borualrla makinalara bagli,midesine giden sonda ile gorunce surekli aglar oldum.hastanedeki 1 haftadan sonra eve donunce rahatlarim sandim ama hep dokunsalar aglayacak durumdaydim ki sanirim hala biraz oyleyim.bilhassa gece olsun hic istemiyorum bebek gaz problemi yasıyor diye.hic yemek vs yaptigimda yok.sadece hafta sonlari annem olmayinca yemek yapıyorum.boyle olmakta simariklik diye daha da uzuluyorum.....

tahminimden daha iyiyim :nazar:
herkesle catısırım die düşünüyordum ama
cok şükür kimsenin kalbini kırmadım
yarından itibaren yanlızız annem bir süreliğine eve gidecek bakalım ne yapıcaz

Lohusalikta nasil olacagimi merak ediyorum , aslinda endise ediyorum normalde de cok sabirli biri degilim ins. iyi bir anne olurum.

bu konunun acilmasi iyi olmus aslinda ortak sikintilari görünce insan bu tarz sorunlara hazirlikli oluyor.

ahh ahha
sürekli ağlama pozisyonundayım
herşeye ağlıyorum
geleceğimi geçmişi bi önceki haftayı
büyük göbeğimi içinde kıpırdananı düşündükçe
ve şimdide boşluğu .....................
ne zaman geçicek acaba

kızlar hepinizi tebrik ederim.rabbim bebeklerinize sağlık versin.başka topiktede sordum ama sizede sorayım.annelik nasıl gidiyor.bebeklerinize karşı nasılsınız.benimde doğumuma az kaldı ve çok korkularım var.uykusuz geceler aklıma geliyo.eşime vakit ayıamıcam aklıma geliyo.herşey altüst olcakmış gibi geliyo.hamileliğim planlıydı,hatta herzamanda bebek sahibi olmayı isteyen birisiydim.hatta ençok istediğim şeydi.ama hamile kaldım bütün psikolojim bozuldu.halbuki hiçbir sorun yok.eşim bile daha iyi.ama ben bu duygulardan kurtulamıyorum.ve loğusalık d3epresyonundanda çok korkutyorum.bebeime karşı yeterince sevgi duyup veremeyeeğimden çok korkuyorum.siz nasılsınız kızlar.lohusalık depresyonu normal belki ama bebeklerinize karşı nasılsınız.onların sevgisi herşeyi unutturuyormu yoksa biraz vakti varmış gibi pişmanlıklarınız oluyomu.lütfen kızlar sizlerden bişeyler duymaya ok ihtiyacım var.saolsun bikaç arkadaşım yardımcı oldu ama ben sanırım daha çok şey duymak istiyorum.ve banada kızmayın bulmuşsunda ne istiyosn diye.çünkü bu psikoloji çok farklı.bende heyecan duymak istiyorum.hamilelikten önce bebek mağazalarından çıkmayan ben şimdi bebeğime bişeyler alırken yeterince heveslenip mutlu olamıyorum.şimididen teşekkür ederim hepinize...

bravo hoyacım....bu başlık en anlamlı başlık olmuş....çünkü herkes bebişiyle ne kadar mutlu olduğundan bahsediyor ve lohusalık depresyonu kadar önemli, gerçek olan konu gözardı ediliyordu...belki de farkında olmadan hem doğurmuş hem de diğer annelerin yaşadığı coşkuyu hissedemeyen anneler suçluluk hissediyorlardı, en gerçek paylaşım bence burada olacak...ben ilk zamanlar depresyon yaşamaya, bebeğe uzak hissetmeye falan hazırladım kendimi, çünkü bunun normal ve geçici bir durum olduğunu hem doğuran arkadaşlarımdan hem de yapılan araştırmalardan öğrendim. Bağlanma tam anlamıyla üçüncü aydan sonra oluyormuş zaten genelde, annelik rolüne alışmak, yaşam alışkanlıklarını değiştirmek, dev gibi bir sorumluluk almak ve tüm bunları tepetaklak olmuş hormon düzeyleri ile başarmak her babayiğidin harcı değil gerçekten ve bence yaşanan tüm duygular normal ve anlaşılır...şimdiden yaşadığım bazı duygular için kendimi suçlamamayı öğrenmeye çalışıyorum, oğlum geldikten sonra deneyimlerimi bu başlık altında paylaşmaya devam edicem.

dün gece çok ağladım meme apsesi yine ateşimi çıkardı
her tarafım dökülüyordu bi de nur ağladı emdi ağladı emdi durdu bu böyle 2 saate yakın sürdü
arada eşime kızdım apğladım arada kayınvalideme kızdım kızacak bir şey yok da büyüttüm kafamda işte
sonra 5e kadar kayınvalidem baktı nura ben uyudum
bi ara geliyorlar bana ağlıyorum herkese içimden kızıyorum bir saat sonra bir şey olmamış gibi kızıyorum kendime off netçem ben yaa

gece uyumayınca ve baya uğraşınca
ben agrasif eşim agrasif
ne yapacağımızı bilemedim
onun için eşim bi uykusunu alsın istiyorum
sonrada Allahım affetsin iyi anne olamıycam hemen sabırsızlanıyorum diye kendime çok kızıyorum ve iyice depresifleşiyorum

benim akşamları neden başım çok agrıyo...

gece yine çok az uyudum bu oğlan beri terbiye edecek..

vır vır herşeye ağlıyo...çok numaracı bişey....boshayallersmile

eşim çok yardımcı aluyo allah razı olsun ama onada kıyamıyorum sabah işe gidiyo oda bende uykusuz kalıyoruz..

hafta sonları baksa daha iyi olacak..

hoya canım ne olacak bu halimiz cidden
benimde göğüs uclarım acıyo ağlayarak emziriyorum nerdeyse
bide takıntım acaba kilo alıyomu besleniyomu

benim akşamları neden başım çok agrıyo...

gece yine çok az uyudum bu oğlan beri terbiye edecek..

vır vır herşeye ağlıyo...çok numaracı bişey....boshayallersmile

eşim çok yardımcı aluyo allah razı olsun ama onada kıyamıyorum sabah işe gidiyo oda bende uykusuz kalıyoruz..

hafta sonları baksa daha iyi olacak..

canım yaa geceleri az uyumak uykusuz kalmak sanırsam kaçınılmazbilmiyorumkismile
bizimki daha küçük ve ben çok tecrbesizim çözmedimki daha ne zaman uyanacağı ne zaman uyuyacağı belli değil sıkıntısı varmı ne anlamıyorumki kızıyorum kendime bu yüzden
eşimden elinden geleni yapmaya çalışıyo çoğu zaman onun kucağında ama ben ağzına tıkmaya çalışıyorum az emiyo diye yinede ııı

sen tecrübelisin ama her bebek farklı sanırsam
Allah yardımcımız olsun :Saruboceq:

canım yaa geceleri az uyumak uykusuz kalmak sanırsam kaçınılmazbilmiyorumkismile
bizimki daha küçük ve ben çok tecrbesizim çözmedimki daha ne zaman uyanacağı ne zaman uyuyacağı belli değil sıkıntısı varmı ne anlamıyorumki kızıyorum kendime bu yüzden
eşimden elinden geleni yapmaya çalışıyo çoğu zaman onun kucağında ama ben ağzına tıkmaya çalışıyorum az emiyo diye yinede ııı

canım daha küçük ve adepte olamadılar dış dünyaya..
birde lohusalık senromu..
baskı üzerimizde çogalıyo tabi..
ve benimki çok gazlı bir bebek uyudugu uyandıgı belli deil.
ilk haftalarda çok usluydu şimdi her dk aglıyo bende bilmiyorum bazen tükeniyorum..
bunu herkese sende yaasıryorsun.
düzelecek 3 aya kadr inşşallah..

şu uykusuzluğun bi formülü olsa keşke
gece 12'de açıyo gözlerini cin gibi fıldır fıldır
yatmak da istemiyor kucak istiyor
emmek istiyor ama açlıktan değil keyiften
nasıl mı anlıyorum emdiğini ağzının kenarından püskürtüyor
aç olunca emdiğini yutuyor
çok zilli olacak benim ki çok yandım valla

semihacım ağzına tıkmana gerek yok canım acıktıkları zaman gayet güzel emiyorlar
acıktığını anlarsın zaten ağzını açıp bişeyler yakalamak ister gibi davranıyo
bi de ağlıyo tabi
onun dışında karnı tok demektir
kendini parçalama canım sürekli ağlamadığına göre doyuyor demektir
sütünün yarayıp yaramadığını ancak dr söyleyebilir
eğer kilo alıyorsa yarıyo demekmiş

hoya canım ne olacak bu halimiz cidden
benimde göğüs uclarım acıyo ağlayarak emziriyorum nerdeyse
bide takıntım acaba kilo alıyomu besleniyomu

ahh smhsmh bi bilsem
aventin silikon göğüs ucuyla emzirmiştim ben göğsüm yarayken sonra 2 günde iyileşti
sen de dene istersen
iki saatte yakındır emiyor şimdi de emiyor uyuyunca beşiğine koyuyorum uyanıp yine emiyor
doktora sordum 1.5 aylık olana kadar istediği zman emsin çenesi yorulur kokunu özler dedi
keşke boşaltsa göğsümü de rahatlasam ama nerdee
pompa aldım kraftın elektrikli ama çok yavaş çekiyo
galiba çok emmesi işe yarıyor nurun çünkü bu gece ateşim çıkmadı.

Back
X