Hep kaygılarım, hep korkularım...kısacası içime sinmeyen birşeyler var

Pink_Women

Hoppalaaa
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2015
3.973
3.452
83
36
hayat hepimiz için zor ve çetin geçiyor biliyorum
benim içinde öyle
ev derdi iş derdi derken bir bakıyorum ki gün bitmiş...
ben kamuda sözleşmeli olarak çalışıyorum
ve doktora yapıyorum
bunları yükü beni acayip bunaltıyor
hep ders çalışmak zorunda olmak
sürekli sınavlara tabi tutulmak
sınavları geçemezsem sürekli işimi kaybedecek miyim korkusu

birde eşim memur o işten gelince yatıp dinlenirken ben yine ders çalışmak zorundayım:KK14:
artık kıskanıyorum galiba böyle bir durumu:kızgın:
evliliğime gelecek olursak
evet zor sınavlardan geçtim

ama çok şükür şimdilik çok güzel gidiyor
bir evladım olsun istiyorum ama
ya evliliğim kötü olursa boşanırım korkusuyla herşeyi mi erteliyorum
Bilmiyorum kaygılıyım hep sanki içime sinmeyen birşeyler var
sizlerde böylemisiniz?

benim içinde öyle
ve doktora yapıyorum

birde eşim memur o işten gelince yatıp dinlenirken ben yine ders çalışmak zorundayım:KK14:

sizlerde böylemisiniz?

evet mesela ben bende çok korkuyorummm düşük yaptım nisanda şimdi dinlenme süresi bitti ya gene aynı şeyler olursa gene sürekli git gel hastanaye kan ver gene arttı mı telaşı iki debir kahverengi lekelenme ardından kanama korkuyorum hem de çok ama gene de korunmuyorum hayat bu klişe ama "öleceğimizi bile bile hiç ölmeyecek gibi yaşıyoruz"

evet mesela ben bende çok korkuyorummm düşük yaptım nisanda şimdi dinlenme süresi bitti ya gene aynı şeyler olursa gene sürekli git gel hastanaye kan ver gene arttı mı telaşı iki debir kahverengi lekelenme ardından kanama korkuyorum hem de çok ama gene de korunmuyorum hayat bu klişe ama "öleceğimizi bile bile hiç ölmeyecek gibi yaşıyoruz"
aynen öyle
ölümün var olduğu bu dünyada
çok kaygımız var

Çoğu insan sizinle benzer durumları yaşıyor inanın Başlıklar aynı değil ama sonuçlar hep aynı ve ders çalışmak çok zor çalışırken o yüzden bunaldığını düşünüyorum bende yds ye başlayacağım ama erteliyorum ve ertelediğim için kaygılıyım hep vs vs :kahve:

yogun tempodan biraz bunalmışsın sanki,evet herşeyi erteliyebiliyoruz kaygı duyarak
kaç yıllık evlısınız yasınız kaç çocuk için doktora bıttıkten sonra olsa daha ıyı olur dıyecegım ama doktorada kacıncı yılınız

Çoğu insan sizinle benzer durumları yaşıyor inanın Başlıklar aynı değil ama sonuçlar hep aynı ve ders çalışmak çok zor çalışırken o yüzden bunaldığını düşünüyorum bende yds ye başlayacağım ama erteliyorum ve ertelediğim için kaygılıyım hep vs vs :kahve:
yds zaten bir dert
bu dönem seminer
yeterlilik derken yine dolu dolu bir yıl

yogun tempodan biraz bunalmışsın sanki,evet herşeyi erteliyebiliyoruz kaygı duyarak
kaç yıllık evlısınız yasınız kaç çocuk için doktora bıttıkten sonra olsa daha ıyı olur dıyecegım ama doktorada kacıncı yılınız
doktorada ders dönemim yeni bitti
nerden baksam ancak 3,4 yıl daha sürer doktoram
daha fazla sürmezse
bu ayın 15 de evliliğimin 2 yılı doluyor

Akademik hayat biraz gerici.
Onun için zevk almaya çalış bence canım.
Ben diyorum ben olsem bile birisi benim çalışmama atıfta bulunabilecek. Adım yaşayacak :)

Belkide akademik ortama uygun değilsiniz? Belki başka meslek edinmelisiniz? Bende akademik olarak devam etme durumum oluşmuştu tam 3 kez vazgeçtim. Hissettiğim şey aynen sizin cümlelerinizde ifade ettiğiniz şeydi. Durmadan çalışmak sınavlara girmek dersler vss... Bence başka bir mesleğe geçin.

Bende benzer şeyler yaşıyorum. Ben kadrolu teknisyenim ama şartlar yüzünden yeterli gelmiyor daha iyi şartlara erişmek için ders çalışıyorum sınavlara hazırlanıyorum bazıları şanslı bakıyorumne okul ne ders gezip tozma para o biçimyapcak bişey yok gencşz sonuçta heves edebiliyoruz bende ders çalışarak eksikliğimi kapatmaya çalışıyorum ama bazen çok bunalıyorum. Bebek konusuda aynı 1 senelik evliyiz 2 sene sora felan düşünüyoruz eşimle ama bazen korkuyorum yanlışlıkla felan olur die yada işte olsamı ama çokça korkularımda var eşiminde öyle ya anlaşamazsak bir hayat şartları çok zor.

Belkide akademik ortama uygun değilsiniz? Belki başka meslek edinmelisiniz? Bende akademik olarak devam etme durumum oluşmuştu tam 3 kez vazgeçtim. Hissettiğim şey aynen sizin cümlelerinizde ifade ettiğiniz şeydi. Durmadan çalışmak sınavlara girmek dersler vss... Bence başka bir mesleğe geçin.
çok isteyerek başladım
çok sevdiğim bir meslekti
ama etrafımdakilerde bunda çok etkili oldu
mesela bakıyorum eşim, ablam, eniştem sohbet muhabbet
ama benim aklım hep başka yerlerde
hani onların bu kaygısızlıkları bana çekici geliyor artık

evet öyle ama
nereye kadar bu yoğun kaygıyla gidebileceğiz
Ben şöyle düşünüyorum artık. Nasip diyorum. Korkmayinca başıma daha az kotu şey geliyor. Yani isten çıkma falan takılmıyorum artık. :)
Birde ben kitapları salona yayiyorum eşim bir süre sonra rahatsız olursa n kapatalım diyor . Benden sen çıkmayın ca kapatıyor. (Böylece ben ders çalışırken o film izleyemiyor)

Son düzenleme:
doktorada ders dönemim yeni bitti
nerden baksam ancak 3,4 yıl daha sürer doktoram
daha fazla sürmezse
bu ayın 15 de evliliğimin 2 yılı doluyor

3-4 yıl çocuk ertelemek zor olabılır ozaman,yaşınızda ilerleyecek
belkı 1-2 yıl sonra hem temponuz oturur,hemde bebekle doktoraya devam etme fıkrı daha cazıp gelebılır..
ben senın yerınde oldugumu düşündüğümde 1 yıl daha bekler sonra cocuk yapardım sanırım

Bende benzer şeyler yaşıyorum. Ben kadrolu teknisyenim ama şartlar yüzünden yeterli gelmiyor daha iyi şartlara erişmek için ders çalışıyorum sınavlara hazırlanıyorum bazıları şanslı bakıyorumne okul ne ders gezip tozma para o biçimyapcak bişey yok gencşz sonuçta heves edebiliyoruz bende ders çalışarak eksikliğimi kapatmaya çalışıyorum ama bazen çok bunalıyorum. Bebek konusuda aynı 1 senelik evliyiz 2 sene sora felan düşünüyoruz eşimle ama bazen korkuyorum yanlışlıkla felan olur die yada işte olsamı ama çokça korkularımda var eşiminde öyle ya anlaşamazsak bir hayat şartları çok zor.
evet şartlar yüzünden belkide odaklanamıyorum bile herşeye
Hakkımızda hayırlısını versin rabbim

benim içinde öyle
ve doktora yapıyorum

sizlerde böylemisiniz?
Bunun adı hayat işte..böyle yaşanıyor hayat düşünerek planlayarak umut ederek ve korkarak
Hep söylerim Hakkı'mızda tayin edilmiş bir yazgı var o ne derse o olacak
Amma velakin yine de kaygılanmamak düşünmemek elde değil
Misal ben günlerdir en küçük kızım kreşe gidince çok üzülüyorum
3. kızım ve 39 aylık... geç konuştu asosyaldi kreş ona iyi geldi
Ama içim hiç rahat değil
Ev hanımıyım o gidiyor ben kalıyorum
Benden ayrıldığı için üzülüyor belki ama
Kreşe gitmese sabah 8 akşam 9 sadece tv izleyip tablette oyun oynayacak
Şikayetçi değil gibi ama
Gitme desem gitmez
Ablaları akrandı beraber büyüyüp gittiler
Yaş farkı fazla olunca yalnız kaldı Beren
Of :-(
Allah yardımcımız olsun hayat çok zor

Ben şöyle düşünüyorum artık. Nasip diyorum. Korkmayinca başıma daha az kotu şey geliyor.
Birde ben kitapları salona yayiyorum eşim bir süre sonra rahatsız olursa n kapatalım diyor . Benden sen çıkmayın ca kapatıyor
pek anlamadım ama:oops:

3-4 yıl çocuk ertelemek zor olabılır ozaman,yaşınızda ilerleyecek
belkı 1-2 yıl sonra hem temponuz oturur,hemde bebekle doktoraya devam etme fıkrı daha cazıp gelebılır..
ben senın yerınde oldugumu düşündüğümde 1 yıl daha bekler sonra cocuk yapardım sanırım
şöyle bir durum var
benim doğuda zorunlu görevim var
buradan sonra hani oraya gidene kadar en azından biraz büyümüş olur diyede düşünmüyor değilim
hani yaşadığımız şehir doğuya göre daha iyi şartlara sahip
herşey düşündürüyor beni
kafam allak bullak

Back
X