Hep mi Kaynanalar ekitirilir, hi mi iyi ynleri yok? Sra iyi yanlarnda...

çok karışmaz bize allah için...
kötü bir sözünü de duymadım ama hala oğlunu bekar sanıyor, ben yokmuşum gibi davranıyor. buna çok üzülüyorum.iki kızı da aynı şekilde davrandığından acaba kasıtlı mı yapıyorlar diye düşünmeden edemiyorum.

ben şehirde kalıyorum, kaynanamlar köyde..
ilk zamanlar bir inancı vardı şehirli kızdır şımarık olur derdi
oturur ağlardı oğlu için..
gün geldi tanıştık bu ön yargısından sıyrıldı çok şükür...

(sözlüyüm)
dünya tatlısıdır o :)
bir araya geldiğimizde hep güleriz, dedikoduyu sevmem ama arada yaparız kaydirigubbakcemile3
sıkıntısı varsa dertleşir
oğluyla hep selam gönderir
beni sevdiğini söyler ve bunun için yemin eder kaydirigubbakcemile3
arada sırada hediye alır
en önemlisi yüzüme bakınca hep gülümser a.s.

Bu hafta sonu da kısmetse gezmeye gidiyoruzz gamyoncuiremsu

çok tatlıdır benim kaynanam severim annemii :1hug:

bu arada 5 yıldır tanıyorum kaynanamı..

Son düzenleme:
ben şehirde kalıyorum, kaynanamlar köyde..
ilk zamanlar bir inancı vardı şehirli kızdır şımarık olur derdi
oturur ağlardı oğlu için..
gün geldi tanıştık bu ön yargısından sıyrıldı çok şükür...

(sözlüyüm)
dünya tatlısıdır o :)
bir araya geldiğimizde hep güleriz, dedikoduyu sevmem ama arada yaparız kaydirigubbakcemile3
sıkıntısı varsa dertleşir
oğluyla hep selam gönderir
beni sevdiğini söyler ve bunun için yemin eder kaydirigubbakcemile3
arada sırada hediye alır
en önemlisi yüzüme bakınca hep gülümser a.s.

Bu hafta sonu da kısmetse gezmeye gidiyoruzz gamyoncuiremsu

çok tatlıdır benim kaynanam severim annemii :1hug:

bu arada 5 yıldır tanıyorum kaynanamı..

Ah canım çoğu kaynana sözlüyken hatta nişanlıyken melek oluyor
Düğün olup oğluyla beraber yaşamaya başlayınca renkleri değişiyor
Ama İNŞALLAAAAAAAAH sen hep böyle mutlu ol

ayrı şehirlerdeyiz eşim olmadan memlekete gittiğimde hep annende kal biz seni görmeye geliriz der, eğer kalmak istersende ara gelip alalım senı der. ben kıyamam yinede gider kalırım onda.
evlerine gittiğimde benden yemek hizmet hiçbişey beklemez herşeyi kendi yapmaya çalışır. bu yönlerini seviyorum bide dırdırcı değildir dedikodu yapmaz.
seviyorum özünde çok iyi bir insan

ben 1 aylık evliyim 1,5 senede nişanlı kaldım bu sure zarfında her telefonu ilk açtıgında yavrum diye hitap eder (_efendim yavrum_) surekli birşeyler alır yemek konusunda mızmız oldugum için çok üstüme düşer aramadıgımda üzülür ki belli etmesede ben anlarım ama tek kötü yanı var yazamadan duramicam illede beni yanında istiyo bir oturalım diyo işte bütün yaptıgı güzellikler bu baskıyla ucup gidiyo...

10 sene evel geldim evine...5 evladima bir tane daha eklendi dedin...güzel kizim dedin bagrina bastin...baslarda zor oldu sana alismak....dogru düzgün tanimadigim bir kadina Anne gibi özel bir kelimeyi söylemek....samimi yüzlerden ayrilip yabanci bir aileye ailem demek.....elinden geleni yaptin sen....sofrada ilk benim tabagimi doldurur en cok yemeyi bana dökerdin...yesene Annecigim cok zayifsin deyip ben yiyene kadar sofradan kalkmazdin....utana SIKILA yedigmi görünce üzülür ogluna niye böyle bu kiz bizden niye cekiniyor birseyleri yanlismi yapiyoruz acaba derdin

Gel zaman git zaman cekinerek yemek yedigim evin simdi bir hanimida benim...simdi sofrada oturdugmuz zaman ben ilk olarak senin tabagni doldurur en cok yemeyi sana dökerim....yesene Anne sekerin düsecek der sen yiyene kadar sofradan kalkmam.....

Allah senden razi olsun Annecigim....Sabrin, Anlayisin, hosgörün ve ilgin icin.....ufak tefek sorunlarimiz oldu...olacakda ama hicbir zaman kalbimizi kirmadik....Allah senden razi olsun Annecigim...bana Annesizligimde Anne oldugun icin....

Ne tatlı,düşünceli kadınmış.Bize de nasip olur inşallah

dünya tatlısıdır o benim için kendi annem bile o kadar değer vermez bana kuzum o benim
canımın içidir .........
bazen eltimle güne gideriz herkes kayınvalidesini çekiştirir bize derler sizin hiç mi sölicek bişeyiniz yok bizde deriz ki valla yok cidden öle ama emin lun kötülüğün kimseye faydasıı yok iyliğinde kimseye zararı yok

canlarım onlar benim ben çalışıyorum diye yemeğimi hazırlar ütümü yapar temizliğimi yapar......

Ne mutlu sana Allah aranizi bozmasin, hep daim etsin. Ama bence en iyiside olsa kesinlikle insanin kendi annesi kadar deger veremez insana.

çok beğendim yazını bravo işte hayırlı bir evlat gelin demiyorum evlat işte bu işte bu arkadaşlar böyle düşünmeli böyle olmalıyız

ben hem kaynanayım hemde gelin yani kayınvalidem var
kayınvalidemle çok iyi anlaşırız onu çok severim iyi bir insandır kötülüğünü görmedim
ben ise gelinlerimden birisi ayrıldı oğlumdan ama gelinlerimden o yakınlığı göremedim napsam boş önyargılılar bir kere. çok yüceltirim onlara adarım kendimi istedikleri her şeyi yaparım alçakgönüllüyümdür saygıbile beklemem arkadaş gibi oldum ve geldiğim nokta bu oldu
sonuç olarak onlar beni hiç kaleee almadı saymadı sevmedi
hareketleri, kulağıma gelen sözleri beni yıktı üzdü artık kabuğuma çekildim tek çaree bu

kayınvalidemin iyi yönü eğer hatam varsa yüzüme söyle ama kırmaz yavrum böyle yapsan daha iyi olur gibi mesela benim kendi ailemle problemler var ( annemle babam arasında ) onun için üzülme takma kafana der.1 görümcem 1 de eltim var hep derki benim 3 oğlum 3 kızım var der.Bir yere giderken birini görsek tanıdığını sorarlar gelininmi diye hayır kızım benim der çok seviyorum onu.Allah başımızdan eksik etmesin cnm annem

iyi yönü iyi yönü???
düşünüyorum gerçekten bulamıyorum ya...
merhameti olmayan bir insanın nasıl iyi yönü olabilir ?
bilmem ki
kızlarına çok düşkün öyle diyeyim bari

bende kötü bir yanını bulamadım kayınvalidemin..
çok şükür ki gayet iyi..2 senelik evliyim
zaten ayrı şehirlerdeyiz ama yazın 1 ay kalıyoruz beraber..
pek iş gördürmez bana sağolsun kışın evleri sobalı olduğı için sürekli hırka giy terlik giy üşüme der..
hep sevdiğim yemekleri yapmaya çalışır..bunun gibi....
burdaki yazılarıda okuyunca bir kez daha sevdim kaynanamı valla...

bizde zaten ayrı şehirlerdeyiz aydan aya belki görüşüyoruz baştan fenalıkları olsada şimdi iyi yaa ama çok umursuz çok rahat herşeyi bilir ama ben bilmem ayaklarında iyi yönlerini sayarsak bana gelince veya gittiğimde herşeye koşar ben yaparım ben ederim der ve kızıma çok düşkün gözüküyo :hulya:

kızlar benim kayınvalidem ben nişanlıyken vefat etti herkes çok iyi çok sakin biri olduğunu söyler bilmiyorum belkide öyleydi ama gider ayak yapacağını yaptı düğünüme 10 gün kala vefat etti düğünümü mahvetti (tabi bu işin şakası mekanı cennet olsun)

Cok guzel bir topik..acanlari tebrik ediyorum..
Elime bu firsat gecmisken bende kayinvalidemden bahsetmek istiyorum..
Iyi yonlerini arayamiyorum cunku kotu yonleini goremeyecek kadar iyi bir insan oldugunu dusunuyorum ve bu fikim iyi niyetimden kaynaklanmiyor inanin..
Bu yazdiklarimi okumasini cok isterdim ..
Ona anlatamadigim onca sey var..
Evlendigime 19 yasindaydim ve kayinvalidem uc erkek annesi olmasina ragmen beni hic sahip olamadigi kizi gibi sevdi kaldi ki ben onun ucuncu geliniyim..
Evliligim boyunca tarifsiz olayar yasandi ve benim de cok buyuk hatalarim oldu lakin o beni her seferinde affett boyece bana da affetmeyi ogretti..
Ona bakarak ona ozenerek bende cocuguma onun gibi muamele ediyoru,cevreme de komsularima da akrabalarima da..
O ailemi ayakta tuttu diyebilirim..annemde goremedigim sefkatin fazlasini onda gordum ..
Su anda yazarken dahi duygulaniyorum..
Sevgili annecigim seni ayakta alkisiyorum Rabbim sana saglikli bir hayat ve cennette guzel bir kose armagan etmesini diliyorum.. a.s.

benim kayınvalidem tam bir melekk kadın iyilik perisi sanki çok da kibar görümcem bikeresinde üzmüştü hatta çok kızmıstım görümceme :olmaz:

benim kayın validem tam bir hanımefendidir,anlayışlıdır.kendi k.validesinden çok çektiği için beni ve eltimi hep el üstünde tutar sağolsun.biraz oğullarını kıskansada oda sevgisindendir deyip geçiştiririm...

bunu yazalı tam 4 ay olmuş neredeyse.değişen şeyler var.mesela artık oğlunu kıskandığında geçiştiremiyorum.zannediyoki benden daha cok kimse sevemez oğullarımı.ya ben onun eşi olcam yakında farkındamısın anneciiiiiim....deli gibi seviyorum oğlunu.sen annesin ben eş.eltimle benim sevgimi kendi sevginle kıyaslayıp durma.cok farklılar....

benim kaynanamında var kötü tarafları yok değil..
ama gerçekten iyi yanları hakkını yemeyecek kadar çok..
en başta hiç karşılık beklemeden kızıma bakıyor..
bi hasta olsak hemen o koşuyor..
evime gelince işimi bile yapıyor...
her akşam yemeğimizi hazırlıyor...
bi de anlayışlı..
kendi kaynanasından çok çekmiş..
ben tek geliniyim...
beni kızı gibi gördüğünü söylüyor..
buna bazen inanaıyor bazen inanmıyorum...

ayayy buraya yazagıma baska bır baslıka gırıp oraya yazmısım :):):)
benım kaynanosun en ıyı seyı nısan yazlıga gıder ekım-kasım gıbı gelır opuyorumnanaktan bıde peynırlı borekı cok severım kımse onun gıbı yapamıyor valla kendın annem bıle . ıyı yonlerı soyle oglu soyledıgı yada yaptıgı seyde ona kızınca hemen aglar bilmiyorumkismilebilmiyorumkismile hep aynı seyı yapıyor bende hıc aglayamam onun ıcın hemen kocıste bır gerı donus :umursamaz:

Back
X