Hep mi Kaynanalar ekitirilir, hi mi iyi ynleri yok? Sra iyi yanlarnda...

ayyy kızlar bu topic açıldığından beri düşünüyorum bulamadım bir iyi yönünü.. :sm_confused: daha düşüneyimmi sizce kafamçokkarıştı

valla iyi kadindir hos kadindir ben biraz cadiyim:) bizim evde sanki tam tersi ben kaynanayim o gelin (saygida asla kusur yok yanlis anlasilmasin)

iyi ve kötü yanlari e$it.ama en sonki iyi yani ben ise giderken ,esim eve geleme kadar aradaki sürede ogluma bakmasi tabiki evdeyse(pek gezerde kendisi) gerci o yoksa kayinpeder bakiyo sagolsun..kayinpederimi tek gecerim!!

4 senelik evliyim asla beni kırdığını hatırlamıyorum.Bizi ararken bile çekine çekine arar asla rahatsızlık vermek istemez.Hastalığımada misafirim olduğunda da koşar yardımıma.Hamile kaldığımda beni yerimden kaldırmadan bana baktı yemeğimi suyumu önüme getirdi.Ben bi cahillikle seni kırdıysam özür dilerim anne...Hakkını asla ödeyemem....

Benim kayınvalidem iyidir, hoştur.Genelde kayınpederler daha mesafeli olur, benimki fazla yapışık biri.Oğlum oğlum oğlum der başka bir şey demez.Daha evlendik ilk gün dayanamadı akşamüstü mesaj attı napıyorsunuz diye, hani bişey diyecektim ama neyse yerimseniben Evlendik de y.dışına geldik en azından sürekli arayamıyor.Çok mu kötü kalpli konuşuyorum diyeceğim ama bayıyor kayınpederim beniiiii.
Kayınvalidem daha mesafeli kadındır.Bir kötülüğünü görmedim, ama çok da seviyorum diyemem ne yalan söyleyeyim.Nötrüm tamamen.
Kayınpeder beni çok bayıyorrrr.Acaba bizimki de mi böyle bir baba olur? Koşma oğlum, üşütme oğlum vır vır vır kafamçokkarıştı

Sessiz laf sokar...Kırk yıl düşünsem hem yüzümde tebessüm hem dilim bu kadar sivri olamam...Kafasını kaldırırp bakar..Ne dedim ben der..Garibim yıllardır kötü bir şey dediğinde içinden konuştuğunu sanar..:hulya:
Çok güzel örgü örer..ıyi yanı bu..

topice baktıgımda şöyle bir düşündüm kaynanamın iyi yönleri varmı diye belki bir iki tane ama kötü yönlerini sorarsanız bana göre daha çok bana yaptıgı tek iyilik melek gibi bir erkek dogurmuş olması eşim dünyalar iyisi çünki allah razı olsun ondan

Düşündüüüüm Taşındııım pek bişey bulamadım
Tek aklıma gelen şudur ki
Benim kaynanam yersiz konuşup cevabını alınca susar çirkefliğe kalkışmaz

geçen akşam bi gittim yemek yiyolar tencerenin dibindeki yemeği kendine koymuş ben gidince bana verdi..bende afiyetle yedim...cimriliği yoktur..

geçen gün sevgilimin evindeydik sevgilim kuzeniyle bişi konuşuyo fısır fısır annesi de bize meyve soyuyo elime elma tutusturup duruyo.. önce kabuğuyla verdi hepimize ben aldım elma dilimini kabuğunu soydum öyle yedim gene bi elma parcası kesti bu sefer kabuğunu kendi soydu verdi çok hoşuma gitti =)) neyse bitirdim elimi yıkamaya kalktım gel buraya daha yiceksin meyve yemiyosun hiç çok kızıyorum dedi =)) tamam geliyorum dedim geri oturdum sevgilim bişi konusuyo kuzeniyle ben de bakıyorum gıcıklığına neysee aşkım bizi dinliyomuş kardes sonra konusuruz dedi gülüştüler beni sinir edecek ya ben de ters ters baktım annesi döndü amaaaaaaaaan hiç aldırıs etme hiç kendini üzme bi erkek için bak oğlum bile olsa her seye gül geç kızım kimse sizden değerli değil bu erkek milletine fazla yüz vermeyin oğlum bile olsa sizden daha kıymetli değiller dedi =)) ablası da annesi de baya feministtir bi şey olsa önce beni savunurlar..

bi de mutfakta oturuyoduk sevgilimi çağirdi seninle bişey konuşmam lazım dedi sevgilim dayısının dükkanında çalişiyor ve annesi de derslerini ihmal ettiği için çalişma oğlum diyecek bunu konusacak.. bana dedi önce söz dinlemiyor kızım çok inat falan filan.. neyse çağirdi sevgilimi konusmamız lazım dedi sevgilim oturdu burda konusalım anne herkesin yanında dedi annesi de bağirdi niye burcu herkes mi tabi onun yanında konusurum sevgilim de dedi tabi herkes değil canım ailemizden biri dedi annesi de onayladı artık o da bizim ailemizden ben yabancı biri olarak görmüyorum dedi.. ben gene de kalktım basbasa konussunlar diye içeri geçtim canım nereye dedi sevgilim ablana yardım edicem canım deyip gittim

iyi kaynana mı?:jeyyar::jeyyar: neden se ben bu kavrama inanmıyorummm

Biz bu bayramda kayganamla çok iyi anlaşıcaz
Çünkü ben gitmiyorum eşim yalnız gidiyor
Domuz gribi kalabalık soğuk evin şartları biraz cilve akşam eşimi ambalaj ettim opuyorumnanaktan
Önce benim tarafa gidicez orda iki gün kalıcaz o kendi ailesine yalnız gidecek
Böylece kayganam hayınpederim görümcem hepsiyle çok iyi anlaşıcaz kaydirigubbakcemile3

opuyorumnanaktancok tuhaf ama gercekten iyi kaynanalar var aslında. tabiki benimki değil. ilk eşimin annesi cok iyi bir kadındı. pek tahsilli değildi ama kendini yetiştirmiş,saydırmasını da sevdirmesini de bilen bir hanımdı. gercekten asil bir kadındı. ilk evliliğimi bence cok kücük bir yaşta yapmama ragmen yani son derece acemi olduğum bir dönemde beni cok saydı ve sevdi bildiğim kadarıyla. o dönemlerde cok derdimi dinledi benim sağolsun. ailemden cok uzakta gurbetteydim. ama sıcaklığı ve her konudaki yardımlarıyla bana cok destek olmuştu.görümcemden hiç hazzetmedğim halde aramızda dengeyi sağlamaya calıştı hep. kızının , oğlunun bana karsı bir hataları olduğunda son derece objectif davranırdı.
birgün benim mutfak son derece dağınık ve pisti. çeşme de bir problem vardı ve eşiyle geldiler girdiler mutfağıma ama beni mahcup etmemek için hiç kafalarını kaldırıp etrafa bakmadılar bile. ama ben yine de cok utanmıştım :kedi: .giderken de cok anlayışlı bir şekilde utanma dercesine samimiyetle sırtımı sıvazlamıştı sğolsun...haaa oğlu cok artizdi o ayrı artık.kaydirigubbakcemile
şimdiki de sağolsun öküzlükte ve gaf yapmada bir numara sağolsun ama Allahtan başedemeyeceğim çirkeflikte değil. şimdikininde oğlu cok iyi kaydirigubbakcemile5
yani var aslında iyi kaynanalar da...

ben esimin annesine ( kayinvalide bile demem, gerek yok) o kadar sogumusumki, hic yüzüne direk bakmadim, herp gözlerim kacar ondan..
iyi yönü.. cok güzel yemek yapar... evine gidince güler yüzle karsilar. sevinir, ama oglunu gördügü icin tabi, hic yanlz gitmedim evine, bilmiom.
ama baska da iyi huyu yok.. mutlaka kendi ailesine arkadaslarina karsi var, ama benim haberim yok.. aramizsoguk..allah sükür

Allah'a binlerce sükürler olsun ki cok ii bir annem var. Anne diyorum cünkü o esimin annesi, benimde annem...severim annemi, kötü yönünü görmedim hic, ve her sabah kahvaltiyi, yemegi o hazirlan, birgünde bana niye sen yapmiyon, veya niye sen yatiyon dememistir...

ben kayınvalidemden çok memnunum. anne derken hala zorlanırım ama. annem bize gelir sürekli damadını tutar bak bu adam seni iyi çekiyor kızım bu kadar tembel olunur mu? herkes çalışıyor. vs vs kayın validem ise gelir gelmez banyoya gider eline bir süperge kova alır başlar balkonlarımı yıkamaya - anne kız geliyo yapma derim dinlemez. çok iyi yemek yapar ben çok beceriksizim her yerde de söylediğim için ne görümcem ne de kaynanam eli boş gelir. en sevdiğim yemeklerden getirirler. sürekli kızım sen çalışıyorsun sen çalışıyorsun der. hatta kalabalık misafirim geldiğinde kayınvalidemi çağırırım döktürür yemekleri bende misafirlerimi ağılrarım. tabi etrafta annem varsa öldürür beni. - ne terbiyesiz gelin olmuşsun sen diye bi ton laf eder valla. ama ben de onlara iyiyimdir. hiç kırmam. başkasının yanında göklere çıkarırım. asla yerinden kaldırmam. eşim ailesiyle büyümediği için pek tel açmaz. biraz soğuktur. onun yerine de ben sürekli ararım. hasta olurlarsa mutlaka ziyaretlerine giderim. maddi manevi ne olursa yaparım. başımın tacıdır kaynanam :lepi:

Back
X