Hep mi Kaynanalar ekitirilir, hi mi iyi ynleri yok? Sra iyi yanlarnda...

daha sevgili olmamıza rağmen bütün gün kızıyla beraber bana hediye aramışlar doğum günüm için. bana çok güzel bir altın kolye almış.. sonra da bana süpriz parti yaptılar zaten bi barda..bütün organizasyonu sevgilimin annesi yapmış.. herseyi o ödedi hem de çocuk bakarak kazandiği parayla.. hiç gerek yoktu evde de kutlayabilirdik dedim.. valla çok duygulandım o kadar özenmişler ki herseye hep böyle kafa dengi ruhu genç bi kayınvalidem olsun istemiştim oldu sonunda.. beraber içtik eğlendik..bayılıyorum ben ona yaa.. türk sana müziği korosuna gidiyor evde bize şarkı söyler.. eğlenmeyi çok sever.. yılbasında da evde arkadaslarla kutlicaktık gitmeden bana aman kızım iyice eğlen bütün stresini at diye tembihledi..sadece kayınvalide olarak değil insan olarak çok iyidir.. aşka sevgiye değer verir.. oğlunun bana olan sevgisine sonuna kadar inanır ve büyük saygısı vardır.. evlerine gittiğimde terlik giymiyorum diye bana terlik almış süslü püslü senin bu dedi.. üstelik kendisi de çok iyi bir gelindir. kendi kayınvalidesini çokk sever sayar.. hiç kimse hakkında kötü konusmaz.. bi keresinde sevgilimin kuzeni kız arkadasından ayrılmıstı.. ben de baska şehirde olunca soğukluktan olmustur dedim.. neden kızım dedi şimdi siz farklı sehirde olsanız ayrılacak mısınız allah korusun.. ben öyle düşünmüyorum onların ilişkisi derin değildi ama sizinki çok sağlam çok farklı demekki ciddi değillermiş dedi.. yani bizim sevgimizin arkasında durur.. kendisine hitap ettiğimde söyle bebeğim der.. arada kanı kaynar öper koklar kucağina otutturur.. aramız hiç bozulmaz umarım ben çok şanslıyım.. ilk başta çok soğuk bir izlenim verir ama ben yakın davranınca o da bana ısındı.. beni kimle tanıstırsa çok şeker dimi der.. her yerde beni övdüğünü duyarım.. çok şeker maşallah çok şirin çok da hanım diyormuş =)) ben de onun asaletine olgunluğuna genç ruhlu olusuna spor yapiyor olmasına bayılıyorum.. hayatı yaşamayı çok sever yanındayken bana pozitif enerji verir...

burcu01 maşallah inş aranız bozulmaz canım öle anlatmışınki bende burda iç çektimm
1 haftadır kızım hasta kayınvaldem arayıp çocuk nasıl die sormuyoo npim benimkide bu modellerden

bende kayınvalideciğim iyi yanlarını yazıyım zaten kötü yanı yok
tek kötü yanı giyimime fazla karışır çok şık olmamı ister..alkisalkisalkis
onu gelini olduğum için çok güzel giyinip dolaşmamı ister zaten kendiside çoooooook süslüdür
saolsun sürekli eve taşır bişey yapsa hemen görümcemle yollar bizde yiyelim diye
sürekli arar çok özledim gelin göreyim sizi der..
ben iş yapmasam asla demez sende şurayı temizle diye..
saolsun kendine bişey alsa hemen banada alır..
bize gelse hiç oturmaz sürekli yardım etmek ister..
yaptığım yemekleri çok beğenir..
daha ne olsun anam benimki gibi kayınvalide dostlar başınaasırnaşık şey

valla benim kaynanamda çok iyidir.ben kötüyümdür hatta:):)ben arada laf sokarım sinirlenince:):):)arada olmuşdur kırgınlarımız ama iyi kadındır yaa severim kendilerini.bana katlanmak zor:):):)

yok canım ne yazayım bir tas çorbasını içmedim aman bulaşık olur pis olur diye bende misafir gibi gider tok gider aç dönerim şükür şimdide kaç senedir görüşmüyorum çok rahatım aman iyiside kötüsüde onun olsun beni rahat bıraksınlar yeter.

topiğiniz hayırlı olsun ..
bende hep şikayet ettim burda dedikodusunu yaptım rahatlamak adına belkıde.. bütün olumsuzluklarına karsı sunu soyleyeyım çok iyi su boregi yapar , lezzetide süper olur saolsun.. (oğlu sayesınde bende faydalanıyorum işte)
izne k.valideme gittimizde k.validem sabah oğle aksam butun yemekleri kendı yapar , benım yaptıgım yemeklerıde çöpe döker (biz kendı evimize gidince oğluna yemek kım pişiriyor bir dusunsun bakalım)
ben önceden bozuluyordum öyle yapmasına şimdi işime gelıyor :)
bu giitimizde izne yanına..yaprak sarması sardık oturup onu buzluga koydu biz evimize donerknde ne kadar sardıysak hepsını bana verdı saolsun.. bi kaç erzak daha koyup nasıl pişirmem gerektigini soyledi sonra bana soyledıklerını eşimede soyledi mazallah ben pişiremezsem oğlu kendı pişirip tasırsın diye sanırım..
du dusunim baska iyi yanı ; 5dk dusundum ve bulamadım belkıde vardır ama gozumden kacıyordur yaptıgı onca kotulukten sonra bilmiyorum..
haa bide ben ordayken bana fındık bahceleri ile ormandakı parsellenmıs yerlerını gosterdi neden gosterme geregi duydu onuda bılmıyorum.

Cok guzel bir topik..acanlari tebrik ediyorum..
Elime bu firsat gecmisken bende kayinvalidemden bahsetmek istiyorum..
Iyi yonlerini arayamiyorum cunku kotu yonleini goremeyecek kadar iyi bir insan oldugunu dusunuyorum ve bu fikim iyi niyetimden kaynaklanmiyor inanin..
Bu yazdiklarimi okumasini cok isterdim ..
Ona anlatamadigim onca sey var..
Evlendigime 19 yasindaydim ve kayinvalidem uc erkek annesi olmasina ragmen beni hic sahip olamadigi kizi gibi sevdi kaldi ki ben onun ucuncu geliniyim..
Evliligim boyunca tarifsiz olayar yasandi ve benim de cok buyuk hatalarim oldu lakin o beni her seferinde affett boyece bana da affetmeyi ogretti..
Ona bakarak ona ozenerek bende cocuguma onun gibi muamele ediyoru,cevreme de komsularima da akrabalarima da..
O ailemi ayakta tuttu diyebilirim..annemde goremedigim sefkatin fazlasini onda gordum ..
Su anda yazarken dahi duygulaniyorum..
Sevgili annecigim seni ayakta alkisiyorum Rabbim sana saglikli bir hayat ve cennette guzel bir kose armagan etmesini diliyorum.. a.s.
böyle bir anneyi ayakta alkışlıyorummmalkisalkisalkis:nazar:

ay inanamıyorum böylesinden ALLAH razı olsun inşallah bende böyle bir anne olmak istiyorum kaynana değil

kayınvalidemi çok severim huyları bana çok benzer hatta evlendiğimde annem çok otoriter bir kadındı kayınvalidemi görünce sanki ona eş bir sevgi hissettim hatta belkide fazla
gün geçti benim kızım yok iki oğlum büyüdü evlendirdim
diyorum ya kayınvalideme çok benzerim onun gibi vefalı sevgili özverili ve çağdaş bir kayınvalide oldum önce bana nişanlıyken sıcak davrandılar inandım
sonra düğün üzeri gerçek yüzlerini gösterdiler
düğünlerini ben yaptım eski usul çarşısı eşyası haaa hatta krediyle evlerini aldım ben ödüyorum
sıcak davrandım karşılıklı sigaralar içeriz uzanırız karşılaşınca beraberken
ama bir 2 yıl oldu toplam 6 kez evine gittim ve oda o kadar falan geldi bana
sürekli oğlumla tartıştıklarını duyuyorum kavga döğüş ve babasının evine gidiyor sanırım 12 kez falan gitti aileler araya giriyoruz ve düzeltiyoruz
sebeplerini soruyoruz efden püften şeyler sürekli bir geçimsizlik
üzülüyorum hem de çooooooook hem mutsuz yuvalarına üzülüyorum
hemde onun sağda solda bana nerdeyse iftira diyeceğim suçlamalarına sözlerine duyunca üzülüyorum sarı kızım diye severdim onu hep sevdimde kusur bulmadım hep yardımcı olmaya çalıştım. ama o bilmediği şeyleri bile başkalarına sorar kızım ben yardımcı oluyum deyincede senden öğrenmek yanlış geliyor bana der
bir kayınvalide olarak bilmiyorum kendimi sevdirmek için daha neler yapmalıydım her şeye varım ama anlatamıyorum dur dediği yerde durmaya razıyım ister sevsin çağırsın ister sevmiyorsa uzak dursun ama olmuyor olmuyor sorsanız oda benden bir sürü yakınır sizlere çünkü duyuyorum zaten
ne kadar verirsen anlamayana anlamıyor sevginide versen almıyor paranıda

patavatsızlığı dışında hiç bir kötü yönünü görmedim...
ben ne dersem yapıyor daha ne olsun...
zemuszemus

Ben hala çözemedim iyimi kötümü.... Bazen seviyorum bazen sevmiyorum...ama bana 1 adım atsa ben 10 adım atarım.. Ben hep susyorum o hep laf sokuyo...Beraber oturuyoruz. Ben çalışıyorum bebeğime o bakıyo.Beni başka gelinlerle kıyaslıyo. Ben sessiz donukmuşum onlar cıvıl cıvılmış. Sanki kendi çok cıvıl cıvıl da........... Öyle işte hala çözemedim.....Ama artık beraber oturmak istemiyorum.

7 yıllık evlıyım %90 aksam yemeklerını orda yerız :) hıc bır seyıme karısmaz yorum yapmaz elestırmez ama sanırım arkamdan konusuyordur zemuszemus olsun niyeti kotu olsa yansıtırdı tek olumsuz yonu dınlemeyı bılmez ama cok guzel anlatır dınletır

benim kayınvalidemde çok iyi sağolsun:)) 1.5 yıl oldu,olumsuz hiçbirşey duymadım.tam tersine her görüştüğümüzde iltifatlar,övgüler üstüste..halbuki çok soğuk birisiyimdir..

benim kayınvalidem de çok iyidir oğlundan daha düşkün bana şimdi bi de babaanne olacak çok heyecanlı çok üstüme düşer
hediyeler alır
para verir
bana yemek yapar yollar
bize gelince hiç oturmadan gider,iş yapar
sevdiğim ne varsa bitmeden yenisini getirir

kayınvalideyim
duyduğum incileri yazamam size ama
gelinler hakkındaki gerçek duygularımı yazabilirim.
gelini olması öyle bir duygu ki yaşamayan bilemez arkadaşlar.
gelin evin gülüdür derler bizim yörede.
zaten bir aileniz var. alışmışsınız onlara helede benim kızım yokki.
çok seviyorsun gelini ilk etapda. onu istemeye giderken, nişanlıyken hiç aklımdan çıkmazdi.
şimdi değiştimi diyeceksiniz hayır ama hele o ilk zamanki duygular bambaşka.
sevdiği şeyleri pişirmek, onları alıp götürmek, gönlüne girebilmek için çabalar durursun oğlun zaten senindir ama iş gelininin seni sevmesi diye düşünürsün hep.
sevmesi çok önemli çünkü hayatının bir parçası evlatlarındır hatta hayatının hepsi onlarındır.
sonrası ise geline kalmıştır. o isterse sizi sever istemezse sevmez.
bahtına kalmıştır , sevmiyecekse zaten ne yapsan sevmez,
burda bazı sorunları okudum, kayınvalidem eve gelecek ne yapmalıyım istemiyorum
kayınvalidem oğlunun elini tutunca oda öbür elini tuttu
vbenzeri konular içimi acıtıyor
işte bu kadar arkadaşlar
sevmeyi denemeliyiz
o zaten sizi seviyor
bence

kayınvalideyim
çok seviyorsun gelini ilk etapda. onu istemeye giderken, nişanlıyken hiç aklımdan çıkmazdi.
sevdiği şeyleri pişirmek, onları alıp götürmek, gönlüne girebilmek için çabalar durursun oğlun zaten senindir ama iş gelininin seni sevmesi diye düşünürsün hep.
sevmesi çok önemli çünkü hayatının bir parçası evlatlarındır hatta hayatının hepsi onlarındır.
işte bu kadar arkadaşlar
sevmeyi denemeliyiz
o zaten sizi seviyor
bence

Sevgili Kardel.. yazdıklarında gerçekten içten olduğuna
ve gelinine de en az oğlun kadar değer verdiğine canı-ı yürekten inanıyorum..
keşke her kayınvalide, her oğlan anası sizin gibi olabilse..
ben çok isterdim kayınvalidemin güzel yemekler yapıp bana getirmesini..
çünkü naçizane iyi bir aşçı olarak bilirim sevdiğine yemek yapmanın ne kadar
mutluluk verici bir duygu olduğunu..
ama malesef benim kayınvalidem hiçte sizin anlattığınız gibi bir kadın değil..
tabiki her insan aynı olamaz.. ama keşke birazcık size benzeseydi..
siz sanki bana bir kayınvalideyi değil de peri masallarındaki peri anneyi çizdiniz yukarıdaki yazınızda..
ben sizin duygularınıza inanıyorum ama kayınvalidem yüzünden bir kayınvalidenin veya
daha doğrusu benim kayınvalidemin böyle düşünceler içinde olacağını düşünemiyorum..

kayınvalidemle altlı üstlü oturuyorum.. çalışıyorum.. 3,5 aylık hamileyim..
her zaman ben pişirir ben götürürüm.. evimde 5 parça but pişerse muhakkak 2 parçasını aşağı veririm.. bazen işten gelince bazen hafta sonu yaparım..
geçenlerde hasta oldum.. çalışmaya devam ettim 1-2 gün.. bu sırada beni hasta halimle
bırakıp kızına temizliğe gitti.. ertesi gün işten izin aldım geldim akşam 4-5 gibi. saat 7 de eşim geldi.. eşim bana yemek yapmış uyandırdı.. kayınvalidem hala ortalarda yok.. bu arada telefonla arayıp soruyor.. ertesi gün kalktım doğru işe.. ama hala hastayım.. akşam geldim gene yok.. ben isterdim ki yarım saatlik yoldan gelsin ve en azından bana bir çorba kaynatsın..
ama nerdeeeeeee, nasıl olsa gelin başının çaresine bakar.. neredeyse 1 hafta orada kaldı..
ben artık bu hareketlerine üzülmüyorum çünkü alıştım.. ama böyle bir davranıştan sonra
nasıl kalbim ısınabilir ki.. ne bileyim işte.. biraz değişik işler..
o yüzden gelininiz çok şanslı..
yukarıda anlattığım sadece minik ufak birşey.. daha neler var neler.. hayırlısı olsun bakalım..

yazdıklarını okuyunca
gerçekten böyle kayınvalideler var demekki ya inanamıyorum
kişilik meselesi heralde birazda
gelinim hamile benimde sen gibi
o mesafeli bana ama söz verdim kendime beklicem o olgunlaşana kadar beklicem
elbet bir gün gelecek ben ne yapmışım diyecek
beni sevecek, yakın davranacak
üzülüyorum ama böyle şeyleri duyunca rabbim bana niye siz gibisini vermediki dünyam aydınlansın.bilemiyorum valla . nerde yanlış yaptım , bu bana cezamı falan diye sorgularım kendimi.
allah da sizinkilerine vicdan versin.

kayınvalideyim
işte bu kadar arkadaşlar
sevmeyi denemeliyiz
o zaten sizi seviyor
bence

bir an için babanem yazıyor zannettim. babanem de annem için böyle söyler hep :1hug: gerçekten haklı olduğunuz yerler var. ama maalesef, kötü olarak adlandırabileceğimiz k.valideler de çoğunlukta.
gerçekten "yok artık, bu kadarı da olmaz, bir insan bunu nasıl yapar" diyeceğim konular açılıyor buraya. ama bir de k.validem sırtını okşadı, ensesinden öptü, elini tuttu, bak beni kıskandı gibi konulara da şaşırıyorum. acaba biraz empati eksikliğimiz mi var? benim de k.validem oğlunu istediği gibi öper, elini tutar, sırtını kaşır, dizine yatırır. o onun oğlu... valla buradaki konuları okuduktan sonra benim gelinim de bana bunları söyler mi diye düşünmeye başladım :1no2:

söyler canım emin olabilirsin. allahın şanslı kuluysan sen gibi gelinin olur söylemez.bilemiyorum.
benimki söyler cinsden ve ben ortam yaratmamaya çalıştım. söyleyemedi.
ama ne oldu.
bağrıma taş bastım .oturdum.
mesela bir örnek.oğlum kara lahana dolmasını çok severdi. bende özellikle onlar gelirken.
gelin yoğurt çorbası sever.patates kızartma.sulu köfte.bunların üçünü de yaparım.
birde lahana dolması yanına yaparım .hep difirizde hazırdır benim.
sofrada hepsini yerken birtanede bundan al çok güzel derim mesela.hayır der.zamanlaa bir baktım.
oğlum sofrada çekiniyor .dolmayı yememeye çalışıyor.bir şeyler olduğunu hissettim.
aralarında tartışmalar olduğunda bu mevzu konuşulmuş.meğer oğlan çekinmiş ondan.
biraz sessizdir oğlum.hatırnaz.yani.
zamanla sadece patates kızart hiç bir şey yapma anne diye aradılar.artık üzüldüm, duydum çünkü sözlerini.neden sadece patates kızart dediğini anladım ama.naparsın öyle yaptım.
haaaaaaaaaaaaaaaaa.
emekli olunca yemek şirketi kur diye tavsiye alırım ben yemeklerim çok güzeldir bu arada
sizce bu durum ne peki
meğer benim yemeklerimi beğenmezmiş.laf etmiş bazılarına kulağıma geldi .üzüldüm yıkıldım.

Back
X