• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hep mi para yok olur bı adamda

Adamin ailesine siz para yollamayin tabi ki. Ne kadar param yok derse desin, vermeyin naparsa yapsin. Paranizi kendi cocugunuza harcayin.
Adam sizin cocugunuzu özel okula yollamak zorunda değil. Elalemin cocuguna zaten babalik yapmiş 11 senedir kendi cocugu yaninda bile degilken.
Tabi ki adam kendi cocugunu daha çok dusunecekti. Siz de kendi cocugunuzu dusunun bir zahmet.

Burada eşinizin bakmak zorunda olduğu tek kişi var o da eski esinden olan kızı.

Annesine ablasina eski esine bakmak zorunda değil. kizinin her ihtiyacini karsilar okul taksidini öder amenna ama eski esin ihtiyaçları kocanızı bağlamamalı.

Kayınvalidenizin ve görümcenizin eski gelinine yaptıklarına bir sey diyemem kendi paralariyla yapıyorlarsa şayet kimse bir şey diyemez ama sizin esinize verdiginiz borclar cektiginiz krediler eski esin makyaj malzemesine gidiyorsa orada bir dur demelisiniz.

Eşinizle açık açık konusun seffaf olsun harcamalarinda parayi sizden alıyorsa size seffaf olmak zorunda.

Keşke biraz da bize geniş olsaydı gönlü.en son o benim kızım o evde kızım var tabi herşeyi yapicam.o benim annem tabi önceliğim anailem demesi beni çok üzdü.bizde 11 yıldır aileyiz. Bizde burda onu istiyoruz.inanin parasını istemiyorum borcumuz olmasın yeter.

Ne demek onlar benim ana ailem. siz yan aile misiniz? ana aile sizsiniz artı kızı ama annesi ablasi eski esi ana aileden nasil goruyor. Kızı sizin evinize geliyor mu? gelip sizin evinizde de vakit gecirmeli. aile kavrami budur. eski esde gayet baska biriyle evlenip ana ailesini kurabilir. onun ana ailesi de kendi kocasi kizi olur.

Buradan bakınca sanki eski es hala esinizin ailesine dahil gibi duruyor ama olmamalı. eski es de eski kayinvalideyle gorumceyle iliskiyi kesmeyerek kendini aileden eski kocasindan koparmiyor. bu saglikli değil.

Sorun en başta sizde sanırım kızınıza çok iyi babalık yapıyor diye katlanıyorsunuz ama

sizi asla istemeyen ve tamamen dışlanmış durumdasınız farkındamısınız?

eşinizin eski eşinin a dan z ye herşeyini neredeyse sizin ailenizde karşılıyor bunun farkındamısınız?

Şöyle bir çakmak çakılsa 5 kuruşsuz dımdızlak kızınızla bir başına kalacaksınız bunun farkındamısınız?

Ve o anda eşiniz hiiççç düzenini bozmamış gibi kendi ailesiyle aynı güzellikte hayatına devam edecek bunun farkındamısınız?

Sizin aslında kızınızdan başka kimseniz yok silkelenin ve kendinize gelin. bu düzeni bir eşeleyin. Bakın ozaman eşinize göre sizden kötü kimse olmaz

Yok ya esının hayatı yolunda gayet. Eskı karın ise girsin diyormus konu sahıbı makyaj malzemelerini de biz almayalım diyormus, kızım evde tek kalmasın giremez diyormus adam..

Ama konu sahıbı calısıyor mesela, kızı tek kalıyor.

Konu sahıbı bu sene bende kızımı ozel okula vermek istiyorum diyormus, kocası ikisine birden yetemeyız diyormus ama kendı kızı ozel okula gidiyor adamın.. konu sahipleri oduyor gene okulu.

Adamın tarafı belli yanı, arada kalmamıs.
Yorumlarına beğen atmaktan elim yoruldu.konuya cvp yazacak dermanım kalmadı.

çalışıyor musunuz ?

Evvela keseleri ayırın.

Kendi çocuğunuz için birikim yapın

Kazandığınız para ile kimseye borç vermeyin

Eşinizin kendi kızının sorumluluğunu elbette ki istenmesi görevi ama gıdısının gıdısına sizin paranızla yardım etmesi de biraz hiç gösterisi gibi geliyor.

Alın karşınıza açıkça konuşun kendi çocuğun için harca o senin görevin sorumluluğun ama biz de bir aileyiz bizi mağdur etmeyecek şekilde dışarıya karşı cömert ol diye konuşun.

Bir de birikiminizi ayrı tutun. Bu tarz evliliklerde zaten birikimlerin ayrı olması gerektiğini düşünüyorum. Ortak çocuğunuz da yokmuş. Böyle evliliklerde hep biri daha fedakar oluyor. Diğer taraf ailesine ona buna dağıtıyor.

Tavsiyem kendinizi kullandırtmayın.

Sürekli söylüyorum.eski eşin ise girsin en azından biraz faydası olur bizimde bütçemiz belli dedim.annesine bakıyor kızım yalnız kalmasın genç kız diyor.annenlerle beraber otursunlar ben zaten görünüyorum diyorum eski eşi istemiyormuş.gercemten eşime başka lafım yok.bizim de her istediğinizi yapıyor sağolsun.ama bana sürekli para yok demesi agir geliyor.bende kendimi ona karşı yardım etmek zorunda hissediyorum.

Neden boşanmışlar bu kadar düşünmeye dert edinmeye devam edecekse. Belli ki ortada ciddi sorun yok. Görüşebiliyorlar ailece. Kadın başkasıyla da evlenme gibi bir durumu yok. İlginç.

Yanlış anlamayın beni eşinizi aklamak için yazmıyorum bunu ama kızınızı özel okula göndermek istiyorsanız bunu eşinizle değil kızınızın babasıyla konuşmalısınız. Hiç mi yardım etmiyor çocuğuna? Eşiniz eşek olmuş, gelen geçen semer vuruyor o konuda ne kadar kızsanız haklısınız. Ama ona destek olucam derken sizde semer takmışsınız farkında değilsiniz. Sadece evinizin harcamalarında destek olun, ayrıca para vermeyin bence. Kredi bitincede altınlarım vardı evlenmeden dediniz, aydan aya onları geri yapmasını isteyin eşinizden. Evlisiniz ama onun önceliği kızıysa sizin önceliğiniz kendi kızınız olmalı.

Konuya yorum yazmayacaktim ama ne demek onum kizi ozel okula gidiyor benim ki gidemiyor hemde masrafi siz karsilarken koca bu kadar mi onemli kiymetli kiziniz ilerde sizden hesap sorar umarim onun rizkini elin adami icin ona buna yedirdiginiz icin

Ne değişik bir aile bu:KK34: herkes kendi çocuğuna kendi baksın .. Kendinizi bu kadar kullandırtmayın gözünüzü açın..

Onun kızı genç kızsa sizinki de genç kız siz neden çalışıyormuşsunuz o zaman

Adamda para olmaması olağan

Kira faturalar 2000 özel okul 3000

Annesine de 2000 verse biraz da borç ödese 10000 oraya giden

5000 de sizinle olan eve harcasa tamam

Eşinizde para yok değil kullanmayı bilmiyor

O çevredekilere net para verip üstünü kendin hallet demediği sürece borçsuz kalmaz

Şöyle mesajları okudum da... Kızınızın babası nerde?

Eski eş çalışmıyor mu; çocuk onların çocuğu (Kaç yaşında çalışabilir mi o da belli değil) niye kendi çocuğunuz dururken başkasının çocuğuna "Madden" analık yapıyorsunuz? Size çok kızdım, yazık kendi evladınızın hakkından yediriyorsunuz.

Sağılıyorsunuz, uyansanız mı acaba artık?

Yahu Adam konu sahibiyle kari koca degil ki, Adam eski es dedigi kadinla Kari koca. Konu sahibide iste finansal destek, yürüyen bankamatik. Ap acik ortada degil Mi.
Aksi olsa Adam 11 senede hic yoksa es ve aileyi bir araya getirmeye calisirdi.

Hapisteymiş, şiddet görmüş konu sahibi, zor ayrılmıştır, boşandıktan sonra iletişim kurmamışlar hiç.

Kocanın kızı analı babalı, onun anası napıyormuş yazdı mı Yaban? Çalışmıyor mu, oturup para mı yiyormuş?
Garibim konu sahibinin evladı başında bir anası kalmış, onu da sağımlık inek etmişler.

Hapisteymiş, şiddet görmüş konu sahibi, zor ayrılmıştır, boşandıktan sonra iletişim kurmamışlar hiç.
Umarım eski eşinin ya da kendi ailesinden akıllı merhametli biri çıkar da alır çocukcağızı. Annesi olmayanın kimsesi olmuyor yazık. 😥

Benim de kızım var diyorum.senin kızın ilk boşanmış anne babanın kızı değil diyorum.benim kızımda ne zorluklar çekti bize bişey olsa çocuğa ne olacak diyorum.haklisin ama elimden geleni yapıyorum diyor.ama ben bı laf söylesem savunmaya geçiyor.

Savunma dinleyip kart-para uzatmaya devam ediyorsunuz yani. İyiymiş ya.
Koca olunca sizi 3-5 lafla ikna etmek, kızınız üzerine olan sorumluluklarınızı ikinci plana attırmak, aklınızı felce uğratmak çok kolay demek.

Kocanızı kızınızdan daha mı çok seviyorsunuz ve kocanızı kaybetmekten daha mı çok korkuyorsunuz?
Yazdıklarınızdan bu çıkıyor da, yine de sorayım dedim hani kocaya evladınızı değişmişsiniz gibi.

Back
X