• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hep mi para yok olur bı adamda

Bu burnu büyük üniversiteokumuş kadın neden hala eski kaynanası ve eşinden geçiniyor? Neden çalışmıyor mesela? Eski kaynanasından para alınca burnu küçülmüyor mu? Ezik ezik milletten geçiniyor kendi annesi babası yok mu mesela?

Olaylar çok saçma.
Çalışan bir kadın olarak kızınıza yetebilirsiniz kendinizi kandırmayın babalık yapıyor diye.
Ne yazık ki Katibin Ruhu Katibin Ruhu e katılıyorum. Boşanma hikayesi böyle değildir.
Babası ölmüş.ailesidr Gebze de yaşıyor biz başka şehirde.aisenin yanına gitmek hiç istememiş.eski kaynanasiyla yaşamak daha rahat geliyo heralde.bana bunları eşim söyledi aynı kelimesi kelimesine.beni çok ezdi çok hor gördü diyordu sürekli.
Ben daha önce ayrıldım bı kaç kez.ama kızım gerçekten yemekde eşim olmasın babam nerde neden gelmedi ne zaman gelicek demeye başlar.cok düşkün.esimle küçücük problem yaşasam anneme gider bizi barıştır diye bu sefer annemde bir olur araya girer.derdimi anlatsam düzelir demeye başlar herkes

Ben eski esine sorumluluğu var kısmına katılmiyorum. evet kizina karsı sorumluluğu var bu tartışılamaz bile ama eski esle boşanmıs bitmis ona karsı neden sorumluluğu olsun ki.

Boşanmak demek artik herkesin kendi hayatı var demek. Cocuklarina tabiki sahip cikacaklar okul mastaflarını karsılayacaklar kiyafet kirtasiye her turlu masrafini babası karsilayacak. sadece o da degil gorus gunlerinde alip ilgilenecek kiziyla vakit gecirecek amenna ama eski ese hic bir sorumlulugu yok. kirasini faturasini odemek makyajina kadar dusunmek zorunda degil o zaman o eski es olmaz iki ev bir adam olur. bunu da hicbir kadın istemez. konu sahibi rahatsız olmakta haklı.

En bastan baba kızını ikna edip kendi yeni evinde hep beraber vakit gecirmelilerdi kız gelmek istemezdi basta ama zamanla alisirdi babam evlendi onun bir ailesi var ha bu aileye kızda dahil edilmeliydi her daim sende bizim ailemizin parcasısın hissiyati verilmeliydi.

Kiz gorusmek istememis cunku annesinden etkilenmis annede kizda babanin evli oldugunu kabullenememişler bizde onun ailesiyiz yarisina girmisler. eee o zaman adam sormaz mi niye boşandıniz madem diye.

Erkegin ailesi zaten fiyasko bizim gelinimiz hala o demek oğullarının kararına saygı duymamak demek. madem zamaninda bosanmalarina engel olsalarmış simdi biye adamin iki karsi var gibi davranıyorlar?

Esiniz dengeyi tutturmalı. onun ailesi siz ve kızı bunu kendi ailesine kabullendirmeli.

Yoksa buradan bakinca bu tabloda adam iki kadinla evli gibi duruyor.

Eski eş çalışmıyormuş, konu sahibi çalışsa sende daha az para harcarsan deyince, kızım genç kız annesi başında dursun diye cevap vermiş.
Konu sahibi de çalışmıyor ama kendi babasından aylık 3000 lira kira gelirini yıllardır eşine veriyormuş olduğu gibi. O da sürekli borç var diyormuş işte. Çünkü benim asıl ailem onlar dediği annesi ve kardeşine de yardım ediyor. 🤷

Konu sahibi de 11 yıldır benim de kızım var elime geçen tüm parayı eşime vermeyeyim dememis, 2 aydır aydınlanma yaşamış gibi ama eşi para yok deyince yine vicdan yapıyor, nasıl bir koca sevgiyse artık.

Bir de babasından gelen parayı yediriyor ha? :oha:
Acaba ömründe hiç çalışmış mı, para nasıl kazanılır biliyor mu merak ettim doğrusu. Hazır parayı harcamak, ona buna dağıtmak kolay gelir de en azından harcadığı yeri görüp bilecek akılda olsaymış.

Koca ve sülalesine harcamak ile kızına ayırıp harcamak arasındaki seçim bu kadar girift değildir ki. Yani aklı ve öncelik sorumluluğunun kime karşı olduğunu bilen insanın hata yapacağı, en azından (Hata yaptı basireti bağlandı diyelim hadi) hatayı bu kadar sürdürüp borç batağına doğru geçeceği bir hal değil. 11 sene bu düzeni sürdürmek için zekasız olmak gerekiyor çünkü baya baya.

Koca diye yaktığı bi kendi olaydı bari, yazık.

Babası ölmüş.ailesidr Gebze de yaşıyor biz başka şehirde.aisenin yanına gitmek hiç istememiş.eski kaynanasiyla yaşamak daha rahat geliyo heralde.bana bunları eşim söyledi aynı kelimesi kelimesine.beni çok ezdi çok hor gördü diyordu sürekli.
Ben daha önce ayrıldım bı kaç kez.ama kızım gerçekten yemekde eşim olmasın babam nerde neden gelmedi ne zaman gelicek demeye başlar.cok düşkün.esimle küçücük problem yaşasam anneme gider bizi barıştır diye bu sefer annemde bir olur araya girer.derdimi anlatsam düzelir demeye başlar herkes

Her şey çok saçma. Tek başına hayatını idame ettiremeyen kadın boşanıyor nafaka istemiyor. Ama eşine yakın oturup ondan geçinmeye devam ediyor. Kendi ailesiyle yaşaması mantıklı olan kira ödeyecek ev geçindirecek durumu yoksa. Evet eşiniz özel okul parası kişisel ihtiyaçlarını karşılamalı kızının ama o kadar. Bilemedim valla.

Bu burnu büyük üniversiteokumuş kadın neden hala eski kaynanası ve eşinden geçiniyor? Neden çalışmıyor mesela? Eski kaynanasından para alınca burnu küçülmüyor mu? Ezik ezik milletten geçiniyor kendi annesi babası yok mu mesela?

Olaylar çok saçma.
Çalışan bir kadın olarak kızınıza yetebilirsiniz kendinizi kandırmayın babalık yapıyor diye.
Ne yazık ki Katibin Ruhu Katibin Ruhu e katılıyorum. Boşanma hikayesi böyle değildir.

Burnu büyük ve adamı ezen bir kadınsa ve boşanma bu yüzden olmuşsa adamın ailesi eski geline neden bu kadar destek olsun? Adamı ezmişse aileyi hayli hayli ezmistir. Adam boşanmada kusurlu olan taraf hatta muhtemelen aldatma vs var yoksa eski eşle adamın ailesi bu kadar içli dışlı olmaz
Eski eş kadın gelse buraya konu açsa kimbilir neler yazar.

Gelinim gelinim diye sürekli peşinden kosuyolar.en son eski eşi çalıştığında orada bı tanıdım vardı.senin kv kadına borek yapmış işyerine getirdi herkes yedi falan dedi ne diyeyim afiyet olsun dedim.
Kv, oglunun bosandigi kadini nasil bu kadar el ustunde tutuyor anlamadim. Bizimki dugunde bile taktiklarini zorla geri aldi birakin eve barka bakmayi. Hayret dogrusu..Sansli ex hanim..

Kv, oglunun bosandigi kadini nasil bu kadar el ustunde tutuyor anlamadim. Bizimki dugunde bile taktiklarini zorla geri aldi birakin eve barka bakmayi. Hayret dogrusu..Sansli ex hanim..
Oğlunu hep sonraya attı varsa yoksa eski gelinleri.esime bu kadar da olmaz dediğimde.cocugu da alıp gitmesinden korkuyorlar aslında dedi.tabii eşimde kızının gitmesini istemiyor

Oğlunu hep sonraya attı varsa yoksa eski gelinleri.esime bu kadar da olmaz dediğimde.cocugu da alıp gitmesinden korkuyorlar aslında dedi.tabii eşimde kızının gitmesini istemiyor
Külliyen yalan. Gidecek yeri yok demişsin kadın için, çocuğu alıp nereye gidecek bu kadın? Hiç gider mi çatır çatır eski kocasının ve onun yeni karısının parasını yemek dururken, onu geçtim kendine bu kadar sahip çıkan ex kayın aile varken? Çalışmıyor etmiyor, hoş ha deyince iş de bulunmuyor. Ya sen çok şeyi bilmiyorsun, ya buraya yazmıyorsun.

Bu konuda en şanslı eski eş
Hem adamdan kurtulmuş hem gül gibi bakılıyor. Mis gibi yaşiyor. Çalışma derdi yok, kızı iyi bir okula gidiyor, evinin ve kendi özel tüm ihtiyaçları karşılanıyor. Yeni eşde evimizde birşey eksik değil çok şükür 11 senedir kızıma babalık yapiyor diye kendini avutuyor.
1. O sizin kızınızın babası değil, nekadar iyi de olsa değil. Okul konusunda rengini belli etmiş zaten. Ha mecburmu sizin kızınızı özelde okutmaya. Değil. Ama hani diyorsunuz ya iyi baba diye.
2. Eşiniz ona bakmaya mecburum buna bakmaya mecburum diye diye sizi sindirmiş. Normal sanmışsınız yıllarca. Bakması gereken birtek kızı. Eski eşinin makyajı, kuaförü vs onu neden ilgilendirsin.
3. Babanızdan kalan parayı siz eski eş ve eş ailesi rahat geçinsin, zor durumda kalmasın diye eşinize yardım diye veriyorsunuz sonrada eski eşin makyaj malzemesini bile biz ödüyoruz diye ağlanıyorsunuz. Siz iyimisiniz?
4. Kızınızın öz babasından boşanabilirken hiç bir bağı olmayan bir adamdan boşanırsam kızım napar diye düşünüyorsunuz 🤦🏻‍♀️
Bence siz kendinizi kandırıyorsunuz. Kızınızı koz olarak kullanıyorsunuz. Ayrılsanız eşinizin umrunda bile olmayacak kızınız. Sizden gelen para kaynağı kesilmesin diye barışmak için uğraşir. Okadar.
Dedimki adam herhalde aylık 30-40 bin kazanıyorda 3 ev bakıyor. Aldı para 1 evi adam akıllı geçindirmeye anca yeter.

Ben de 30-40 kazaniyor sandim. Adamim kazadigi cidden oyle 3 evi eksiksiz gecindirecrk bir para değil.
Konu sahibi bir eksigimiz yok diyor ama sonra da eve harciyorum diyor. Madem adam evde eksik birakmiyor eve ne harciyorsun????

Konu sahibi, kizinin akli ermiyor olabilir, 4 yasindan beri o adamla ama siz yetiskinsiniz neyin ne oldugunu biliyorsunuz, kizinizi dusunmeniz lazimdi. Kiziniz, altinlarinizi birikimlerinizi elin adamina harcattiginizi ve kendisini dusunmediginize henuz akli ermedigi icin o adamin peşinde baba baba diye.
Çok yanliş yapmişsiniz çooook.

Külliyen yalan. Gidecek yeri yok demişsin kadın için, çocuğu alıp nereye gidecek bu kadın? Hiç gider mi çatır çatır eski kocasının ve onun yeni karısının parasını yemek dururken, onu geçtim kendine bu kadar sahip çıkan ex kayın aile varken? Çalışmıyor etmiyor, hoş ha deyince iş de bulunmuyor. Ya sen çok şeyi bilmiyorsun, ya buraya yazmıyorsun.
Gidecek yeri var.annesi abileri anları var ama gitmiyor.onlar başka yerde gebzedeler.orada rahat olamam diye gitmiyor bence.abileri rahat bırakmaz annesiyle yaşamak durumunda kalır diye.ama kv zaten bırakmıyor.esimde çocuğunda alıp gider diye bu kadar sahip çıkıyorlar diyor.ama eski gelinlerini çok sevdiklerini görmemek mümkün değil.benim açıkçası çok bilgim yok.ablasinin borçları var diye biliyorum.esime de çok yardım etti ablasına o yüzden veriyor para.kizina zaten bakmak zorunda onda da sıkıntı yok.annesi de kızının yaşadığı evin yemeğini ihtiyacını yapıyor diye annesine de para veriyor zaten.arada babası para lazım diye alıyor.o evde benim kızım yaşıyor tabii herşeyi ben yapicam eksik mi olsun çocuk diyo.

Gidecek yeri var.annesi abileri anları var ama gitmiyor.onlar başka yerde gebzedeler.orada rahat olamam diye gitmiyor bence.abileri rahat bırakmaz annesiyle yaşamak durumunda kalır diye.ama kv zaten bırakmıyor.esimde çocuğunda alıp gider diye bu kadar sahip çıkıyorlar diyor.ama eski gelinlerini çok sevdiklerini görmemek mümkün değil.benim açıkçası çok bilgim yok.ablasinin borçları var diye biliyorum.esime de çok yardım etti ablasına o yüzden veriyor para.kizina zaten bakmak zorunda onda da sıkıntı yok.annesi de kızının yaşadığı evin yemeğini ihtiyacını yapıyor diye annesine de para veriyor zaten.arada babası para lazım diye alıyor.o evde benim kızım yaşıyor tabii herşeyi ben yapicam eksik mi olsun çocuk diyo.
Senin paranla ex gelini yanlarında tutuyorlar, kızının hakkını yediriyorsun. Yarın o kızçe karşına geçip hesap sorsa hakkı. Daha yüzünü görmek istemese hakkı. Ex gelini tek seven eşinin ailesi değil, umarım geç olmadan gözünü açarsın.

Ben de 30-40 kazaniyor sandim. Adamim kazadigi cidden oyle 3 evi eksiksiz gecindirecrk bir para değil.
Konu sahibi bir eksigimiz yok diyor ama sonra da eve harciyorum diyor. Madem adam evde eksik birakmiyor eve ne harciyorsun????

Kizinin akli ermiyor olabilir, 4 yasindan beri o adamla ama siz neyin ne oldugunu biliyorsunuz, kizinizi dusunmeniz lazimdi konu sahibi. Kiziniz, altinlari birikimleri elin adamina harcattiginizi ve kendisini dusunmediginize henuz akli ermedigi icin o adamin peşinde baba baba diye.
Çok yanliş yapmişsiniz çooook.
Marketi pazarı faturaları harcamaları eşim yapıyor.ama çarşıda yada alışverişte indirimli görüyorum yada evde yok diyorum alıyorum.mesele geçen ay baktım evde doğru düzgün meşrubat bardağı çay vardagi su bardağı kalmamış çarşıdan görünce kendim aldım.birlikte markete gidiyoruz unuttuğum. Bİsey olunca gidip alıyorum ondan istemiyorum çoğu zaman.kizim için şimdi para ayırıyorum altın yapıyorum iki aydır ama eşim hala baorc var ne yapcaz nasıl odicez diyo bende kötü hissediyorum ama vermedim para

Marketi pazarı faturaları harcamaları eşim yapıyor.ama çarşıda yada alışverişte indirimli görüyorum yada evde yok diyorum alıyorum.mesele geçen ay baktım evde doğru düzgün meşrubat bardağı çay vardagi su bardağı kalmamış çarşıdan görünce kendim aldım.birlikte markete gidiyoruz unuttuğum. Bİsey olunca gidip alıyorum ondan istemiyorum çoğu zaman.kizim için şimdi para ayırıyorum altın yapıyorum iki aydır ama eşim hala baorc var ne yapcaz nasıl odicez diyo bende kötü hissediyorum ama vermedim para

11 sene kiziniz için bisey yapmamişsiniz, yapmadiginiz gibi olan parayi da harcatmissiniz bunun için kotu hissetmediniz. 2 ayda adama para vermediniz diye kotu hissediyordunuz. TAMAM diyecek birsey yok.

Senin paranla ex gelini yanlarında tutuyorlar, kızının hakkını yediriyorsun. Yarın o kızçe karşına geçip hesap sorsa hakkı. Daha yüzünü görmek istemese hakkı. Ex gelini tek seven eşinin ailesi değil, umarım geç olmadan gözünü açarsın.
Kızım için ayırmaya başladım.en baştan beri anneme de anlattım durumu.annemde ben sana veririm para falan derdi.ben istemedim yine adama veririm zor durumda kalırız diye. Onlari çocuğa ayır sen birikim olsun diye.
Ben son iki aydır artık görmeye başladım.o zamandan beri param yok dedikçe bende de yok demeye başladım.illaki benim borcum biter.kizima zaten biraz birikim yapmaya başladım.anneme de veriyorum garanti olsun diye.tabii kızıma neyim varsa biriktirip hazirlicam.cok şükür artık vermiyorum ondan rahatım ama bu adam böyle devam ettikçe biz sıkıntıya dusucez diye korkuyorum ben.ben vazgeçtim ama o vazgeçecek gibi degil

Eşinizn geliri nedir? Biz tek aile zor geçiniyorz. Bu borç ne borcu düğün borcu mu?

11 sene kiziniz için bisey yapmamişsiniz, yapmadiginiz gibi olan parayi da harcatmissiniz bunun için kotu hissetmediniz. 2 ayda adama para vermediniz diye kotu hissediyordunuz. TAMAM diyecek birsey yok.
Adam sürekli para yok bunu nasıl öderiz bunu nasıl veririz dedikçe evin içinde ne yapayım.kendimi zorunlu hissediyorum.bunlari o hissettiriyor zaten.psikilojik baskı böyle oluyor heralde.ben kızıma illaki birikim yapicam annelik vazifemi de yapicam.benim borcum da biter sonunda rahatladım.ama eşim ailesine karşı hep böyle olursa daha çok sıkıntı çekeriz.brn fark etmeye başladım ama eşim bunu anlamayacak diye korkuyorum.umatim derdimi anlayabilmişimdir

Eşinizn geliri nedir? Biz tek aile zor geçiniyorz. Bu borç ne borcu düğün borcu mu?
Yok eşim esnaf.marketi var ortaklı.bazen 9 bin geliyo bazen yazın haftalık 10 bin oluyo.eski dükkanından onun borcu var bir kez iflas etti.sonra bana sana dükkan acalim hem evde durmazsin hem çalışır gelirim olur diye ama o dönem bende borclandim.genelde hep iş borcumuz oldu.dukkana alışveriş ödemeler derken borç çoğaldı.

Kızım için ayırmaya başladım.en baştan beri anneme de anlattım durumu.annemde ben sana veririm para falan derdi.ben istemedim yine adama veririm zor durumda kalırız diye. Onlari çocuğa ayır sen birikim olsun diye.

Ben son iki aydır artık görmeye başladım.o zamandan beri param yok dedikçe bende de yok demeye başladım.illaki benim borcum biter.kizima zaten biraz birikim yapmaya başladım.anneme de veriyorum garanti olsun diye.tabii kızıma neyim varsa biriktirip hazirlicam.cok şükür artık vermiyorum ondan rahatım ama bu adam böyle devam ettikçe biz sıkıntıya dusucez diye korkuyorum ben.ben vazgeçtim ama o vazgeçecek gibi degil
Acıma, sen verdikçe o borç bitmeyecek. Evlenmeseymiş, sanki silah dayadılar alnına.

Back
X