Konu sahibinin affına sığınarak, cevaplamak isterim;
Adam işe girip çıkıyor, aylarca iş arıyorum diye esasen iş beğenmeyip çalışmıyor, çalıştığında iş yerini, patronu, diğerlerini beğenmiyor, didişiyor vs. Bu şartlar altında çalışmıyor diyemiyorsunuz.
Adam davada, ben sadığım, evimdeyim, karıcığıma çok yük bindi hezeyan geçiriyor yoksa sorunumuz yok, ben şahaneyim karım geceyarılarına kadar çalışır eve gelmez sesim çıkmaz, bana bir aile düzeni bile sağlayamadı ama katlandım ( kızımız doktor), ama boşanacaksak benim maddi durumumda, hayat standartlarımda ağır değişiklik olacak, bakın yine işsizim, karımın maaşı şu kadar, ev karımın ailesinin, ben gitmek zorunda kalacağım, 10 senemi bu aileye verdim, dımdızlak kapının önüne koyuluyorum, adaletinize sığınıyorum diyor.
Dilekçelerindeki cümleler mealen böyle. Ayrıca katkı payı talebi de var, eve o çok iyi bakmış, boyacının parasını o ödemiş, çerçeveleri değiştirtmiş,

ev değer kazandıysa onun sayesinde kazanmış vs... Biz açıkçası, boşanma sonrasında bir tazminat (manevi) davası da patlatır diye düşünüyoruz.
Eki Görüntüle 2664292
Konu dağilmasın diye uzatmamıştım, o beğenmediği ailenin evinde oturuyor.
Mahkeme dışında, sen kimsin ki benim gibi adamı boşuyorsun, madem benle gelecek düşünmüyorsun, o bilmemneredeki evi verin bana boşanayım diyor. Madem benle gelecek düşünmüyorsun şu demek, ileride ananın-babanın malını mülkünü başkalarıyla yiyeceksin.