Hep şikayet hep şikayet

Gerçekten nereden başlayacağımı bilmiyorum.
Eylül ayında ikinci yılını dolduracak bir evliliğim var. Bu süre içinde eşim 3 defa işten çıkartıldı.
6 aydır yeni bir işyerinde çalışıyor. Eve her gelişi mutsuz. Yorgun, bitkin ve hep şikayetçi.
Her gün en az bir saat ne kadar yorgun olduğunu anlatıyor. Artık sabrım tükendi.
İşten çıkarıldığı süreçlerde maddi zorluk yaşadık. Şuan çalıştığı yerde patronlarına sürekli bir posta koyma hâli var anlattığı kadarıyla.
Kibarca anlattım çalışması gerektiğini olmadı. Kavga ettim sinir krizi geçirdim olmadı. Çalışıyor ama sürekli şikayet ediyor. Bunu dinlemek bana çok yorucu geliyor. Ben de iş hayatı yaşamış bir insanım neyin nasıl olduğunu biliyorum. Bu kadar şikayet bana anormal geliyor.
Ne yapacağımı şaşırdım. Bir önceki konum çocuktu ama artık anladım neden çocuk istemediğini. Çünkü bana kalırsa sorumluluktan korkuyor.
Ben çalışmıyorum ama iş arıyorum. En son işten çıkarıldığında 10 ay işsiz kalmıştı. Evimiz kıra. O dönem benim çıkarıldığım işten aldığımız tazminatla ve ailemin desteğiyle gecindik ve kenarda para var diye rahattı. Herkesin yanında işten şikayet ediyor. İnsanlar bana onun için sorumsuz diyor ve ben arada kalıp üzülüyorum.
Ne yapmalıyım?
O 34 ben 25 yaşındayım ve kendisi tasarımcı.
Bazı arkadaşlar konu sahibine de sen neden çalışmıyorsun diye sormuş fakat konu sahibinin derdi o çalışsın hatta daha çok kazansın be yatayım değil. Adamda sorumluluk bilinci yok ve konu sahibinin anlatmak istediği ben dürtmesem adamın çalışmaya niyeti yok. Ev ekonomisini tabiki kadında erkekte sırtlanabilir ama bu adamın çalısmaya yüzü yok ve şikayet etmesi tekrar işi bırakacağı için kadını buna hazırlaması, "ama bak işte ben sana diyordum" demek. Bu tipleri makam odasında bir işe versenizde yine aynı şikayeti eder çünkü dertleri işin ağırlığı değil çalışmamak,tembellik. Konu sahibi sana tavsiyem çocuk falan yapmamalısın çünkü çocukda olsa bu adam degişmeyecek ve senin yükün on katina çıkacak ve geçirdiğin krizlere çocuğunda şahit olacak. Para hiçbirşeydir ama herşeydir.

Valla böyle tembel çalışmak istemeyen adam eşi çalışınca salar kendini işten bile çıkar . Kadına daya sırtını oh ne ala memleket. Bosanma da yıpratıcı kolay birsey değil zor bir süreç ne olursa olsun psikoloji olarak .doğrusu olsa bile görüyoruz kadınları ne zorluklar çekiyorlar o süreçte aliskanlik korku Vs . Bosanamiyorlar Allah yardimciniz olsun.
Erkek dediğin evine bakmalı . Kadın arzu ederse çalışmalı . Kadın ev işi şu bu kolay değil ki. Diyeceksinizki hayat eşit erkek le birlikte iş paylaşımı olsun illa kadında calissin . Onuda beceremiyorlar kadın tekrar yapmak zorunda kalıyor. Bi yemek yapacaklar heryer batıyor kadın arkasini dolaşıyor . Çok çok nadirdir yapabilen. Erkekler fitrat olarak zaten kadinların yaptiği kAdar yapamiyor.
Neresi eşitlik ozaman ?kadınların hem işte hem evde canı çıkıyor. Böylesi eşe de malesef kimse çalışıp rahatlik vermek istemez.
Sizin yerinizde olsam çalışıp ise girecek olsam eşimi istemem kendimi döndürürüm. Ama elbette dışardan söylemesi kolay ...

Dip not: Bu modelden bir tane de bende vardı.On iki yıl değişir diye bekledim en büyük akıllılığı da tek çocuk sahibi olarak yaptım. Sonuç 6 yıl önce boşadım adam aynı adam bense evladimla mutluyum.

İyi de konu sahibi işe girerse ona güvenerek kocası işi bırakabilir o potansiyel var adamda bana oyle geldi yani sizi bilmiyorum .Erkek evinin barinma ve bireylerin bakimini ustlenmek sorumlulugunda siz ise girin elbette bulunca ama esiniz de baska bi yer bulmadan isten ayrilmasin bence bu sefer nasil olsa hanim calisiyor diyip bu rahatliga alisabilir sonra aksama kadar calisip yorgun argin geldiginizde koltukta aksama kadar aylak aylak yatmis bi adam gormek size dokunur soyliyim..

Kusura bakma eşin essek gibi clisacak yapacak bişey yok ya çalışacak ya aç kalicaksiniz erkekten beklenilen şey sadece çalışması onuda yapamıyorsa ben erkeğim demesin evlenmeden önce dusunucekti calismamayi

Bu mesajin her noktasi kadini asagiliyor. Böyle hemcinslerim oldugu icin üzülüyorum.

Bence esın calısmayı sevmıyor. Cogu arkadas ıs bul calıs demıs sankı bu donemde ıs bulmak cok kolay gıbı ve sankı hıc calısmamıssınız gıbı. Esıne sert tepkını koy bence bı saglık sorunu yoksa evı gecındıren erkektır oda calısmak ıstemıyor sureklı ısten cıkıp basa masa bası ıse bıle sıkayet edıyorsa sıkıntı bunu anlaması lazım calısmayan calısmayı beceremeyen erkegın evlılıkle ısı yok goze alamıyorsa evlenmesymıs. Cocuk ıstememesıde bence ondan. Boyle bırınıde ıkna etmek nasıl olur bılemıyorum ısın zor bı ınsan zor degısır bıde kac yasına gelmıs 23 24 olsa fılan anlardımda.

Ben size cok hak verdim. Siz ise baslasaniz cok gecmez esiniz isi birakir oyle bir potansiyel var. Ikinizde issizken tazminatiniza ve ailenize guvenmis yine aynisi yapar. Calismayi sevmeyen tembel bir insan kendi isini kursa dahi fazla yurutemez. Cocuk fikrini cok cok ileriye attin. Fazlaca sorumsuz

Ben size cok hak verdim. Siz ise baslasaniz cok gecmez esiniz isi birakir oyle bir potansiyel var. Ikinizde issizken tazminatiniza ve ailenize guvenmis yine aynisi yapar. Calismayi sevmeyen tembel bir insan kendi isini kursa dahi fazla yurutemez. Cocuk fikrini cok cok ileriye attin. Fazlaca sorumsuz
Çocuğu yaş farkımız yüzünden düşünüyorum. Çünkü şimdi bile her şey için halsiz. Çocuğun her şeyine tek başıma koşmak istemiyorum.

Rahat insan ile daha doğrusu rahat koca ile uğraşmak zor gerçekten. Başta okuduğumda genç herhalde daha önce çalışmamış diye düşündüm sonra 34 yazmışsınız. Bu yaşa göre anormal bu kadar şikayet. Alışacak ülkenin yarısından fazlası sevmiyor zaten yaptığı işi ama sorumluluk sahibi olmak gerekiyor.

Bir kadının sececeği ve hayatına gireceği eş şanstır ve bazı kadınlar gercekten cok şanslıyken bazıları da maalesef sorumsuz,rahat,tembel ya da sizin gibi şikayetçi adamlara denk geliyorlar... Bunu evlenmeden önce cok net anlayamiyor oluşumuz haksızlık .Bazı evliliklerde erkekleri kadinlar rehabilite edip evliligi götürürken ,bazılarında ise kadınlar diğerlerine kıyasla sefahat hayati sürüyor..Size diyecegim ,bir erkegi degistirmek o kadar zor ve yipratici ki bir kadin icin ,bunu ancak yıllar gecince anlarsiniz..Daha cok gençsiniz .Eşinizle bunu uygun bir dil ile konuşun.Düzelmeye meğili yoksa üzerinde uğraşmayın daha fazla.Gecen yillari size kimse geri vermeyecek..

Çocuğu yaş farkımız yüzünden düşünüyorum. Çünkü şimdi bile her şey için halsiz. Çocuğun her şeyine tek başıma koşmak istemiyorum.

Sizce esiniz cocuk oldugunda yardimci olacakmi? Masa basi iste bile yorgunum diye sikayetlenen insan cocuk oldugunda ben sanmiyorum ki yardimci olsun. Issizken bile ev isler yemek sizdeymis. Beya beya tembel bir insan anladigin kadari ile

Eklem hastalığı var.
Ama genel olarak söylenmeyi sevmesinden rahatsızım. Hastalığını her şeyde öne sürer. Sürekli işi hastalığı falan konuşuluyor evde. Ben bardağın dolu tarafına bakmasını söyledikçe o tam tersi.

bence esinizi bir doktora goturun..belki bir antidepresana baslar ve esinizin is hayatina karsi olan bu olumsuz takintilari azalabilir, hayata daha mutlu bakabilir.

Sanırım eşiniz büyütülürken sorumluluk bilinci verilmemiş.. Ve başka sorunlarıda var,kırılgan bir karakter.Bünyesi de hassas olabilir ve tüm bunlar birleşince böyle bir hal almıştır.. Bende de var aynısı,ama mecburiyetten yenmek zorunda kalıyorum. Çok sıkıyor beni disiplinli yerler ve fazla iş yükü. Eşini anlayabiliyorum. Onu psikolojik olarak eğitmek gerek.. Bir işi yaparken zevk almalı ve her yapılanı haksızlık olarak görmemeli.. Tüm bunlar için destek alması gerekli. Kendine telkin vermeyi öğretebilirsin ona.. Kaçmak yerine işi başarma ve tamamlama duygusunu aşıla mesela..Emin ol o da kendinden memnun değildir:KK43:

Sanırım eşiniz büyütülürken sorumluluk bilinci verilmemiş.. Ve başka sorunlarıda var,kırılgan bir karakter.Bünyesi de hassas olabilir ve tüm bunlar birleşince böyle bir hal almıştır.. Bende de var aynısı,ama mecburiyetten yenmek zorunda kalıyorum. Çok sıkıyor beni disiplinli yerler ve fazla iş yükü. Eşini anlayabiliyorum. Onu psikolojik olarak eğitmek gerek.. Bir işi yaparken zevk almalı ve her yapılanı haksızlık olarak görmemeli.. Tüm bunlar için destek alması gerekli. Kendine telkin vermeyi öğretebilirsin ona.. Kaçmak yerine işi başarma ve tamamlama duygusunu aşıla mesela..Emin ol o da kendinden memnun değildir:KK43:
Bunu onunla konuşabilirim. Teşekkür ederim.

Konu sahibinin affına sığınarak, cevaplamak isterim;

Adam işe girip çıkıyor, aylarca iş arıyorum diye esasen iş beğenmeyip çalışmıyor, çalıştığında iş yerini, patronu, diğerlerini beğenmiyor, didişiyor vs. Bu şartlar altında çalışmıyor diyemiyorsunuz.

Adam davada, ben sadığım, evimdeyim, karıcığıma çok yük bindi hezeyan geçiriyor yoksa sorunumuz yok, ben şahaneyim karım geceyarılarına kadar çalışır eve gelmez sesim çıkmaz, bana bir aile düzeni bile sağlayamadı ama katlandım ( kızımız doktor), ama boşanacaksak benim maddi durumumda, hayat standartlarımda ağır değişiklik olacak, bakın yine işsizim, karımın maaşı şu kadar, ev karımın ailesinin, ben gitmek zorunda kalacağım, 10 senemi bu aileye verdim, dımdızlak kapının önüne koyuluyorum, adaletinize sığınıyorum diyor.

Dilekçelerindeki cümleler mealen böyle. Ayrıca katkı payı talebi de var, eve o çok iyi bakmış, boyacının parasını o ödemiş, çerçeveleri değiştirtmiş, :KK43: ev değer kazandıysa onun sayesinde kazanmış vs... Biz açıkçası, boşanma sonrasında bir tazminat (manevi) davası da patlatır diye düşünüyoruz.Eki Görüntüle 2664292 Konu dağilmasın diye uzatmamıştım, o beğenmediği ailenin evinde oturuyor.

Mahkeme dışında, sen kimsin ki benim gibi adamı boşuyorsun, madem benle gelecek düşünmüyorsun, o bilmemneredeki evi verin bana boşanayım diyor. Madem benle gelecek düşünmüyorsun şu demek, ileride ananın-babanın malını mülkünü başkalarıyla yiyeceksin.
Yani kadini suçlamış!
Kadinin da illa ki avukatı vardır ve karsi görüşle kendini savunabilir diye düşünüyorum tabii isin icinde degilim sadece erkegin calismamasinin bosanma nedeni olduğunu okumuştum bir yerde. Ona istinaden yazmistim.
Konu sahibi arkadas mesela bu sebeple dava acabilir kendisi de calismiyor çünkü. Ama evdeki yükü üstlendiğini söylüyor yani ev hanımı bir kadinin yapması gerekeni yapıyor. Calistiginda da tüm yük ondaymis, bunu kanitlamak zor degil.
Ama o adami.daha sorumlu hale getirmek icin cozum ariyor ne diyim, Allah kolaylık versin.
Kendi işini kurmak istiyor ama daha önce kurup battığını ve yüklü borçlar ödediğini biliyorum. O yüzden istemiyorum böyle bir şeyi.
Zaten fikstir bu. Baskasinin isinde calismadan kendi isini kurmak ister ama o is yerinde de calismaz isler kendiliginden dönsün, para da gökten yagar diye düşünüyorlar!
Ayrica cocuk düşünmeyin 34 yasinda olmasindan dolayı belki sorumluluk alir diye düşünüyorsunuz ama nice adamlar var 40inda baba olup evine de evladina da bakıyor. Yani enerjisi yetmez vs diye düşünmeyin daha 34 yasinda yahu, 54 degil!

Eşinizle sektörlerimiz aynı gerçekten çok dertli bir sektör. Ben normalde haftasonları çalışmıyorum ama iş yerinde işler o kadar yoğun ki haftasonumu da işe ayırıyorum malesef. Çok stresli bir iş. 3 haftada yaşlandım bende vallahi.

Teyzemin eşi de girdiği işten hep ayrilirmis. Teyzem yillarca primleri yatırıp emekli yapmış onu. Ev almış. Öyle aylak aylak dolaniyor hala

Back
X