- 15 Şubat 2013
- 25.653
- En iyi cevaplar
- 1
- 98.531
- 798
- Konu Sahibi biraslankadini
Ay erkek dedigin calisacak tabii ki, ne yapsin bu kadin zaten is ariyomus, gel pasam sen evde yat, ben calisirim tek basima, senin yeter ki asabin bozulmasini desin
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kusura bakma eşin essek gibi clisacak yapacak bişey yok ya çalışacak ya aç kalicaksiniz erkekten beklenilen şey sadece çalışması onuda yapamıyorsa ben erkeğim demesin evlenmeden önce dusunucekti calismamayi
Ben kadınlar çalışmasın diye birşey mi dedim erkekten biz ev temizlemisini mi bulaşık yıkamasini mi cocuk mu yapmasını bekliyoruz çalışmak sadece çalışmak bununda yapamiyosa ben ne yapayım bu adamı biblo gibi masaya koyup izleyeyim olur mu? Saygısız olan nedir bu arada essek güzel bir hayvan![]()
Offf...Ya bı yazıdan beni ne hale getirdiniz asıl bu önyargılı tavrıniz için size yazık ben ev için konuştum ev ev kadınların çalışması dışında yapması gereken ekstra işler olduğunuz belirtmek için söyledim yani iş artı ev işleri anlamında anlatabiliyor muyum yada anlayabiliyormusunuz
Umarım nafaka bağlanmamıştir bu adama.Tıpkı benim bir arkadaşımın kızının -halâ-kocası.
Birebir aynı.
Arkadaşımın kızı siz yaşlarda ama sizden çoook akıllıydı (!).
Eşine sorumluluğu öğretmek için, sabırlı davranmayı öğretmek için, motive olsun diye, aile babası gibi hissetsin diye çocuk yaptı.
Ama bana sorarsanız, kızcağız esas, gördüğü sorumsuz, ruhen mızmız, kendini bi halt zannetmeye çalışmak için olan olmayan hikayeleri abartarak anlatan, kendi sebatsız basiretsiz beceriksiz ama yine de kimseyi beğenmeyen adam, mucizevi bir şekilde değişir, dırdırdır konuşması biter diye yaptı o çocuğu.
Değişmedi.
Kız 6 sene oturdu, bir milyon tane "ama"lı cümlesinin yok olup gitmesi için bekledi.
"....Ama aslında çok iyi, ama aslında çok şefkatli, ama aslında çok yetenekli, ama aslında annesi sorumluluk vermemiş, ama aslında daha toy , ama aslında çabalıyor , ama çocuğum var, ama beni onun gibi kimse sevemez, ama biz onunla aslında bambaşka bir şey yaşıyoruz, ama diğerleri onu anlamıyorlar, ama çalışmak gerekmeseydi hiç bir sorunum olmayacaktı ki bu adamla v.s..."
Adam bir gün başka bir ortak tanıdığımız aileyi örnek vererek, " Bak, adam damadını aldı yanına, herif şimdi patron gibi geziyor. Biz evlenirken bakmadık bile anası kim babası kim. Beş para etmez adamların (işverenleri) ağız kokusunu çekmek zorunda kaldık, anasını satiim ayaklar baş oldu, biz de bok kokusu içinde yaşıyoruz işte..." deyiverdi. [ Akşam yemeğinde, misafirlerin yanında, yanlarında mama masasında olan çocukları bezini kirletince]
Şimdi boşanıyor.
Bu arada kız devlette, adam girdi çıktı durdu işlere, boşanırken işsizdi, " ben ona 10 yılımı verdim, boşanmak isteyen o" dedi nafaka istedi.
Umarım nafaka bağlanmamıştir bu adama.
Allah sabır versin hikayedekilere ama herkesin çevresinde böyle insanlar var.Tıpkı benim bir arkadaşımın kızının -halâ-kocası.
Birebir aynı.
Eşine sorumluluğu öğretmek için, sabırlı davranmayı öğretmek için, motive olsun diye, aile babası gibi hissetsin diye çocuk yaptı.
Ama bana sorarsanız, kızcağız esas, gördüğü sorumsuz, ruhen mızmız, kendini bi halt zannetmeye çalışmak için olan olmayan hikayeleri abartarak anlatan, kendi sebatsız basiretsiz beceriksiz ama yine de kimseyi beğenmeyen adam, mucizevi bir şekilde değişir, dırdırdır konuşması biter diye yaptı o çocuğu.
Değişmedi.
Kız 6 sene oturdu, bir milyon tane "ama"lı cümlesinin yok olup gitmesi için bekledi.
"....Ama aslında çok iyi, ama aslında çok şefkatli, ama aslında çok yetenekli, ama aslında annesi sorumluluk vermemiş, ama aslında daha toy , ama aslında çabalıyor , ama çocuğum var, ama beni onun gibi kimse sevemez, ama biz onunla aslında bambaşka bir şey yaşıyoruz, ama diğerleri onu anlamıyorlar, ama çalışmak gerekmeseydi hiç bir sorunum olmayacaktı ki bu adamla v.s..."
Adam bir gün başka bir ortak tanıdığımız aileyi örnek vererek, " Bak, adam damadını aldı yanına, herif şimdi patron gibi geziyor. Biz evlenirken bakmadık bile anası kim babası kim. Beş para etmez adamların (işverenleri) ağız kokusunu çekmek zorunda kaldık, anasını satiim ayaklar baş oldu, biz de bok kokusu içinde yaşıyoruz işte..." deyiverdi. [ Akşam yemeğinde, misafirlerin yanında, yanlarında mama masasında olan çocukları bezini kirletince]
Şimdi boşanıyor.
Bu arada kız devlette, adam girdi çıktı durdu işlere, boşanırken işsizdi, " ben ona 10 yılımı verdim, boşanmak isteyen o" dedi nafaka istedi.
Tıpkı benim bir arkadaşımın kızının -halâ-kocası.
Birebir aynı.
Değişmedi.
Şimdi boşanıyor.
Eklem hastalığı var.Allah sabır versin hikayedekilere ama herkesin çevresinde böyle insanlar var.
Konu sahibi 34 yaşındaki bir adama sen birşey öğretip degistiremezsin huyunu dikkat et.Bu arada eşinde sağlık problemi var mı ?Belki kan değerleri onu yorgun yapiyordur.
Ben kadınlar çalışmasın diye birşey mi dedim erkekten biz ev temizlemisini mi bulaşık yıkamasini mi cocuk mu yapmasını bekliyoruz çalışmak sadece çalışmak bununda yapamiyosa ben ne yapayım bu adamı biblo gibi masaya koyup izleyeyim olur mu? Saygısız olan nedir bu arada essek güzel bir hayvan![]()
Kadinin esim çalışmıyor diye dava açması halinde zaten bu boşanma sebebi olabiliyor ve nafaka da baglanamaz. Adamin saglik sorunu varsa/engelliyse/esinden siddet görüyorsa/kadin aldatiyorsa vs o zaman nafaka bağlanır. Oyle sorumsuz birine kolay kolay nafaka baglanmaz!Tıpkı benim bir arkadaşımın kızının -halâ-kocası.
Birebir aynı.
Değişmedi.
Şimdi boşanıyor.
Peki siz calissaniz o evdeki isleri halletse? Yani klasik ev hanımı çalışan erkek yerine tam tersi bir düzen kursaniz?Eklem hastalığı var.
Ama genel olarak söylenmeyi sevmesinden rahatsızım. Hastalığını her şeyde öne sürer. Sürekli işi hastalığı falan konuşuluyor evde. Ben bardağın dolu tarafına bakmasını söyledikçe o tam tersi.
Evliliğimizin ilk aylarinda böyle bir süreçten geçtik. Benim için daha zorluydu. İşe gidiyordum öğle molamda arıyordum daha uyanmamış oluyordu ev işleri aksıyordu. Yemek işi bana bakıyordu. O yüzden bilemiyorum.Peki siz calissaniz o evdeki isleri halletse? Yani klasik ev hanımı çalışan erkek yerine tam tersi bir düzen kursaniz?
Sonuçta siz evi gecindirmis olursunuz o da evdeki sorumlulukları halleder, eve geldiğinizde hazir yemek olur oturur yersiniz, evi dusunmezsiniz.
Her sey illa ki kalıplaşmış halde olmak zorunda değil.
Simdi ailevi durumunu da göz önüne alirsak, öyle yetismis
Belki de annesi gibi otoriter olan rolü sizin ustlenmenizi bekliyordur.
Elbette mecbur değilsiniz ama bir de bu acidan bir çözüm üretemez misiniz?
Tabii para yönetimi de sizde olacak. Ona da gerekirse evle ilgili yapilacaklar listesi oluşturursunuz.
Çünkü cocuk ailenin yansimasi ne yaparsak yapalım kök ailede öğrendiklerini uyguluyor insanlar, yetiskinlik hayatında.
Degismek bizim elimizde ama çoğu insan (genelde erkekler maalesef) degisime acik.olmayabiliyor.
Kadinin esim çalışmıyor diye dava açması halinde zaten bu boşanma sebebi olabiliyor ve nafaka da baglanamaz. Adamin saglik sorunu varsa/engelliyse/esinden siddet görüyorsa/kadin aldatiyorsa vs o zaman nafaka bağlanır. Oyle sorumsuz birine kolay kolay nafaka baglanmaz!
Zaten is ariyormussunuzBen zaten iş arıyorum ama bulamıyorum. Yoksa evde durmanın meraklısı değilim. Evle işin arası 15 dakika ve bu adam masa başı çalışıyor. Mutsuzluğu canımı sıkıyor. Kimi girse dert yanıyor. Çok zor çok yoruluyorum diye.
Şimdi işe girmeye korkuyorum tekrar kendini salar diye.