Hep şikayet hep şikayet

Her işin zorluğu vardır.kaç kişi acaba işini severek yapıyordur?herkes karısını ,çocuğunu düşünerek çalışıyor..evlenmeden önce nasıldı? Mesela en fazla 1 işyerinde kaç yıl çalıştı?evlenmeden önce de hep iş değiştirirmiydi ?
Hayır. Benle tanıştığında yaklaşık 1 buçuk yıldır bir yerde çalışıyordu ama iyi bir teklif alınca oraya geçti sadece. Kendisine sorsanız 15 yıllık grafik tasarımcıyım der ama adam gibi hiçbir iş tecrübesini anlatmıyor. O dönemler cidden ne olduğunu anlayamadım. Çok beylik laflar ediyordu işiyle ilgili. Aile içine girince anladım sorumsuz olduğunu. Çünkü annesi bile bana parayı sen yönet demişti o dönem.

Gözlerinin içine bakıp net bir şekilde bu durumun normal olmadığını, rahatsıız olduğunuzu, ve geleceğe ait korkularınız olduğunu kendisine net bir şekilde açıklayın derim , bu şekilde devam edecekse sizde yolunuza bakın, daha 25 yaşındasınız, Size şikayetle değil, huzur, mutluluk, umut getirecek bir kişiyle birlikte olun. BBöyle karakterlerde çocuk yapmayı düşünmekte ayrı bir sıkıntı, benimlde eskiden bir erkek arkdaşım vardı böyle 40 yaşına gelmiş her işyerinde 6 ay çalışıyor, mutlaka biri buna gıcık olıyor ve çıkıyor işten , çok anormal geliyordu bana ve ayrılmıştım..

Gözlerinin içine bakıp net bir şekilde bu durumun normal olmadığını, rahatsıız olduğunuzu, ve geleceğe ait korkularınız olduğunu kendisine net bir şekilde açıklayın derim , bu şekilde devam edecekse sizde yolunuza bakın, daha 25 yaşındasınız, Size şikayetle değil, huzur, mutluluk, umut getirecek bir kişiyle birlikte olun. BBöyle karakterlerde çocuk yapmayı düşünmekte ayrı bir sıkıntı, benimlde eskiden bir erkek arkdaşım vardı böyle 40 yaşına gelmiş her işyerinde 6 ay çalışıyor, mutlaka biri buna gıcık olıyor ve çıkıyor işten , çok anormal geliyordu bana ve ayrılmıştım..
En son tartışmamızda kendini baya toparlamıştı. Maddi olarak da düzelince çocuk istedim. Ama bir aydır durum yine bu...

Hepimizin iş hayatında yaşadığı sıkıntılar var ve yeri gelir sikayet ederiz ya da birilerine dertleniriz, bunaliriz bu normal
Ama her gun isten gelip devamli isten sikayet etmek de ne bileyim fazla bence.
Devamli aglanma modunda olan insanlar bir yerden sonra sıkıyor, hele ki ayni evde devamlı naz niyaz modunu düşürür insanin.
Bence esiniz sizden şunu bekliyor bence:
"Hayatım cok yoruluyorsun madem çık ben calisir sana bakarim" (!)
Cidden sorumsuz bir izlenim verdi
Sonuçta calismasaniz da yine gecinirken sizin tazminatiniz kullanılmış ve aileniz yardim etmis.
Yasiniz genç, iyice düşünün taşının ama duzelir diye bekleyip yillarinizi heba etmeyin.
34 yasina gelip bir baltaya sap.olamayan adam da ya beceriksizdir ya sorumsuz bence.

Hepimizin iş hayatında yaşadığı sıkıntılar var ve yeri gelir sikayet ederiz ya da birilerine dertleniriz, bunaliriz bu normal
Ama her gun isten gelip devamli isten sikayet etmek de ne bileyim fazla bence.
Devamli aglanma modunda olan insanlar bir yerden sonra sıkıyor, hele ki ayni evde devamlı naz niyaz modunu düşürür insanin.
Bence esiniz sizden şunu bekliyor bence:
"Hayatım cok yoruluyorsun madem çık ben calisir sana bakarim" (!)
Cidden sorumsuz bir izlenim verdi
Sonuçta calismasaniz da yine gecinirken sizin tazminatiniz kullanılmış ve aileniz yardim etmis.
Yasiniz genç, iyice düşünün taşının ama duzelir diye bekleyip yillarinizi heba etmeyin.
34 yasina gelip bir baltaya sap.olamayan adam da ya beceriksizdir ya sorumsuz bence.
Teşekkür ederim. Çok denedim konuşmayı ama artık 34 yaşında bir insana bir şeyleri anlatmaktan utanır oldum. Haklısınız. Düşünüp yoluma bakmak en doğrusu olacak sanırım.

Teşekkür ederim. Çok denedim konuşmayı ama artık 34 yaşında bir insana bir şeyleri anlatmaktan utanır oldum. Haklısınız. Düşünüp yoluma bakmak en doğrusu olacak sanırım.
Ben de 34 yaşındayım 7 senedir aktif çalışıyorum ondan önce de okul.kurs vs hic bos durmadim. Memur olmasam, özelde olsam yasadiklarimi kimse cekmez istifa ederdi ki ben memurken bile düşündüm bunu. Hepimizin cok sorun yaşadığı durumlar oluyor ama biraz sabretmek ve sebat etmek gerekiyor. Öyle yok begenmedim cikayim.demek icin ya zengin olacaksin ya da kolay is bulabilecek niteliklere sahip.olacaksin.
Bir arkadasimin esi de is begenmiyordu, evde kiz kahvaltisini hazırlayıp ise gidiyordu. Öğle arası gidip.adama yemek hazirlayip.donuyordu aksam da adam yemek nerede diye efeleniyordu. Ustune cocuk yaptı kendini kandirmakla mesgul aman kocam bitane, napiyim erkektir idare etmeliyim kafasinda.
Eee ne denir ki? Idare etmek zor zamanda gerekli bence, ama hic bir zaman tek başına sorumluluk alinmamali. Esler birbirine destek olmali diye düşünüyorum.

Eğer siz çalışınca, eşiniz kendisini salıp işten çıkacaksa sakın çalışmayın. Normalde kadın erkek eşit, bu devirde tek maaşla geçinmek imkansız derdim ama anlattığınıza göre eşiniz hiç utanmadan evde oturup yan gelip yatmak istiyor. Şu an çocuk düşünmeyin lütfen, bu şekilde davranan bir adamdan ne baba ne de koca olur şu aşamada. Umarım eşiniz düzelir, eğer düzelmezse yolunuza bakın derim. Çünkü 3 kez işten çıkan adam tembeldir ve değişeceğini de pek sanmıyorum.

Kusura bakma eşin essek gibi clisacak yapacak bişey yok ya çalışacak ya aç kalicaksiniz erkekten beklenilen şey sadece çalışması onuda yapamıyorsa ben erkeğim demesin evlenmeden önce dusunucekti calismamayi
Çok yazık. Bir erkekten gerçekten beklediğiniz tek şey çalışması mı? Dürüstlük, merhamet, vicdan, güvenilirlik kimler için geçerli?
Peki kadınlardan beklenilen tek şey ne sizin için? Çocuk doğurması, evi temizlemesi, bulaşık ve çamaşır yıkaması mı?
İş hayatındaki kadınlar neden var o zaman?
Tüm bunların cevabını merakla bekliyor olacağım ;)

Neden yani, kadinlarin eli ayagi tutmuyor mu? Su yazdiginiz kadinlar icin cok asagilayici bir ifade, calisanlar insanlar icin ayrica sacmalik calisan insanlar essek mi??? Polemige girmeyeyim dedim ama cok saygisizca yazdiklariniz
Çok yazık. Bir erkekten gerçekten beklediğiniz tek şey çalışması mı? Dürüstlük, merhamet, vicdan, güvenilirlik kimler için geçerli?
Peki kadınlardan beklenilen tek şey ne sizin için? Çocuk doğurması, evi temizlemesi, bulaşık ve çamaşır yıkaması mı?
İş hayatındaki kadınlar neden var o zaman?
Tüm bunların cevabını merakla bekliyor olacağım :KK66:
Ya bı yazıdan beni ne hale getirdiniz asıl bu önyargılı tavrıniz için size yazık ben ev için konuştum ev ev kadınların çalışması dışında yapması gereken ekstra işler olduğunuz belirtmek için söyledim yani iş artı ev işleri anlamında anlatabiliyor muyum yada anlayabiliyormusunuz

Ya bı yazıdan beni ne hale getirdiniz asıl bu önyargılı tavrıniz için size yazık ben ev için konuştum ev ev kadınların çalışması dışında yapması gereken ekstra işler olduğunuz belirtmek için söyledim yani iş artı ev işleri anlamında anlatabiliyor muyum yada anlayabiliyormusunuz
Ben gayet iyi anladım. Kadının çalışma + ev işi iken erkekten neden tek beklediğiniz çalışması, ev geçindirmesi peki hanımefendi, takıldığımız yer bu

Neden yani, kadinlarin eli ayagi tutmuyor mu? Su yazdiginiz kadinlar icin cok asagilayici bir ifade, calisanlar insanlar icin ayrica sacmalik calisan insanlar essek mi??? Polemige girmeyeyim dedim ama cok saygisizca yazdiklariniz
şu yorumu alnından öpüyor ve gidiyorum.

Ah ahh evlilik zor işte de mesela ben bekar bir kadının 30 yaşında evlenmesi gerektiğini düşünürdüm ama benim için bile zor cidden karşı cinsle uğraşmak ÇİLE. Beyler de bizleri çile olarak görüyordur

Eğer siz çalışınca, eşiniz kendisini salıp işten çıkacaksa sakın çalışmayın. Normalde kadın erkek eşit, bu devirde tek maaşla geçinmek imkansız derdim ama anlattığınıza göre eşiniz hiç utanmadan evde oturup yan gelip yatmak istiyor. Şu an çocuk düşünmeyin lütfen, bu şekilde davranan bir adamdan ne baba ne de koca olur şu aşamada. Umarım eşiniz düzelir, eğer düzelmezse yolunuza bakın derim. Çünkü 3 kez işten çıkan adam tembeldir ve değişeceğini de pek sanmıyorum.
Dürüst, saygılı ve güvenilir bir insandır. Ev işlerinde yardımcı olur. Beni çok düşünür, sever. Keşke şu ataleti atabilse üstünden. Ayrılığı tercih etmek istemiyorum. Ama düzelmezse başka seçeneğim yok gibi.
Anne dominant bir ailede büyümüş. Babası da sağlık sorunları yüzünden pek çalışmamış. Bana biraz ondanmış gibi geliyor bu hali.

Eşimin babası da hiç Calısmamıs sorumluluk almamış. Kayınvalide calısmıs cocukları büyütmüş ev işlerini yapmış Sonuc adam suan elini bir seye dokundurmuyor. Sorumluluklar ortaktır sakın tek başına yüklenme..

Siz çalışsanız bence eşiniz işten cikicak gibi sakin çocuk düşünmeyin kimse değişmez cekicem derseniz bu Allah kolaylık versin inşallah

konu sahibine sen neden çalışmıyorsun diyenler olmuş ama konu eşinin işinden sürekli şikayetçi olması.
biri de demişki eşşek gibi çalışacak. kurduğu cümle çok yanlış ama yata yata ev geçindirilmez
cümle yanlış ama mantık doğru, çalışması gerek.
konu sahibi ben çalışmıyorum demiş ama iş arıyorum da demiş zaten, kocam tek başına çalışsın bize baksın demiyor.
böyle bi konu için fazlaca polemiğe girilmiş

Kusura bakma eşin essek gibi clisacak yapacak bişey yok ya çalışacak ya aç kalicaksiniz erkekten beklenilen şey sadece çalışması onuda yapamıyorsa ben erkeğim demesin evlenmeden önce dusunucekti calismamayi

Neden erkekten beklenilen sey sadece calismasiymis?
Ben baska seyler de bekliyorum ve yapmak zorunda , erkek "essek"gibi calismak zorundaysa kadin da calismak zorunda

Yorgun deyince ben de sirtinda yuk tasiyor sandim. Tasarimciymis adam. O calismayi sevmiyor. Derdi birileri calissin, o evde yatsin. Burada esi evde tum oturup calismayan, is bile aramayan ama karisinin calistigiyla gecinip bir de karisini evde yemwk camasir calistiran konulari okumustum. Sizin esiniz de oyle. Surekli is degistirmesi de o yuzden.

Back
X